Ülkemize gelen ilangi adındaki canlıların gerçek türünün araştırılması


ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 27 Nisan 2011 09:43
[QUOTE=bjk06]Arkadaşlar Burak Bulutun baktığı ilangilerden 2 ayrı kare ,
 
Şimdi bu iki balık ilangi mi dir? Birinin gövdesi sarı birinin gövdesi turuncu, yada chilanga var mıdır yada kırma durum mudur ? Işıkla hiç alakalı olacağını sanmıyorum .
Tam bilmediğim için  en başından demek istediklerimi özetlemek istedim ? Şimdi yorumlarınızı yaparsanız sevinrim ona göre millet de doğruları öğrenir, Burak hocam yayınlamama izin verdiğin için teşekkürler. Saygılar.
[/QUOTE]
 
Buğra bey sizde fark etmişsiniz bakın burak balıkları 2 farklı yerden aldı bunu kendisine yada ban sorun özel mesaj yolu ile bildireyim kişik hakları yüzünden isimleri sildim konun formda paylaşım olarak kalması için kişisel veya ticari kriterlere kaymaması yönünde .
kazakar2011-04-27 10:03:26

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Levent BEŞTEPEÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/06/2008
İl: Ankara
Mesaj: 1079
Levent BEŞTEPEÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Nisan 2011 09:50
[QUOTE=COBRA]Arkadaşlar kimse kusura bakmasın biraz sert bir ifade olacak ama renk körü değilseniz tartışılan balıkla ülkemize daha doğrusu dünyaya dağıtılan balığın aynı balık olmadığını açık ve net bir şekilde görürüsünüz, bunu kabullenip kabullenmemek kişinin kendi tercihidir.Açıkçası ben bu balıkları ilangi olarak kabullenmiyorum çünkü literatüre ilangi olarak giren (Nkamba bay olarak demiyorum çünkü o koydan çıkan chilangada ve diğer balıklarda Nkamba bay olarak geçer) balık çok farklı ve piyasada sayılı kişilerde var.Ülkemize ilangi olarak giren tartışılan bu balıklar Afrikadan nkamba bay olarak gelse o zaman şunu derim, bu balık nkamba bay performansı şu şekilde olacak çünkü önümde örneğim var ve balıktan beklentilerimi bilir, beğenirsem alır beslerim.Ve şunu diyebilirim; İlangi olarak gelen vücüdu daha koyu renge sahip olan balıkta güzel bir balıkmıdır elbette güzeldir ama benim tercihim değildir.Bu balıkları besleyen arkadaşlar literatürdeki adı için değilde sevdiği, beğendiği için besliyorsa burda tartışmaya bile gerek yok ama şunu görüyorumki çoğu kişi bu balığı googlede karşımıza çıkan balığı elde etme ihtimaline karşı besliyor.Şahsi düşüncemdir bu balıklar İthalat listelerine ilangi olarak değilde nkamba bay olarak girse çoğu kişi bu balıkları beslemez.Bizde bir popülarite düşkünlüğü var bunu ilanlarda apaçık görebilirsiniz. Balık çok kaliteli ama adı duboisi, bemba, ikola, bulupoint vs... diye yavrusuna kimse 25 tl vermeyi düşünmez bile ama balığın adı ilangi, red rainbow millet 25-30 tlden ilk ağız yavrusu için sıraya girer.Ayrıca şunuda belirtmeden geçmeyeyim forum ortamında gördüğüm kadarıyla Salih Bey'in balıkları ilangi ve Salih Bey şanslı kişilerden, ha unutmadan birde Tuğrul Bey'in erkek ilangisi ve balığın yavrularına sahip olan İbrahim Bey'in balıkları beğendiğim balıklar.Gerisini şuanki gördüğüm performansları kadarıyla tartışmam bile.
 
Diğer bir konu ise o sarı balığın neden ortadan kaybolduğu.Benim bu konuda iki farklı görüşüm var.İlk görüşüm Nkamba bay koyunda sınırlı bir alan içerisinde yaşayan ilanginin aşırı talepten dolayı bilinçsiz bir şekilde toplanması ve nufüsunun çok azaldığı yönünde.İkinci görüşüm ise hızla değişen ve kaynakları yavaş yavaş yok olmaya yüz tutan dünyada balıkların habitatında fiziki ve kimyasal koşullarının değişmesi, bu değişikliklerinde balığın beslenme biçimde farklılıklara yol açtığı, bu farklılıklarında balıkta kalıtımsal olarak renk değişikliğine sebep olduğu yönündedir.Bunun dışındaki ihitimaller bana pek mantıklı gelmiyor.Farklı bir düşünce olan timsah tehlikesini pek inandırıcı bulmuyorum.İthalat yapan firmaların ağzından duyduğum kadarıyla toplayıcı firmalar paraya tapar bir şekilde hayat sürdürüyorlar.Bu şekildeki bir insan timsahtan korkmayı bırakın timsahın midesinden çıkarır o balığı.Gölde melezlenme ihtimalini tartışmıyorum bile, bu balıklar kırlıyorsa bizim sunduğumuz yapay ortamlarda kırılıyor ama unutmamak gerekirki bize gelen balıklar gölden toplanan balıklar yani tür ıslahını başarıyla tamamlamış balıklar.Bu balıklardan alınan yavrularının sarı çıkma ihtimali bana göre çok ama çok uzak ihtimal.Varyant olayları var denmiş bu şekilde olsa emin olun o gölde yıllarını geçirmiş göl bilimciler iki farklı balığı tek isimle nitelendirmezlerdi, nasıl red rainbow varyantları ufak ton farklılıklarıyla  kasanga, kambwimba, kantalamba, kapere olarak literatürde ayrılmışlarsa bu balıklarda ayrılardı diye düşünüyorum.
 
 
 
Son olarak bende şöyle bir izlenim oluştu.Afrikadan yada Almanyadan(bu arada dikkat edin afrikanın en büyük toplayıcı firması ciclhlidenstadelin stoklarında damızlık ilangi yok) gelen balıklarda hobici arkadaşlarım memmun beslediği balıkları beğeniyorlar, seviyorlar çünkü ilangi besleyen çoğu kimseden ses çıkmıyor.Öyleyse daha fazla tartışmak bence anlamsız.Bu mesajdaki son cümlem ancak şu olabilir.
 
''KRAL ÇIPLAK''      
[/QUOTE]
 
Kerem söylediklerine katılmakla birlikte ben konunun bu kadar sert bir hal almasını açıkcası istemem. Çünki bu durum insanları zan altında bırakabilir. Ben daha önce ilangi yada ilangi yellow beslemedim tabiki bu konu hakkında uzun süre bu balığı besleyen kişiler kadar bilgi sahibiyim diyemem. Fakat bu balığı beslemek bu balığı bilmek anlamınada gelmez. Konunun bu hali almasında sonra yurtdışı forumlarında da bir çok araştırmam ve okumuş olduğum makaleler var. Kaldıki daha önce söylemiş olduğum Ad Koningsin makaleleri daha ilgi çekici araştırıp okumanızı tavsiye ederim. Kişi beslediği balığa ister ilangi der ister ilangi yellow der istersede nkamba bay der bunu söylemesinden çok balığının güzelliğine inandığıdır ve bu yüzden balığını beslediğidir. Ha şuda var kişi kendine güvenir ve derki benim balıklarım nkamba bay ,ilangi ,ilangi yellow yada chilanga der ve bu fotoğraflar üzerinden balığın farklılığı hususunda görüş sahibi kişi yorum yapar. Ancak bu yorumun tanıtım kısmında değilde sırf bu konu için başlamış olan bu konu altında yapılabilir. Hatta ilk yorum konusunda da ben bi adım atabilirim. İnternette google görsellere girdiğimizde  ilangi yellow yazar isek bir çok fotoğraf çıkıyor. Ben iyi ve kötü örnekleriyle bir kaç fotoğraf derledim. Bu fotoğrafları internetten alırkende açıkcası özellikle bir kişiye ait olmaması adına dikkat ettim. Olurda yanlışlıkla birisinin balığını eklediysem şimdiden özür dilerimki  balık sahibi kişi beni özelden uyarırsa ben o fotoğrafı çıkarabilirim. Şimdi benim önerim şudur; İlangi yellow nasıl bir balıktır. Yani tarifi nedir, iyi bir ilangide bulunması gereken kriterler nelerdir bence bu konu üzerine yoğunlaşmamız gerekir. Bu şekide beğendiğimiz güvendiğimiz balığı gönül rahatlığıyla besleriz düşüncesindeyim. Hatta bu konu sadece ilangi yellow da  sınırlı kalmamalı. Arkasından tropheus türlerinin karekteristik özellikleri üzerine çeşitli görseller eşliğinde bu balıkları besleyen ve bilgi sahibi arkadaşların yorumlarıyla bir veri oluşturur isek bu tropheus türüne başlayacak arkadaşlarımıza ve bize muazzam bir data olacaktır.
 
Bu konu altında ben bir kaç fotoğraf paylaşmak istiyorum. Bunun ardından ideal ve olması gereken ilangi yellow nasıl olmalıdır; tüm vücudunda renk dağılımı fizik yapısı vs. üzerine tartışabiliriz. Konunun senin balığın şöyle benim balığım böyleye gelmemesine özellikle dikkat edelim arkadaşlar.
 
Not: Bu arada fotoğrafların arasına özellikle idol haline gelmiş meşhur fotoyu koymadım.
 
Bununla birlikte ben olması gereken ilangi yellow hakkında yorumumu aktarmak istiyorum.
İlangi yelow ismindende anlaşılacağı üzere sarı rengiyle ön plana çıkan bir tür. Benim şahsen aradığım ideal ilangide olması gereken olmazsa olmaz üç renk özelliği ; Göğüste sırt yüzgcine kadar yaslanan hatta ulaşan açık sarı tonda bir renk, aynı zamanda gögüsteki açık sarılığa zıt düşecek koyulukta kırmızı bir sırt yüzgeci ve aynı zaman bu balığa beni çeken dahada koyulukta bir kafa rengi( Bu özellikler arasında aradığım en büyük özellik kafadaki koyuluk , bu balığı inanılmaz çekici kılıyor.) Genel itibariyle göğüsün sırt yüzgeci ve kafa bölgesiyle zıt kombinasyonu bu balığı çekici kılan en büyük faktör diye düşünüyorum. Aramış olduğum özelliklere iyi bir  örnek verecek olursak yayınlamış olduğum  fotoğraflar içinde en baştaki ve sondan ikinci sırada çiftleşen iki balık olabilir. Uygun olmayan örnek derseniz soldan 4. fotoğraf (ben buna saman ilangi diyorum affınıza sığınarak) ve  5. fotoğraf( dikkat ederseniz hem dişi hemde erkek aynı renk performansındadır) ayrıca en sondaki fotoğrafı örnekleyebilirim. Bu arada bu fotoğraflar idol olan olup olmadığı belirsiz balıklar değil bizzat yurt dışı ve yerli forumlarda paylaşılan ve bulunan canlılardır.
 
Saygılar..
 
 
 
Benim verdiğim örnekler güzelmiş açıkcası kendimi bu konuda iyimser gördüm.
Levent BEŞTEPE2011-04-27 09:58:25

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Burak BULUTÇevrim Dışı

Kayıt: 07/10/2010
İl: Izmir
Mesaj: 3813
Burak BULUTÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Nisan 2011 10:15
Levent bey konu uzamasın diye alıntı yapmadım. Sonuç olarak verdiğin tüm resimler ilangi yellow değil midir. 

Hepsi ilangi yellow diye geçiyor ama varyeteler farklıdır. Mesela bu ilangiler içerisinde benim en çok hoşuma giden en alttan soldaki resimdir. Nitekim benim balıklarım da ona uygundur.

Ben balıklarımı iki ayrı yerden aldım. İlk aldığımda 11 adet vardı ve 2 kaybım oldu geriye kalan 7 adet balıktan iki adedi diğerlerinden farklı sarıları çok belirgin değil. Bende bu farkı ortadan kaldırıp daha iyi ilangilere sahip olmak adına ikinci bir alım yaptım bu sefer aldığım tüm balıklarım istediğim formdaydı sonuç olarak dahada iyisini istiyorsam elimdeki balıkların yavrularından en sarı olanları büyütmeli ve yavrularından yine seçmeler yapmalıyım.

Saygılar...
Burak Bulut2011-04-27 10:29:44

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 27 Nisan 2011 10:21

Bizzat benim kadrajımdan cıkmış bir fotoğrafıdır . Ben bu balıkları bi çok kişi ile paylaştım geçmiş konularımdada görebilirsiniz  ve satma sebebimse araştırdıkca gercek renk ve tonda  bir ilangi yellowu yansıtmaması idi . Bana geldiğinde tırnak (1.5cm) kadar olan 17 ay emek verdiğim balıklarımı elden cıkardım .


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 27 Nisan 2011 10:23
Arkadaşlar Şunu belirtiyim. Büyük yazıcagımki okunmadan geçilmesin.
 
( BU KONUYU AÇMAMDAKİ AMAÇLARDAN BİRİ HOBİCİLERİN BÖYLE BİR BİLGİYİ EDİNMESİ VE İLANGİ DEDİGİMİZ TÜRE YİNE İLANGİ DERİZ SORUN DİYİL AMA ORJİNAL İLANGİYİ UNUTMAK YOK SAYMAK ÇOK BÜYÜK YANLIŞ OLUR KİMSENİN ELİNDEKİ BALIGI KÖTÜLEMİYORUZ BENİM KİŞİSEL FİKRİMSE BU TÜR İP UÇLARININI BİLGİLERİ EDİNMEMİŞ BALIGINDAN SOGANLARI DÜŞÜNMEKTEN ÖNEMLİDİR BU TÜR PÜF NOKTALARI ÖGRENMEK BENİM İÇİN )
 
 
Kerem bey benim demek istediklerimi yazdıgı için +1 diyip geçiyorum
( Şöyle bir konuyu göz ardı etmiş kardeş kanı biz bir agız alıyoruz hobiciden o agız kardeş oluyor ve
çifleştikçe kardeş kanı dahada koyulaşıyor ve bu balıklar dahada degişiyor )
Büyük firmaların sıtoklarında yok demiş kerem bey sarı ilangi bazı firmalara geliyor ama çok çok nadir ve 20 30 adet görünüyor
Birde hatırlarmısınız airfısh ilk yıllarında türkiyeye gönderdigi ilangileri. :) birde şimdi afrikanın türkiyeye yolladıgı ilangilere bakın benim bu konuyu açmamdaki nedeni apaçık görürsünüz.
 
saygılar.
 
 
Not : Lütfen tanıtım formu gibi kullanmıyalım benim balıgım ilangimi , bu balık ilangimi  vs bu konuyu tartışma amacımızın çok çok dışına taşır. TEŞEKÜRLER
ZeUss2011-04-27 10:29:56

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Levent BEŞTEPEÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/06/2008
İl: Ankara
Mesaj: 1079
Levent BEŞTEPEÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Nisan 2011 10:24
Umudumuz buna mı kaldı Burak. Yani bir nevi kriza black ten kriza gold a geçiş yapar gibi bir formülmü izleyeceğiz? Amacımız doğru ilangi yellowu bulmakmı? yoksa dediğin tezi uygulayarak yeni bir ilangi gold türü üretmekmi?  Bunun tutması ne derece gerçekçi bunu tabi zaman gösterecek. Bu arada ben fotoğrafları yüklerken yorumumda da yazdım google görsellerde çıkan örnekleri diye yani ben bunların hepsi ilangi yellowdur diye bir tez sunmadım. Kaldıki herkes görsellere bakıyordur ki bunların yanında ilangi yellow diye ne balıklar mevcut bunu internetten bakan arkadaşlar illaki görüyorlar. Açıkcası ben kendmi çok iyimser buldum bu fotoğrafları seçerken.
Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 27 Nisan 2011 10:35
Red Rainbow olmuş neredeyse ilangi. ? sizce açık örneklerden birisi deyilmidir bu
teşekürler paylaşım için.
[QUOTE=kazakar]

Bizzat benim kadrajımdan cıkmış bir fotoğrafıdır . Ben bu balıkları bi çok kişi ile paylaştım geçmiş konularımdada görebilirsiniz  ve satma sebebimse araştırdıkca gercek renk ve tonda  bir ilangi yellowu yansıtmaması idi . Bana geldiğinde tırnak (1.5cm) kadar olan 17 ay emek verdiğim balıklarımı elden cıkardım .

[/QUOTE] ZeUss2011-04-27 10:37:29

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 27 Nisan 2011 10:38
[QUOTE=ZeUss]
Red Rainbow olmuş neredeyse ilangi. ? sizce açık örneklerdne birisi deyilmidir bu
teşekürler paylaşım için.
[QUOTE=kazakar]

Bizzat benim kadrajımdan cıkmış bir fotoğrafıdır . Ben bu balıkları bi çok kişi ile paylaştım geçmiş konularımdada görebilirsiniz  ve satma sebebimse araştırdıkca gercek renk ve tonda  bir ilangi yellowu yansıtmaması idi . Bana geldiğinde tırnak (1.5cm) kadar olan 17 ay emek verdiğim balıklarımı elden cıkardım .

[/QUOTE] [/QUOTE]
 
Çok açık örneklerdendir.  İşde bende diyorum iyi ile kötüyü ayırabilmek gerekli . Bu balık bu şekilde  değilde altın rendini taşısaydı ben bu balıgı sizce cıkarırımıydım ilangiyi bu kadar seven ve aşina olan biriyken .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Burak BULUTÇevrim Dışı

Kayıt: 07/10/2010
İl: Izmir
Mesaj: 3813
Burak BULUTÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Nisan 2011 12:22
Kazım bey söyledikden sonra dikkatimi çekti önce F0 olarak aldığım balıkların karın üstlerinde siyah kırıklıklar var. Paylaşılan tür belirleme resmindeki nkambay ile bire bir tutuyor. Fakat sonradan gelen balıklarım sarılığı ve kafalarında ki koyulukları özellikle eşleşme çalışmaları yaparken kur yaparken kafa kararmaları örnek teşkil eden gogolede  ilangi yellow olarak aratıldığında ilk çıkan balıklardan bile daha güzeller diyebilirim . Bu aradaki farkı görünce önceki F0 olarak aldıgım balıkları ileride çıkartabilirim diye düşünüyorum.

Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 28 Nisan 2011 15:40
[QUOTE=Burak Bulut]Kazım bey söyledikden sonra dikkatimi çekti önce F0 olarak aldığım balıkların karın üstlerinde siyah kırıklıklar var. Paylaşılan tür belirleme resmindeki nkambay ile bire bir tutuyor. Fakat sonradan gelen balıklarım sarılığı ve kafalarında ki koyulukları özellikle eşleşme çalışmaları yaparken kur yaparken kafa kararmaları örnek teşkil eden gogolede  ilangi yellow olarak aratıldığında ilk çıkan balıklardan bile daha güzeller diyebilirim . Bu aradaki farkı görünce önceki F0 olarak aldıgım balıkları ileride çıkartabilirim diye düşünüyorum.

Saygılar...
[/QUOTE]

Ben pek anlamadım :)
F0 İlangi diye gelen balıkların ilangiye yakın bir tür oldugunu düşünüyorum ben
birde orjinal ilangi beslemediginiz için daha güzel demeniz biraz yanlış bana sorarsanız
önce orjinalini besleyip çakmasıyla karşılaştırmak saglıklı olur ilangi besleyen arkadaşlar balıkları
çakmada olsa orjinalden güzel gelir bunuda göz ardı etmeyin. :)

ZeUss2011-04-28 15:41:41

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Burak BULUTÇevrim Dışı

Kayıt: 07/10/2010
İl: Izmir
Mesaj: 3813
Burak BULUTÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Nisan 2011 15:43
[QUOTE=ZeUss] [QUOTE=Burak Bulut]Kazım bey söyledikden sonra dikkatimi çekti önce F0 olarak aldığım balıkların karın üstlerinde siyah kırıklıklar var. Paylaşılan tür belirleme resmindeki nkambay ile bire bir tutuyor. Fakat sonradan gelen balıklarım sarılığı ve kafalarında ki koyulukları özellikle eşleşme çalışmaları yaparken kur yaparken kafa kararmaları örnek teşkil eden gogolede  ilangi yellow olarak aratıldığında ilk çıkan balıklardan bile daha güzeller diyebilirim . Bu aradaki farkı görünce önceki F0 olarak aldıgım balıkları ileride çıkartabilirim diye düşünüyorum.

Saygılar...
[/QUOTE]

Ben pek anlamadım :)
F0 İlangi diye gelen balıkların ilangiye yakın bir tür oldugunu düşünüyorum ben
birde orjinal ilangi beslemediginiz için daha güzel demeniz biraz yanlış bana sorarsanız
önce orjinalini besleyip çakmasıyla karşılaştırmak saglıklı olur ilangi besleyen arkadaşlar balıkları
çakmada olsa orjinalden güzel gelir bunuda göz ardı etmeyin. :)

[/QUOTE]

Ben hepsinin ilangi olduğuna inanıyorum sadece ufak tefek farkları var bu farklar şu şekilde cümle ile anlatılabilir.

Türünün güzel örneği ve türünün kötü örneği. Ancak bu şekilde anlatılabilir. F0 olarak aldığım balıklar güzel örnekler fakat benim istediğim tonlara sahip değiller son aldığım 19 adetlik koloniyi alma sebebim istediğim renk tonlarına sahip olmalarıdır. 

Sonuç olarak hepsi ilangi yellow tanıtım konumdan resimleri inceleyerek daha net bilgi sahibi olabilirsiniz.

Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 28 Nisan 2011 15:53
[QUOTE=Burak Bulut] [QUOTE=ZeUss] [QUOTE=Burak Bulut]Kazım bey söyledikden sonra dikkatimi çekti önce F0 olarak aldığım balıkların karın üstlerinde siyah kırıklıklar var. Paylaşılan tür belirleme resmindeki nkambay ile bire bir tutuyor. Fakat sonradan gelen balıklarım sarılığı ve kafalarında ki koyulukları özellikle eşleşme çalışmaları yaparken kur yaparken kafa kararmaları örnek teşkil eden gogolede  ilangi yellow olarak aratıldığında ilk çıkan balıklardan bile daha güzeller diyebilirim . Bu aradaki farkı görünce önceki F0 olarak aldıgım balıkları ileride çıkartabilirim diye düşünüyorum.

Saygılar...
[/QUOTE]

Ben pek anlamadım :)
F0 İlangi diye gelen balıkların ilangiye yakın bir tür oldugunu düşünüyorum ben
birde orjinal ilangi beslemediginiz için daha güzel demeniz biraz yanlış bana sorarsanız
önce orjinalini besleyip çakmasıyla karşılaştırmak saglıklı olur ilangi besleyen arkadaşlar balıkları
çakmada olsa orjinalden güzel gelir bunuda göz ardı etmeyin. :)

[/QUOTE]

Ben hepsinin ilangi olduğuna inanıyorum sadece ufak tefek farkları var bu farklar şu şekilde cümle ile anlatılabilir.

Türünün güzel örneği ve türünün kötü örneği. Ancak bu şekilde anlatılabilir. F0 olarak aldığım balıklar güzel örnekler fakat benim istediğim tonlara sahip değiller son aldığım 19 adetlik koloniyi alma sebebim istediğim renk tonlarına sahip olmalarıdır. 

Sonuç olarak hepsi ilangi yellow tanıtım konumdan resimleri inceleyerek daha net bilgi sahibi olabilirsiniz.

Saygılar...
[/QUOTE]

Yanlış yerden yaklaşıyorsunuz türünün güzeli kötüsü her türde olur her canlıda olur bizim
tartıştıgımız nokta ise gelen balıkların ilangi olup olmadıgı yoksa her türde var insanda bile var

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AverroesÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 3324
AverroesÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Nisan 2011 20:42
İlangi böyle bir balık:) ulaşmak zor olacak mesela sadece balık başına 100tl verip alınacak bir balık olmamalı ki efsane kalsın bence, Ayrıca artık hobide kaliteinin sınırlanırnı zorluyoruz, ithal gelen Red Raibowlar, Bulu Pointler, İkolalar....vs hep üst düzeyde.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

keboyÇevrim Dışı

Kayıt: 18/09/2008
İl: Kocaeli
Mesaj: 31
keboyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Nisan 2011 23:54
 
  Mehmet bey çok güzel bir konuya değinmişsiniz.Teşekkür ederim.Bu konu benimde son günlerde araştırmakta olduğum bir konuydu.
 
   5-6 yıl önce okuduğum bir dergide Peter Schupke ile yapılan röportajda İlangi lerin yakalandığı bölgede azalmalarıyla, komşu popülasyon olan Chilanga lar tarafından ele geçirildiği ve azalan ilangilerin  bölgelerine giren chilangalarla eşleştiği ve meşhur sarı gövdeli ilangi ırkının turuncu rengi almaya başladığını, yakın bir zamanda sarı ilangilerin kaybolacağını okumuştum.
 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir