ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Alienshow
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
7
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
30 Mart 2011 16:52
Son Ziyaret:
05 Aralık 2020 20:14
Toplam Mesaj:
99 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Anıl Fındıkçıoğlu
Doğum Tarihi:
19 Şubat 1985
Yaş:
39
İl:
Ankara
Meslek:
Maden Müh/Kaynak Müh
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Anıl Fındıkçıoğlu

SON 10 MESAJI

Canlı doğurgan ve tetra
Betanın kondisyonu balıkları ve karidesleri yakalamaya yetmeyebilir fakat boşuna akvaryumda stressli bir ortam yaratırsınız, tavsiye etmem. Bu tür bir karma akvaryuma sahip olan üyelerimiz var fakat onların bakabiliyor olması bakılabileceği anlamına gelmez.
Salyangoz akvaryumu
Maden suyu kullanımını daha önce duymadım ama faydasından çok zararı olur deneme yapmayınız. Salyangozlarınız balıkların ağzına sığacak kadar küçük ise balıklar ağızlarına alıp geri tükürerek salyangozlarınızı hırpalayabilir. Bunun dışında saydığınız balıkların bir zararı olmaz salyangozlara. Mercan koymak yerine kuşların kafeslerine takılan mürekkep balığı kemiği yerleştirebilir veya iyice ezip akvaryuma atabilirsiniz.
JAPONLARIMLA HANGİ BİTKİLER BÜYÜR?
Verdiğiniz ölçülere göre tankınız 60 litre görünüyor ya da bir yanlış anlama oldu. Eğer ilk bitki deneyiminiz olacaksa akvaryumcudan bir mangrow kökü ile beraber anubias alın. Anubiası misina ile mangrow köküne bağlayın ve akvaryumunuza yerleştirin. Üstüne akvaryuma bir miktar sıvı gübre ekleyin. Eğer ki anubias yeni yapraklar verirse işler yolunda gidiyor demektir ki hatta çiçek açarsa daha güzel olur. O zaman yine anubias tarzı japonların yiyemeyeceği kalın yapraklı sivri kenarlara sahip olmayan bir bitki daha ekleyebilirsiniz. 
Bu yemler nedir ?
Sağdaki hakkında bir fikrim yok ama sanırım soldaki Larviva Danex adlı yem. Protein ağırlıklı bir yemdir. Ben kendim japon balıklarıma, çöpçülerime ve vatozlarıma veriyorum. Ama tek yem olarak verilmemeli yanı sıra hafta da bir iki bitkisel yem verilmeli. 
Nedir bu?
İç parazit olabilir, renksiz dışkı gözlemlediniz mi?
Hacim ve Tür Tavsiyesi
Hacim olarak 200 litre üzerini pek düşünmüyorum çünkü elimde daha önceden sahip olduğum ekipmanlarıda kullanmak istiyorum.
Hacim ve Tür Tavsiyesi
Merhaba arkadaşlar,

Şu an evimde kurulu üç adet akvaryum(japon, lepistes, karides) bulunmakta ama bir kaç ay içerisinde 
tek bir akvaryuma geçmek istiyorum. Yeni akvaryuma geçeceğim zaman elimde 6 adet çöpçü, 6 adet otocinclus, 8 adet (çiftler olarak farklı tür)salyangoz, yaklaşık 20 adet(5erli olarak farklı tür) karides ve bol bitki olacak. Sormak istediğim bu nüfus yoğunluğunu kaldıracak akvaryum hacmi hakkında önerileriniz ve bu türlerle uyumlu bir şekilde bakabileceğim canlı doğuranlar dışında tür önerisinde bulunabilir misiniz?

hesaplama kısmınd balık boyları ve sayısına göre bir hesaplatma yaptırdım 90 litre önerdi, sanki biraz az gibi geldi bu hacim bana.
15 litre
Karanfilde akvaryumcu olduğunu bilmiyordum. Karanfil sokakta dost kitabevinin orada büfeye sorarsanız selanik caddesinin yerini gösterirler, oldukça yakın. 
Lifetech 835 ve Üst Filtre
Dış filtrenin debisini ayarlayabilirsiniz. Ayrıca kum üzerinde oluşan pislikleri dip çekimi ile temizliğe bilirsiniz.
15 litre
Sayın Mehmet,
Arada bir fırsat bulursan kızılay selanik caddesindeki akvaryumcuları gez. Bir kaç hafta önce 40 litre civarında bir akvaryum 25 TL'ye satılıyordu. Belki sen de böyle uygun fiyata bir akvaryum bulabilirsin kendine. 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.