Yeni 70 Lt Japon


emirkaganÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 03/10/2015
İl: Izmir
Mesaj: 727
emirkaganÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Ağustos 2017 12:33
Daha önce camcidan cam alip kendi kurduğum yaklaşık 40 litrelik akvaryumumda akvaryumcu yüzünden 2 green terror 4 sarı prenses beslemistim ve geri vermek zorunda kaldım balıkların ihtiyaçlarını öğrendiğimde sonra o akvaryumu canlı dogurana çevirmek istedim ancak fazla ureyebilirler diye korktugum icin 50x25x40 olan akvaryumu beta akvaryumu olarak bıraktım ve yeni yaptırdığım 60x30x40 akvaryumumu japon akvaryumu olarak hatalarımı öğrendiklerimi uygulayarak sizden yardım alarak kurmak istiyorum.
Elimdeki malzemeler:
-İç filtre eurostar ege 500l
-Isiticim var ama guvenmedigimden yeni almak istiyorum
-Beyaz kum yaklaşık 7 8 kilo kadar var ama amatör kurulumdan artan bir kum fazla aldığım ve ne kumu bilmediğimden ve uyumlu olacağını dusunmedigimden yenisini almak istiyoru, hagen kumunda pas oluşturma gibi bir tartışması var onun içinde mıknatısla bir güzel elerim[:)]
-Ledler için trafom aydınlatma için gerekli malzemelerim var
-Hava motorum var
-Yeterli tecrübem olmadığına ve paramı yine boşa harcayacağıma inanıp size danışmak istedim.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/178252/110820171218001.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/178252/110820171218361.jpg[/IMG]

Site vermek forum kurallarına uymuyorsa eğer hemen kaldiririm alacağım malzemeler bunlar herhangi bir demir aciklik bırakmadan akvaryum silikonu yardimiyla isiklandirmayi kapaticam ki daha önceden olan oksitlenme tecrübesini baliklarima yasatmicam.
Akvaryum dekoru olarak sizden yardım almak istedim açık renk bir kum genelde hoş duruyor ama benim akvaryumum çalışma masası gibi bir yerde olacağından sol kısmı zaten kapalı arkası da öyle önden ve hafif sağdan isik alacağından ve bulunduğu yer de koyu renkli olduğundan açık renk kumun siritacagini düşündüm ama sağlıkları için daha iyiyse görüntü tabiki umruma gelmez. Çok hafif taş ile taşlara anubias bağlayarak tas çevresine büyük çakıl dökerek bir dekorasyon düşünüyorum. Küçüklükten beri hayalim büyük bir akvaryuma sahip olmak ancak maddiyattan yapamıyorum. Suan elimde 200 250 tl harcayabilecegim miktar var. Bu sefer acele etmeyip her şeyi alıp eksiksiz bir kuruluma baliklarimi bırakmak istiyorum. Evlerinde mutlu olsunlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ibrahim90Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/04/2017
İl: Izmir
Mesaj: 1432
Ibrahim90Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Ağustos 2017 14:15
Merhaba, keşke yapmışken 100-150 litre olsaymış akvaryum. ama 70 litreyede iki adet japon ekleyebilirsiniz.
Akvaryumu nasıl yaptınız bilmiyorum ama buhar camı eklerseniz , ledleri koruya bilirsiniz. Led markası olarak eğer bitki olacak ise Samsung smd led tercih edebilirsiniz. Düşük destekli tanklarda başarı kaydeden üyeler var. Ucuz ledlerin bitki gelişimine kayda değer bir etkisi olmuyor.
[URL]http://www.akvaryum.com/Forum/5630_smd_led_bar_tecrubem_k873460_sn21.asp?PID=5332600#![/URL]

Koyu renk kum istiyorsanız, bazalt kumuda düşünebilirsiniz. Bazalt kum uygulamasını yakından görmek için ;
Ramazan bey'in [URL=http://www.akvaryum.com/Forum/yeni_goldfish_tanki_kurulumu_k900298.asp]''Yeni Goldfish Tankı Kurulumu''[/URL] Konusunda, akvaryumu bir inceleyebilirsiniz.
İç filtrede seramik halka kullanmayı , iç filtrenin sık tıkanması çabuk yıkanması gereği ile fazla etkili bulmuyorum. İçerisinde filtre malzemelerinin koyulabileceği büyüklükte şelale filtreler var bir onla göz atın isterseniz. Şelale filtre su içerisinde de fazladan akıntı yapmayacaktır. Kapasite olarak 300/350 /h yeterlidir.[EDIT]Ibrahim90,2017-08-11 14:17:29[/EDIT]

Teşekkür Edenler: [T]178252,emirkagan[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

emirkaganÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 03/10/2015
İl: Izmir
Mesaj: 727
emirkaganÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Ağustos 2017 14:35
Ledleri korumak için buhara suya dayanıklı kanal almayı düşünüyorum kenarlarina da silikonla destek yaparak tamamen güvenli tutmayı.

Bende fazla litreli akvaryum isterdim ancak hem taşımasından korktum hemde daha büyük bir akvaryumdan çekindim.

Akvaryumu camcidan aldığım camlarla kendim kurdum kayıt kuşak yapmadım 8 mm cam gayet yeterli olduğunu düşündüm bu yüzden buhar cami ekleyemem sanırım.

Japonların yuzusu insanı mest ettiginden beslemek istiyorum. Bu litrede canlı doğuran da olabilir ama ben canlı dogurandan korkuyorum açıkçası çünkü burda doğan yavruları içim rahat verebilecegim akvaryumcu yok ve eğer veremezsem o kadar nüfusla nasıl başa çıkarım bilmiyorum.

Led olarak dediğiniz ledi tercih edicem sağolun.

İç filtrede değil de askı filtre diye adlandirilan[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/178252/110820171426521.jpg[/IMG]
Bu filtrenin bos kısımlarına ilk etapta seramik eklemeyi düşünüyorum akvaryuma balık eklerkende boş kalan diğer hazneye de aktif karbon eklemeyi düşünüyorum.

Hem iç filtre hem askı filtre kullanmayı istememin nedeni dış filtre için imkanım olmaması (koyacak gizleyecek yerim yok kabak gibi ortada durmasını istemiyorum gerekirse 1 tane daha ic veya aski filtre veya pipo filtre filan alırım) ic filtre ile mekanik filtrasyon yaparken söylenenlere göre askı filtre ile de biyolojik filtrasyon yapilabiliyormus bunu yaparak tamamlamak.

Bitki düşünüyorum ancak cevremdeki akvaryumcular bitki satmıyor. Tohumdan yetistirmeyi denesem becerebilecegimi sanmıyorum daha önce bitki maceram olmadı. Kök halinde almayı düşünüyorum ancak kargoda sorun çıkar yaşar mı bilemiyorum bitki isteğim de biraz böyle engel yiyor.

Siyah hagen kum akvaryumun dekorunu çok boğar mı bilmediğinden açık renk kum tercih etmek istedim fakat bu tercihtede etraftaki koyu mobilya ile cakisabileceklerini düşündüm. Suan için balıklara en iyisi hangisi olursa onu almak istiyorum.

İsitici için pek marka bulamadım bulduğum markalarda bilindik markalar olduğundan çok pahallıydı.100w smart in isiticisi daha önce tecrübe edilmiş miydi işe yarayabilecek 1 2 derecelik hassasiyete sahip mi

Teşekkürler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ibrahim90Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/04/2017
İl: Izmir
Mesaj: 1432
Ibrahim90Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Ağustos 2017 14:48
Bence ısıtıcı için masraf yapmanıza gerek yok. Çin malı , 100w civarı herhangi bir ısıtıcı yeterli gelecektir. Yalnız üzerindeki ayar düğmeleri her zaman gerçeği yansıtmayacaktır. Bu yüzden ısıyı ölçmek için bir akvaryum derecesine ihtiyacınız olacak.
Özellikle siyah orandalar da renk gelişimi açısından beyaz kumun olumlu etkileri iddia edilir ama , siyah kumda da renkli ve sağlıklı balık yetiştiren hobiciler var. Yani biraz da sizin zevkinize kamış.
Bitki bulmakta zorlanıyorum demişsiniz, sitedeki ilanlar bölümünden kendini ıspatlamış , geri bildirimleri olumlu arkadaşlardan satın alırsanız bir problem yaşamazsınız. Ben sadece yeterli debisi olan bir askı tipli şelale filtrenin yeterli olacağı konusunda ısrarcıyım ama karar sizin. [:)]



Teşekkür Edenler: [T]178252,emirkagan[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

emirkaganÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 03/10/2015
İl: Izmir
Mesaj: 727
emirkaganÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Ağustos 2017 14:53
Yeterli debisi olan o şekilde hazneli bir şelale filtre 60 70 civarı filan oluyor. Bu filtrenin görevini diğer 2 filtreyle halletmek istedim açıkçası. Hem elimde bulunan filtreyi değerlendirmek, hemde o selaleden akan su sesi için. Halledilemez ise sizden marka model önerisi rica ediyorum

Herhangi bir cin isi isitici is görüyor ancak daha önceki isiticim da böyleydi 19 da ayarli olmasina ve 18 20 arasinda gidip gelmesine rağmen 26 gibi bir sıcaklıkta baliklari zor kurtardım hala ayari 19 daydi bu yüzden korkuyorum

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

emirkaganÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 03/10/2015
İl: Izmir
Mesaj: 727
emirkaganÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Ağustos 2017 19:31
Bugün itibarı ile ürün siparişlerini verdim.
Aydınlatma kaldı sadece onuda burdaki elektrikcilere sorup samsung 5630 smd led bar olarak alicam.
Buhardan etkilenmemesi ve bir nebze de olsa sıcaklığı düşürmesi için led serit veya barlar için bar çubuk led kasası diye geçen bir ürün alicam.[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/178252/130820171912351.jpg[/IMG]

Bulursam elektrikcilerden bulamazsam intden siparişini vericem.

Alınan ürünler:
-Hagen 1-2mm siyah kum 5kg
-Seramik filtre malzemesi 400gr(şelale filtrede kullanılacak)
-Hava hortumlarini gizleyebilmek için vantuz 24'lü.
-Dip sifonu 160 cm
-Akvaryum silikonu sista şeffaf
-Sera aquatan 50ml
-Akvaryum kepçesi 7.5cm
-Jbl aeras micro s3 hava taşı
-Fluval hava hortumu 3mt siyah
-Tetra goldfish colour stick 100ml
-Tetra goldfish energy 100ml
-Reeflowers effective conditioner su düzenleyici 85ml
-Reeflowers goldfish minerals gh+ 85ml (bunu kullanıp kullanmamakta pek emin değilim ama aldım bulunsun diye iyi geldiğinde dair yazı okumuştum ancak bu kadar yapay müdahalenin sorun oluşturacağı kanaatindeyim)
-Reeflower bakteri kültürü 85ml
-Sunsun ince askı filtre 350L/h 2w
-Havya

Hepsinin toplam maaliyeti internet alışveriş sitesi üzerinden %20 indirime denk geldiğimden 192 tl tuttu kargo dahil.

Daha aydınlatma için bir adım atmadım.Aydınlatma için akvaryumda bulunan dokunulmamış tamamen kapalı alüminyum kompozite filtre ve fis yerleri için uygun kesikler açıp yemlere yeri kesip menteseyle sabitleyip iç taraftan alüminyum led kasalarini sista akvaryum silikonu ile yapistirarak aydınlatma işini bitirmeyi planlıyorum.
1-Sista akvaryum silikonu iki alüminyum yüzeyi tutar ve buhar yüzünden esneme yapıp düşmez dimi.
2-Kaç metre kullansam yeter samsungun ledi parlak ışık olacağından 60 cm lik kapağa 40 ar cm lik toplam 2 metre şeklinde mi yoksa 30 30 40 diye sadece 1 metre yeter mi yükseklik 40 cm bitkisiz bir akvaryum olacak veya olursa ileride sadece saz ve anubias düşünürüm bulabilirsem.
3-Beni kimyasallar hakkında nasıl kullanılır ne işe yarar bilgilendirirseniz bide yemleri nasıl vermeliyim hangi düzende hangisini söylerseniz sevinirim.

İlk kez böyle masraflı bir kurulum yapıyorum.

Akvaryum ic filtre isitici kapak hava motoru hariç ledlerle beraber ortalama 240 a bitecek bir iş. Ledler için şehire döndüğümde elektrikcilerle konusucam ve akvaryum bayramdan sonra döndüğümde toplanacak.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir