Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin


eseruyarÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/12/2005
İl: Içel
Mesaj: 1634
eseruyarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Nisan 2015 13:34
H.G. Aynen bende bi süre bırakmıştım geri döndüm. İlk türe karar verin sonra akvaryumu ona göre kurup balıkları alın.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

neyzen33Çevrim Dışı

Kayıt: 19/04/2015
İl: Denizli
Mesaj: 3
neyzen33Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Nisan 2015 13:58
merhaba arkadaşlar ben de eski üyelerdenim ama 5 yıl önceydi önceden chicledler vardı şimdi bitkili karma bir akvaryum kurdum 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Gallo20Çevrim Dışı

Kayıt: 03/03/2015
İl: Denizli
Mesaj: 10
Gallo20Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Nisan 2015 14:01
Herkese merhaba, 
Denizli'den katılıyorum aranıza. 
Umarım devamlı olurum. 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yasin7Çevrim Dışı

Kayıt: 16/04/2015
İl: Aydin
Mesaj: 7
yasin7Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Nisan 2015 17:41
Merhaba arkadaşlar aydınlıyım ilk kez akvaryumda balık besliyorum ve forum sayesinde kendimi geliştirmeye çalışıyorum sadece satıcının sözleriyle hareket etmek istemiyorum öğrendiğim ve daha öğreneceğim herşey için teşekkürler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 20 Nisan 2015 17:58
Haklısınız satıcı adı üstünde satmaya çalışır, öncelikle balık, akvaryum filtre almadan, forumda düşündüğünüz türün bölümünü bulun önce okuyun balık gereksinimleri ne , filtre almadan kaç litre akvaryumda kaç debilik filtre kullanılmalı öğrenin gibi. Sonra kurulum yapmakda fayda var.

Hesaplamalar bölümü:

mesutok2015-04-20 17:59:32

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ebasÇevrim Dışı

Kayıt: 20/04/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 1
ebasÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Nisan 2015 19:44
HERKESE MERHABALAR...


ARKADAŞLAR
BENİM SİZDEN YARDIM İSTEDİĞİM KONU ŞU ŞEKİLDE.
BEN UZUN BİR SÜREDİR İSTEMEME RAĞMEN YETERLİ ZAMANI VE ÖNEMİ VEREMEYECEĞİM İÇİN BİR AKVARYUM ALIP BU ZEVKİMİ YAŞAYAMADIM. AMA ARTIK BİR AKVARYUM ALDIM 84 LT LİK KENDİNDEN AYDINLATMALI VE HAVA MOTORLU.BELKİ YADIRGAYA BİLİRSİNİZ AMA BU KONUDA ÇOK FAZLA BİR BİLGİYE SAHİP DEĞİLİM, ANCAK ÇOK DİKKATLİ ÖZENLİ DAVRANMAM GEREKTİĞİNİ BİLİYORUM.
1- ISITICI KULLANMADAN HANGİ BALIKLARI ALMAMI TAVSİYE EDERSİNİZ
2- BU BALIKLARA VARSA MARKASIYLA BERABER HANGİ YEMLERİ TAVSİYE EDERSİNİZ
3- SUYUN EĞER YUMUŞAK OLMASI GEEKİYORSA NE YAPMALIYIM VEYA SERT OLMASI GEREKİYORSA NASIL SERTLEŞTİRMELİYİM
4- HENÜZ HİÇ BALIK ALMADIM, PENDİKTE İKAMET EDİYORUM BANA YAKIN VE GÜVENİLİR BİLDİĞİNİZ BALIKÇI VAR MI?
ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER..ebas2015-04-21 22:15:43

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

konukÇevrim Dışı

Kayıt: 18/04/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 2
konukÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Nisan 2015 22:55
[QUOTE=VaKuR][QUOTE=konuk]Herkese merhaba:)
Çocuğumuzun uzun  ısrarları sonucu  evde balık beslemenin ilk adımı olarak bir  akvaryumcuya gittim.
Bu konuda pek bilgi sahibi olmadığım için,satıcının bilgisine güvenerek  evde boş duran beş  litrelik fanusa üç adet japon balığı aldım.
Satıcı ''her gün fanustan bir bardak boşaltıp bir bardak damacana suyu ekleyin'' dedi.
Bir kaç gün o şekilde balıkları besledik,daha sonra balıkların devamlı su yüzeyinde gezinmeleri ve can çekişir gibi sesler çıkartmaları tuhafımıza gitti.
Sonra forumlardan ve çeşitli kaynaklardan öğrendim ki biz evde balık beslemiyor işkence ediyormuşuz.
Kısaca fanus balıkların cehennemi galiba.
Uzun lafın kısası bu olaya fazla seyirci kalmamak için 35 litrelik bir akvaryum edindk.
İçini musluk suyuyla doldurup üç gün dinlendirdim.
Daha sonra 35 damla akvaryumcudan  verilen contra ıchthyo dan damlattım.
Bir gün sonra balıkları aldığım akvaryumcuya gidip dört paket kum+ ns f680 iç filtre+florasan lamba+ bir demet bitki (90 tl verdim) umarım kazık yememişimdir bana biraz pahalı geldi :)
Bu malzemeleri alıp evin yolunu tuttum.
Kumları iyice yıkayıp süzdükten sonra akvaryuma serdim.
Bitkiyi bir köşesine diktim.
Filtreyi yerleştirdim ve çalıştırdım.
Fanustaki balıkları kendi suyu ile bir poşete koyup akvaryumda on beş dakika beklettim.
Kumu koyduğum esnada su yüzüne çıkan çöpleri süzgeç ile aldım.
Daha sonra balıkları fanus suyu ile akvaryuma boşaltım.
Japon balığı oldukları için ısıtıcı almadım şu anda balıklarda ve akvaryumda sorun yok gibi
Kafama takılan filtreyi düzgün takıp takmadığım yanlış yaptığım bir husus var mı arkadaşlar?
 

[/QUOTE]

Ercan bey ilk önce merhabalar hoşgeldiniz forumumuza  Umarım sizde keyif alırsınız bu hobiden. Akvaryumcular genelde tamamen maddiyat açısından bakıyorlar bu olaya. Siz de malesef onların gazabına denk gelmişsiniz  Saglık olsun inanın hepimiz bu ve benzeri olayları yaşamışızdır. Sorunuza cevap vereyim hemen. Çünkü en acil durum bu görünüyor.   İç filtrenin hortumunun ucunun suyun dışında olması gerekiyor.Bu şekilde iç filtrenin ucundan hava kabarcıkları akvaryumun içerisine dagılacak. Buradaki mantık: İç filtre dışardan havayı alarak suyun içerisinde suyla etkileşime geçirebilsin ki sudaki oksijen mikrarı artsın. İç filtre biraz ses yapabilir. Bunu da akvaryum kapagını kapatarak ve ya  resimde görünen vanayı biraz kısarak aşabilirsiniz. Ama dikkat edin vanayı kıstıgınızda iç filtre zorlanmasın. Motorunun çabuk yıpranmasına ve bozulmasına sebep olur.
Bunu hallettikten sonra başka bir aciliyet görünmüyor. Şimdi bundan sonrası için önem sırasına göre aklıma geldikçe size tavsiyelerden bulunmak isterim.

1)Akvaryum suyunu degiştirirken kesinlikle dinlenmiş su kullanmanız gerekiyor. Sebebi ise çeşme suyunun klorlu olması. Klor balıklara zarar verdigi gibi akvaryumdaki yararlı bakterileride tamamen öldürür. Normali ve olması gerekeni haftada bir %20 su degişimidir. Yani sizin 10 litrelik bir bidonu alıp kapagını açık bırakarak(klorun uçması için) bir hafta bekletmeniz lazım. Bu süre geçtikten sonra haftalık degişimlerde kullabilirsiniz. 

2)Filtre temizliginin kesinlikle akvaryum suyuyla yapılması gerekiyor. Dinlenmiş suda olabilir ama siz akvaryum suyunu tercih edin. Bunun mantıgıda aynı. İç filtrenin içerisinde belli bi süreçte bakteriler oluşmaya başlıyor. Ve siz çeşme suyuyla filtreyi temizlediginiz zaman döngü en başa dönüyor. Bakteriler ölmüş oluyor. Bu da akvaryum suyunda bulanmalara sebep oluyor. İnsanın canını sıkar moralini bozar. Ama sebebi çok basit. Bir çok akvaristin yanlış yaptıgı nokta da budur. İç filtrenin süngerinide tam temizlemeye felan çalışmayın. Balık dışkılarını temizleseniz yeterli. İç filtrenin asıl görevi suya oksijen saglamaktır. Yukarıda bahsettim. İkinci görevi mekanik temizlik yani akvaryumdaki pislikleri içine çekmesi . Üçüncü ve en son sıradaki görevi ise içerisinde az da olsa yararlı bakterileri barındırır. Bu filtre temizligindeki amaç ise ikinci görevini yapsın diye ugraşırken üçüncü görevini sekteye ugratmamak. İç filtre temizleme sıklıgının ise akvaryumdaki canlılarda dogru orantısı var. Canlı artıgı zaman daha sık temizlik gerekir. Siz ayda bir yapsanızda olur sanırım. (Sanırım dedim  emin degilim zamanla ne zaman temizlemeniz gerektigini anlarsınız) Su değişimi yaparken bazı zamanlar filtre temizligide yaparsınız ek iş olmamış olur. Ayrıyeten yukarda söylemeyi unutmuşum. Su degişiminde akvaryumdan alacagınız suyu dipten almaya gayret gösterin. Özellikle balıgın pisliklerini boru yardımıyla çekebilirsiniz. Yine unutmuşum söylemeyi: İç filtreninde sürekli çalışması gerekiyor. Fazla bir masrafı olmuyor hesap edebılırsınız.

3)Yukarda bahsettigim iki hususu uyguladıgınız taktirde. Bundan sonrası için lütfen contra ıchthyo'ayı kullanmayın. Bu bahsettiginiz ilaç su düzenleyicidir. Amacı dinlendirilmemiş su söz konusu oldugunda suyu hemen balıkların yaşayabilecegi su düzeyine çekmektir. (Hastalıklarada etkisi var ama bu başka mesele... aslında pek çok yerde kullanılabılıyor ayrıntılı bir mevzu) Negatif yönü ise yine sudaki yararlı bakterileri öldürüyor. Balıkların kloru gibi düşünün  Yani mesela çeşme suyuna klor atılmasındaki maksat zararlı bakterileri öldürmekse de tüm bakterileri yararlı olanları bile öldürüyor. Burada da o ilaç zararlıları öldüreyim derken yararlılarıda öldürüyor. Sonuçta biz içerken bile mineralli , yararlı bakteriler bulunan suları tercih ediyoruz degil mi? Umarım anlatabilmişimdir ne demek istedigimi. Aslında önemli bir husus. Akvaryum hobisinde professiyonel olanlar zor durumda kalmadıkları sürece bu ilacı kullanmazlar.

4)Lütfen kaliteli yemler kullanın(Ne kadar çok çeşit kullanırsanız o kadar iyidir). Ucuz yemle kaliteli arasında bi kac TL lik fark var. Şu küçük poşet gibi şeylere konulan yemlerden bahsediyorum (Orjinal kutularda satılanlar degil) Sebebi ise bu paket içerisinde alacagınız yemler bir yıldan fazla idare edebiyor. Ve bir kaç TL lik farkı bir yıla vurunca gerçekten hiçbirşey. Tabiki balık üzerindeki faydalarına etkilerine hiç girmiyorum  ''Japonlar için saglıklı yemler'' konusunu malesef tam bilmiyorum bunu forumda araştırmanız gerekecek.

Yukarıda bahsettigim seyler balıklarınıza saglıklı bir şekilde bakabilmeniz için şimdilik yeterli gibi duruyor. Yani aklıma gelenler bunlar.  Ha unutmadan oda sıcaklıgında japonlara ısıtıcı gereksiz fakat kışın eviniz soguk oluyorsa balıklarınızı riske atmayın ve lütfen ısıtıcı temin edin.
Kum bitki ve diger yapay şeyler konusuna şimdi girip sizi daha fazla sıkmak istemiyorum  İnanın o kadar çok şey var ki. Bu hobi derya deniz. Ögrenmenin sonu yok. Ve yine bilin ki ögrendikçe daha bi güzelleşiyor bu hobi. 
Eklemeyi unuttugum noktalar ve hatalarım olmuşsa affola. Bi sorunuz sıkıntınız olursa elimden geldigince yardımcı olmaya çaşışırım. Keyifli hobiler dilerim 
[/QUOTE]
Vakur, zahmet edip ayrıntılı bir şekilde açıklayıcı ve faydalı bir yazı yazdığın için çok teşekkür ederim Allah razı olsun senden.
Aklımın bir köşesine not ettim bunları,bilhassa filtre olayı, gerçekten yanlış takmışım filtreyi.
Çok şükür ki bazı dostlarımın zamanında büyük akvaryumlarda balık besleme tecrübesi olması benim için nimet oldu.
Onlarda her konuda yardımlarını esirgemiyorlar, her birinden yararlı bilgiler aldım sağolsunlar.
Ama bu forumdan da yararlanacağım inşallah tekrar teşekkür ederim yardımın için 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

VavvÇevrim Dışı

Kayıt: 21/04/2015
Mesaj: 5
VavvÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Nisan 2015 11:04
Herkese merhaba,

Aranıza neredeyse sıfır bilgi ile katılıyorum ama merak etmeyin çabuk öğrenirim :)

Akvaryuma özel kitaplık içine bir bölüm yaptırdım. Bununla ilgili de uygun bölümde bazı sorularım olacak.

Herkese iyi hobiler... :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fatihburakÇevrim Dışı

Kayıt: 21/04/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 2
fatihburakÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Nisan 2015 11:28
Arkadaşlar aranıza yeni katıldım.Yeni akvaryum sevdalısı olarak sizden öğreneceğim çok şey var. Bende toplam 24 adet balık var. yeni başlamama rağmen balık sayım oldukça fazla. 11 çeşit balık var.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tilkimustafaÇevrim Dışı

Kayıt: 20/04/2015
İl: Bursa
Mesaj: 14
tilkimustafaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Nisan 2015 18:00
merhaba arkadaşlar ben de uzun zamandır akvaryum sevdam var ama biraz maymun ıstahlılıkta var sorunlarla mucadele konusunda cabuk pes edıyorum ınsallah bu sefer sevdamdan vazgecmeyecegım

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

apoktay35Çevrim Dışı

[B]11474,1[/B] [B]13512,3[/B]
Kayıt: 11/02/2015
İl: Izmir
Mesaj: 42
apoktay35Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Nisan 2015 23:18
Herkese merhabalar bitkili akvaryum yarışmasına katılmak için buradayım fakat son 30 günde mesaj yazmadigim için sanırım katılamayacağım ne yazıkki.. ve saat akşam 23:18 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

blg0044Çevrim Dışı

Kayıt: 22/04/2015
İl: Malatya
Mesaj: 74
blg0044Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Nisan 2015 09:46

[1]Merhaba Arkadaşlar Bende Yeni Katıldım Aranıza. Yaklaşık 1 Yıl Önce Balık Beslemeyi Bıraktım En Son Elimde Chicledler Vardı Elimde Şimdi Yeniden Başlamak İstiyorum Ve Karma Yunus/Prenses Falan Alıcağım Yavru Olarak Almayı Düşünüyorum Bakımda Neler Yapmalıyım Sizce ? Biraz Bilgi Verip Yardımcı Olursanız Sevinirim.

blg00442015-04-22 09:47:00

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ozgur13Çevrim Dışı

Kayıt: 22/04/2015
İl: Isparta
Mesaj: 5
ozgur13Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Nisan 2015 13:09
Adım Özgür Isparta da oturmaktayım yaşım 33. 10 yıldan fazladır akvaryum hobisi ile ilgilenmekteyim, şu anda 300 lt Demasoni akvaryumum var.İyi forumlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

semiehÇevrim Dışı

Kayıt: 22/04/2015
İl: Bursa
Mesaj: 5
semiehÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Nisan 2015 00:38
İyi akşamlar. Ben Semih Bursa'da ikamet ediyorum  1  yıldır   ara sıra ara vererek  de olsa  devam eden akvaryum hobimin aşırı dozda  canlandığı bugünlerde aranıza katılmaya karar verdim  umarım güzel vakit geçirir  sizlerden  bilmediğim biçok şey ögrenırım

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir