ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
NightWist
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
168
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
8 Saat 8 Dakika önce
Toplam Mesaj:
355 [0.53 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
233 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Burak Çetin
Doğum Tarihi:
21 Şubat 2007
İl:
Izmir
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Burak Çetin

SON 10 MESAJI

40 Litrelik Akvaryuma Ne Önerirsiniz
[QUOTE=Alperen Ersen]bende electirical r-180 hava motoru var o olurmu acaba [/QUOTE]
Pipo filtre alın o zaman. Ben elinizde yoktur diye dedim. Pipo filtrede çok güzel gider.
[QUOTE=Alperen Ersen]teşekkürler yarın dediğiniz betta türğnden alıcağım[/QUOTE]
Dolphinin askı filtrelerinden en düşüğünü alın. 150l/h falan olması lazım beta için çok iyi olur. Fazla gelirse falan debi ayarı zaten mevcut kısarsınız.[EDIT]NightWist,2025-05-01 02:52:06[/EDIT]
O litrede en büyük monster beta balığı olur. Bir tane hmpk tarzı kısa kuyruklu beta öneririm. Halfmoon ve fil kulak türleri için ideal hacim 15-20 ltdir.
Yavru Vatozlarımı Petshop Alır Mı
[QUOTE=Deniz06db]Kaliteli besin olarak önerebileceğiniz özel bir şey var mı ben birden fazla yem kullanıyorum [klasik granül ,algea, bitkisel pul, birde isminden emin olmadığım tetra pro algea yemlerini kullanıyorum ilk doğduklarında artemia veriyordum ]
[/QUOTE]
İyi yapıyorsunuz. Kaliteli bitkisel yem verirseniz hızlı büyürler.
Geçmeyen Bulanıklık
Su değişimini haftada bir %20 olacak şekilde yapın. Sürekli su değiştirdiğiniz için döngü oluşmuyor. Tabi döngü oluşana kadar filtreyi hiç temizlemeyin. Ayrıca kumu düzgün yıkamadıysanız o salınım yapıyor olabilir ayrıca kökte salınım yapar. Zamanla geçecektir önemli olan sabretmeniz. Bu sırada akvaryuma bakteri kültürü ekleyebilirsiniz.[EDIT]NightWist,2025-05-01 01:38:45[/EDIT]
Bı Hangi Vatoz
Leopara benzettim. Üst yüzgecini açtığı bir foto atabilir misiniz ?
Beta Yüzgeç Yırtılması
Birazcık kapandı. Eskisi gibi değil şuan iyileşiyor.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240101/010520250059251.jpg[/IMG]
120/50/50 Bitkili Kurulum
Bence Helena girin tanka önce. Adi salyangozlar temizlensin. Hazır az sayıdalarda iken bitirin işlerini. Sonra çok pişman olabilirsiniz.
Japon Balığı Akvaryumu (tavsiyelere İhtiyacım Var)
[QUOTE=mehmetbt]Fotoğrafı çektikten hemen sonra düzetmiştim günce halini koymayı unutmuşum filtre şuan dediğiniz gibi duruyor.

Filtre sobo wp-300f 150L/H 2W[/QUOTE]
Yeterli küçük olsada iş yapar. Zaten litreyi saatte 5 defa çevirmesi yeterlidir diye kabul ediyoruz. Kum olarak midye kırığı değilde silis kum falan öneririm. Yada siyah bazalt kum alabilirsiniz. Bazalt kum çok hoş duruyor bence.[EDIT]NightWist,2025-04-30 17:59:18[/EDIT]
Japon Balığı Akvaryumu (tavsiyelere İhtiyacım Var)
Bende öğrenciyim sizi çok iyi anlıyorum. 2 balıktan fazlasını eklemeyin artık olan olmuş. Japonlar için bilmeniz gerekenleri hemen anlatayım. Japonlar soğuk su balığıdır. En mutlu olduğu sıcaklık aralığı 22-23 derecedir. Japon tankında mümkünse keskin olmayan kumlardan kullanılmalıdır. Çünkü japonlar kumu ağzına alır ve tükürür. Beslenme konusuna gelirsek japonlar ağzına giren herşeyi yerler. Yem ayırdıklarını pek görmedim. Mideleri olmadığı için aynı şekilde çatlayana ölene kadar yerler. Yemlemeyi iyi ayarlamanız gerekli o yüzden. Tropical,sera,tetra gibi markalardan goldfish yemi almanız yeterlidir. Öğrenci olduğunuz için açık yem satan yerlerden alabilirsiniz. Birde haftada bir 3-4 bezelyeyi haşlayıp kabuklarını soyup atarsanız bayram ederler. Ispanakda deneyebilirsiniz onuda severek yiyorlar. Bitki olarak sadece tilki kuyruğu,Myriophyllum Elatinoides,gül, anubias ve elodea öneririm. Diğer bitkilere japonlar zarar verebiliyor. Bu dediğim bitkilerin üretmesi kolay ve ulaşması ucuz. Onun dışında japonlar akvaryumu çok fazla kirletir. Sizin hacminiz küçük olduğu için daha fazla kirleteceklerdir. Filtrenize sünger ve elyaf koyun. Özellikle elyaf japon akvaryumlarında su berraklığını sağlamada çok önemli. Su değişimini ise Haftada bir temizlik yapmak yerine 5 günde bir dip çekimiyle birlikte yapmanız en iyisi.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.