Yemleme miktarı


RhayaderÇevrim Dışı

Kayıt: 31/10/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 254
RhayaderÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Kasım 2014 22:57
Merhabalar,

İki hafta önce akvaryuma ilk balıklarımı aldım, o zamandan beri günde 2 kez yemliyordum, 4 çöpçüm ve 2 sae gayet sağlıklı olduğuna göre demek ki dibe de yem gidiyor, ki hepsi büyüdüler.

Geçen gün 2 lepistesim arka arkaya doğum yaptı, ne zaman oldu göremedim. Akvaryumun sağ tarafı elodea ile kaplı, hatta bazı yerleri o kadar sık ki diğer balıklar giremiyor. Ama gördüğüm yavru toplasan 3-5 tane, yavruları yemesinler diye son günlerde günde 3-4 sefer yem vermeye başladım. Her yem attığımda sanki o gün hiç yememiş gibi saldırıyorlar, yavruların da bir kısmını yediklerini varsayarsak, çoğunun karnı şiş olması lazım, ancak hamileler dışında karnı şiş olan gün ışığı plati, ki platiler pek yavru yemez, ve moscow blue lepistes var. Acaba az mı yem veriyorum, uzun süredir akvaryuma ara verdiğim ve çeşit çeşit yem olduğu için emin olamıyorum. Tavsiyesi olan var mı? Azar azar 3-4 öğün daha mı mantıklı? Bu arada not düşeyim, balıklar her seferinde yemi yaklaşık 1-2 dakikada dibe düşenler hariç bitiriyor.

Bu arada neden erkek gün ışığı platimin karnı şiş, ilk başta hamile zannettim, sonra bakınca erkek olan olduğunu farkettim, aynı yemle beslenseler de sadece bir balık kabız olabilir mi? Aksi halde nasıl oluyor da daha halim selim olan plati hepsinden fazla yem yiyor?

Teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AlkaseltzerÇevrim Dışı

Kayıt: 17/05/2014
İl: Izmir
Mesaj: 115
AlkaseltzerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Kasım 2014 01:12
Merhaba öncelikle kendi uygulamalarımla ve gözlemlerimle sorularınızı cevaplayayim.Yavru yemesınler diyerekden yemi fazlalaştırmayın bol bitki bir çok yavruyu kurtarıcakdır.Ben bitkilerin arasındaki yavruları yavruluga toplayip bir kaç gün bekletip yavru akvaryumuna alıyorum.Balıklarin hiç doyma gibi bir huyu yok nekadar yem verirseniz onlar herzaman yiyecektir ve unutmayın balıklarınıza en büyuk zararı fazla yemleme vericekdir.Balığınız kabız olabılır ve aralarından 1 tanesi de olabilir yani onlarında kendine göre farklılıkları var bizler gibi kimisi fazla etkilenir kimisi az.Günde 2 veya 3 öğun azar azar kafi gelecektir.Ben orta öğünde kendi ürettiğim canlı yem veriyorum eğer yeterli oranda canlı yem çıkartamazsam 2 ögün veriyorum azar azarın biraz üstünde.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

JapoJupoÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/11/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 2095
JapoJupoÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2014 22:30
Balık açlıktan ölmez.Aksine çoğu balık fazla yemleme nedeniyle ölür.Fazla yemleme su değerlerinide bozar.Azar azar günde 2 defa yemlemek yeterlidir. 1 defa yemlemek bile yeter hatta.

Ben yeni doğmuş lepistes yavrularını bile günde 2 kez yemliyorum.Forumda okuyorum bazıları günde 3-4 defa artemia çıkartıp veriyor.Gereksiz zaman kaybı ve masraftan başka bir şey değil.JapoJupo2014-11-13 22:30:43

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir