ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
NightWist
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
556
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
4 Saat 26 Dakika önce
Toplam Mesaj:
806 [0.78 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
35 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Burak Çetin
Doğum Tarihi:
21 Şubat 2007
İl:
Izmir
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Burak Çetin

SON 10 MESAJI

Jingye Markası Nasıldır Dış Filtresi Alınır Mı
Hava motorunu kullanıyorum muadillerine göre aşırı sessiz. Memnun kaldığım bir marka.
Monte Carlo Kuru Başlangıç Küf Sorunu
[QUOTE=Cyber_Scout]
V.b. (ve benzeri) şeklinde kullanabileceği seçenekleri belirttim. Konu sahibi listelediklerimden hangisine erişimi olur ise onun detayını vakti , sırası gelince açıklarım.
İlaç üreticileri ilaçlarının kullanımı ve sonrası için gerekli talimatları prospektüslerinde belirtiyorlar.
[/QUOTE]
Bir forumda mesaj yazıyorsunuz; mesajlarınız genele hitap ediyor. Herhangi biri bu konuyu görüp tankındaki küf sorunu için rastgele, bakır sülfat içerikli ilaç kullanabilir. Bütün kabuklu canlıların ölümünün vebalini kaldırabilir misiniz? Mesaj yazarken lütfen dikkat ediniz.
[QUOTE=Cyber_Scout]
Sera Mycopur
Sera Costapur
Seachem Cuprimine

En çok bilinen bu ilaçların içeriklerinde bakır sülfat bulur.
Alabalık havuzlarını dezenfekte etmek için bakır sülfat (göztaşı) kullanılır.
Algasit olarak pek çok akvaryum konulu ilaçta bulunur.
Bu ilaçlar yada kimyasallar kullanılıp tekrar tanktan uzaklaştırılabilirler.
[/QUOTE]
Eğer bir ilacı öneriyorsanız, onun kontrendike olduğu durumları da belirtmeniz gerekir. Ayrıca bakır sülfat içerikli ilaçların kalıntı bırakmayacağının garantisini veremezsiniz. Konu sahibinin tanka hangi canlıları ekleyeceğini bilmiyoruz.
[QUOTE=Cyber_Scout]
Zehir ile İlacı ayıran şey 'doz'dur.[/QUOTE]
Kabuklu canlıları daha koymadan yok edelim en iyisi bakır sülfat ile.
Yeni Kurduğum Karides Akvaryumu Nasıl?
[QUOTE=Ehtiyar]Merhaba, kolaylıklar, yalnız bir türlü anlatamadım benden hoca olmuyoor hiçbir türlü, zorlamayın artık.
O moss topunu da açarak yayabilirsiniz sanırım şık olur. Tel konusu kendi tercihim, biraz büyüyüp teller kaybolunca o da güzel olur sanırım. Keyifli dertsiz hobiler dilerim efendim. [/QUOTE]
Hitap şekli olarak kullanmıştım. Moss topunu seviyorum. Yüksek ihtimalle javayı sardıracağım.
Akvaryum suyunu biraz çay rengine, yani 'blackwater' formuna çevirdim; bunun için içeriye üç adet kızılağaç kozalağı ekledim. @Ehtiyar Hocam, geçenlerde açtığım pipo filtre konusuna gelince: Akvaryumu kuralı yaklaşık bir ay oldu ve su yüzeyindeki o baloncuk birikme sorunu nihayet ortadan kalktı. Durum gerçekten de tahmin ettiğiniz gibi yeni kurulum sürecinden kaynaklanıyormuş.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240101/270420262032541.jpg[/IMG]

[QUOTE=Ehtiyar]Merhaba, hayırlı olsun. Böyle değil de tanıtım konusu olarak açsaydınız daha şık olurdu. Güzel ve sade duruyor, karidesler için moss elzem biliyorsunuz o yüzden arttırın olabildiğince. Karideslerin java moosu sevdiği söylenir, ben chrismas moss kullanıyorum problem yok,siz gönlünüze göre seçin. Fikrimce tele sarmak yerine yassı taşlar, kök, dal kullanmak doğallığa katkıda bulunur. Yine fikrimce helenaları çıkartın adiler kalsın; küçük tank yem artıkları, çürüyen bitkiler derdiniz azalır. Zeminde osmocote, aydınlatma ehh, gübrelemeye şimdilik hiç girmeyin derim. Tank bir kendine gelmeye başlasın bitkilerde sorun hissederseniz gübreye başlarsınız, yoksa nur topu gibi yosun sorununa hazır olun. Keyifli dertsiz hobiler dilerim efendim. [/QUOTE]
Bir de bunları aldım zemine java mossu sardırmayı planlıyorum.
[IMG]https://cdn.myikas.com/images/d70af965-261f-4405-a1d9-1f58e6784a19/f7c5fb0a-8fb1-4edb-96ea-fb9824bf4577/image_3840.webp[/IMG]
Akvaryumdaki Bitki Sayısı Fazlamı
Asıl sorun bitki değil; hatta bitkinin sorunların en küçüğü olduğu söylenebilir. İlk olarak, kullandığınız filtre o hacimdeki bir akvaryum için oldukça büyük. İkincisi, seçtiğiniz balık türleri birbiriyle uyumsuz: Japon balıkları soğuk su severken, tetralar daha yüksek sıcaklıktaki suları tercih eden türlerdir. Ayrıca, akvaryumda yeterli ve doğru kum kullanımına dair bir emare göremedim.

Size tavsiyem, en kısa sürede akvaryumu boşaltıp doğru adımlarla temiz bir kurulum yapmanızdır. Muhtemelen benzer hacimlere sahip olan kendi akvaryumumu, size örnek teşkil etmesi açısından aşağıda paylaşıyorum.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240101/270420262032541.jpg[/IMG]
Aksolotl Hastalığı
Filtre konusunda arkadaşlara katılıyorum. Axolotl genel olarak pis beslenen bir canlı. Sağlam bir biyolojik ve mekanik filtrelemeye ihtiyacı var.
Akvaryum Malzemesi Almak İçin Site Önerisi
Akvaryum malzemesi almak için kargo ücreti az olan site öneriniz var mı? Atakan petshopta aradığım ürünleri bulamadım.
Arkadaşlar biraz tartışma dönmüş ama ben neritemden çok memnunum. Anubias üstündeki kalıplaşmış yosunları bile söktü. Çok çalışkan bir salyangozmuş gerçekten.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.