yabancı üretimhane


Emre ÇakınÇevrim Dışı

Kayıt: 10/09/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 1371
Emre ÇakınÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Ağustos 2007 19:56

Islanmazsa kaymaz demek istiyorlar sanırım Uğur Bey..


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

reisÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/02/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 12935
reisÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Ağustos 2007 20:01
[QUOTE=Euph]

Islanmazsa kaymaz demek istiyorlar sanırım Uğur Bey..

[/QUOTE]
 
Nazım bey,12 yıllık üreticiyim,daha benim üretimhanemin yerlerinin kuru olduğunu hiç hatırlamıyorumBig%20smile.
 
Şaka bir yana üretimhane olurda yerleri kuru olurmu?Sürekli su ile çalışılan bir yerde mümkün değil.
 
Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 14 Ağustos 2007 20:03
Ben bu adamlarla tanışmak istiyorumBig%20smile Balıklar ne kadar güzel. Üretimhane ne kadar temiz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Erdal HocaÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]2,3,10749[/C]
Kayıt: 01/05/2006
İl: Mugla
Mesaj: 5214
Erdal HocaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Ağustos 2007 20:04
[QUOTE=GRAFTT] [QUOTE=reis]Altuğ bey;Tam hayalimdeki üretimhane,paylaşım için teşekkürler.Yanlız merak ettim yerler ıslanınca kaymıyormu acaba?Seramik olan zemin ıslanınca müthiş kayarda....
 
Saygılar....
[/QUOTE]

Uğur abi sen, ben birde Birol abi beraber trabzonda böyle bir üretimhane açabiliriz. Su ucuz elektrik ucuz yer problem değil...LOLLOLLOL
[/QUOTE]
 
 
Erkan Bey, Uğurla ikimiz Dalaman'a üretimhane açacağız. Bırakmam Trabzonlara...Dalaman en ucuz yerlerden biri nasıl olsaLOLTongueSmile

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

reisÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/02/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 12935
reisÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Ağustos 2007 20:07
Erdal abi;Bizim baklava canavarı Birol ile Erkan'ı Trabzon'a yollarız,biz seninle Dalamanda açarız abi üretimhaneyi.LOL
 
Saygılar....

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GRAFTTÇevrim Dışı

Kayıt: 14/12/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 4452
GRAFTTÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Ağustos 2007 20:10
Öyle olsun Uğur abi sen memleketini, beni ve Birol abiyi bırakta git Dalaman'a öylemi...Angry

İyi Uğur abi sen git Dalaman'a ve orada üretimhane aç, bir dahada gelme o halde Trabzon'a...Big%20smileBig%20smileBig%20smile


Saygılarımla.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Emre ÇakınÇevrim Dışı

Kayıt: 10/09/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 1371
Emre ÇakınÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Ağustos 2007 20:10
[QUOTE=reis][QUOTE=Euph]

Islanmazsa kaymaz demek istiyorlar sanırım Uğur Bey..

[/QUOTE]
 
Nazım bey,12 yıllık üreticiyim,daha benim üretimhanemin yerlerinin kuru olduğunu hiç hatırlamıyorumBig%20smile.
 
Şaka bir yana üretimhane olurda yerleri kuru olurmu?Sürekli su ile çalışılan bir yerde mümkün değil.
 
Saygılar...
[/QUOTE]
 
Haklısınız ama bu mantıkla bakarsak hergün binlerce kişinin gezdiği süpermarketlerdeki fayanslarında her dakika pırıl pırıl olması mümkün olmaz demek lazım , ben görüyorum fazla ve sürekli temizlik elemanı çalıştırarak bunu başarıyorlar . Sizin üretimhanenizdeki sistemle buradakinin aynı olduğunu sanmıyorum , ben de amerikada bir malawi üreticisinin yerini gezme imkanı bulmuştum yerler gayet kuruydu , yalnız manuel olarak yaptıkları neredeyse hiç birşey kalmamış , herşey ;su değişimleri dahil otomatik , düğmeye basıyor , bir yerden su emiliyor diğer yerden temiz su tanka boşalıyor...
 
Yerlerin ıslak olması demek su israfı demek zaten az da olsa , böyle büyük çaplı bir üretimhanede de su israfı olması daha fazla maddi yük demek , bunun için mutlaka bir çözüm bulmuşlardır ve yerler çok fazla ıslanmıyordur diye düşünüyorum..
 
Saygılarımla..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ekokoÇevrim Dışı

Kayıt: 17/02/2007
İl: Kocaeli
Mesaj: 275
ekokoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Ağustos 2007 20:31

Benim evimden daha temiz gözüküyor. :):)


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

reisÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/02/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 12935
reisÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Ağustos 2007 20:32
Nazım bey;Süpermarketlerde yerlere fayans yapmazlar,ya epoksi yaparlar yada mat granit.Bu iki malzemede ıslandığında kaymayı engeller,fakat maliyetleri pahalı olduğu için üretimhaneye uygun değildirler.
 
 
Fotoğraftaki üretimhanede böyle bir malzeme kullanılmış olabilir.Benim üretimhanemde maalesef sizin Amerika'da gezdiğiniz üretimhane veya Altuğ beyin (sağolsun)bizlerle fotoğraflarını paylaştığı üretimhanedeki imkanlar yok,sadece bende değil sanırım Türkiye'de böyle bir üretimhane yoktur.
 
Nazım bey;Üretimhanelerde gün boyu balık kusturulur,dip çekimi yapılır,su tamamlanıriiç filtreler temizlenir.Yani kısacası yaptığınız,yapacağınız tüm işlemler su ile yapılır.Böyle bir ortamda yerlerin kuru kalmasıda çok zordur.Yolunuz İstanbul'a düşerse mutlaka beklerim,misafirim olun,size üretimhanemi gezdireyim.
 
Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Emre ÇakınÇevrim Dışı

Kayıt: 10/09/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 1371
Emre ÇakınÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Ağustos 2007 20:36

Değerli bilgileriniz için teşekkür ederim haklısınız .

Saygılar..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

UzumakiNarutoÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/01/2007
İl: Hatay
Mesaj: 1905
UzumakiNarutoÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Ağustos 2007 20:37

Çok hijyenik bir ortam balıklarda çok güzel ve sağlıklı keşke bu türlerden Türkiyede'de bulunsa. Paylaşım için teşekkürler.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

citronxÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/11/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 5773
citronxÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Ağustos 2007 20:44

Çok güzel görüntüler gerçekten. İnsanın yurt dışında böyle yerleri görmesi neden bizim ülkemizde yok sorusunu sormasına yetiyor. Bir düzine üretimhane gördüm ama, bu bambaşka.

Zeminin kaymasını engellemek için, bence üretimhane'nin yapım aşamasında zemini ızgarayla bölerek akvaryumlar arasında su birikmesi ve ıslak kalması önlenebilinir. Ve ızgaradan süzülen su atık suyada verilebilir. Yoksa zeminde kayganlığı önleyici döşeme malzemesi kullanılması mantıklı,ancak maliyet  ve uzun ömürlülük açısından da bir o kadar külfetli diye düşünüyorum. Paylaşım için teşekkürler. Saygılar... 
citronx2007-08-14 20:45:05

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Sezer ÇınaroğluÇevrim Dışı

Kayıt: 28/05/2007
İl: Izmir
Mesaj: 732
Sezer ÇınaroğluÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Ağustos 2007 01:09
Tek kelimeyle süper!

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

afbolayirÇevrim Dışı

Kayıt: 24/09/2006
İl: Sivas
Mesaj: 195
afbolayirÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Ağustos 2007 01:23
Gerçekten güzel teşekkürler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir