ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Yıldırım
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
23 Eylül 2007 22:58
Son Ziyaret:
04 Ekim 2007 14:44
Toplam Mesaj:
8 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
özgen yıldırım
Doğum Tarihi:
25 Mayıs 1986
Yaş:
38
İl:
Istanbul
Meslek:
Elektronik
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 8 MESAJI

Tayland biyotop paludaryum-01Eylul2007 guncelleme
Mükkemmel bir çalışma olmuş.Eline sağlık.Bende bu işi çok düşünüyorum,ama önce detaylı araştırma yapmalıyım.Sizler sayesinde daha fazla bilgi sahibi oluyorum.Tekrar eline emeğine sağlık.
 
Saygılar.
Salyangozun cinsi ne?
Burak Bey yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.Bende snow prenses ,apple snail ve vatoz var ve yeni aldığım salyangozlar çok küçük bunlara balıklarım ve snailler birşey yapmaz mı?
Yapmaz iseler akvaryuma bırakacağım.
 
Saygılar.
ugural2007-10-03 17:12:34
Salyangozun cinsi ne?
Arkadaşlar biraz önce akvaryumcumdan midye yavrusu aldım ve daha sonra onların midye değilde salyangoz olduğunu anladım.Ancak ben bu salyangozlar hakkında hiçbirşey bilmiyorum çok küçükler ve üzerlerinde siyah benekler var.
*Acaba bunların cinsi nedir?
*Neyle beslemeliyim?
*Onları diğer balıklar yemesin diye bir fanusa koyacağım şimdilik.Onlara gerekli ortamı nasıl sağlaya bilirim?
 
Sorularımı cevaplarsanız çok sevinirim.Salyangozların ölmelerini istemiyorum.Salyangozlar çok ufak siyah siyah benekleri var.Resim koyma ihtimalim yok bu nedenle koyamıyorum.
 
Saygılar.
ugural2007-10-03 17:10:14
Led Diyot Kullanılarak Neonlamba Yapımı

   Merhaba arkadaşlar,sitede gezinirken bazı arkadaşların led diyot kullanarak aydınlatma yaptıklarını gördüm.Bende bu aydınlatmaya bir katkıda bulunabilmek adına sizlerle bilgilerimi paylaşmak istedim.

   Sahip olduğum 70*40*40 akvaryumuma bende led diyotla bir çalışma yaptım ancak fotoğraf çekme imkanım olmadığından resimlerini koyamıyorum.
 
  Öncelikle yararlı olması açısından led diyotlarla ilgili bu linkte gerekli bilgileri öğrenebilirsiniz.
 
  Evet arkadaşlar benim çalışmamın, diğer arkadaşlarımızın yapmış olduğu led çalışmalarından birtek farkı var ben ledleri kullanarak neon şeklinde çubukcuklar yaptım ve ledlerin ışıklarının direk olarak akvaryuma girmesini engelledim ve ışığın yayılmasını sağladım.
 
Kullanılan malzemeler:
1.İhtiyaca göre belirlenecek sayıda 5mm led diyot.(ben mavi renk kullandım)
2.Herhangi bir nalburdan alınabilecek silikon çunuk.
3.Elbreyzi(silikon çubukların uçlarını delecek herhangi bir alet)
4.Havya,lehim,lehimpastası,yeteri kadar zilteli ve yankeski.
 
Yapılış aşaması:
 
  Arkadaşlar öncelikle ben silikon çubuğu 4 eşit parçaya böldüm.Böldüğüm çubukları her iki uçtan deldim.Yalnız delerken silikon çubukları pipet şeklinde deleceksiniz.Yani silikonu pipet olarak düşünürsek pipetteki delik gibi silikonun her iki ucunu ledler sığacak şekilde deleceksiniz.(Fotoğraf çekme imkanım olmadığından fotoğraf koyamıyorum kusura bakmayın) 
Deldiğiniz kısımlara ledleri yerleştireceksiniz.Tüm çubuklarda işlem bitince ledleri paralel bağlamanızı tavsiye ederim ve varsa elinizde 3.5 vluk bir güçkaynağından direk besleme yapabilirsiniz.Direnç bacaklarına 1k direnç bağlarsanız ledlerin uzunvade de yanmasınıda önlemiş olursunuz.
 
   Silikon çubuğun buradaki görevi led ışığını yaymak ve sanki neon lambaymış gibi goze hoş bir görüntü sunmaktır.Arkadaşlar deneyin görün pişman olmayacaksınız gerçekten çok hoş görünüm oluyor.Keke fotoğraf çekme imkanım olsaydı sizlerle resimleride paylaşırdım.
 
Not:Silikon çubuklar pipet şeklinde her iki uçtan ledlerin sığacağı şekilde delinecektir.Ledlerin uçları silikon içinden birbirlerine bakacak şekilde olacak.
    Deneyen arkadaşlar yorumlarını yazar ve resim ekleyebilirlerse sevinirim.Paylaşım açısından daha iyi olur.
Umarım faydalı olabilmişimdir.
 
 
Saygılar.
 

 

Yemleme çeşidi!
Osman Bey, yardımlarınız için teşekkür ederim.
 
 Hemen gidip sera granugreen alıcam ve sizin de dediğiniz gibi sabah mevcut yemi akşamda tavsiye ettiğiniz yemi kullanacağım.
 
  Yemleri dipte tutmamın nedeni snaillerimle vatozlarımın yemesi açısından.Akvaryum yeni kurulduğu için yosun oluşumu yok.(kayaların üzerinde az miktarda)Arada salatalık atıcam ama salatalığı dipte tutma konusunda biraz deneyime ihtiyacım var açıkçası.
 
Tekrar teşekkür edererim.
 
SAYGILAR!
Yemleme çeşidi!
  Merhaba arkadaşlar konuyu açmadan önce epey araştırma yaptım ve konu ile ilgili tam aydınlanamadım.Yinede gözümden kaçmışsa kusurabakmayın.
  
  Forumlarda deneyimli arkadaşlar balıkların birden fazla yem çeşidi ile beslenilmesini tavsiye etmişler hep.
Ben daha yeniyim ve bukonuda pek bi bilgim yok.Suanda akvaryumumda 12 snowum 4 leopar vatozum ve 2 apple snailim var.Yem olarak sera discus granulat diye bir yemim var.Akvaryumcunun en kaliteli demesi üzerine aldım.Balıklarımı günde birkaçkere besliyorum.Yemler dibe çöküyor ve çökenleri vatozlarla snailler yiyor.Bunun dışında vatozlara birkere salatalık attım onun dışında bişe yapmadım.
  
    Balıklarıma söylemiş olduğum bu yem dışında hangi yemi kullanabilirim.Yardımcı olursanız sevinirim.

    Birde bazı arkadaşlar yemin içine sarımsak suyu katılmasını tavsiye etmişler.Bu durum hangi amaç için kullnılmalıdır?Balıklara herhangi bir zararı dokunur mu?
 
   Yemleme şeklim doğrumu günde birkaçkere dipte biraz yem birikene kadar atıyorum zaten yem hemen dibe çöküyor snowlar genelde dipten yiyorlkar.
 
Herkese şimdiden teşekkür ederim.
 
SAYGILAR!
Snow prensesler yemleme sorunu
Merhaba arkadaşlar bende en büyüğü 4.5cm olmak üzere 13 adet snow prenses var yem olarak sera marka ciklid yemi kullanıyorum ancak yem oranını nasıl yapacağımı bilmiyorum balıkları fazla yemlersem ölürlermi.Açıkçası ben balık besleme işinde yeniyim yani pek bilgim yok detaylı bir şekilde anlatabilirseniz sevinirim 13 snowprenses 4adette vatoz balığım var nasıl yemleme yapmalıyım.Ölçüsü ne olmalı balıklarım yem verdikçe yiyorlar ölmelerinden korkuyorum.Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Elma salyangozumun uzuvu
Merhaba arkadaşlar elma salyangozumun anten şeklinde uzuvunu snow prenses yavrularımdan birisi gözlerimin önünde yediCry.Suanda tek uzuvu kopmuş bir vaziyette ve ne yapacağımı bilemez haldeyim çok üzüldüm.Acaba salyangozun uzuvu dahasonra tekrar yerine gelebilirmi yada ne yapmalıyım ilkkez salyangoz besliyorum ve snow prenses yavrularının yanında besliyorum.Acaba yanlışmı yapıyorum balıkların en büyük olanı 4.5cm konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.Şimdiden teşekkür ederim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.