Yavru kılıçlar büyümesi için ne yapmalıyım ?


furkan9507Çevrim Dışı

Kayıt: 10/02/2010
İl: Antalya
Mesaj: 50
furkan9507Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Şubat 2014 16:11
1.5 aylık yavru kılıç balıklarım var ayrı 20 litrelik akvaryumdalar. Isıtıcım var 26-27 derece yem olarak normal yaprak yemi ezdim onlardan veriyorum. Fazla boy atamadılar hızlı büyümelerini sağlamak için önerileriniz nelerdir ? 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Kerem1905589Çevrim Dışı

Kayıt: 15/02/2014
İl: Ankara
Mesaj: 31
Kerem1905589Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Şubat 2014 16:12
                                                        Canlı
yemlerle besleyebilirsin.(artemis,su piresi vb)Kerem19055892014-02-27 16:13:05

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

malawi_cheartÇevrim Dışı

Kayıt: 30/09/2008
İl: Ankara
Mesaj: 4128
malawi_cheartÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Şubat 2014 17:41
Furkan bey 1,5 aylık kılıçkuyeuk yavruları en aşağı 3 cm kadar olmalıdır. Muhtemelen kılıç yavrularınızın sayısı iki haneli. 20 litre akvaryum o balıklara ne verirseniz verin yetmeyecek ve gelişemeyeceklerdir. Tek çözüm akvaryumu en az balık sayısıx5 litre kadar bir akvaryumla değiştirerek yetiştirme tankını büyütmektir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

umutgunayÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/01/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 5099
umutgunayÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Şubat 2014 17:55
Bugün benzer konu Lepistes için sorulmuştu, orada yazdıklarım bu konu için de geçerlidir:

[QUOTE=umutgunay]Yavruların hızlı büyümesi için:
1: Yem seçimi: Balığın midesini yormayacak protein ağırlıklı yemler ilk sırada olmalıdır. Bunlar Canlı Yemlerdir. Kuru protein yemleri daima balığın sindirim sistemini zorlayacaktır. Canlı yem yoksa protein miktarı en zengin kuru yem olan kabuksuz artemia yumurtası ürününü alıp suda şişirdikten sonra balıklara verebilirsiniz. Bunun haricinde miktarıda dikkat ederek püre tavuk ciğeri, dana ciğeri, haşlanmış yumurta sarısı ve protein miktarı yüksek yumuşak yemler ile balıklarınızı beslemelisiniz
2: Yem çeşitliliği: Tek yeme bağlı olmaktansa bir kaç farklı yemi değiştirerek kullanmak her zaman çok daha avantajlıdır.
3: Yemleme sıklığı: Yavru balıkların metabolizması çok hızlı olduğu için büyük balıklardan çok daha fazla yemleme yapmanıza ihtiyaç duyarlar. Mümkünse günde eşit aralıklarla 4-5 kez yemleme yaparsanız balıkların büyüme hızı artar.
4: Yem diyeti: 2-3 günde bir kez tam günü bitkisel yemlemeye ayırmanızı tavsiye ederim. Bağırsak ve iç parazit problemlerini başlamadan bitirmeye yardımcı olur. Balıklar sağlıklı olur.
5: Su şartları:
5-A: PH: Lepistes'ler için uygun PH 7,5 veya yakın PH dereceleridir (az miktarda alkali su). Çeşme suyu değerlerimiz PH açısından uygundur. Düşük PH'lı sularda gelişim yavaşlar ve balıklar hassaslaşır.
5-B: Sıcaklık: Ne çok sıcak, ne çok soğuk olmalı. Sıcaklık aralığı oldukça geniş olsa da balıkların hassas mukozasını mantar hastalıklarından ve Columnaris bakterisinde korumak için düşük sıcaklığa yakın sular daha idealdir. 21-23 dereceler en uygun sıcaklıklardır. Daha da önemlisi sıcaklık konusunda herhangi bir dalgalanma olmamasıdır.
Genelde herkes 28 derecelere kadar yükseltir ve bu sularda oksijen miktarı düşer, mantar hastalıkları ve Columnaris bakterisi ortaya çıkar.
5-C: Temizlik: Su içinde amonyak, nitrit ve nitrat başta olmak üzere bu zehirlerin mutlaka en düşük seviyelerde olmas gerekmektedir. Düzenli su değişimleri ve dipte arta kalan yemlerin çekimi asla ertelenmemesi gereken bir iştir. Sudaki Azot formu maddelerin fazlalığında ilk göreceğiniz parazit Ichthyobodo necator paraziti olacak ve iğne gibi kuyrukları kısılmış sağlıksız balıklarla karşılaşacaksınız. Bunun haricinde kirli sular diğer bir çok parazit ve hastalığın oluşmasına sebep olacaktır. Kirli sularda yavru balıkların gelişimi yavaşlayacaktır. Anî Azor bileşiklerinin çoğalması ile birlikte toplu ölümler görebilirsiniz (zehirlenme).
5-D: Diğer Kimyasallar: Genellikle su değişimlerinde direkt çeşme suyu kullanma yoluyla akvaryuma giren ağır metaller (çinko, demiroksit, bakır v.b.) ve Klor gibi maddelerin balıkları zehirlemesi ihtimali vardır. İkinci bir durum ise akvaryumda kullanılan ilaçlardır. Çok fazla kişi "balıklarım hasta olmasın" mantığıyla sularına bakteriyel ilaçlar, parazit ilaçları katar. Ya da "suyu temizlesin" diyerek akvaryumcuların tavsiyesi üzerine Metilen Mavisi kullanılır. Bunlar tamamen yanlıştır. Bu tarz kimyasallar daima karantina akvaryumlarında tedavi amacıyla kullanılmalıdır. Yavru balıkların (ve ana tankın) biyolojik döngüsü mutlaka olmalıdır. Nitrifikasyon bakterileri mutlaka olmalıdır. Bu bakterileri akvaryumda öldürüyorsanız su şartlarınızın sabit olmasını asla beklemeyin. Üstelik ilk aşırı yemlemede veya temizlik aksadığı durumlarda balıklarda Amonyak zehirlenmesi oluşabileceğini unutmayın.
6: Oksijen: Akvaryumunuzdaki su fazla durgun olursa, sıcaklık yüksek olursa balıklarınızın yetersiz oksijen sebebiyle metabolizmaları yavaşlayacak, büyümeleri de aynı oranda azalacaktır.
7: Akıntı: Güçlü filtre kullanımı, aşırı havalandırma gibi durumlarda suda oluşacak olan akıntı balıkları yoracak ve balığın fiziksel gelişimini zorlayacaktır.
8: Stres: Her balık için stres önemli bir faktördür. Sırf stresten ölebilen bu canlıların rahat olması demek sağlıklı olmaları demektir. Stressiz sağlıklı yavrular hızlı büyüyecektir.
9: Genetik faktörler: Bu konuda fazla yapacağınız bir şey yok. Bir balığın genlerinde küçük olmak varsa o balık küçük olacaktır. Bunu aynı anadan doğan aynı batım yavruların aynı şartlar altında beslendiklerinde aralarında oluşan boy farkları ile gözlemleyebilirsiniz.
10: Yukarıda sayılan tüm maddelerin sabit olması. Belki de en önemli faktör. İsterseniz balıkları nitrat havuzu gibi pis bir ortamda bakın, o ortamda doğmuş büyümüş balıklar bir şekilde hayatta kalabiliyor. Adaptasyn çok önemli. Ama balıklarınızı asla farklı şartlara zorlamayın. Sıcaklık, temizlik, su değişimleri, yemler, havalandırma v.s. her zaman sabit olmalıdır. Su değişimlerinde bile eksilttiğiniz suyu tamamlarken suyu damla damla eklemenizde çok büyük fayda olacaktır.

[/QUOTE]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

emreemrÇevrim Dışı

Kayıt: 02/12/2013
İl: Kayseri
Mesaj: 219
emreemrÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Şubat 2014 21:28
Resim varmı bende de 1.5 aylık yavrular var kıyaslama yaparız.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir