Tatlı Su Canlıları \ Malawi Cichlidleri \ Aulonocara korneliae

Arama Balık Bulucu



Resim 1
Yeni Tür Önerisi - Hata Bildirme
Latince Adı: Aulonocara korneliae

Habitatı ve Anavatanı: Malawi Gölü'nde hem kumluk hem kayalık bölgelerde bulunur.

Beslenme Biçimi: Etçil

Davranış Biçimi: Barışçıl

Kendi Türlerine Davranışı: Barışçıl

Yüzme Seviyesi: Dip-orta seviye

Cinsiyet Ayrımı: Başına kadar olan kısmı açık mavidir ve dorsal ve kaudal yüzgecinde benekler vardır. Kafa kısmının her yeri mavidir. Anal yüzgeci ve pelvik yüzgeci turuncudur. Dişiler ise kahverengidir.

Üreme: Dişiler ortalama 25 adet yumurtayı ağızda kuluçka yaparlar.

Sıcaklık: 25 - 26 °C

En Fazla Büyüdüğü Boy: 15 cm

En Az Akvaryum Hacmi: 200 lt

Su Sertliği: Sert

pH: 7.8 - 8.6

Zorluk Seviyesi: 3

Genel Yorum: Vahşi doğada erkekler mağaralarını kollarken dişiler yiyecek bulmak için büyük alanları araştırırlar.
Ziyaretçi
14/03/2008
Beslemesi kolay olduğundan acemiler içinde uygun bir tercih.Erkeklerin görünümü gerçekten muhteşem özellikle ışıklar karanlık bir süre durduktan sonra açınca birden renginin nasıl koyu olduğunu göreceksiniz..Herkese önerebileceğim bir balık.
Enes Gönenç
Ziyaretçi
13/05/2006
Ben de imparator besliyorum; ama yukarıdaki arkadaşın dediği gibi düşünmüyorum. Son derece uysal, barışçıl bir balık. Herkese tavsiye ederim. Bu balıklar büyüyünce mükememl bir görünüm kazanıyorlar.
Muhammed İmre
Ziyaretçi
13/04/2006
Beslemek çok kolay ve erkek büyüyünce çok hoş bir görünüme bürünüyor. Ben akvaryumumda mücevherlerle birlikte tutuyorum. Sakın siz denemeyin, müthiş bir çatışma yaşanıyor her gün. Ayrıca bu balıklar pek barışçıl balıklar da değiller. :)
Cenk Karaman
1
Yorum eklemek için tıklayınız.