yeni başlıyacak olanlara.


aqualine(bursa)Çevrim Dışı

Kayıt: 30/01/2006
İl: Bursa
Mesaj: 1549
aqualine(bursa)Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Şubat 2007 09:39

Hazır  konu tekrar gündeme gelmişken belirtmek istediğim ve üstüne basa basa vurguladığım diğer topiklerdede anlattığım bir konu tekrar gündeme geldi maddiyat,tecrübe ve araştırma deniz akvaryumlarının olmazsa olmazlarındandır küçük tanklarda bakılması tavsiye edilen canlıların neredeyse tümüne yakını basit omurgasızlar ve soft mercanlarlardan oluşur.Ben yaptım oldu mantığı doğru bir mantık değildir.Deniz akvaryumu kurmak için bir servet gerekli değildir ancak hobici sonradan oluşacak bir takım masraflara katlanmak durumunda kalabilir sonuçta toplumumuz tüketim toplumu ve bir kıtlık biliminin tam ortasındayız ihtiyaçlar daimi olarak süreklilik arz edecektir o nedenledirki bu forumda yazılanlarda herkezin haklılık payı var herkezin bir doğrusu var tek bir doğru yok her yiğidin  yoğurt yiyişi farklıdır

   Ancak konu hayvanseverliğe geldiğinde evcil hayvan severlik ve tutsak severlik ile ilgili kavramları birbirine sokuyoruz bizim amacımız o canlının gereksinimi olan bir takım ihtiyaçları karşılamak ona en yakın habitatı hazırlamak ve kendi yarattığımızı düşündüğümüz dünyada bu hobiden alabildiğimize keyf almaktır .

 Tekrar belirtmek istiyorum Topiklere yazı yazan arkadaşlar karşılığında yanıt yazmadan evvel topik başlığına ve muhattabı oldukları soruları çok iyi okusunlar sonrasında kimse birbirine mahçup olmak durumunda kalmasın burada çözüme yönelik tartışmalar olması gerekirken kimseye faydası olmayacak kişisel yada kişişel olmayan ancak hobiciye herhangi bir faydası olmayacak yanlış yönlendirmelerin ve  karşılıklı münazaraların  moderatörler ve ilgilli yöneticiler tarafından değerlendirilmesini tekrar sizlerin önünde kendilerine ifade etmek istiyorum. Hepinize saygılar 

aqualine(bursa)2007-2-18 9:44:15

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 18 Şubat 2007 10:26

Bence konun tartışma bölümünü kapatalım. Farkında olmadan bizde okuyucuları yanlışa sürüklüyoruz. En azından bu hobi ile ilgilenen herkez "asabi" diye bir tanım oluşacak kafalarında.

Benim düşüncem forma herkez yazı yazsın hatta katılımcı fazlalığı nedeni ile bu desteklenmeli, ama her başlığın altına değil. Ben ışıklandırmadan veya su biyolojisinden anlıyorumdur ona cevap veririm. Anlamadığım başka bir konudada (davoud un başlığı) "ileride sizden çok fazla bilgi alıcam sanırım" demesini bilirim. Yine söylüyorum, yine söylüyorum. Bu form çok geniş kitlelere hitap ediyor. Dikkatli olunması lazım. Çünkü işin içinde bir canlı var. Para inanın en önemsiz kısmı. Düşüncelerini belirten tüm arkadaşlara teşekkürler...


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aqualine(bursa)Çevrim Dışı

Kayıt: 30/01/2006
İl: Bursa
Mesaj: 1549
aqualine(bursa)Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Şubat 2007 11:02

Gerçek forum paylaşımcılarının sizin asibi olmanız gibi  bir düşünceye sahip olacaklarını sanmıyorum kıssadan hisse alanlar umarım olmuştur.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 18 Şubat 2007 17:47

ÇOCUKLUĞUMDAN BERİ TATLI SU AKVARYUMUYLA UĞRAŞDIM. KİMBİLİR KAÇ AKVARYUM GELDİ GEÇTİ ELİMDEN, KIRILANLAR, ÇATLAYANLAR, RAHMETLİ OLAN BALIKLARIM :) TÜM BUNLARLA ARTIK KLASİK BİR UĞRAŞ OLUNCA DEĞİŞİK BİRŞEYLER ARADIM. VE DENİZ AKVARYUMU OLUŞTURMAYA KARAR VERDİM. kazaskerde bir akvaryum pet shop a gittim. beni alt katta bir bölüme indirdiler. inanın sanki ülkemizde nadir olan hayvanat bahçelerindeki denizaltı zoom a benziyordu. rengarenk balıklar, mercanlar, bitkiler, karidesler deniz yıldızları. yapıyorum dedim, aldım elime kalem kağıdı, hatta bir balık vardı, adını bile bilemiyorum şu an. 400 milyon istediler. akvaryuma yaklaşınca cama geliyor. nereye hareket etseniz sizi takip ediyor. yanına birde aslan balığı mühteşem bir görüntü olucak düşüncelerimde tabi. rengarenk mercanlar falan, 500 lt akvaryumla bir hesap çıktı bana:)))) allahtan kredi kartımın limiti o kadar yüksek değildi, şimdilik ertelemek zorunda kaldım.

demek istediğim, o an orada büyüleniyorsunuz, daha sonra düşününce bi kaçtane palayaço balığı ile başlanabilir, daha küçük bir akvaryum, maliyiyet is 3 milyardan 1 milyara kadar iniyor.

evet pahali tabiki, ama evimde onların karşısında herşeyi unutacağımıda biliyorum.

hele birde uygun bir kaç denizatı bulabilsem))

.... biraz erteledim, ama sanki evimini bir eksiği oldu düşüncem


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

castroleÇevrim Dışı

Kayıt: 10/09/2006
İl: Eskisehir
Mesaj: 410
castroleÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Şubat 2007 22:09
[QUOTE=bjkalley]

Dediğiniz gibi tatlı su beslenecekse tanganyika, discus; tuzlu su beslenecekse reef diye bir kural yok ancak çok önemli iki nokta var. Deniz akvaryumunda öldürdüğümüz canlıların %99'dan daha büyük bir yüzdesi doğadan toplanan canlılar, akvaryum üretimleri gibi doğan 1000 yavrudan 700-800'ü büyümüyor, 3-5 i büyüyor diğerleri yem oluyor böylece sorumluluğumuz artıyor. Bir ikincisi deniz, mevsimden mevsime, gündüzden geceye değişken olan tatlı suya oranla çok daha stabil, canlılar da bu stabilliğe alışkın ve çok daha hata affetmez durumdalar. Bu yüzden tatlı suyla kıyaslarken 2 defa düşünmemiz gerekli. Mustafa Bey reçeteyi vermiş, sabır... Şu hobiyle ilgili tek cümle et deseler; a ürünü, veya canlısını almak istiyorsanız b'yi almayın, bekleyin daha sonra a'yı alırsınız derdim. Çünkü nasılsa A'yı kafanıza koyduğunuzdan alacaksınız ama B'ye alınca hem A'yı alma süreniz uzar hem de şevkiniz kaçar.

Saygılar,

[/QUOTE]

Çok doğru deniz akvaryumuna geçince sorumluluklarımızda artıyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Konyali23Çevrim Dışı

Kayıt: 12/02/2006
İl: Yurtdisi
Mesaj: 1925
Konyali23Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Şubat 2007 03:24

Merhaba arkadaslar

Butun yazilanlari tek tek okuyorum ,deniz akvaryumlari ve canlilari basligindaki bütün konulari da inceledim okudum.Öyle bir olayki isin para yönünden cok karisikligi beni deli ediyor.Kimi diyor yok su Ps gerekli digeri diyor gücünün yüksek olmasi lazim,diger bir arkadas Ps sudaki elementleri toplar vs. Bir baska konuda icine konulan katki maddeleri kimse bir orta yol bulupta su sunun icindir bu bunun icindir diyemiyor.Su anda 200 litrelik tuzlu su akvaryumunun suyunu ,mercan kumunu ,tuzunu ,filtre sistemini calistirdim.Bos vaziyetde calisiyor.3 gün icinde kayalarda gelecek.Buraya kadar güzel ,ama ya sonrasi ? Hangi marka katki maddesi kullanmam lazim,(reef düsünüyorum) ilk etapda hangi baliklari önerirsiniz (icinde anemon fish olacak) .Icine ölmüs balik atip bir gün durdurmak sartmi,degilse yerine ne yapmak lazim.Burda reef akvaryumu olanlardan litre litre su satanlar var onlardan aliyimmi?Bende ki Ps baya buyuk motorla calisiyor,Ben motoru degistirip daha kucugunu taktim. (2500 l/h di 1000l/h) oldu.Ne zaman ps i devreye aliyim?Su anda Dis filtre olarak Fluval 204 var.icinde mercan kirigi,karbon,2 degisik boyda gözenekli mavisünger ve bio max.Ayrica Kule sistemi Filtre yaptim ,Ama daha silikonlama islemi yeni yapildigi icin tuzlu su doldurdum bekletiyorum.iki adet 100 watt lik HQI lamba aldim yani metal halide lamba.Ne zaman calistiriyim? iki adetde 30 wattlik florasan mevcut.(Akvaryum yüksekligi 50 cm).En önemli ricam akvaryuma hangi katki maddeleri,hangi yemler,lazimsa yazarmisiniz.Gercekten o kadar cok sey okudumki kafam allak bullak oldu ,lütfen yardimci olursaniz sevinirim.Volkan ayaz bey sizin msn i ekledim ama online olmadiniz hic ,yardim ederim diye yazmistiniz.Cevaplarinizi bekliyorum saygilar.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 19 Şubat 2007 16:39

kendi düşüncelerim ve kişiliğimden ödün vermemek adına üyeliğimin iptalini tekrar yetkili arkadaşlardan rica ettim. Hepinize ayrıdğınız zaman için teşekkür eder...

bol tuzlu günler dilerim...


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sessiz2009Çevrim Dışı

Kayıt: 19/01/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 106
sessiz2009Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Ocak 2009 01:09
Valla bende Boyu Hs-60 marka almak istiyorum ama bilgim az buradan takip ediyorum çok faydalı bi site arkadaşlar saolsunGöz%20Kirpma
 
birşeye başlamak herşeyi çözer bence yoksa tuzlu su olayı çok korkutucu olmaması lazım

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

VOLKANAYAZÇevrim Dışı

Kayıt: 09/03/2007
Mesaj: 2049
VOLKANAYAZÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Ocak 2009 09:25

Korkutucu değil. Buna emin olabilirsiniz. Hatta ısrarla söylüyorum profesyonel tatlı su akvaryumlarından dahada ucuza basit bir tuzlu su sistemi kurulabilir.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kfycuneytÇevrim Dışı

Kayıt: 22/01/2008
Mesaj: 156
kfycuneytÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Ocak 2009 16:06
eski üye sizi tebrik ederim. daha önce iki defa nano kurmuştum aynen dediğiniz gibi ikinci el olarak çok ucuza mal etmiştim.
 
haftaya yine 90 lt bir akavryum daha kuracağım.ve bana tüm maliyeti canlılarda dahil olmak üzere 300 ytl'ye gelecek.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

The GodfatherÇevrim Dışı

Kayıt: 14/01/2009
Mesaj: 473
The GodfatherÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Ocak 2009 17:10
[QUOTE=Emre Çakın]

Yurtdışında (Amerika) tuzlu su akvaryumlarına talep oldukça yüksek , hatta tatlı sudan daha fazla tercih ediliyor diyebilirim , fakat şu var ki ; Malzemeler ve canlılar buraya göre çok daha ucuz , satın alınabilecek çok fazla marka ve model var , hatta çok uygun fiyatlara 40Litreden başlayıp 1ton a kadar çıkan hazır sistemler satılıyor , siz parasını ödüyorsunuz , hiç birşeye elinizi sürmeden akvaryum boyutuna göre bir gün ile bir hafta arasında evinize gelip kuruluyor.Size de balıkların yemini verip keyfini sürmek kalıyor.

[/QUOTE]
 
Emre abi bence akvaryumunu kendin uğraşıp, vaktini harcayıp yapınca bence daha da zevki çıkıyor. Tabiki kişiye göre değişir ancak ben uğraşarak zevk almayı tercih ederim.
 
Saygılarımla...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

otopsiciÇevrim Dışı

Kayıt: 16/10/2007
İl: Van
Mesaj: 165
otopsiciÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Ocak 2009 18:43

Arkadaşlar kusura bakmayın ama biz Türk milletinde çok büyük kıskançlık ve eğer ben yaptıysam başkası yapmasın yapamasın mantığı var bunu hiç kimse inkar etmesin. Ben ilk bitkili akvaryuma girdiğimde forumda yaptığım araştırmaların tamamından sonra bitkili akvaryumdan vazgeçtim.

Daha sonra bir gün İran da bir balıkçıya gittim (bir aralar sınırda çalışıyordum) adam kendisine yaklaşık 25 litrelik bir nano yapmıştı ve tepesine sadece bir adet bildiğimiz 1.5 ytl ye satılan spot ampul takmıştı. Yahu dedim bu zor değilmi bakımı bilmem nesi burda yazanları anlattım size yemin ediyorum adam direk boşver Ünlem onları orda yazan herşeyi unut git dedi akvaryumuna en az 8 cm dere kumu onun altına bikaç santim bildiğin bitki toprağı koy içinede bikaç bitki koy (tabi az ışık istiyeninden birkaç tane saydı) 4 hafta bekle sonra balıklarını gönül rahatlığı ile koyabilirsin dedi adama inanmadım. çünkü ben bu foruma bir yıl takıldım herkes şevkimi kırdı. birgün adam Türkiyeye geldi. evimdeki 45lt akvaryumumu gördü aldı boşalttı gidip evin arkasındaki dereden kumu getirdi akvarumu kurdu gitti. bana hergün bukadar saat ışık ver bukadar saat karanlıkta bırak gerisi bi şekilde gelir dedi ve 5 senedir hiç bir kurduğum bitkilide problem yaşamadım. ve gayet ucuza geliyor.
Discus balığına geçeceğim forumda araştırma yapan arkadaşlar çok iyi bilirler diskus beslemek için okadar uçuk şeyler yazılmışki inanamazsınız.  Arkadaş hergün %30 su değişimimi olurmuş yok efendim en az 500 litre akvaryum olacakmış yok balık öyle hassaski su 1 derece değişince ölürmüşmüş. Tamamen yalan cesaretimi topladım gittim ikitane discus aldım bir gün yanlışlıkla bitkiler için kullandığım kimyasallar suya dökülmüş (tamamı normaldebir insanı 10 - 15 dakkada öldürür) eve bir geldim akvaryumda herşey ölmüş ama bir tek discuslar yaşıyor ve yamulmamışlardı bile. İran da ki arkadaşıma sordum adam bana  arkadaş amazon ormanlarında hastalık giderici ilaçmı var su berraklığı ilacımı var dedi üstelik amazon nehri tamamı çamur ve klor oranı en yüksek nehir dedi o balık o nehirde yaşıyorsa senin prıl pırıl akvaryumunda hiç bişi olmaz dedi ve halen balıklarım sapa sağlam
o yüzden burda çoğu ustayım diyene de inanmıyorum.
Dediğim gibi Biz Türk Milletinde bu ben yapıyorsam millet kesinlikle yapmasın zihniyeti var bunu kabul edelim.
Ha bu arada 60 lt nano kurdum akvayum harici bütün masraflarım (balık ve mercanlar daha alınmadı) sadece 80 ytl
VOLKANJXL2009-01-27 22:48:16

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

The GodfatherÇevrim Dışı

Kayıt: 14/01/2009
Mesaj: 473
The GodfatherÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Ocak 2009 21:05
Bunu kıskançlığa bağlamak ne derece doğru bilemem ama özellikle discus ve bitkili konusunda söylediklerinize katılıyorum, ayrıca kurduğunuz nano hakkında ayrıntılı bilgi verirmisiniz?
 
Saygılarımla...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

otopsiciÇevrim Dışı

Kayıt: 16/10/2007
İl: Van
Mesaj: 165
otopsiciÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Ocak 2009 23:07
[QUOTE=The Godfather]Bunu kıskançlığa bağlamak ne derece doğru bilemem ama özellikle discus ve bitkili konusunda söylediklerinize katılıyorum, ayrıca kurduğunuz nano hakkında ayrıntılı bilgi verirmisiniz?
 
Saygılarımla...
[/QUOTE]
60 lt nano 45 litre sump şu an sadece 7 kilo canlı kaya geri kalan malzemeler tamamen DIY balık işine henüz daha girmiyeceğim niyetim sadece mercan

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir