ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Vavv
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Nisan 2015 10:58
Son Ziyaret:
28 Mayıs 2015 15:01
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Nejdet T
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 5 MESAJI

Yeni Hobiciye Akvaryum Ölçüsü ve Genel tavsiyeler
[QUOTE=neo1907]Bende olsam 75 - 50 - 40 gibi bir ölçü yaparak içine hemen hemen sıfıra sıfır oturacak şekilde bir akvaryum yaptırırdım. Aydınlatmada ahşap dolap kısmına yapıştırabilirsiniz ve akvaryumun üstüde açık olursa görsel açıdan çok hoş görünür..[/QUOTE]

Çok teşekkür ederim. Aydınlatmayı rafa yapıştırma ve akvaryumun üstünün görünmesi fikri çok hoşuma gitti. Bunu uygulayacağım inşaAllah. Yalnız derinliği 50cm yaparsam arkada 4cm gibi bir boşluk kalacak. Bu da pratikte beni ne kadar zorlar hesaplayabilmiş değilim.

[QUOTE=eseruyar]Akvaryumun üstünü kapatmak için cam kestirmeyi kastettim ya arkayı kapatıp raflara direk buhar gelmesini engelleyebilirsiniz sanırım. Yerleştirmeyi daha sonra bi değişiklik yapacağınızda rahatça yapabileceğiniz şekilde yapın [/QUOTE]

Tamam şimdi anladım :) Evet bunu da uygulamam lazım, aydınlatmayı da rafa yapıştırırsam, böylece aydınlatma da olumsuz etkilenmez. Priz konusuna gelince, aşağıdaki dolaba koymak daha mantıklı olabilir gibi geldi şimdi.

[QUOTE=batu.gulsah]75 cm.lik bir akvaryum yaptırın ki bir mudahale gerektiginde yerinden çıkarılması cok zor olmasın. Dolap icinde kalacak 30 cm.in uzerini camla kapattirin geriye kalan alan bir karıştan fazla müdahale için yeterli bir alan. Dış filtre yerine askı yada tepe filtre düşünebilirsiniz. [/QUOTE]

Haklısınız, 76cm'lik akvaryum yerleştirip çıkarmada zorlayabilir. Fazla abartmamak gerekir :) Tepe filtre konusundan emin değilim. Yukarıda görüntüyü de bozabilir. Alttaki dolaba bir dış filtre koymak üzere ve müdahaleyi kolay olacak şekilde ayarlamak üzere planlar yapmam daha iyi gibi.

Bu kadar çok detay düşünmemin neden akvaryum kurulduktan sonra değişiklik yapmam hem kitaplığın ağırlığından hem de akvaryumun büyüklüğünden dolayı çok zor olacak.
Yeni Hobiciye Akvaryum Ölçüsü ve Genel tavsiyeler
[QUOTE=umitmuslu]Akvaryumu koyacağınız yerin üstündeki raflar zamanla akvaryumdan çıkan su buharından etkilenecektir. Bunun önlemini de almanızı öneririm.
[/QUOTE]

Evet bunun için buhar camı diye birşey duymuştum, ondan yapmayı düşünebilirim. Ya da en kötü üstteki rafı portatif yaptırdım, zarar görürse dönem dönem değiştirebilirim.

[QUOTE=eseruyar]75-40-40 iyi olurda işte o fiş yeri iyi olmamış yan taradtan fişe yetişebilceğin yer varsa fişi o delikte geçirip arkaya koy. akvaryumu koyarkende biraz boşluk bırakırsın arkadan. aydınlatmayı üstteki rafa monte edersin. Bide arkadaşın dediği gibi su buharı meselesi var ona çare akvaryumun üstünü camla kapatman olabilir rafın olduğu kısım yani arka tarafı 20-30cm kestirsen olabilir ön taraf açık kalır[/QUOTE]

Derinliği 40cm yaparsam 14cm gibi bir boşluk kalacak arkada bana, anladığım kadarıyla 14cm'den daha azı benim için sıkıntı olur. Prizi arkaya değil de, filtreyi koyacağım alttaki dolaba koysam daha mı mantıklı olur? Dolabın arkasını rafın alt kısmından itibaren aşağı doğru 20 - 30cm kestirmekten mi bahsediyorsunuz? Evet orayı kestirebilirim ama tam olarak ne için orayı anlamadım sanırım.

[QUOTE=mustafakısacık]Gömme yaptıgınız var sayarak konusuyorum.

Dış filtrenin boruları akvaryumun arkasında olacak ve aşagıda dolapda duran filtreye bu borular nasıl gidecek?
Yine dış filtrenin borularına dolabın yapısı itibari ile kurulumdan sonra müdehale çok zor olmayacak mı ?
Olduda akvaryumu kurdunuz ve filtre boruları arkadan bir delik ile aşagı indi.Sonra boruyu çıkartmak zorunda kaldıgınızı var sayarak konusuyorum arkasını görmediginiz yada ufak bir delikden boruyu tekrar sokmak istediginizde bunu nasıl yapacaksınız ? 
[/QUOTE]

Gömme gibi heryerini akvaryumla doldurmayı düşünmemiştim. Yanlış anlaşıldı sanırım. Uzunluk olarak 76,4cm mesafem olduğu için, akvaryum boyunu 76cm yapmamda sakınca var mı diye sormuştum. Evet filtre boruları o delikten, arkadan aşağıya inecek. Bundan dolayı ve benzeri nedenlerden dolayı en az kaç cm arkada boşluk kalması gerektiğini de öğrenmekti aslında bu konuyu açmamın nedeni. 
Yeni Hobiciye Akvaryum Ölçüsü ve Genel tavsiyeler
Cevaplar için ayrı ayrı teşekkür ederim. Yeni üye olduğum için dün cevaplayamadım :) Biraz daha yardım almam gereken şeyler olabilir.

[QUOTE=mustafakısacık]Priz girişini üste yada uzatmayı üste almalısınız en başta.75 uzunluk sizin için ideal,derinlik 50 ye kadar kullanabilirsiniz,yükseklik için önerim sizinde dediginiz gibi 40 cm geçmemek üstden müdehale için pay kalmalı mutlaka.Bu ebatlarda bir tankda 150 lt gibi bir ölçüye denk geliyor ve bunun için dış filtre kullanmalısız.Onu nereye nasıl koymayı düşünüyorsunuz? [/QUOTE]

Daha önce tecrübeli bir akvaryum hobicisini görmediğim için prizin bile en uygun nerede olması gerektiğini bilmiyorum :) Prizler bana en çok üste mi lazım olacak? Dış filtre için akvaryum koyacağım yerin altına kapaklı bir dolap da yaptırdım. Uygunsa priz girişlerini oraya da koyabilirim.

76,4cm uzunluk imkanım var. Akvaryumu 75'de mi bırakiyim yoksa 76'ya çıkayım mı gömme akvaryum hissi için?

Derinlik olarak da 54cm imkanım var. 50 cm akvaryum yaparsam kalan 4cm aşağıya giden filtre borusu, kablo ya da daha başka ne kullanılması gerekiyorsa onlar için yeterli olur mu?

Dediğiniz gibi derinliği 40cm bırakiyim en iyisi. Zaten görüntü açısından da bu daha iyi gibi, üstüne daha aydınlatma da gelecek, bir çıkıntı gibi olacak.


[QUOTE=mesutok]O beşli uzatma pirizin orada durması riskli olur, akvaryumdan bir su kaçarsa direk içine akabilir oda tehlikeli sonuçlar doğurabilir diye düşünüyorum.  [/QUOTE]

Evet bunu hiç düşünmemiştim, bir şekilde rafın altına ya da yan panellere monte etmeye çalışayım.
Yeni Hobiciye Akvaryum Ölçüsü ve Genel tavsiyeler
Merhaba arkadaşlar,

Kendime kitaplık yaptırırken, içine akvaryum koymak için düşündüğüm altı güçlendirilmiş bir bölme de yaptırdım. Şimdi sıra akvaryum yaptırmakta fakat akvaryum konusunda nerdeyse hiçbir bilgim yok. Bu bölmenin ölçülerini size fotoğraf üzerinde aşağıya ekliyorum. Bana içine yerleştirilebilecek en mantıklı akvaryum ölçüleri konusunda yardımcı olmanızı rica ediyorum.

 

Buradaki ölçüler, ışıklandırma, priz ya da cihazlar için hiç pay bırakılmamış panelden panele ölçüler. Ne kadarlık bir pay bırakmalıyım ve akvaryum ölçüleri ne kadar tasarlanmalı sizce? 

Benim ilk baştaki düşüncem 76x45x40(h)'lık bir akvaryumdu. Fakat daha sonrasında, yüksekliği 45cmden sonra eğimli olarak paneli takip ederek üst rafa kadar çıkararak bir akvaryum mu yapsam diye düşündüm. Ama tabi ışıklandırma ve bakım konusunda nasıl bir tasarım oluşturulabileceğini tasarlayamadım aklımdan.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim arkadaşlar :)
Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin
Herkese merhaba,

Aranıza neredeyse sıfır bilgi ile katılıyorum ama merak etmeyin çabuk öğrenirim :)

Akvaryuma özel kitaplık içine bir bölüm yaptırdım. Bununla ilgili de uygun bölümde bazı sorularım olacak.

Herkese iyi hobiler... :)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.