yeni akvaryum


descardÇevrim Dışı

Kayıt: 12/10/2014
İl: Kocaeli
Mesaj: 9
descardÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Ekim 2014 02:42
öncelikle merhaba ;
15 aylık bebeğimiz için bi akvaryum almayı düşünüyoruz. Fakat bu konuda hiç bilgimiz yok. 30 lt akvaryumların boyutu uygun gibi geldi ama yinede bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Nasıl bir akvaryum almalıyım ve ne tür balık almalıyım. şimdiden teşekkürler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mrt_26Çevrim Dışı

Kayıt: 10/01/2012
İl: Eskisehir
Mesaj: 245
mrt_26Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Ekim 2014 04:04
Öncelikle beslemek istediğiniz canlıyı seçmenizi tavsiye ederim. 30 lt lik akvaryumda. genel olarak canlı doğuran türleri önerilir.  lepistes türleri besleyebilirsiniz. pembe zebra, moli, balon moli gibi türler olabilir. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Duman HanÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]10848,3[/B]
Kayıt: 23/10/2013
İl: Ankara
Mesaj: 1089
Duman HanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Ekim 2014 04:04
Hakan Bey 50*30*20 boyutlarında bir tank brüt hacim olarak 30 litre yapar.Yalnız bu durum tankı silme olarak doldurduğumuzda geçerlidir.Bu da pek mümkün değildir.Bu tanka ekleyeceğimiz kum+dekor+ekipmanları da düşündüğümüzde net hacmimiz 22-27 arası dolaylara kadar inebilir.

Bu konuda bilginiz olmadığını ifade etmişsiniz.Bu nedenle doğru bilinen yanlışlardan birine hiç girmeyin.
Bknz: Canlı doğuranlar yeni başlayanlar için uygundur.Mantıgı.Aslında bana göre alakası yoktur böyle bir ilişkilendirme nasıl oldu da tam anlamıyla doğru kabul edildi anlayabilmiş değilim.Canlı doğuranların bazı türleri hassastır.Ancak fiyat açısından ucuz oldukları için başlangıçtaki deneyimsizlikten dolayı ölse bile maddi kayıp olmayacağı düşünülerek böyle söylenmiş olabilir.Malawi türlerinin birçoğu canlı doğuranlardan daha başlangıç balığı kabul edilebilir.

50*30*20 ebatlarında bir tanka bende sahibim.Maddi yetersizliklerden ötürü diğer tanklarımı kaldırmış bulunmaktayım.Ve yalnızca elimdeki malzemeleri kullanarak bu şekilde bir kurulum yaptım incelemenizi tavsiye ederim.

http://www.akvaryum.com/Forum/mukremine_merhaba_deyin_(yeni_foto)_k798799.asp

Benim de size tavsiyet önce tankı alın uygun olarak kurulumu tamamlayın daha sonra 1 tane betta balığı alın.Başlangıç balığı olarak önermeme kızanlar olacaktır ancak tek yaşaması gereken bir türle ilgilenerek vakit geçirmek ve bu sırada acemiliği atmak aynı zamanda pet shoptan kadehte satılan bir bettayı kurtarmak işin olumlu yanları olacaktır.

http://www.akvaryum.com/betta_splendens_(beta)_tatlisur_6_279.asp

Buradan da canlı hakkında daha detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.15 aylık miniğimize de uygun bir dost olacaktır.Cana yakın korkusu az olan bir türdür.Su yüzeyinde parmağınızı takip edecek alıştığında elinizden yem yiyecek parmaklarınızın arasında dolaşabilecek kadar cürretkar olacaktır.Bu açıdan bağ kurulabilmesi bakımından da yeni başlayanları ısıtıcı bir etken olacaktır.

Ayrıca yeni başlayan kimseler ne  büyüklükte bir tank alırlarsa alsınlar illa ki ya ilk aldıkları tankı satıp büyütme yoluna giderler, ya satmazlar yanına daha büyük tank veya tanklar alarak ilerler...Ufak bir kurulumla acemilik atmanız sizin içinde iyi olacaktır.Bettaya hakkıyla bakabilen kimseler diğer türleri rahatlıkla besleyebilirler.Tam manasıyla betta beslediğim günden bu yana bunu çok daha iyi anladım ve gözlemledim.Sizden beklentisi çok az ancak o az olan beklentisini de sağlamak durumundasınız.

Daha büyük kurulumlarla başlamak istiyorum akvaryum kalabalık olsun birden fazla balık olsun düşüncesindeyseniz ki önermem varsa böyle bir düşünceniz söyleyin onun içinde bilgilendirmeyi seve seve gerçekleştiririm.Yeni kayıt olmuşsunuz aramıza hoş geldiniz.

Keyifli hobiler dileğiyle...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

G.YagmurÇevrim Dışı

Kayıt: 12/01/2014
İl: Çorum
Mesaj: 174
G.YagmurÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Ekim 2014 08:13
Merhaba hoş geldiniz.. Gelip gecici bir heves olacaksa akvaryumculardan bir küçük bir tank ve 2 japon balığı alın içinizde kalmasın. Fakat hevesin yanında merak ve sevgide varsa ozaman işler çok değişir öncelikle gidin akvaryumcuları gezin balıkları görün hoşunuza giden türleri araştırıp onlara uygun yaşam ortamı sağlayıp sağlayamayaağınızı araştırın derim :) Keyifli hobiler..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

descardÇevrim Dışı

Kayıt: 12/10/2014
İl: Kocaeli
Mesaj: 9
descardÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Ekim 2014 15:09
öncelikle okuyup cevap veren herkese teşekkür ederim. ortak karar öncelikle bi tank almak gibi görünüyor. Bununla ilgili de bi kaç sorum olacak internette baktığım tanklar arasında

http://www.n11.com/haqos-q-390-akvaryum-siyahhediyeli-P27841993 
böyle bir tank var bir de
http://www.n11.com/hailea-b30-akrilik-akvaryum-30lt-siyah-P20211684 böyle bir tank var. Sizce hangi tankı almalıyım ya da başka bi önerisi var mı? Çok soru soruyorum ama içine alınması gereken malzemeleri yazarsanız bugün kurmaya başlıyorum tankımı. Gelip geçici bi heves değil hep yapmak istemişimdir bebeğimiz de buna vesile olduç teşekkürler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir