Yeni Akvaryum Kurmak İstiyorum


Havva12Çevrim Dışı

Kayıt: 29/11/2019
İl: Istanbul
Mesaj: 35
Havva12Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2019 12:21
2 ay once ilk akvaryumumu aldim 20 litre kucuk bir akvaryumum var malesef petshopun onerisiyle canli doguran aldim 8 balik vardi ilk basta biri oldu gecen hafta biri dun gece 2si ve bugun 1i daha oldu renkli kum aldim bilincsizlikten ve su an cok uzgunum tekrar denemek istiyorum bir vatoz bir moli bir lepistes kaldi guzel bir bitkilendirme uygun bir kum almayi dusunuyorum 8 balik kesinlikle dusunmuyorum bir yada iki yeni balik almayi dusunuyorum dayanikli balik turleri neler ne onerirsiniz son olarak tamamen su degisimi onerilmiyor ama kumlarin arasinda cok diski var su kotu oldu haftalik dip cekimi yapmama ragmen duzelmiyor tamamini degistirirsem olume yol acarmi kumu da yeniliycegim icin tamamen degisimden baska yolu varmi
Dipnot hassas biriyim zaten cok uzgunum su ana kadar olanlari yargilamak yerine lutfen oneri verin [:(]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

NursunÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 20/03/2019
İl: Erzurum
Mesaj: 3052
NursunÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2019 13:31
Merhaba, içinde canlı varken akvaryumda köklü değişimler yapmak zordur , bu yüzden şuan bulunan 3 balığı geri vermenizi öneririm zaten hacim için uygun türler değil , akvaryumu baştan daha doğru seçimlerle kurmak daha mantıklı olur , hacme en uygun türler betta , karides ve salyangozdur .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BeyzPlÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/08/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 8651
BeyzPlÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2019 14:26
Nursun Hanım'a katılıyorum. Elinizdeki üç balığı vermeniz daha iyi olacaktır. Lepistes ve moli canlı doğuran gurubuna girer ve hızlı üreyen bir türdür. Bu yüzden akvaryumda 1 erkek 1dişi olursa birkaç aya akvaryum küçük gelmeye başlar. Ayrıca vatoz ve moli için hacim zaten yetersiz kalıyor.

Size tavsiyem betta beslemeniz yönünde. Dayanıklı bir türdür ve 20 litrede fazla seçeneğiniz yok. Daha kalabalık bir ortam isterseniz 6-7 tane ember tetra alabilirsiniz.
İki tür de doğası gereği bitkili akvaryumda bakılmalı. Bu yüzden en basitinden, java fern, anubias, saz, pistia ve tilki kuyruğu tarzı bitkiler almanız iyi olur. Sonraları isteğinize ve uygun olmasına göre bitki eklemesi yapabilirsiniz. Ama alacağınız bitkiyi araştırmayı unutmayın. Hepsinin dikkat edilmesi gereken bakım şartı oluyor çünkü.
Renkli kumda bitki yetişmeyeceği için 2-3 kg kum almalısınız. Arasında pislik biriken büyüklükteki çakıllar zaten akvaryum için uygun olmaz.
Eğer bütçenize uyuyorsa ben manado kum öneririm. Ama daha ucuz olan dere kumunu da tercih edebilirsiniz.
Azot döngüsü için minik, tek süngerli bir pipo filtreye ihtiyacınız var. Onu çalıştırmak için ise hava motoru.
Suyun ısısını sabit tutmak ve hastalıkların önüne geçebilmek için 50w'lık ısıtıcı edinmenizi tavsiye ederim.

Son olarak balıkların diyetini olabildiğince zengin tutun ve protein ağırlıklı besleyin. Hiçbir balığa tek çeşit ve markasız yem vermeyin. [EDIT]Beta_balik,2019-12-26 18:00:20[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir