Tamamen Doğal Akvaryum Kurulumu

MerennnÇevrim Dışı

İl: Yozgat
MerennnÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Saat 59 Dakika önce
Merhabalar,
Uzun süredir doğal akvaryum kurmak istiyorum fakat bu konuda detaylı bilgi bulmak biraz zor. Biraz yardıma ihtiyacım olduğu için buraya yazmak istedim :) Ölçü olarak 100*40*40 şeklinde bir akvaryum yapacağım. Tabana komple Monte Carlo tohumu düşünüyordum ama bulamadım diyebilirim. O yüzden su yoncası kullanmayı düşündüm fakat onun da co2 takviyesine ihtiyacı olduğunu öğrendim. Balık türüne geçmeden önce bitki konusunda yardıma ihtiyacım var. Süreç biraz uzun olacağı için şimdiden bitkileri alıp akvaryumu hazırlamak istiyorum. Bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim :) Şimdiden teşekkürler :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HobimusÇevrimiçi

İl: Kayseri
HobimusÇevrimiçi
Gönderim Zamanı: 8 dakika önce
Doğal akvaryum kriterleri bana göre çok farklı ya da herkese göre bu tanım değişebiliyor. Yüzde yüz doğal olamayacağı için filtresiz havasız olarak bir kurulumu düşünüyorsanız alt yapınız seçeceğiniz bitki türleri ve sayısı ile canlı yükü birbirini çevirebilecek kapasitede olması lazım. Forumda walstad metodu diye yazarsanız tecrübeli arkadaşların deneyip tecrübe ettikleri bilgiler mevcut faydalanabilirsiniz.
Benim de doğal akvaryum olarak yaklaşık iki aylık bir deneyimim oldu ama müdahale özellikle büyük mudahaleler kaçınılmaz olup doğal akvaryum tanimindan uzaklasmaya neden olabiliyor.
Kendi tecrübelerimi paylaşayım;
*Akvaryum hacmi büyük olmalı ve en az yarısı bitkilendirilmeli,
*Kurulumda seçeceğiniz canlıların biyotopuna göre hareket edilmeli, bu biyotop besleyeceginiz balık ya da türlerine bağlı.
*Doğal akvaryumda bir balığa ne kadar önem veriliyorsa bir salyangoza da diğer canlilara da o kadar verilmeli
* (Balık türü ben olsam tek tür seçerdim)
Canlı sayısı başlangıçta az tutulmalı (akvaryum oturduktan sonra da balık sayısı yine nispeten az tutulmalı).
* Azot ve oksijen-karbondioksit çevriminin oturduğunu gözeterek canlı eklemesi azar azar yapılmalı, once salyangozlar, olacaksa karidesler, en son balıklar.
*Salyangozlarla birlikte (bitkilerle de gelebilir) mikro ve makro fauna canlılarının oluşması için aşılama ya da başka biyotop akvaryumlardan su alip hazırlanmalı.
* Hızlı gelişen bitkilerle yavaş gelişen bitkileri yakın konumlandirmamali
* Her ihtimale karşı akvaryumda hava taşı bulundurmali
* İlk başta söylediğim uygun biyotoptan yola çıkarak en önemlisi uygun subrast, uygun su parametreleri (su değerlerini çeşme suyuyla ya da başka kaynakla sağlayıp saglayamayacaginiz)
* Aydınlatma ve bitkilerin seçimi (bitki ve balık ihtiyaçlarına göre)
Aklıma gelenler bunlar, kurulumda yapilan eksiklik ya da hatanın sonuçları teknolojik akvaryumlara göre daha zor olacağından forumda ansiklopedi bölümünden de fayadalanip ne kadar araştırıp doğru adımları uygularsaniz o kadar az suprizlerle karsilasirsiniz. Kolay gelsin

Beğenenler: [T]240492,Orhan76[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir