Yeni Başladım Ebedi Olmasını İstiyorum


schahinÇevrim Dışı

Kayıt: 29/04/2011
İl: Balikesir
Mesaj: 134
schahinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2011 20:38
Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba,

Yaklaşık 1 haftadır forumu takip ediyorum bazı konuları okudum.Akvaryum bakımı, kurulumu, balıklar kısaca her konuda acemiyim ama sanırım benim hobim balık beslemekmiş ve bu işi çoook uzun yıllar yapmak istiyorum hatta belki yeterli tecrübeye ulaşabilirsem ileride Discus denilen harikalardan beslemek istiyorum.

Yaklaşık 3 yıl önce çeşitli sebeplerden dolayı kaldırdığım akvaryumumu (o dönemde sadece 1-2 ay kurulu kaldı) geçen hafta güzelce temizledim yeni kahverengi bitki kumu alıp tekrar kurdum.

Aşağıdaki resimlerde akvaryumumun 15 dk önceki halini görebilirsiniz.
Akvaryumumun ölçüleri 70X30X45 (ön cam bombeli bombe kısmıda 35 cm)
Tüm hazırlıklarını yaptıktan sonra geçen hafta akvaryumcudan aldığım ilacı ve 1 yemek kaşığına yakın turşu tuzunuda atıp ısıtıcı ve iç filtre günde en az 15 saat hava hortumlarıda 10 saat olmak üzere çalıştırıp akvaryumu 1 hafta balıklara hazırladım.

Dün akşam üstü akvaryumcuya balıklarımı almak için gittim.2 hafta boyunca aklımda ciklet vardı, çünkü bu işte yeniydim ve bana en dayanıklı balık türü ciklet dediler.Bende kolay kolay ölmesinler en azından benim acemiliğim bitene kadar bu balıklar ile kendimi tecrübe edeyim dedim.Fakat akvaryumcuya girince biraz da sohbet edince bitkili bir akvaryum kurmak istediğimden 2 adet siyah Melek balığı, 2 adet beyaz üzerine siyah benekli (dalmaçyalı) ve 2 adet de turuncu üzerine siyah benekli Velifera aldım.

Saat 20:30 gibi balıkları akvaryuma alıştırarak 10-15 dk içinde bıraktım.
İç motoru kapattım rahatsız olamsınlar diye, akvaryumcunun dediği gibi yem atmadım, ışık yakmadım, üzerinide bir örtü ile kapattım.Sadece hava motoru ve ısıtıcı çalışıyordu.Daha sonra bir iş için evden ayrıldım, saat 23:30 gibi eve geldim, ve bi kontrol ettim, maalesef 2 siyah Meleğim ölmüştü.Akvaryumcu suyun sertliğinden yada ph değerinden olabilir dedi.
Zaten 3 yıl önce akvaryumu kaldırma sebebimde buydu, 2-3 hafta içinde 2-3 balık ölmüştü birbirleriyle kavga ettikleri için.Benimde canım sıkıldı ve akvaryumu kaldırmıştım.
Kısacası şuanki durumum bu.Toplam 4 balık gayet sağlıklı görünüyor turunculardan birisi erken ve sürekli dişileri peşeliyor.Bende onları sevdim ve bir sorun olmaz ise bunları beslemek istiyorum.

Şimdi hazırsanız sorularıma başlıyorum.
1-İç filtre içeride çok fazla akıntı yaratıyor ve sanırım balıkları ürkütüyor.Bende dış filtre almaya karar verdim ve linkteki filtrede karar kıldım sizcede uygun mudur?İleride 2. ve daha büyük bir akvaryum almayıda düşünüyorum onuda göz önünde bulundurdum.
http://www.teleskopakvaryum.com.tr/detay.asp?id=3740&CatID=576

2-Resimlerde görülen süsler çok mu fazla yada biçimsiz.

3-Şuan elimdeki balıklar uygun mu ileride bunların yanına hangi balıkları alabilirim?Tamamen barışçıl birbirine zarar vermeyen yavruları yemeyen ve bol renkli balıklar istiyorum.
Az önce biraz baktım turuncular beyazları sürekli peşeliyor sanki geçinemiyor gibiler.

4-Yem olarak görüyorum herkes kendince yemler hazırlıyor bende buradan okuduğum ve dışarıda bazı arkadaşlarımdan duyduğum kadarıyla haşlanmış tavuk ciğeri+haşlanmış patates vermeyi düşünüyorum uygun mudur?




schahin2011-04-30 21:25:32

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AlienshowÇevrim Dışı

Kayıt: 30/03/2011
İl: Ankara
Mesaj: 99
AlienshowÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2011 21:01
Hocam resimleriniz görünmüyor.
Kendimce sorularınızı yanıtlamaya çalışayım. 

1- Sanki bana dış filtrenin fiyatı biraz yüksek gibi geldi, dış filtre iç filtreden daha iyi bir tercih olacaktır ama siz bence biraz daha arastırın. 
2-Resimleriniz görünmüyor ama olabildiğince doğal bir akvaryum kurmaya çalışın. içerisinde akvaryum malzemeleri, taş ve bitki olsun. Plastik veya görsel olarak sadece size hitap eden şeylerden kaçının. Hatta mağara tarzı birşey için bile mümkünse delikli bir taş bulun veya taşları birleştirerek kendiniz yapın. 
3- Valifera beslemedim, ama sanırım erkek dişi oranını tutturduysanız sorun olmaz ama siz beni değil bu balıkları beslemiş üyeleri dinleyin. Yavrularını yememe konusunda birşey diyemeyeceğim malesef valiferalarda yavrularını yiyorlar. 
4- Kendi yeminizi hazırlamak konusunda acele etmeyin bence, biraz acemiliğinizi atın üzerinizden öyle deneyin. Daha tam olarak akvaryumunuz dengeye oturmuş değil bence. 

Son olarak ben forumu bir buçuk senedir takip ediyorum, en son akvaryumumu adam ettikten sonra kısa bir zaman önce  foruma üye oldum. Eğer gerçekten hoşlanıyorsanız hobiden bence forumu çok daha fazla kolaçan etmelisiniz, çok güzel bilgi paylaşımları var. Bir de yine de meleklerinizin ölüm nedenini çözmeye çalışın bence. Bunun da size faydası olacaktır. Ayrıca akvaryumcuya giderken istediğiniz şeyler hakkında bilgi sahibi olarak gidin. İşini iyi bilen hakkıyla yapan bir çok akvaryumcu var ama onları kendinizin bulması lazım, eğer siz alacağınız şeyler hakkında bilgili olursanız akvaryumcunuzun da ne kadar bilgili olduğunu anlayabilirsiniz. 


Not: kusura bakmayın hocam yanıtı yazdıktan sonra resimler göründü, dediğim gibi mümkün mertebe canlı bitki ve akvaryuma uygun kayalar kullanın.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

drpznÇevrim Dışı

Kayıt: 17/04/2011
İl: Izmir
Mesaj: 5
drpznÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2011 22:15
valiferanın yanında plati besleyebilirsin oldukça uyumlu sevimli ve bol renk skalasına sahip akvaryumun bi anda şenlenir : )

yavrular konusunda malesef ki yiyorlar önlem almalısın onun haricinde balıkların için dişi erkek oranına dikkat etmelisin ben akvaryumcunun tavsiyesiyle bir erkek üç dişi plati almıştım altı ayda yetmişten fazla balığım oldu atamıyorsun satamıyorsun kıyamıyorsun derken : )

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

schahinÇevrim Dışı

Kayıt: 29/04/2011
İl: Balikesir
Mesaj: 134
schahinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2011 23:00
Dış filtre konusunda araştırma yaptım aslında, en uygun fiyat orada.
Aslında muadili diğer markalarda daha ucuz ama FLUVAL marka daha iyi dediler, eğer kullanan varsa ve daha iyisini tavsiye eden olmaz ise yarın akşam bunu alacağım.

Balık konusunda tavsiyeler için teşekkürler, sanırım yarın gidip 1 yada 2 tane daha dişi Velifera alacağım erkek rahat durusun diye.
Onlarıda turuncu mu alayım yoksa başka rengi var mı ve başka renk ile uyum sağlar mı?

Plati konusunda kararsız kaldım biraz araştırdım tam istediğim gibi uyumlu, barışçıl ve dayanıklı balık ama şuan 6 balıktan fazlasına bakmaya cesaretim yok.ileride belki plati de alabilirim yanlarına.

Birde ışıklandırma konusunda yardıma ihtiyacım var şuan sıradan bir elektrikçide yaptırdığım florasan var elimde.bu transformatör müdür nedir çok aşırı ısınıyor nereye koyacağımı sapıttım.altına ısı yalıtım plakası falan koydum kar etmedi.bana şöyle sorunsuz ısınmayan güzel bi ışık tavsiye edebilir misini?
Aklımda led ışık var bu arada.
schahin2011-04-30 23:02:16

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TropmanÇevrim Dışı

Kayıt: 18/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 147
TropmanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2011 23:40
Bitkili akvaryumla ilgili çok güzel yazılar ve kurulumlar var sitede keşke akvaryumunuzu kurmadan önce bu başlıklara baksaydınız. Siz önce balıkları koyup sonra dizayn işine gireceksiniz sanırım.Önce bitkileri ekip sonra canlıları eklemek gerekiyor. Bu şekilde canlı kaybetme ihtimaliniz yüksek maalesef.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hyaenaÇevrim Dışı

Kayıt: 05/10/2010
İl: Bursa
Mesaj: 56
hyaenaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2011 23:43
Şahin bey bence ısıcıtının ucunu dışarda kalacak şekilde (dik) ayarlayın. Tamamını suyun içine batırmayın.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

schahinÇevrim Dışı

Kayıt: 29/04/2011
İl: Balikesir
Mesaj: 134
schahinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Mayıs 2011 10:45
Isıtıcıyı dediğiniz gibi dik ve ucu dışarıda olacak şekilde ayarladım.
iç filtreyi çıkardım ve yukarıda belirttiğim dış filtreyi aldım.en geç salı günü elimde olur sanırım, bu süre içinde filtre çalışmayacak ama sorun olmaz sanırım.

bitki konusunda ciklet alacağım niyeti ile baştan bitki koymayacaktım fakat velifera aldığım için bitki şart oldu sanırım.balıklarıma zarar vermeden nasıl bitkilendirebilirim?

ışık konusunuda çözdüm bugün almayı planlıyorum alınca onun ve akvaryumun son halinin resimlerini ekleyeceğim.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Az önce aldığım 2 yeni Veliferayıda akvaryuma saldım.birisi beyaz diğeri siyah benekli.ikiside dişi.
erkek hemen başladı zaten rahatsız etmeye, fakat bir tanesine sanki saldırıyor gibi geldi bana, aşağıda resimde görünen yeni aldığım dişilerden birisi buna saldırıyor.

acaba dişi olmama ihtimali var mı bunun?

akvaryumun son hali de şuan resimdeki gibi, ışık yeni aldığım armatür şimdilik bunu kullanacağım.
hafta içinde altına dolap geliyor yerden kurtulacak akvaryum, dış motoruda bağladım mı bir eksiği kalmayacak gibi.
balık konusunda yardımlarınızı bekliyorum eğer dişi değil ise değiştireceğim.






schahin2011-05-01 14:43:02

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir