ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Sezer Çınaroğlu
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
28 Mayıs 2007 15:56
Son Ziyaret:
30 Ekim 2016 20:43
Toplam Mesaj:
732 [0.12 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Osman Sezer Çınaroğlu
Doğum Tarihi:
11 Temmuz 1989
Yaş:
34
İl:
Izmir
Meslek:
Amele
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Sezer Çınaroğlu
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi
Genç İZMAK'lı.

SON 10 MESAJI

izmirin en iyi akvaryumcusu...
Pet Shop Zoo canlı çeşidi bakımından bence en zengin petshoplardan biridir. Piyasada arayıp da bulamadığım birçok türü orada bulabildim. Hele tuzlusu bakımından çok iyi. Her türlü balık ve mercanı bulabiliyorum. Zaten adamlar iki haftada bir ithalat yapıyor. İthalat zamanı da cep telefonuma bilgi mesajı düzenli olarak geliyor. Bunu İzmir'de başka kim yapıyor açıkçası ben denk gelmedim. Ayrıca büyük bi firma olduğu için firmalardan almış olduğu iskontoyu direkt müşteriye yansıtıyor. Genelde de araştırdığım kadarı ile internet fiyatlarıyla neredeyse denk gidiyor. Malzeme fiyatlarının yüksek olduğu konusundaki eleştiriye katılmıyorum. Evet bir üyemizin dediği gibi gayet bilgili elemanlar var ve çok yardımcı oluyorlar. Geçenlerde yine oradan bir Alman kurdu aldım. Bana bir ay hastalık vs garantisi verdiler. Aşı karnesi vs hepsi tamdı. Tuzlu su konusunda da Burak Bey bizzat yardımcı oluyor sağolsun. Ayrıca iki tane de su ürünleri mühendisi çalışıyor o da bir avantaj. Gereken bilgileri onlardan temin edebilirsiniz. Ayrıca duyduğuma göre Tarım köyişleri bakanlığının İzmirdeki eksiksiz evrak ve sterilite konusunda eksiksiz gördüğü tek yer burasıymış. Zaten kokmayan galiba tek pet shop. Big%20smile
Karşıyakadaki Calvus Akvaryum da genel olarak çok iyi. Sipariş üzerine çeşitli türde tatlı-tuzlu su canlılarını getirtiyor.
Cupcup akvaryum da bitki konusunda İzmirdeki en iddialı yerdir bence.
Altın akvaryumda bilgili eleman çok olmasa da, tuzlu su ile uğraşmasalar da değişik türde tatlı su canlıları ve çeşitli akvaryumları orada bulabilirsiniz.

Gerek fiyat gerek müşteri memnuniyeti olarak sıralarsam:
1)Pet Shop Zoo
2)Calvus Akvaryum
3)Cupcup Akvaryum
4)Altın Akvaryum
El yapımı gitar yapıyoruz, önerileriniz gerekli.
Abi amaç zaten eğlence onlar da biliyor bişey olmayacağını. :)
El yapımı gitar yapıyoruz, önerileriniz gerekli.
Hocam dışı sağlam olmasa da iç iskeleti sağlam olsun sapı da malum. :) Akustiği rezil olacak bundan kaçışın yok. :) En iyisi manyetik koy elektro olsun. :)
Fotosentezi Maximum Yapmak
Samet Bey iki noktada fotosentez hızı pik yapar.
Aydınlatma sorunu
2 adet 18w Philips tasarruf iyi gidecektir.
Aydınlatmayla ilgili bir soru
Fotosentezin işlevi fiziksel bir olay olduğu için fazla ışık daha çok fotosentez yaptıracaktır. Ancak gereğinden fazlası kullanılamayacağından dolayı verim düşer onun yerine uzun ve idare eden aydınlatmayı tavsiye ederim.
Işıklandırma zamanı
Bitkinin de gecesi gündüzü vardır. Gündüz fotosentez yapan bitki gece ışık kesilince hormon dengesinden dolayı büyme yönünde uyarılır. Işıkta bitki büyümüyor diyebiliriz. Doğal döngüyü tamamen bozacak bir hareket olur gece ışığı açmak.
Işıklandırma ile ilgili.
12 ya da 20 ledli 230volt 1,8watt lambalar var. Mavisini kullanıyorum süper.
Fotosentezi Maximum Yapmak
Samet Bey beyaz ışık zaten o renklerin hepsini içerir. Siz boya sürerek sadece kırmızının geçişine izin veriyorsunz. Diğer renkleri yok yere engelliyorsunuz. Boyadan geçen ışığın rengini değiştirmesi söz konusu değil. Ayrıza bitkiler 450 ve 650 nanometre değerindeki ışıklarda en iyi fotosentez yapar. Kabaza kırmızı ve mavi renk.. Fotosentezin arttığı falan da gözlenmeyecektir.

Saygılar...
Sezer Çınaroğlu2009-07-26 22:01:52
2009 DSLR dünyası ve yeni modeller
[QUOTE=jacobsen__]d300 hayalleri kurarken d5000 çıktı maşallah nikonda enflasyon gibiTebessüm[/QUOTE]

Sana D3x yakışır abi. :)

Ben Nikoncuyum ama Nikonun bu modelini pek tutmadım. Kötü olduğundan değil daha iyisini beklediğimden. Yoksa benim D80i ezer geçer heralde.Big%20smile Canon bu sefer iyi yapmış ama helal olsun.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.