Yeni Nano Reef Kurulumu... Birkaç Soru İşareti


berk55Çevrim Dışı

Kayıt: 19/12/2012
İl: Ankara
Mesaj: 28
berk55Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Kasım 2016 22:37
Herkese iyi forumlar. Sizlerin tecrübeleri ve fikirleri doğrultusunda danışmak istediğim birkaç nokta vardı. Bir nano reef kurmaya başlıyorum. İlk olarak ankara bilindik birkaç yere çizim yolladım ve fiyat aldım. Öncelikle kişisel olarak bana küpten ziyade dikdortgen biçimli tanklar daha hoş görünüyor. Bu nedenle uzunluk 60x35x35(h) şeklinde düşünüyorum ve bunu YANDAN SUMP olarak düşünüyotum. Size sorum arkada ve yanda olması bana yarar konusunda birşey fark ettirir mi acaba?
- genelde bu gibi reefleri küp olarak görüyorum bunun bana bir artısı olur mu ben diğer şekilde olanı daha seyir keyfi yüksek olarak düşünüyorum.
yani sistem yandan sum olunca 50x35x35 (sorun çıkmaz ise sump için genişlik 30 düşünüyorum) olucak balıkların yüzme alanı. bu sizce yeterli mi. Birde ps bbm qq1 veya tunze9004 düşünüyorum başka bir alternatif olursa ( hydor slim) gibi bu 10 cm lik sump bana yeter mi daha da büyütmeli miyim ?
bu sözü geçen akvaryum için adı sanı bilinen, kaliteli anılan usta 250 tl dedi sizce uçuk bir rakam mıdır ?
Kısacası start vermek üzereyim ama sizlere danışmak istedim. Sump kaç bölmeli olmalı arkadan yandan olması fark edermi? (ben arka planı şeffaf seviyorum). balıklar için yaklaşık 55 lt yüzme alanı olacak bu bir nano[:?] için ideal diye düşünüyorum doğru mu ? ışıklandırma konusu ise hazır sun sun veya zetlight veya daha basit şeyler bakacağım için led şeklinde hazır satılanlardan düşünüyorum. Fikirlerinizi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim. Teşekkürler... [:?]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZodiJackÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/01/2014
İl: Kütahya
Mesaj: 1026
ZodiJackÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Kasım 2016 01:27
Merhaba öncelikle. Akvaryum için biçilen fiyat bana fazla geldi. Kaç mm camdan yaptırıyorsunuz? 6mm yeterli olacaktır. Bunun içinde 150tl den fazla vermek mantıksız. Sump bölmesi çok şart değil. Askı tipi ps kullanacaksınız sonuçta. Ha, ben ps i saklamak isterim derseniz orası ayrı. Protein skimmer olarak tabii ki kullanan biri olarak kesinlikle BM new qq tavsiye ederim. Boyundan beklenmeyen bir toplamaya sahip. Ancak sizin için dezavantajı var. Bu ürünün motoru askı tipi kullanılınca uğultu yapıyor. Ben alt sump ta kullanıyorum pek sesi yok. Askı tipi değil yani. Bakmayı düşündüğünüz canlı ve sayısını verirseniz bu konuda daha iyi yönlendirme yapabiliriz [:iyi:]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

berk55Çevrim Dışı

Kayıt: 19/12/2012
İl: Ankara
Mesaj: 28
berk55Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Kasım 2016 18:34
Öncelikler cevabınız icin teşekkürler. Evet bana da aslında fazla gelmişti verilen özellikler su şekilde 6 mm camdan yapılacak 3 yüzü extra clear camdan olacak. Tuzlu suya dayanıklı silikon yapacagını söyledi. Temel usta Ankara'da baya ünlenmiş birisi yine bu forumdan buldum kendisini zaten. Ama belki son zamanlarda fiyat fazla oldu başka yerlere sordum çizimi attım geri dönüş yapmadılar ama bekliyorum hala. Evet Aslında sumpa cok gerek Yok ama ısıtıcı filtre malzemeleri derken dağınık duruyor. Birde daha sağlıklı filtreleme olmaz mi acaba yandan sump yaptıgım zaman ?
Şimdiye kadar hep teorik bilgi topladım eskiden sumpsuz düşünüyordum şimdi Sumpta kadar kıldım daha sağlıklı ve uzun ömürlü olması açısından.
Bakacağım balıklara gelince Birkaç percula çeşidi 2 adet gibi
1 adet firefish
1 adet goby
Eger bulabilirsem yem yiyen ve uygunsa mandarin baligi. Bu gibi balıklar düşünüyorum. 5 adet saydım buna ek olarak belki 2-3 tane daha bişeyler düşünebilirim aralara zaman koyarak ama tang gibi cok salınım yapacak canlılar düşünmüyorum. Henüz yeni olduğum icin basit soft mercanlarla başlamayı düşünüyorum zaten bana yeterli. Cok bi yük beklentim de Yok açıkcası...
birde diğer aklımdaki soru ps veya canlı Kaya gibi seyler icin litre hesabı yaparken sump dahil mi düşünmeliyim yoksa balıkların yüzme mekanini mi tek olarak hesaplamalıyım.
Teşekkürler. :) [EDIT]berk55,2016-11-28 22:13:27[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

onur_0606Çevrim Dışı

Özel Üye
[C]3,1,114398[/C] [B]8028,2[/B] [C]2,3,114398[/C]
Kayıt: 06/08/2011
İl: Ankara
Mesaj: 886
onur_0606Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Kasım 2016 23:41
Ankara'ya bir tuzlucu daha[8)]
Akvaryumun şekli tamamen zevkinize kalmış. Sump konusunda kendi fikrim altta olması protein toplayıcı biraz sesli çalışır gürültü rahatsız edebilir. Yerden kazanırsınız. Sumpı da biraz büyük yaptırırsanız hacimde artar bu sayede su değerlerini sabitlemek daha kolay olur.
Akvaryumun fiyatı hakkında bir şey söylemek güç. İşçilik nasıl olacak, cam fiyatları nedir vs. vs. Ben üç dört yıl önce full ekstra clear, makine rodajlı, 45 derece birleştirmeli, 10mm cama 250 tl vermiştim ama normal 55cm lik bir sumpa 100 tl almıştı benim usta[:)] Biraz daha fiyat araştırması yapın derim eğer size de çok geldiyse fiyat.
İşin içine mercan girecekse zetlight tarzı armatürleri tavsiye etmem. Açıkçası mercanlı bir akvaryumda kullananı da görmedim. T5 floresandan şaşmayın derim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

berk55Çevrim Dışı

Kayıt: 19/12/2012
İl: Ankara
Mesaj: 28
berk55Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Kasım 2016 23:56
Öncelikle cevabınız için teşekkürler :)
Aslında alttan sumplı sistem dediğiniz gibi daha iyi olur fakat benim aklımdaki proje kompakt bir nano tasarımıydı 30-40 litre civarı düşünürken 60-70 litreye çıktım daha oturaklı olması için yani aslında bir masanın kenarına veya odada bir noktaya koymak istiyorum. Yani ayrıca mobilya ile uğraşamıycam ne yazıkki şuanda bu nedenle ya yandan yada arkadan sump düşünüyorum. Fakat arka planı şeffaf istediğim için yandan düşündüm. Yani bu doğrultuda yandan veya arkadan olması sağlıklı olması açısından birşey fark etmez sanırsam değil mi ?
evet açıkta olduğu için sanırsam biraz ps sesi olacak ama ürünü seçerken mumkun olan en sessiz olanı almaya çalışacağım. Zaten araştırmalara göre 3 adet buldum. new qq , tunze 9001 ve hydor slim. Bunlardan en sessiz ve stabil olanı alıcam sanırsam başka öneri gelmez ise. Tunze ve hydor 310 tl civarı new qq 200 tl civarı daha ucuz kalıyor ama bukonuda çok masraftan kaçmayı düşünmüyorum. Gelen önerilere göre bu konuyu şekillendireceğim. Aydınlatma T5 bende düşünmüştüm fakat bilemedim, softlar için genelde zetlight diye biliyordum fakat incelediğim kadarıyla bu armatörlerin boyları belirli oluyor o zaman uzunluk 60 sabit olmalı değil mi ? çünkü o şekilde görmüştüm. Bunun dışında ayar söz konusu oluyor mu acaba mesela benim sump hariç 50 cm olacak o zaman boydan boya sumpı da mı aydınlatmam gerekir acaba ? [:?]
teşekkürler. [:)]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

