Yeni başladım ikilemdeyim


MertSoyumertÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/11/2012
İl: Ankara
Mesaj: 2771
MertSoyumertÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Ağustos 2013 20:41
[QUOTE=mali.yazici]Lepisteste karar verdim şu an 5-6 gün içinde akvaryumu tamamlayacağım ama takıldığım bişey var.tüm akvaryumcular renkli olanlar erkek renksiz olanlar dişi diyor.ama okuduğum bi kaç yerde cinsiyet ayrımını kuyruklarından yapıyordu?bi açıklık getirirseniz sevinirim[/QUOTE]

Genel olarak kuyruktan anlaşılabilir, ancak kocaman kuyruklu dişilere de rastladım. Kesin teşhis için gonopoda bakmak lazım. Bu ayrımı google'a "lepistes gonopod" yazarak kolayca bulabilirsiniz. 

[QUOTE=Hasan Can]
Açıkçası balıklarla özel bir bağ yok aramda. Maddi tarafını düşünüyorum elbette ama öldüğünde gerçekten üzüldüğüm çok az balık vardır(4 yıldır beslediğim papağan balığı gibi). Ki ölen balıkların haddi var hesabı yok. Bu beni ne gaddar yapar, ne tüccar. Ben elimden geldiğince her türlü malzemeleri alıp gerekli llitrede büyütüyorum balıkları. Ama misal neon tankı kurdum 90 a yakın kaybım oldu, balık ekmek yerken ne kadar üzüldüysem o kadar üzüldüm. Beyaz benek hastalığı vardı gerekli tedaviyi yaptım ilaçlar, ısı, tuz gibi çare olmayınca uv filtre aldım. Ayrıca bilip bilmeden insanları yargılamanızı da yersiz buluyorum. Ben bir tek balık değil jako papağan, ve 2 de köpek besliyorum. Hayvan sevgisi olmadan olabilecek iş değil bunlar. İnşallah sizde beni anlamışsınızdır.
[/QUOTE]

Madem elinizden geleni yapıp, gerekli litrede büyütüyorsunuz, neden 100 litre için challenger öneriyorsunuz, ölse de koymadığı için mi? Hayvan sevginizi "ucuz balıklar seçin, ölse de koymaz" mantığıyla çok güzel özetlemiştiniz zaten, ayriyetten açıklamanıza gerek yoktu. Hayvan sever olarak hayvan beslemek ayrı, ego tatmini için hayvan beslemek ayrı. Dayanıklı balık seçin demek yerine ucuz balık seçin! Siz belli ki hayvan seversiniz, ne kadar çok hayvan besliyormuşsunuz, helal olsun, beyaz benek gibi çaresi olmayan bir hastalık için uv filtre almışsınız. Neyse, sizinle tartışmaya girmeyeceğim, çünkü hiç yenemeyeceğimi biliyorum. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Hasan CanÇevrim Dışı

Kayıt: 11/11/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 37
Hasan CanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Ağustos 2013 22:45
Ne egosu ne tatmini ne konustugunun farkina varda konus sacma sapan laflar edipte sonra tartismaya girmicem demekle olmuyor, ortada yenilebilcek bi yaris yok muhalefet olma cabani anlamadim. Hayvan sevgisini senden ogrenecek degilim. Tanimadigin bilmedigin insanlari bu sekilde yargilamak ne kadar kolay. Ayrica akvaryumdaki balikla yedigin balik arasinda bi fark yok ikiside can. Git zipkincilara piyasadaki petshoplara satas o zaman. Ben baligi alda oldur demedim. Bi acemi icin maddi zarar hobiden sogutacak seylerdendir. Yaris dedin ya onuda kazanan sensin. sevgi dolu insana sevgi dolu baliklar dilegiyle...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir