ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
NightWist
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
575
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
5 Saat 2 Dakika önce
Toplam Mesaj:
826 [0.76 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
52 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Burak Çetin
Doğum Tarihi:
21 Şubat 2007
İl:
Izmir
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Burak Çetin

SON 10 MESAJI

Endlerium (hobihane)
Tavsiyem akvaryumları gören bir ip kamera koymanız olur. TP Link Tapo markasının ürünlerine bakabilirsiniz. Böylece istediğiniz yerden takiplerini yapabilirsiniz akvaryumların.
Yandan Sump Buharlaşma Sonucu Devirdaim Durması
[QUOTE=Sfenks111]Herkese merhaba başlık biraz saçma oldu karakter sınırından dolayı kusura bakmayın.
80x40x40 6mm bir tank siparişi veriyorum filtre ısıtıcı görüntü kirliliğinden kurtulmak için sumplu bir şey yaptırmak istedim ama aklıma bir şey takıldı.
Diyelim ki 10 gün hiç eve gitmedim tankın üzeri açık ve günlük 8 ila 10 saat yanan armatür var, balıkları otomatik yemleme makinesi ile besledim buharlaşma sonucu su seviyesi azaldı azalan suyu beslemek için motor kendi odasında bulunan suyu sürekli tahliye etti ama sonunda su seviyesi o kadar düştü ki ardık summpa ilk odaya su girse bile odaları bölen şaşırtma camlarının yükseliğinden dolayı diğer odalara ve dolayısıyla motor odasına su dolmadı. filtrasyon çöktü ve motor bozuldu veya yandı.
Burası beni korkutuyor. Bunu nasıl aşabilirim veya böyle bir sorunla karşılaşan oldu mu?

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/276463/140620262107321.jpg[/IMG][/QUOTE]
Motor kullanılmadığı takdirde su her yerde eşit olur merak etmeyin. Su basıncı her yere eşit etki eder sadece yüksekliğe bağlıdır(su yarılanmadığı sürece). Motor bozulsa bile filtrasyon çökmez sadece pasif şekilde devam eder. Su seviyesinin azalması genel hacimde olur. [EDIT]NightWist,2026-06-15 00:19:41[/EDIT]
Beta Balığı
[QUOTE=Semaay]Şişlikleri biraz indi daha rahat nefes alsın diye azaltmam gerektiği yazıyordu internette [/QUOTE]
Kısmen doğru bir bilgi denebilir. Akvaryumunuz derin olmadığı için şart değil ama size.
[QUOTE=Semaay]Tamamdır hemen yapıyorum yarın da o dediğiniz ilaçtan alırım suyu arttırırım derecesini aynı yapıp 48 saat yem vermeyin diye araştırmıştım bağırsaklarını boşaltsın diye bu gece sarımsaklı suyla ıslatıp veriyorum o zaman [/QUOTE]
Kaliteli bir yemi sarımsak suyuyla ıslatıp verin. Kabızlık durumlarında 48 saat yem verilmemesi öneriliyor. Ayrıca yem olarak Tropical Pro Defence probiyotikli yemleri var ona bakın. Antibiyotik uyguladığınız takdirde ihtiyacınız olabilir.
[QUOTE=Cyber_Scout]Erkek bakteriyel iç parazitten muzdarip.
İlerlemiş görünüyor.
Dişi daha iyi durumda.
Metronidazol içeren ilaçlardan kullanıp yemine ilaç emdirmeli ve yemesini sağlamalısınız. Erkek için geç kalınmış. Dişi kurtarılabilir.
3ltlik akvaryumların kapakları var ama siz yinede su tasarrufu yapmışsınız. Koşullarınız kötü. Hasta olmaları normal.
Linkteki makaleleri okuyunuz.
[URL=//www.akvaryum.com/Forum/yeme_ilac_ekleme_kuru_ve_sivi_ilac_k1010858.asp]İlaçlı Yem Hazırlama[/URL]

[URL=//www.akvaryum.com/Forum/ve128688;_su_duzenleyicileri_karsilastirma_ve_inceleme_rehberi_-_2026_k1016351.asp]Su Düzenleyiciler[/URL]

[URL=//www.akvaryum.com/Forum/ve129515;_bakteri_kulturleri_karsilastirma_ve_inceleme_rehberi_-_2026_k1016405.asp]Bakteri Kültürü[/URL]

[URL=//www.akvaryum.com/biyolojik_filtrasyon_i_makaler_21_199.asp]Biyolojik Filtrasyon[/URL][/QUOTE]
Flagyl kullanılabilir ilaç olarak. Etken maddeleri aynı. Erkeğin de kurtulma şansı var daha beter halden kurtardığım betalar oldu.
Karidesimde Yumurta Varmı, Dişi Erkek Ayrımı
[QUOTE=Fin World]Merhabalar, alttaki linkdeki videoda görünen çikolata karidesimin yumurtası varmı, anlayamadım, karideslerden uzağım ve dişi erkek ayrımı nasıl yapılıyor karideslerde, Tecrübelerinizi okumak isterim, tabi paylaşmak isterseniz :D .[/QUOTE]

Yumurta göremedim ben de. Yumurtalar döllenmeden önce eyer dediğimiz belinin orda gözüküyor. Özellikle kiraz karideslerde falan sapsarı gözüküyor. Aşağıdaki fotodan örnek verebilirim. Soldaki döllenmiş ve çıkmayı bekleyen yumurtalar sağdaki ise daha döllenmemiş ama üremeye hazır bir dişi fotoğrafı. Hatta bende yumurtalarını temizlerkenki videosu bile var telefonumda isterseniz paylaşırım.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240101/130620260415101.jpg[/IMG][EDIT]Hoppala,2026-06-13 05:01:21[/EDIT]
Parkede Eğim
[QUOTE=Can78]

Hem yapay zeka evhamlı hem de ben :) Bir sorum daha olacak. Channa Pulchara bakmayı düşünüyorum. Elimde 100 w bir ısıtıcı var ama araştırınca bu türün ısıtıcı istemediği hatta 26 derece gibi seviyelerde uzun süre kalırsa renklerinin solacağı falan söyleniyor. Akvaryumcuya sorunca da ısıtıcı şart diyor. Sizin konu hakkında bir bilginiz var mı[/QUOTE]
Benim nano tankımda yok. Yaz kış aşağı yukarı aynı derecelerde oluyor oda. Kışın kombi yazın klima kullanılıyor. Balıkları ani sıcaklık değişimleri öldürür sabit sıcaklıklar değil. Kısacası ısıtıcı şart değil. Mobilya konusuna gelirsek bir sıkıntı olmaz. Zaten dört ayak olmadığı için basınç yayılacak tek noktada toplanmadığı için parkeye zarar vermez.
Nano Tankta Eriyen Bitki Yaprakları
[QUOTE=Fin World]İlk önce şunu bilmem gerek kullandığın ışığın marka modeli nedir, günde kaç saat yakıyorsun, akvaryuma yakınlığı ne kadar, çünkü sorunun ışıktan kaynaklanabilme olasılığı çok yüksek. [/QUOTE]
2 modül ledli akvaryuma 3-4 cm uzaklıktaydı. Günde 7-8 saat yanıyordu. Bir gündür yeni bir düzene geçtim. 6 modül lede çıkardım ve günde 13 saat aydınlatmaya başlayacağım. Yosun problemim kurulum aşamasında bile olmadı. Yüksek ihtimalle dediğiniz gibi ışıktan dolayı yapıyor çünkü az ışık isteyen anubiasım çok güzel kök saldı ve yeni sürgünler verdi.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240101/130620260229151.jpg[/IMG]
Nano Tankta Eriyen Bitki Yaprakları
Akvaryum hacmi 15 litre, net su hacmi ise 10 litre civarı olan bir nano tankım var. İçinde 2 Helena, 1 Nerite, 10-12 adet karides ve 2 adet Galaxy Rasbora bulunuyor. Bitki yapraklarım anlamadığım bir şekilde eriyor. İnternette yaptığım araştırmalarda sorunun azot yetersizliği olabileceğini gördüm ve tanka 2 rasbora ekledim. Üç haftadır sorunsuz yaşıyorlar, renkleri de iyice oturdu ancak yapraklardaki erimeyi yine de durduramıyorum.
​Gübre olarak sadece Creaqua Low Tech kullanıyorum, o da haftalık 0.25 ml gibi bir miktar. Düzenli olarak haftada %30 su değişimi yapıyorum ve tankın taze suyunu hiç eksik etmiyorum. Bitki olarak java moss, subulata, anubias ve wendtiiler var. Neden eriyor bu bitkiler?
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240101/100620262244081.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240101/120620261405041.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240101/120620261405181.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240101/120620261405211.jpg[/IMG]
Esp Tabanlı Akıllı Işık Ve Sıcaklık Ölçüm Sistemi
[QUOTE=scorpion26]Çok güzel bir iş olmuş. Ama herkesin yapması pek mümkün değil. Ben akıllı priz ve bu prizle uyumlu sıcaklık ölçen bir cihaz var onu kullanıyorum. Çok fazla senaryoya göre isteğim açma kapama ve bildirim işlemleri yapıyor. Mesala hava kararıca ışıklar açılıyor ve 2 saat sonra kapanıyor. Oda sıcaklığına göre fan klima vs açıp kapatmak mümkün. Ayrıca burdan son 12 ayın elektrik sarfiyatınıda görebiliyorum.[/QUOTE]
Aslında mümkün. Lehim yapmaya bile gerek yok düz breadboard üzerine kurulabilir. Kodlaması ise çok basit.
[QUOTE=Rafayel]Emeğinize sağlık.
2li 3lü wifi rölelerden çok daha uyguna geleceği kesin.
Githubta falan uygulama için kodları var mı?[/QUOTE]
Yükleyebilirim tabi kii.
Esp Tabanlı Akıllı Işık Ve Sıcaklık Ölçüm Sistemi
[QUOTE=Kaan Frt ]Ellerinize sağlık çok iyi olmuş. Fiyatlar cidden dudak uçuklatıyor, artık suyu çıktı. Bu tarz projeler hep çok hoşuma gitmiştir.[/QUOTE]
TEMU yasağı gelmese donatırdım bu sistemi de malum. Çinden 20 cente mal edilen alet bizde 100 tl.
Karides İçin Canlı Yem Olur Mu?
Kurutulmuş artemia, spirulina ve kırmızı kapya biber veriyorum ben.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.