Zebra Cikled Balığım Stres Ve Korkudan Değişti


Fatih tolanÇevrim Dışı

Kayıt: 17/06/2017
İl: Ankara
Mesaj: 8
Fatih tolanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Haziran 2017 15:17
Merhaba arkadaşlar 3 zebra cikled balığım var 2 dişi bi erkek. Daha çok bi disiyle erkek beraberler otekini dışlıyolar. Cift 2 gun once yumurtladi. Öteki dişiyi daha çok kovmaya başladılar Sürekli motorun arkasına saklaniyodu onun üzerine ayrı atıyodum yemi cok kotu değildi iyiydi arada ortalara geliyodu. Simdi bi baktım motorun arkasında sürekli rutin çırpınma hareketini yapıyo pullarinin uzerinde beyaz beyaz şeyler olmus gözünün feri gitmiş gözü değişmiş cama vuruyorum görmüyo bile sıfır tepki cok garip çırpınıyo. Sürekli stres altına girmekten mi oldu nedir bu napılabilir yaşayan ölü gibi. Lütfen yardım edin teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MaviYesilÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/05/2007
İl: Antalya
Mesaj: 6873
MaviYesilÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Haziran 2017 16:17
Geçmiş olsun. Stres ve hırpalanma sonucu olmuştur. Akvaryumunuz yeteri kadar geniş değilse, ve saklanma bölgeleri yoksa bir çift yumurta bıraktıktan sonra dışlanan balığı ayırmalıydınız.

Hasta balığı acilen karantinaya ayırıp bol temiz su ve hava sağlayın.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ArdaygnÇevrim Dışı

Kayıt: 08/08/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 344
ArdaygnÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Haziran 2017 17:02
Zebralar tek esledir.. bitane es secerler,digerine hunharca saldirirlar .. hacmininz kucukse tek olan baligi cikartmaniz iyi olur.kucuk degilsede cikartin hatta,belli kafayi takmislar ona.rahat birakmayacaklardir..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yigitcankÇevrim Dışı

Kayıt: 18/11/2012
İl: Hatay
Mesaj: 248
yigitcankÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Haziran 2017 11:00
[QUOTE=Fatih tolan]Merhaba arkadaşlar 3 zebra cikled balığım var 2 dişi bi erkek. Daha çok bi disiyle erkek beraberler otekini dışlıyolar. Cift 2 gun once yumurtladi. Öteki dişiyi daha çok kovmaya başladılar Sürekli motorun arkasına saklaniyodu onun üzerine ayrı atıyodum yemi cok kotu değildi iyiydi arada ortalara geliyodu. Simdi bi baktım motorun arkasında sürekli rutin çırpınma hareketini yapıyo pullarinin uzerinde beyaz beyaz şeyler olmus gözünün feri gitmiş gözü değişmiş cama vuruyorum görmüyo bile sıfır tepki cok garip çırpınıyo. Sürekli stres altına girmekten mi oldu nedir bu napılabilir yaşayan ölü gibi. Lütfen yardım edin teşekkürler.[/QUOTE]

Çiftin o şekilde dişiye saldırdığını görüp müdahale etmemekle yani tanktan çıkarmamakla çok büyük hata yapmışsınız

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 20 Haziran 2017 11:18
Saldırılardan ve o saklandığı yerde eşyalara sürtünmeden dış yapısı mantar kapmış ayırmanız şart olmuş ve tedavi etmeniz şart olmuş bence mikofish ilacıyla o beyazlıkları bu ilaç geçirir. Sonrada o balığı yeniden akvaryuma gerek varmı bilmiyorum elden çıkartılabilir zaten akvaryumda eş tutmuş balıklar var oda dışlanmış bir birey olarak yine o hallere düşmez belki, bazen o rolleri kapar başka balık dışların böyle problemler döner gider birçok akvaryumda

Balık yarım oran kendi suyu, yarım oran taze suyla, başka akvaryuma ayrılır. Orada sadece hava taşı çalıştırılır, mikofish kutusu sallanır, sonra suya damlatılmaya başlanır. Açık sarı olunca durulur Resimdeki gibi.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/72854/mikofsih%20ton.jpg[/IMG]
Bu suda balık 3 gün su değişimi yapmadan yüzecek. Bu arada 3. günde iyileşme olmaya başlamışsa, tam olmamışsa, 1/4 su değişimi yapıyır dördüncü gün ve su yine açık sarı ton yakalanır ilaçla, bir 3. gün daha yüzer. Geçene kadar böyle devam su değişimi ve ilaçlama yaparak.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir