Yemlerinizi Nasıl Muhafaza Ediyorsunuz ?


YusufAlperenÇevrim Dışı

Kayıt: 10/12/2008
İl: Ankara
Mesaj: 1028
YusufAlperenÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Ağustos 2017 19:05
Arkadaşlar yemlerinizi bayatlamadan nasıl muhafaza ediyorsunuz? Saklama kabı mı ? Hava almayan tapır tarzı bişeylerle mi yoksa poşet ile mi ?
Malum bir çok yemin orjinal paketi ile yemlemek işkenceye dönüşüyor. Hem kolaylık hem de tazeliğini daha iyi muhafaza edebileceğim sağlıklı bir yöntem arıyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

johnnyblazeÇevrim Dışı

Kayıt: 30/05/2014
İl: Ankara
Mesaj: 669
johnnyblazeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Ağustos 2017 19:08
Cam kavanozda uzun süre muhafaza edebilirsin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

discovery59Çevrim Dışı

Kayıt: 22/07/2012
İl: Tekirdag
Mesaj: 62
discovery59Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Ağustos 2017 19:15
Bende direk güneş görmeyen bir yerde cam kavonazda muhafaza etmekteyim [:iyi:]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ceyhÇevrimiçi

Özel Üye
Kayıt: 11/06/2017
İl: Istanbul
Mesaj: 8524
ceyhÇevrimiçi
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Ağustos 2017 19:16
Kuru yemleri orijinal ambalajlarında, delicaları buzdolabında.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

YusufAlperenÇevrim Dışı

Kayıt: 10/12/2008
İl: Ankara
Mesaj: 1028
YusufAlperenÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Ağustos 2017 19:18
[QUOTE=discovery59]Bende direk güneş görmeyen bir yerde cam kavonazda muhafaza etmekteyim [:iyi:][/QUOTE]

Bildiğimiz çevirmeli kapaklı kavanozlar yani ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

johnnyblazeÇevrim Dışı

Kayıt: 30/05/2014
İl: Ankara
Mesaj: 669
johnnyblazeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Ağustos 2017 19:48
Evet. Bildiğimiz cam kavanoz. Önemli olan güneş görmemesi ve hava ile temas etmemesi.

Teşekkür Edenler: [T]62460,LegolaS[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 12 Ağustos 2017 21:57
[IMG]https://lh4.googleusercontent.com/proxy/LKet_3fj-FbcHv1WQPWAJS30O7Wws3U5Qx8XVzNWjujFW8xq4bQhvo1UV65TxXdKfXNf9yzcxJt_CaNjdgr9TM8OPrbnHHSkwFyfXqhJy2p3WDY9W6_PRkQrg8dy0GyaeosShCBQYbe4AHjPsru5Pl5YufdejRhyFK9RYVm5CXOd=w469-h313-nc[/IMG]

Bu kutuda [^_^]

Beğenenler: [T]197989,ceyh[/T][T]62460,LegolaS[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KromatitÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/08/2015
İl: Samsun
Mesaj: 6610
KromatitÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Ağustos 2017 23:28
Ben kendi kutusundan veya aldığım paketten bir kısmını küçük kilitli poşede alıyorum. Mesela 10-20 gram kadar. Bu küçük poşettekini 1 hafta 10 güne kadar bitiriyorum.
Geri kalanı kendi kutusunda veya paketinde saklıyorum. Bunların yanına içinde pirinç taneleri olan ağzı burulmuş bir parça peçete koyuyorum. Tuz için kullanınca pirinç nemini alır filan diyorlar. Ben de belki yeme katkısı olur kutudaki nemi emer diye umut ediyorum. Kesin bir bilgim yok. Ancak maliyeti ve eziyeti olmayan bir uygulama olduğu için belki ömrünü uzatır diye umut ediyorum işte.

Bir de her şeyden bağımsız olarak yemin kapağının altındaki vakumlu kağıdı açıp içine oksijen girmeye başladıkça yeme ve ortama bağlı 4-6 ay arasında yem bayatlıyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir