Yemleme çeşidi!


YıldırımÇevrim Dışı

Kayıt: 23/09/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 8
YıldırımÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Eylül 2007 10:28
  Merhaba arkadaşlar konuyu açmadan önce epey araştırma yaptım ve konu ile ilgili tam aydınlanamadım.Yinede gözümden kaçmışsa kusurabakmayın.
  
  Forumlarda deneyimli arkadaşlar balıkların birden fazla yem çeşidi ile beslenilmesini tavsiye etmişler hep.
Ben daha yeniyim ve bukonuda pek bi bilgim yok.Suanda akvaryumumda 12 snowum 4 leopar vatozum ve 2 apple snailim var.Yem olarak sera discus granulat diye bir yemim var.Akvaryumcunun en kaliteli demesi üzerine aldım.Balıklarımı günde birkaçkere besliyorum.Yemler dibe çöküyor ve çökenleri vatozlarla snailler yiyor.Bunun dışında vatozlara birkere salatalık attım onun dışında bişe yapmadım.
  
    Balıklarıma söylemiş olduğum bu yem dışında hangi yemi kullanabilirim.Yardımcı olursanız sevinirim.

    Birde bazı arkadaşlar yemin içine sarımsak suyu katılmasını tavsiye etmişler.Bu durum hangi amaç için kullnılmalıdır?Balıklara herhangi bir zararı dokunur mu?
 
   Yemleme şeklim doğrumu günde birkaçkere dipte biraz yem birikene kadar atıyorum zaten yem hemen dibe çöküyor snowlar genelde dipten yiyorlkar.
 
Herkese şimdiden teşekkür ederim.
 
SAYGILAR!

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SloveSÇevrim Dışı

Kayıt: 29/12/2006
İl: Konya
Mesaj: 452
SloveSÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Eylül 2007 10:40
Merhaba.
Kullandığınız yemin yanına Sera Granugreeni de ekleyiniz. Sizin kullandığınız yem protein ağırlıklı besinler içerir. Dediğim yem ise bitkisel bir yemdir. Balıklarını hem etçil hemde otçul olduğu için bu şekilde bir beslemeyi tavsiye ederim. Kendim balıklarıma sabahları protein içerikli olan Tetra bitsi, akşamları da Sera granugreeni veriyorum.
 
Yemleri 1-2 dakika içerisinde tüketilecek kadar verin. Dipte uzun süre bekleyecek yem su değerlerinizin hızla bozulmasına neden olacaktır.
 
Sarımsak doğal bir antibiyotiktir. Kullanan birçok arkadaş mevcut ancak ben hiç kullanmadığım için çok fazla yardımcı olamayacağım.
 
Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

YıldırımÇevrim Dışı

Kayıt: 23/09/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 8
YıldırımÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Eylül 2007 10:49
Osman Bey, yardımlarınız için teşekkür ederim.
 
 Hemen gidip sera granugreen alıcam ve sizin de dediğiniz gibi sabah mevcut yemi akşamda tavsiye ettiğiniz yemi kullanacağım.
 
  Yemleri dipte tutmamın nedeni snaillerimle vatozlarımın yemesi açısından.Akvaryum yeni kurulduğu için yosun oluşumu yok.(kayaların üzerinde az miktarda)Arada salatalık atıcam ama salatalığı dipte tutma konusunda biraz deneyime ihtiyacım var açıkçası.
 
Tekrar teşekkür edererim.
 
SAYGILAR!

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir