ustalardan betta için tavsiye


blackbettaÇevrim Dışı

Kayıt: 08/04/2009
İl: Izmir
Mesaj: 5
blackbettaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2010 00:45
Fotoğraf: gerek yok

Canlıdaki Belirtiler: arada bir kabarma

Akvaryum Kapasitesi (litre): 15 litre

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: yok

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): 24 derece

Filitrasyon: yeni kurulan bir akvaryum olduğu için sık su değişimi (2 günde bir yüzde 25'lik su) yapıyorum. bir filtre cihazı yok. haftalık dip çekimi ve su değişimleri ile bettamın mutlu olması için elimden geleni yapacağım.

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :


arkadaşlar. bir kaç farklı sorum olacak.

1) nitrit-nitrat-amonyum ölçer alacaktım fakat fiyatları yüksek geldi. öğrencilik malum. balığımda 3-4 gün öncesine kadar ani hareketler ve kuma sürtünmeler gözlemliyordum. forumlardan aldığım bilgilere göre dış parazit veya su değerlerinin kötü olması ihtimallerinde karar kıldım. daha detaylı araştırdığımda ise sorunun kesinlikle su değerleriyle ilgili olduğunu kavradım ve son 3 gündür düzenli dip çekimi su değişiklikleriyle kaşınmaları durdurdum. böyle bir şeyin bir daha yaşanmaması için tavsiyelerinizi dinlemeye hazırım.

2) bettam sadece ilk eve getirdiğim gün yemini yedi. ondan sonraki günler  yemedi. bugün ile beraber 11. güne girdik. hagenin nutrafin maxini kullanıyorum yem olarak. kan kurtlarına bile aldırış etmiyor. sadece 1-2 defa yeme doğru yaklaşıp inceledi. sonra yemeden uzaklaştı. çoğu zaman yeme bile yaklaşmıyor hiç umursamıyor. sarımsak suyu denedim yine olmadı. gidip canlı yem almaktan başka çaresi yok mudur? lütfen bu konuda da yardımlarınızı esirgemeyin.

3) son olarak ise dün gece farkettim bettam sürekli kabarmaya başladı. acaba gece lambasından bi şekilde kendi yansımasını görüp o yüzden mi böyle yapıyor diye düşünerek gece lambasını da kapadım ama kabarmaya devam etti. son olarak yerinin uygun olmadığını, ışığın yanlış kırılarak balığı rahatsız ettiği düşünerek akvaryumun yerini değiştirdim kabarması kesilmişti. ancak az önce farkettim ki loş ve neredeyse çok az ışık alan yeni yerinde bile sürekli kabarmaya devam ediyor. cüssesinin 2 katına çıkıyor ve solungaçları neredeyse 90 derecelik dik açıyla sürekli açık. suyun üstünde normalde geniş aralıklarla hep köpük olurdu ama son 2 gündür iyice artmış. yanlız yuva oluşturabilicek sıklıkta değil bu köpükler. sadece sayısı artmış. çiftleşmek istediğinin bi göstergesi midir bu? lütfen beni aydınlatırsanız çok sevinirim.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BugraKorkmazÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/11/2008
İl: Mugla
Mesaj: 1038
BugraKorkmazÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2010 01:38
Birincisi 2 günde bir %25 su değiştirmeyin.Filtrasyon varsa çok aşırı debi yaratmayın.
Karında şişlik varmı?
Öte yandan su şartlarını kimyasalla düzeltmekten ziyade Terminalia Cattappa ( Hint Bademi) yaprağı eklemen su şartlarını olumlu yönde düzenleyecektir.Oldukçada ucuza temin edebilirsin.Forumda satan arkadaşlar mevcut.Eğer bulamazsan bana adresini yolla sana 1-2 adet mektupla yollarım.
Unutma su değişimini çok sık yapma ve balığını biraz kendi haline bırak.Işığı çok sevmediği aşikar, o yüzden loş ortamda tut tankını.Aydınlatmayı bir müddet gerekiyorsa yakma.
Umarım gözlemlerindeki rahatsızlığı atlatır betan.
Sağlıklı balıklar.
bugrakorkmaz2010-12-26 01:38:40

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

oliverzegÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/08/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 867
oliverzegÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2010 02:02
Usta değilim ama 1.soruna cevap olarak yemi suyun dibin de durmayacak kasar atarsan su değeri bozulmaz ve  balıkda sürtünmeden kurtulur sende dip çekimini az yapmış olursun.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

blackbettaÇevrim Dışı

Kayıt: 08/04/2009
İl: Izmir
Mesaj: 5
blackbettaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2010 05:44
Zaten çok az yem atıyorum. Hatta 2-3 gün atmadığım oldu balığı kendi haline bırakmak adına. Fakat yine de yem yemediği için suda biriken çok az miktardaki yem bile su değerlerini bozmaya yetti sanırım.

Bu arada balığın karnında şişlik yok. Görünüşü de gayet sağlıklı. Belirttiğim gibi malesef filtrasyon da yok.

Özellikle 3. sorum ile ilgili bilgilenmek isterim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir