ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Hasan Can
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Kasım 2011 00:08
Son Ziyaret:
23 Ekim 2015 19:02
Toplam Mesaj:
37 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
hasan can
Doğum Tarihi:
10 Haziran 1993
Yaş:
30
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

hasan can

SON 10 MESAJI

Zebra Ciklet Mi Lepistes Mi ?
Allah akıl fikir versin. [:cik:][EDIT]Hasan Can,2015-10-18 14:13:01[/EDIT]
Balığım Hamile mi? Doğuma Ne Kadar Var?
[QUOTE=Hasan Can]
dişilerin karnı yaklaşık olarak aynı zamanlarda şişmeye başladı ama en baştan beri karnı siyah ne zaman doğurur anlayamadım. 2-3 tane yavru var 4 gündür hangisi doğurdu anlayamadım hala hepsinin karnı şiş. az doğurup sonra devamını doğurma gibi bir şey var mı?  
[/QUOTE]
Arkadaşlar yok mu cevap ne zaman alayım yavruluğa, hazırladım yavruluğu ama erken koymak istemiyorum.


Güncel Hasan Can2013-09-01 19:41:19
Balığım Hamile mi? Doğuma Ne Kadar Var?
dişilerin karnı yaklaşık olarak aynı zamanlarda şişmeye başladı ama en baştan beri karnı siyah ne zaman doğurur anlayamadım. 2-3 tane yavru var 4 gündür hangisi doğurdu anlayamadım hala hepsinin karnı şiş. az doğurup sonra devamını doğurma gibi bir şey var mı?  
Lepistes Kuyruk Yapışması
Teşekkürler, ayırdım hemen ama anlayamadım bu ne gibi bir hastalık; bir zararı var mı yoksa sadece görsel bir şey mi, ne gibi bir durumun sebebi?
Aklıma bitkiler için soda koymuştum o geldi sebep o olabilir mi acaba erzincan sodaydı katkısız diye biliyorum ama.  
Bende mavi ilaçtan koydum suya sabaha bide tuz koyarım bakalım durum nasıl olacak. Ana tanka bulaştırmamıştır inşallah.

Lepistes Kuyruk Yapışması
Fotoğraf: 

Canlıdaki Belirtiler:
Kuyruk Yapışmış gibi ama yüzmesinde, yemesinde aşırı bir problem yok.
Akvaryum Kapasitesi (litre): 200lt
Filitrasyon: eheim 2217, jebo 11watt.
uv filtreyi 2 günlüğüne kapattım ve balıkta bu rahatssızlığı gördüm. 
%30-40 su değişimi yaptım. Filtreyi ve hortumları yıkadım. uv filtreyi tekrar açtım.
 
Bu rahatsılık nedir başka ne yapmam gerek? 
Cevap veren herkese şimdiden teşekkürler.

Yeni başladım ikilemdeyim
Ne egosu ne tatmini ne konustugunun farkina varda konus sacma sapan laflar edipte sonra tartismaya girmicem demekle olmuyor, ortada yenilebilcek bi yaris yok muhalefet olma cabani anlamadim. Hayvan sevgisini senden ogrenecek degilim. Tanimadigin bilmedigin insanlari bu sekilde yargilamak ne kadar kolay. Ayrica akvaryumdaki balikla yedigin balik arasinda bi fark yok ikiside can. Git zipkincilara piyasadaki petshoplara satas o zaman. Ben baligi alda oldur demedim. Bi acemi icin maddi zarar hobiden sogutacak seylerdendir. Yaris dedin ya onuda kazanan sensin. sevgi dolu insana sevgi dolu baliklar dilegiyle...
Yeni başladım ikilemdeyim
[QUOTE=Saussure][QUOTE=Hasan Can]Ben olsam challenger alırdım etçil beslerdim. Ama 1-2 yıl sonra akvaryuma sığar mı bilemem. Acemiliği atmak için canlı doğuranlar da mantıklı geliyor. Nispeten daha ucuz balıklardır çabuk ürerler, hem de maddi açıdan çok zorlamaz. Ölse de koymaz yani :D Çikletlerin içindede kolay türler var ama tek tür yapmanızı öneririm. yani iş tamamen zevkinize kalmış. İnternetten bakın seçin ve ona göre uygun kum dekor gibi bigiler kalıyor geriye.[/QUOTE]

1- Acemilik atmak için canlı doğuran alınmaz. Tam tersi deneyimli akvaristlerin canlı doğuranı tercih etmesi daha yerinde olur. 
2- Balıklar ölünce size "koymuyorsa", balığa maddi değeri kadar değer veriyorsanız tebrik ediyorum. Böyle devam edin. Bir insan kendi kişiliğini üstün olduğu canlılara davrandığında belli ediyor, mesela sırf yapabiliyor diye altında çalışan elemanına kötü davranmak, sırf fiziksel olarak güçlü diye bir kadına vurmak, sırf daha "zeki"! diye bir balığa işkence çektirmek... Bu uzar gider, ama siz beni anladınız sanıyorum.
[/QUOTE]

Açıkçası balıklarla özel bir bağ yok aramda. Maddi tarafını düşünüyorum elbette ama öldüğünde gerçekten üzüldüğüm çok az balık vardır(4 yıldır beslediğim papağan balığı gibi). Ki ölen balıkların haddi var hesabı yok. Bu beni ne gaddar yapar, ne tüccar. Ben elimden geldiğince her türlü malzemeleri alıp gerekli llitrede büyütüyorum balıkları. Ama misal neon tankı kurdum 90 a yakın kaybım oldu, balık ekmek yerken ne kadar üzüldüysem o kadar üzüldüm. Beyaz benek hastalığı vardı gerekli tedaviyi yaptım ilaçlar, ısı, tuz gibi çare olmayınca uv filtre aldım. Ayrıca bilip bilmeden insanları yargılamanızı da yersiz buluyorum. Ben bir tek balık değil jako papağan, ve 2 de köpek besliyorum. Hayvan sevgisi olmadan olabilecek iş değil bunlar. İnşallah sizde beni anlamışsınızdır.
60 lt tank için bu çeşitliliği önerir misiniz ?
Frontoza olmaz o akvaryumda.60 ltde en mantıklısı canlı doğuranlar dan bir tür daha seç.
Yeni başladım ikilemdeyim
Ben olsam challenger alırdım etçil beslerdim. Ama 1-2 yıl sonra akvaryuma sığar mı bilemem. Acemiliği atmak için canlı doğuranlar da mantıklı geliyor. Nispeten daha ucuz balıklardır çabuk ürerler, hem de maddi açıdan çok zorlamaz. Ölse de koymaz yani :D Çikletlerin içindede kolay türler var ama tek tür yapmanızı öneririm. yani iş tamamen zevkinize kalmış. İnternetten bakın seçin ve ona göre uygun kum dekor gibi bigiler kalıyor geriye.
Japon balığımın gözü kopmuş.
İlk aklima beyaz benek gibi hastaliklar geldi. Yenmis olabilirmi dedim ama anlasilan yok oyle bisey gayet saglikli. bencede bulasici degildir bosuna ayirmayin. tahminim ya diger baliklarla didisirken yada dekora surterek oldu. Ama bildigim kadariyla baliklar aci cekmez ve hatta gozu dustukten sonra kendisi yemis bile olabilir. yem yeme, yuzme gibi altiviteleri sorunsuz devam ettirebiliyorsa sorun yoktur. Gecmis olsun.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.