onur_0606Çevrim Dışı

Özel Üye
[C]3,1,114398[/C] [B]8028,2[/B] [C]2,3,114398[/C]
Kayıt: 06/08/2011
İl: Ankara
Mesaj: 886
onur_0606Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Kasım 2016 01:01
Öncelikli hedef canlıların sağlığı olmalı. Yani hacim ne kadar büyük olursa o kadar iyi olur. O yüzden dolap altı büyük bir sump tavsiye ettim. Yandan veya arkadan bir şey fark etmiyor. Ben yandan sumplı model daha önce kullanmadım. Bu tür akvaryum sahiplerinin konularına biraz göz atmanız isabetli olur. Artıları-eksileri neymiş? bilgi edinmiş olursunuz.
Armatürlerin boyu sınırlı uzayabiliyor tabi markaya göre değişir. Markaya göre araştırmanız lazım.
Ps ses olayına gelirsek. Bütün ps'ler ses yapıyor özellikle askı tipi alıp cama asarsanız Ümit'in dediği gibi titreşimden ses katlanacaktır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

berk55Çevrim Dışı

Kayıt: 19/12/2012
İl: Ankara
Mesaj: 28
berk55Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Kasım 2016 01:12
Pekala o zaman tam ölçüyü vermeden armatür araştırması yapayım en iyisi. Aslında farklı modlarda yanan ışıklar hoşuma gidiyor zetlight bu yüzden bana çok sıcak gelmişti açıkcası fakat işime yaramaz ise başka yolu kalmamış olucak sanırım. Örneğin karışık modu tek mavi led modu ve az mavi gece modu gibi olması benim hoşuma gitmekteydi. Evet birkaç yandan kurulum konusu görmüştüm. Fakat aklımdaki soru işareti herkes sump bölümünü farklı yapıyor kimisi 2 yapıp ps ve ısıtıcı koyuyor kimisi 3 yapıp filtre malzemeleri ps ısıtıcı ve aynı yere de kafa motoru koyuypr sanırım en iyi alternatif bu olacak değil mi ? 2 kademeli olması durumunda filtre malzemerini koymak için mekan kalmıyor, bu sefer şelale filtre gibi birşey gerekli olur sanırsam.
Ps konusuna gelince daha önceki konularda tunze 9002 nin çok sessiz çalıştığını okumuştum ve 9004 ün fakat bunun fiyatı 450 tl sanırsam bana biraz fazla olacaktır litraj olarakta. Hydor da sessiz ama farklı çalışma prensibine sahipti yanılmıyorsam. Acaba qq da ne kadar ses olur tunzeden cok farklı olur mu bilemiyorum ama bilen kişi yorum yapıcak sanırım gördüğünde.
Ayrıca aydınlatma için bana bi yer link model gibi tavsiyelerde bulunabilirseniz sevinirim çünkü t5 ler hakkında fazla bilgim yok klasikler mi pahalısı ucuzu kalitelisi kötüsü varmı farklı modelleri nelerdir gibisinden.
Cevaplarınız için teşekkürler :)[EDIT]berk55,2016-11-29 01:16:39[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

onur_0606Çevrim Dışı

Özel Üye
[C]3,1,114398[/C] [B]8028,2[/B] [C]2,3,114398[/C]
Kayıt: 06/08/2011
İl: Ankara
Mesaj: 886
onur_0606Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Kasım 2016 01:34
Zetlight'ın güzel modelleri var fakat siz konunun başında ''basit bir şeyler'' diye bahsedince aklıma gelen ilk modeli zetlight nano oldu[:)] Bundan verim almanız güç. Modlu power led armatürler cep yakıyor[:)] Ulusta konyalı elektronik var en son gittiğimde armatür çıkartacağından bahsetmişti sahibi. Modlu uygun fiyatlı olacak demişti. Bir gün gidin inceleyin-fiyat alın derim.
Tunze markası iyidir. İmkan varsa neden olmasın. Sump için ısıtıcı+ps+kafa motoru yeterli. Ekstra filtre malzemesine gerek yok canlı yükü çok olmayacak zaten.
T5'ler basittir. T5 Floresan+Balast+Kasa[:)] Hopar marka fiyat-performans olarak uygundur. Kendiniz bile yapabilirsiniz yada yapıp satanlar da var.[EDIT]onur_0606,2016-11-29 01:47:26[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

berk55Çevrim Dışı

Kayıt: 19/12/2012
İl: Ankara
Mesaj: 28
berk55Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Kasım 2016 10:00
Az önce aradım kendilerini ürünün fiyat belirleme aşamasındaymış bir fiyat vermediler fakat sanırım güzel olacak eger fiyat olarak da uygun olarak başlarsa alabilirim bikac gün sonra ogrenicem fiyatı buraya da yazarım düşünenler konuyu okuduğunda karar verirler :)
Bu hobiyi suana kadar hep ertelememin sebebi pahalı ekipman fiyatlariydi zaten :)

O zaman 2 bölmeli sump bana yetecektir
Ps konulacak bölme 10 cm genişlik ve 2 bölme toplam 35 cm düşündüm
Yanı 10 cm ye 15 cm gibi bir ebat kalıyor sanırsam ps markası düşünsem değişse bile o saydığım nano modeller buna uyar
Eger bu konuda sorun olacak ise 10 değil de 12-13 cm genişliğinde yapmalı miyim sizce ?
Malum geri dönüşü olmayan bi konu bu.
Tunze de aklıma yatmayan birkaç sey var
Mesela 9002 kalktı
9001 söz konusu olunca çoğu kişi ona para vereceksen biraz daha ver 9004 al diyor
Ama böylece 460₺ lik bir ps fiyatı ortaya çıkıyor :)
İsin ilginci iki model arasında litraj olarak pek bi fark Yok acaba bu kadar farklı olmalarının sebebi nedir ?
Birisi 320 lira birisi 460 ...
Qq cok cazip geliyor fiyatı dolayisiyla ama odamda kullanacağım icin ses beklentimin üstünde çıkarsa pişman olurum
Tabiki yok gibi olmasını beklemiyorum ama belli bir ses düzeyinin üstüne çıkmasından korkuyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

onur_0606Çevrim Dışı

Özel Üye
[C]3,1,114398[/C] [B]8028,2[/B] [C]2,3,114398[/C]
Kayıt: 06/08/2011
İl: Ankara
Mesaj: 886
onur_0606Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Kasım 2016 15:32
İnşallah dediği gibi yapar uygun fiyatlı bir armatür çıkartır. Led dizilimini ve kasasını görmüştüm hoş bir armatür olacağa benziyordu.
iki bölmeli sump yeter. Bubble magus güzel bir marka qq modeli 200 tl. Ben sizin yerinizde olsam tunzeye vereceğime o parayı alttan sumplı mobilyalı akvaryuma aktarırdım[:)] Çünkü qq modeli biliyorum gece sesi çok rahatsız edici olacaktır. Gündüz fazla hissetmezsiniz ama gece etraf sessizleşince rahatsız edici olacaktır. O yüzden ısrarla alttan sump tavsiye ediyorum hobi işkenceye dönmesin hem hacim biraz daha büyüsün daha sağlıklı bir ortam olsun. Böylelikle su değerlerini sabitlemek çok daha kolay olacaktır. Zaten işin %80 nini ekipmanların yaptığı bir hobiden bahsediyorsak. Ekipman, bilindik-kendini ispatlamış markalardan olmalı. Hacim de imkan dahilinde yapılabilecek en yüksek hacim olmalı.

+1: [T]157257,ZodiJack[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

berk55Çevrim Dışı

Kayıt: 19/12/2012
İl: Ankara
Mesaj: 28
berk55Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Kasım 2016 16:03
Alttan sump ısını düşündüm fakat o zaman ısın içine kaliteli bir mobilya girecek ister istemez profille desteklemek gerek suya dayanıklı olsun falan derken cok masraf çıkaracaktır. Vede henüz öğrenciyken odanın bir kösesinde değilde salonda en azından 150-200 litre hak eder o sistem diye düşünüyorum. Bunda başarılı olursam insallah 2. Plan o olacak. Biraz uğultulu çalışsa da ps ve akvaryum dışında ciddi bi maliyet gereken sey olmayacak zira koyacağım yerlerde sağlam masa veya dayanıklı dolap üstleri olacak. Zaten ısın en başlarında newa gibi hepsi hazır ithal sistemler bakıyordum genişleye genişleye bu noktaya kadar geldim :)
Alttan Sumplu bir akvaryum yaparsam içine bir tang koyamayacaksam kisisel olarak içimde kalır E dolayısıyla 100 litreyi doldurmakla 53 litreyi doldurmak ister istemez farklı olacaktır. Tüm bunlar doğrultusunda sanırım bana böylesi uygun olacak gibi :/
Acaba canlı görme şansım nerede olabilir ki ses miktarını bunu sessiz yapmanın yolları Yok mudur acaba cama değdiği noktaya yumuşak malzemeyle bir çeşit yalıtım yapsam mesela gibisinden. Nasıl bir çözüm düşünebiliriz acaba ses konusuna
Daha evvel bas ucumda tatlı su vardı hani mesela o az ses beni cok rahatsız etmezdi fakat acaba bu ona oranla çokmu fazla ses çıkarır. Burdan anlatması zor ama videolardan falan acaba anlaşılır mi ki :) [:?]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

onur_0606Çevrim Dışı

Özel Üye
[C]3,1,114398[/C] [B]8028,2[/B] [C]2,3,114398[/C]
Kayıt: 06/08/2011
İl: Ankara
Mesaj: 886
onur_0606Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Kasım 2016 17:06
Ben hacmi sump yolu ile büyütmekten bahsediyorum. 50x35x35 boyutlarında bir akvaryuma hemen hemen aynı boyutlarda alttan bir sump yani[:)] ama tercih sizin tabii ki. Ek olarak acele etmeye de lüzum yok[:)] Kaldı ki bu hobide çıkan en büyük sorunların nedeni aceleci olmak. Bir ay sonra olsun iki ay sonra olsun ama en iyisi olsun. Maliyetli gibi görünüyor maalesef bu hobi ama o gözle bakmıyorum ben. Maliyet canlı öldürdükçe çıkıyor. Canlılar pahalı ama öldürmezseniz maddi açıdan değerini koruyor hatta mercanlar büyüdükçe aldığınız fiyat ile tankı bozduğunuz zaman sattığınız fiyat arasında dağlar kadar fark oluyor. Bütün tuzlu su hobicilerinin yaptığı bu. Canlısı büyüdükçe fraglayıp satıyor. Akvaryum kendi kendi bir miktarda olsa finanse ediyor yani. Bu işi yapan çok firmada yok Ankarada benim bildiğim üç firma var. Hal böyle olunca talep de oluyor. Yani asıl hedef canlıların sağlıklı olması[:)] Tekrar tekrar bahsettim. Ufak hacimlerin idame ettirilmesi biraz daha zordur-tecrübe ister ama tabi ben gerekli bilgileri verdim[:)] Artık gerisi size kalmış. Ek olarak biraz daha yazı,makale,tanıtımları araştırın-okuyun derim bu hobi ile alakalı. Bu işin genel özeti şu; ne kadar ucuza kaçarsanız inanın o kadar maliyetli olacaktır. Biraz daha bekleyin biraz daha para biriktirin. Acele etmeye gerek de yok. Biraz daha geç olsun canlılar için en iyisi olsun[:iyi:]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

berk55Çevrim Dışı

Kayıt: 19/12/2012
İl: Ankara
Mesaj: 28
berk55Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Kasım 2016 17:56
Evet kesinlikle doğru söylüyorsunuz zaten yaklaşık 2 sene önce niyetlendim tatlı su discus bozup fakat baktım maliyetli bekledim
Gecen yaz newa tam alıyordum ki kullanışsız olduğuna karar verdim bu nedenle okuyup bilgi edinmeye niyetlendim ki o zamandan bu zamana yeni nano kurulumu adı altında okumadığım konu kaldı mi bilmiyorum. Newa ve boyu kıyaslaması icin yabancı bir foruma konu açmıştım sonrasında almaktan vazgeçtim. Şimdi de uygun akvaryumu yaptırmayı düşünüyorum
Sizin de dediğiniz gibi canlıların sağlığı icin baktım daha cok para lazım şimdilik bir basit neon akvaryumu kurup para yeterli düzeye gelince tatlıya çevirmeyi düşünüyorum. Ama sonuçta akvaryum yaptırmak en önemli kısım yanlış yapılınca kotu oluyor sanki hemen yarin kuracakmışım gibi araştırma yapıp bilmediklerimi soruyorum :)
Uygun adımlarla ilerledikten sonra çokta zor olduğunu düşünmüyorum Aslında en azından bir discus yaşatmaktan cok farklı değildir diye düşünüyorum umarım yanılmam :)
Ama bu sürede baya bir bilgi topladım sanırsam birde ise biyerden başlamak gerekiyor hatalıysam düzeltin :)
Artık tankı kurayım zaten ben cok sabırlıyımdır en azından 1 ay bos dondurucem tankı. Daha sonra yolunda giderse 2 percula ekleyip 1 ay daha beklemek istiyorum. Bu süreçte de bol bol öğrenme fırsatım olacak zaten :)
En önemli sorun ekipman marka farklılıkları. Bilemediğim nokta bu oluyor ne yazıkki yabancı sitelerde herkes tunze tutturmuş gidiyor onların en iyi toplayan ilk 3 sıralamasında olan 2 ps Türkiye'de hiç satılmıyor bile :(
Sonuçta toparlamak gerekirse okuyanlar olursa diye de
60x35x35 lik bir akvaryum kurmayı düşünüyorum.
10 Cm yandan sump olacak 2 bölmeli.
Aydınlatma henüz tam kesinleşmedi 2 güne fiyat çıkacakmış
Ps olarak ise ya tunze yada qq düşünüyorum. Muhtemelen qq olacak bir şekilde canlı görmeye calisicam veya videolardan ses yorumu yapmaya calisicam.
Farkı bagriz ise 460 lira 9004 icin de verebilirim fakat qq ya her yerde iyi denmiş bu kadar fark vermek burda gereksiz olacaktır diye düşünüyorum.
Teşekkürler. Yorum yapmak veya yardımcı olmak isteyen herkesin görüşüne açığım :) [:?]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BOZTEPEÇevrim Dışı

Kayıt: 28/11/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 5
BOZTEPEÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Aralık 2016 07:21
Herkese selamlar ,

Bende tıpkı sizin gibi 60*35*35h bir nano kurdum. Bu gün Suyunu ve canlı kumunu koydum fişleri taktım ve çalıştırdım. 1 Hafta bu şekilde çalıştıktan sonra canlı kayaları eklemeyi planlıyorum. Kendi kullandığım ekipmandan bahsedeyim kısaca;

Hopar marka T5 60 cm 4*24 w armatür ( piyasada en uygun şuan bunlar gibi kendiniz de yapabilirsiniz ama 3 aşşa 5 yukarı aynı meblalara gelebilir )
PS olarak fluval sea ps1 ( 300 tl ye aldım şuan gayet sessiz çalışıyor sizin en tereddüt ettiğiniz nokta bu sanırım )
Tunze 6025 dalga motoru
jbl 100 w ısıtıcı

kurulumda sabırsız olduğun için ise de Reeflowers Caledonia Sea Water 20 Lt ( hazır tuzlu su ) aldım, tankı doldurdum canlı kumu da ekleyip fişleri taktım.
yine reeflowers ın bakteri kültürü gerekli oranda ekledim .


- Yan tarafa bir sump eklemektense bu ps iç filtre gibi çalışıyor kısa kenarlardan birine takmak yeterli oluyor. Böylelikle 60*35*35 bi akvaryum daha az işçilik daha az maliyet diye düşünüyorum nacizane ...[:)]


Beğenenler: [T]157257,ZodiJack[/T][T]139252,berk55[/T][T]161304,platinium[/T]
+1: [T]157257,ZodiJack[/T][T]161304,platinium[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir