ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
blackbetta
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Nisan 2009 16:54
Son Ziyaret:
24 Şubat 2011 06:37
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
sevdim mandacıoğlu
Doğum Tarihi:
29 Ocak 1988
Yaş:
36
İl:
Izmir
Meslek:
öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

sevdim mandacıoğlu

SON 5 MESAJI

ustalardan betta için tavsiye
Zaten çok az yem atıyorum. Hatta 2-3 gün atmadığım oldu balığı kendi haline bırakmak adına. Fakat yine de yem yemediği için suda biriken çok az miktardaki yem bile su değerlerini bozmaya yetti sanırım.

Bu arada balığın karnında şişlik yok. Görünüşü de gayet sağlıklı. Belirttiğim gibi malesef filtrasyon da yok.

Özellikle 3. sorum ile ilgili bilgilenmek isterim.
ustalardan betta için tavsiye
Fotoğraf: gerek yok

Canlıdaki Belirtiler: arada bir kabarma

Akvaryum Kapasitesi (litre): 15 litre

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: yok

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): 24 derece

Filitrasyon: yeni kurulan bir akvaryum olduğu için sık su değişimi (2 günde bir yüzde 25'lik su) yapıyorum. bir filtre cihazı yok. haftalık dip çekimi ve su değişimleri ile bettamın mutlu olması için elimden geleni yapacağım.

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :


arkadaşlar. bir kaç farklı sorum olacak.

1) nitrit-nitrat-amonyum ölçer alacaktım fakat fiyatları yüksek geldi. öğrencilik malum. balığımda 3-4 gün öncesine kadar ani hareketler ve kuma sürtünmeler gözlemliyordum. forumlardan aldığım bilgilere göre dış parazit veya su değerlerinin kötü olması ihtimallerinde karar kıldım. daha detaylı araştırdığımda ise sorunun kesinlikle su değerleriyle ilgili olduğunu kavradım ve son 3 gündür düzenli dip çekimi su değişiklikleriyle kaşınmaları durdurdum. böyle bir şeyin bir daha yaşanmaması için tavsiyelerinizi dinlemeye hazırım.

2) bettam sadece ilk eve getirdiğim gün yemini yedi. ondan sonraki günler  yemedi. bugün ile beraber 11. güne girdik. hagenin nutrafin maxini kullanıyorum yem olarak. kan kurtlarına bile aldırış etmiyor. sadece 1-2 defa yeme doğru yaklaşıp inceledi. sonra yemeden uzaklaştı. çoğu zaman yeme bile yaklaşmıyor hiç umursamıyor. sarımsak suyu denedim yine olmadı. gidip canlı yem almaktan başka çaresi yok mudur? lütfen bu konuda da yardımlarınızı esirgemeyin.

3) son olarak ise dün gece farkettim bettam sürekli kabarmaya başladı. acaba gece lambasından bi şekilde kendi yansımasını görüp o yüzden mi böyle yapıyor diye düşünerek gece lambasını da kapadım ama kabarmaya devam etti. son olarak yerinin uygun olmadığını, ışığın yanlış kırılarak balığı rahatsız ettiği düşünerek akvaryumun yerini değiştirdim kabarması kesilmişti. ancak az önce farkettim ki loş ve neredeyse çok az ışık alan yeni yerinde bile sürekli kabarmaya devam ediyor. cüssesinin 2 katına çıkıyor ve solungaçları neredeyse 90 derecelik dik açıyla sürekli açık. suyun üstünde normalde geniş aralıklarla hep köpük olurdu ama son 2 gündür iyice artmış. yanlız yuva oluşturabilicek sıklıkta değil bu köpükler. sadece sayısı artmış. çiftleşmek istediğinin bi göstergesi midir bu? lütfen beni aydınlatırsanız çok sevinirim.

Bettam ölecek mi?
arkadaşlar yorumlarınız için teşekkürler. Yüzme kesesinde herhangi bir problem yok. Suyu da yüzde elli oranında dip çekimi ile değiştirdim. Oda sıcaklığı ile su sıcaklığı arasında da büyük bir fark yok. Biraz daha bitkilendirmeye çalışacağım. Dişi almayı pek düşünmüyorum açıkcası. Almadığım takdirde bu durgunluğu sürekli devam mi edecek?
Bettam ölecek mi?
Peki su şartlarından dolayı görülen hastalıklarda (zehirlenmeler) uygulanan bir tedavi var mı? Suyun yüzde 50sini dip çekimiyle değiştirdim. Fakat balık hala çok durgun. Yardım ve yorumlarınız için şimdiden teşekkürler. nakata2009-04-12 23:08:54
Bettam ölecek mi?
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Zehirlenme gibi duruyor. genelde hareketsiz ve su yüzeyinde duran beta, bazen çok ani (sıçrarmış gibi) hareketlerle yüzüyor.

Akvaryum Kapasitesi (litre): 15 lt.

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 8 tane su mermiceği ve 4 tane cabomba.

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): sıcaklık 24 C

Filitrasyon: yok

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: kullanılmadı.

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :

Akvaryumda daha önce bitki yoktu. Bettam için dün bitki aldım. Poşetten çıkardığım haliyle (balık akvaryumdayken) akvaryuma yerleştirdim. Balığım ilk önce merakla bitkileri inceledi. Bol bol bitkilerin arasında gezindi. Fakat bugün uyandığımda bettamı hareketsiz bir şekilde buldum. Genelde hareketsiz olarak su yüzeyine yakın olarak duruyor. Yüzerken ise ani sıçramalar şeklinde yüzüyor. Sanki kendini serbest bırakıyor. Serbest bırakır bırakmaz kafası yukarı, kuyruğu ise aşağıya düşmeye başlıyor. Balığımda bir deformasyon veya hastalık izi yok.  (gözle görüldüğü kadarıyla)

Sizce problem nedir? Zehirlenme mi? ne yapmam gerekiyor? Yardımcı olursanız bütün önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar. Şimdiden çok teşekkürler.
özkoçak2009-04-08 18:48:05

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.