YARIŞMALAR ADALETLİ Mİ?


Murat korucukÇevrim Dışı

Kayıt: 19/12/2011
İl: Kars
Mesaj: 59
Murat korucukÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Aralık 2011 11:21
Arkadaşlar yarışma fotoğraflarını neden sadece özel üyeler oylayabilmekte??? Sizce diğer üyeler zevksiz mi?? Yoksa hepsi yalancı ve sahtekar mı?? Bu durum ne kadar da demokratik??? Eğer ülkemi kimin yöneteceği konusunda oy kullanabiliyor ve geleceğimi tayin edebiliyorsam YARIŞMALARDA DA OY KULLANABİLMELİYİM....Siz değerli arkadaşların bana katılımını bekliyorum..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

IşılÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/08/2010
İl: Ankara
Mesaj: 1478
IşılÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Aralık 2011 11:47
[QUOTE=mrtdml]Arkadaşlar yarışma fotoğraflarını neden sadece özel üyeler oylayabilmekte??? Sizce diğer üyeler zevksiz mi?? Yoksa hepsi yalancı ve sahtekar mı?? Bu durum ne kadar da demokratik??? Eğer ülkemi kimin yöneteceği konusunda oy kullanabiliyor ve geleceğimi tayin edebiliyorsam YARIŞMALARDA DA OY KULLANABİLMELİYİM....Siz değerli arkadaşların bana katılımını bekliyorum..[/QUOTE]

Özel üyelik foruma üye olduktan belli bir süre sonra, belli sayıda mesaja ulaşıldığında eğer uygun görülüyorsa veriliyor. Muhtemelen, yarışmaya katılan üyelerin yarışmayı kazanmak için çok sayıda hesap açıp kendi fotoğraflarını oylamalarının önüne geçmek için alınmış bir tedbirdir bu. Sakın yanlış anlaşılmasın, ben forumdaki hiçbir arkadaşımın böyle bir şey yapmayacağına eminim. Ama yönetim tedbir almak zorunda. Yani her yeni üyeye oylama hakkı verilmesi belki oylamada adaletsizliğe neden olabilir diye düşünülmüştür.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DifferentÇevrim Dışı

Kayıt: 05/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 497
DifferentÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Aralık 2011 11:56
Konu şu an yanlış yere açılmış yönetim siler mi yoksa başka bölüme mi taşır bilmeiyorum ama bence üyeliği 1 seneyi geçmiş ve bu süre içerisinde belirli mesaj sayısını geçmiş olan tüm üyeler oy verebilmeli ve yarışmaya katılabilmeli diye düşünüyorum. Zira mevcut oylamada isimler gizlensede herkes birbirinin tankını tanıyor çoğu özel üye ortak buluşmalarda ve derneklerde tanışıp kaynaşıyor haliyle bir çok mesajın altında da görür görmez x kişinin akvaryumu olduğunu anladım tarzı mesajlarda çıkıyor.

Bence yönetim önmüzdeki yarışmalardan birini üyeliği belirli bir süreyi aşmış üyelere de açabilmeli en azından bir fikir oluşur kafalarda sistemin oturup oturmayacağına dair.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Murat korucukÇevrim Dışı

Kayıt: 19/12/2011
İl: Kars
Mesaj: 59
Murat korucukÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Aralık 2011 12:12

Aslında bu konuyu forum ve site hakkında bir yere taşımak istedim.Ancak yine üyleiğim yetersiz olduğu için reddeldi.



Elbette yanlış düşünceli birileri olabilir ve suistimal de edilebilir. Ancak bu uçak düşebilir diye uçağa binmemeye benzer..Bu durum ben ve benim gibi katılımcıların görüşlerinin dikkate alnımadığını ortaya koymaktan öte birşey değil..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

vuslatÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
[B]6339,1[/B]
Kayıt: 14/11/2006
İl: Sivas
Mesaj: 3591
vuslatÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 28 Aralık 2011 12:55
[QUOTE=mrtdml]Arkadaşlar yarışma fotoğraflarını neden sadece özel üyeler oylayabilmekte? Sizce diğer üyeler zevksiz mi? Yoksa hepsi yalancı ve sahtekar mı? Bu durum ne kadar da demokratik?Eğer ülkemi kimin yöneteceği konusunda oy kullanabiliyor ve geleceğimi tayin edebiliyorsam YARIŞMALARDA DA OY KULLANABİLMELİYİM.. Siz değerli arkadaşların bana katılımını bekliyorum..[/QUOTE]

Merhaba Murat Bey.

Öncelikle düşüncenizi anlatış tarzınız biraz ağır olmuş.  Bizim için her üyemiz doğruyu konuşan ve dürüst davranan kişilerdir. Forum özel üyeliği forum içerisinde belirli kriterlere uyan üyelere verilen statüdür. Bu statüye sahip olan üyelerimize de forum içerisinde bir çok hak tanımaktayız. Olması gerekende budur zaten. ( yarışma oylaması, anket açımı, ücretsiz ilan vs. ) Yarışmalarda oy verebilme de sadece özel üyelere tanınan haklardan bir tanesidir. Dolayısıyla antidemokratik bir durum söz konusu değildir. Yarışmalardaki işleyiş gayet yerindedir. 

Örneğinize örnek verecek olursam;

Vatandaş = Forum Üyesi ise Milletvekili = Forum Özel Üyesi 

Biz millet olarak vekil seçiyoruz ama mecliste herhangi bir kanun tasarısında oy kullanamıyoruz. 

Işıl hanımında belirttiği gibi yarışmaya kriter belirlenmez ise forum içerisinde fake üyelikten geçilmez. Dolayısıyla uygulama amacının dışına taşar.

Sizin yapmanız gereken BU KONUYU ve BU KONUYU inceleyip özel üyeliği hak etmeniz ve özel üyelere tanınan bir çok imtiyaza sahip olmanızdır.

Keyifli hobiler dilerim.

Saygılarımla.
vuslat2011-12-28 13:04:33

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MUSTAFAYASARÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/02/2008
İl: Ankara
Mesaj: 1251
MUSTAFAYASARÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Aralık 2011 13:13
Bence oldukça adaletli oylama var.Oylamaya katılanların zevki değil belli şartlara bakarak değerlendirdiği değerlendirme var.Bu şekilde olmasa çoğu arkadaş gruplaşma olacak,yarışma amacı dışına çıkaçaktır.Oy kullanmak için,sahte üyelik çoğalacak. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZuckarÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/05/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 3259
ZuckarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Aralık 2011 13:15
Adaletsiz bir durum yok ama yinede bende zaman zaman deniz canlıları ile tatlı su canlıları arasında olması gereken ayrımın olmayışı üzüyorum. Birde uzun süredir oy vermeme rağmen verdigim zamanlar amerikanlari kayiriyorum yani mutlaka amerikanlardan başlıyorum secmeye. Başka biride pleco seçer bu beğeni işi. Ama adaletsiz bir durum olduğunu düşünmüyorum sadece o ay yarışmaya giren fotolarla alakalı sansiniz rol alıyor. Tür ayrımına gidilse ve fotografın tekniğinden çok turun özelliklerine odaklı secimler olsa daha dogru olur kanısındayım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bjkalleyÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/02/2003
İl: Yurtdisi
Mesaj: 9513
bjkalleyÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Aralık 2011 13:39
Zaten bir kişi 1 yılı geçkin süredir üye olmuş ve 100 mesajı geçmişse özel üye olmalı, olmamışsa üslup - kavga problemleri olmuştur, üyeliği ağırlıklı olarak ilan amaçlı kullanıyordur veya henüz özel üyeliğe başvurmamıştır. Verilen oy sayısı oldukça iyi, bu açıdan bir problemimiz yok yok.

Bu kadar soyut olan bir konuda adaletten söz edilemez, eurovizyon vb. gibi yarışmalara bakınca da bunu görebiliyoruz. Yarışma kuralları ve katılımların nasıl oylandığı baştan bellidir, üyeler bunu kabul ederek yarışmaya katılır veya katılmaz. Diğer opsiyonlar daha önce tartışıldı hatta bir çoğu da denendi. (herkesin oy verebilmesi, jüri olması, karma sistem olması vb.) Bu durumlar yarışma sürecini ağırlaştırması, jürinin yıpratılması, herkes oy verince manipülasyon yapılması gibi sorunlara yol açtı. En az sorunlu hali budur ve bu şekilde devam etmesi düşünülmektedir.

İlginize teşekkürler.

Düzeltme: Mesajdaki özel üye ile ilgili ilk paragraf yanlış anlaşılmayı engellemek için düzeltilmiştir.
bjkalley2011-12-28 21:38:58

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir