ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
NightWist
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
603
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
3 Saat 47 Dakika önce
Toplam Mesaj:
875 [0.75 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
85 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Burak Çetin
Doğum Tarihi:
21 Şubat 2007
İl:
Izmir
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Burak Çetin
SON 10 MESAJI
Akvaryum Güvenliği
[QUOTE=GhostKoi]
Yanlış anlamayın, Elektrik teknisyeni misiniz ya da benzeri bir uzmanlığınız var mı bilemiyorum ama, bu bilgileri bir kontrol etmek lazım.[:?]
Sigorta panelinde kaçak akım rölesi bulunmuyorsa günümüzde bu ancak ciddi ihmalle ve kazaya davetiye çıkarmakla açıklanabilir. Ortalama ev tipi bir röleyi marka ve modeline göre değişmekle birlikte güncel fiyatlarla 1500-3000 tlye temin etmek mümkün. Mesela bendeki "Himel 6kA 30mA 40A 3P+N" ve fiyatı: 2000 tl. Benim yaşadığım 30 yıllık dairede bile bu mevcutken yeni binalarda bulunmazsa ruhsat bile alamaz. Taktırmak da mesele değildir.
Binanızın tesisatında kaçak akım rölesi olması bir anlam taşımaz. Dairenizin sigorta kutusunda mevcut bulunmalı ve uygun amperde olmalıdır. Düşünsenize, evinizde bir elektrik kaçağı var ve bu yüzden bütün apartmanın elektrikleri gün boyunca kesilip duruyor, ne kadar absürd bir durum olur ve kaçağın nereden kaynaklandığını tespit etmek de çok güçleşir.[:)][/QUOTE]
Sahada bizzat çalıştım; maalesef yok ya da yanlış tip sigortalar takılıyor. O söylediğiniz ruhsatları, iskân (oturma izni) belgelerini falan almak da çok kolay. Genelde müteahhitlerin tanıdıkları olduğu için işler hızlı ve kolayca çözülüyor. Onun dışında çalışan yetkili saha personelinin çoğu da mesleğine hâkim değil. Mutlaka oturan ya da satın alan kişinin kendisinin kontrol etmesini öneriyorum. İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı. Ayrıca kaçak akım olsa bile 300 mA gibi meskene uygun olmayan kaçak akım röleleri mevcut. Bunlar, kaçak durumunda insan kalbini durdurabilecek amper değerinden fazladır ve kaçak olması durumunda maalesef sizi korumaz. Meskene uygun sigortalar 30 mA olmalıdır. Ayrıca TheDS'in dediği gibi, çoğu sigorta günümüz standartlarına uygun değil. Özellikle LED'lerle falan seyrek atan röle (arada kendi kendine atma) gibi sorunlara sebebiyet veriyor. Sadece yerinde sigortanın olması bir anlam ifade etmiyor kısacası. Umarım anlaşılır olmuştur.
[QUOTE=GhostKoi]
Yanlış anlamayın, Elektrik teknisyeni misiniz ya da benzeri bir uzmanlığınız var mı bilemiyorum ama, bu bilgileri bir kontrol etmek lazım.[:?]
Sigorta panelinde kaçak akım rölesi bulunmuyorsa günümüzde bu ancak ciddi ihmalle ve kazaya davetiye çıkarmakla açıklanabilir. Ortalama ev tipi bir röleyi marka ve modeline göre değişmekle birlikte güncel fiyatlarla 1500-3000 tlye temin etmek mümkün. Mesela bendeki "Himel 6kA 30mA 40A 3P+N" ve fiyatı: 2000 tl. Benim yaşadığım 30 yıllık dairede bile bu mevcutken yeni binalarda bulunmazsa ruhsat bile alamaz. Taktırmak da mesele değildir.
Binanızın tesisatında kaçak akım rölesi olması bir anlam taşımaz. Dairenizin sigorta kutusunda mevcut bulunmalı ve uygun amperde olmalıdır. Düşünsenize, evinizde bir elektrik kaçağı var ve bu yüzden bütün apartmanın elektrikleri gün boyunca kesilip duruyor, ne kadar absürd bir durum olur ve kaçağın nereden kaynaklandığını tespit etmek de çok güçleşir.[:)][/QUOTE]
Sahada bizzat çalıştım; maalesef yok ya da yanlış tip sigortalar takılıyor. O söylediğiniz ruhsatları, iskân (oturma izni) belgelerini falan almak da çok kolay. Genelde müteahhitlerin tanıdıkları olduğu için işler hızlı ve kolayca çözülüyor. Onun dışında çalışan yetkili saha personelinin çoğu da mesleğine hâkim değil. Mutlaka oturan ya da satın alan kişinin kendisinin kontrol etmesini öneriyorum. İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı. Ayrıca kaçak akım olsa bile 300 mA gibi meskene uygun olmayan kaçak akım röleleri mevcut. Bunlar, kaçak durumunda insan kalbini durdurabilecek amper değerinden fazladır ve kaçak olması durumunda maalesef sizi korumaz. Meskene uygun sigortalar 30 mA olmalıdır. Ayrıca TheDS'in dediği gibi, çoğu sigorta günümüz standartlarına uygun değil. Özellikle LED'lerle falan seyrek atan röle (arada kendi kendine atma) gibi sorunlara sebebiyet veriyor. Sadece yerinde sigortanın olması bir anlam ifade etmiyor kısacası. Umarım anlaşılır olmuştur.
Akvaryum Güvenliği
[QUOTE=GhostKoi]Merhaba, günümüzde bütün sigorta panolarında standart donanım olarak "kaçak akım rölesi" bulunur. Bu cihaz arızalı veya kısa devre yapan bir elektrikli aletin varlığında akımı anında keserek sistemi korumaya alır ve hayatınızı kurtarır. Kaçak akım rölenizin sağlam ve çalışır durumda olduğunu kontrol edin. Üzerindeki kontrol butonuna basarak bunu anlayabilirsiniz.
Akvaryumda çalışan Herhangi bir cihazın ya da elektrik prizlerinin yangına yol açabilecek kadar ısınabileceğini sanmıyorum. Zaten böyle bir sorun varsa kablo erimesi ve kısa devre sonucunda kaçak akım atacak ve elektriğinizi kesecektir.
Ne kadar suyun ve hangi seviyeden boşaldığı çok önemli. Zaten ciddi bir sızıntı varsa bu, bütün tank için bir felaket demektir. Canlılarınız ölür, halı ve parkeleriniz zarar görür, eğer cam patladıysa her yer cam kırıklarıyla dolar vesaire. Yine de çoğu filtre düzeneği suyu dibe yakın noktadan emdiğinden mesela tankta 8-10 cm su kalması motorun çevrimi açısından yeterli gelecektir. Su kaçağı sonucu tamamıyla susuz kalan elektrikli cihazınız ise kendini soğutamayacağı için ısınarak bozulur ve çalışmaz hale gelir. Fakat yine asla bir yangına yol açacak kadar ısınmaz. Bu durumda sadece cihazınızı kaybedersiniz. Susuz kalınca çalışmayı kendiliğinden durduran motorlar da teknik olarak mümkün olabilir. "su kaçak dedektörüne bağlı çalışan bir prizde aksi durumda elektriği kesmesi " düşünceniz de oldukça mantıklı bir seçenek.[/QUOTE]
Maalesef Türkiye'de kaçak akım rölesi her zaman bulunmayabiliyor. Ev sahipleri masraftan kaçınmak için bazen taktırmıyorlar. Kesinlikle varlığı ve belirttiğiniz gibi çalışıp çalışmadığı kontrol edilmeli.
[QUOTE=bettasever16]Merhaba,
Evimde bir 60*40*40 ölçülerinden kurulum yapmak istiyorum. Gün içerisinde bazen evde olmadığım ve sık seyahat ettiğim için aklıma akvaryum güvenliği ile ilgili bazı hususlar takılmakta.
* Akvaryum ve içindeki canlı sağlığı açısından filtrelerimiz sürekli çalışmalı. Evde olmadığımızda bu çalışan filtreden doğacak elektrik kaçakları sebepli yangın yada akvaryum su kaçağı sonucu oluşacak susuz ortamda çalışan filtreden yada benzeri ekipmanlardan ortaya çıkabilecek sorunlar için nasıl önlemler almaktasınız.
Aklıma gelen su kaçak dedektörüne bağlı çalışan bir prizde aksi durumda elektriği kesmesi ve akım korumalı wifi bağlantılı priz ile uzaktan da olsa akvaryuma gelen elektrik durumunu takip etmek gibi çözümler var.
Çok mu abartmakta olduğumu düşünüyorsunuz?
Herkese Teşekkürler.[/QUOTE]
Binanızda kaçak akım rölesinin olması yeterlidir. Kaçak akım üzerinde yazan değerin 30 mA olması önemlidir, ancak 300 mA olmamalıdır; çünkü 300 mA bu amaç için yetersizdir. Wi-Fi bağlantılı bir priz ve bir IP kamera edinmek hem ev güvenliği hem de akvaryum için düşünülebilir.
[QUOTE=GhostKoi]Merhaba, günümüzde bütün sigorta panolarında standart donanım olarak "kaçak akım rölesi" bulunur. Bu cihaz arızalı veya kısa devre yapan bir elektrikli aletin varlığında akımı anında keserek sistemi korumaya alır ve hayatınızı kurtarır. Kaçak akım rölenizin sağlam ve çalışır durumda olduğunu kontrol edin. Üzerindeki kontrol butonuna basarak bunu anlayabilirsiniz.
Akvaryumda çalışan Herhangi bir cihazın ya da elektrik prizlerinin yangına yol açabilecek kadar ısınabileceğini sanmıyorum. Zaten böyle bir sorun varsa kablo erimesi ve kısa devre sonucunda kaçak akım atacak ve elektriğinizi kesecektir.
Ne kadar suyun ve hangi seviyeden boşaldığı çok önemli. Zaten ciddi bir sızıntı varsa bu, bütün tank için bir felaket demektir. Canlılarınız ölür, halı ve parkeleriniz zarar görür, eğer cam patladıysa her yer cam kırıklarıyla dolar vesaire. Yine de çoğu filtre düzeneği suyu dibe yakın noktadan emdiğinden mesela tankta 8-10 cm su kalması motorun çevrimi açısından yeterli gelecektir. Su kaçağı sonucu tamamıyla susuz kalan elektrikli cihazınız ise kendini soğutamayacağı için ısınarak bozulur ve çalışmaz hale gelir. Fakat yine asla bir yangına yol açacak kadar ısınmaz. Bu durumda sadece cihazınızı kaybedersiniz. Susuz kalınca çalışmayı kendiliğinden durduran motorlar da teknik olarak mümkün olabilir. "su kaçak dedektörüne bağlı çalışan bir prizde aksi durumda elektriği kesmesi " düşünceniz de oldukça mantıklı bir seçenek.[/QUOTE]
Maalesef Türkiye'de kaçak akım rölesi her zaman bulunmayabiliyor. Ev sahipleri masraftan kaçınmak için bazen taktırmıyorlar. Kesinlikle varlığı ve belirttiğiniz gibi çalışıp çalışmadığı kontrol edilmeli.
[QUOTE=bettasever16]Merhaba,
Evimde bir 60*40*40 ölçülerinden kurulum yapmak istiyorum. Gün içerisinde bazen evde olmadığım ve sık seyahat ettiğim için aklıma akvaryum güvenliği ile ilgili bazı hususlar takılmakta.
* Akvaryum ve içindeki canlı sağlığı açısından filtrelerimiz sürekli çalışmalı. Evde olmadığımızda bu çalışan filtreden doğacak elektrik kaçakları sebepli yangın yada akvaryum su kaçağı sonucu oluşacak susuz ortamda çalışan filtreden yada benzeri ekipmanlardan ortaya çıkabilecek sorunlar için nasıl önlemler almaktasınız.
Aklıma gelen su kaçak dedektörüne bağlı çalışan bir prizde aksi durumda elektriği kesmesi ve akım korumalı wifi bağlantılı priz ile uzaktan da olsa akvaryuma gelen elektrik durumunu takip etmek gibi çözümler var.
Çok mu abartmakta olduğumu düşünüyorsunuz?
Herkese Teşekkürler.[/QUOTE]
Binanızda kaçak akım rölesinin olması yeterlidir. Kaçak akım üzerinde yazan değerin 30 mA olması önemlidir, ancak 300 mA olmamalıdır; çünkü 300 mA bu amaç için yetersizdir. Wi-Fi bağlantılı bir priz ve bir IP kamera edinmek hem ev güvenliği hem de akvaryum için düşünülebilir.
Mayalı Sistem
[QUOTE=Taha Yanık]
Tüp çoook pahalı ciddende hem ayriyetten difüzör almak gerek oluyor öyle olunca sanırım.
Gaz kaçağı ve büyük baloncuklar olacağından pekde etkili olacağını bende düşünmüyorum ama bütçem bu kadar maalesef :d
Difüzörün orayada sürmem gerekiyormu japon veya dediğiniz gibi silikon,hortum için.[/QUOTE]
Sitrik asit olan sistemi deneyin daha uzun süre gidiyor. Hava kaçağı olacağını düşündüğünüz her yeri silikonla kapatın. Tüp için efesin, tuborgun falan tüplerine bakabilirsiniz. Benim bir arkadaşım tuborg satış temsilcisiydi fabrikadan bedavaya alıyordum.
[QUOTE=Taha Yanık]
Tüp çoook pahalı ciddende hem ayriyetten difüzör almak gerek oluyor öyle olunca sanırım.
Gaz kaçağı ve büyük baloncuklar olacağından pekde etkili olacağını bende düşünmüyorum ama bütçem bu kadar maalesef :d
Difüzörün orayada sürmem gerekiyormu japon veya dediğiniz gibi silikon,hortum için.[/QUOTE]
Sitrik asit olan sistemi deneyin daha uzun süre gidiyor. Hava kaçağı olacağını düşündüğünüz her yeri silikonla kapatın. Tüp için efesin, tuborgun falan tüplerine bakabilirsiniz. Benim bir arkadaşım tuborg satış temsilcisiydi fabrikadan bedavaya alıyordum.
Mayalı Sistem
Sıcak silikon sürebilirsiniz ama çok efektif olmuyor bu sistem. Ayrıca sudaki co2 seviyesini kontrol altında tutmanız çok zor. Uzun vadede co2 tüpü hem daha güvenilir hem daha uyguna geliyor.[EDIT]NightWist,2026-08-13 00:35:38[/EDIT]
Sıcak silikon sürebilirsiniz ama çok efektif olmuyor bu sistem. Ayrıca sudaki co2 seviyesini kontrol altında tutmanız çok zor. Uzun vadede co2 tüpü hem daha güvenilir hem daha uyguna geliyor.[EDIT]NightWist,2026-08-13 00:35:38[/EDIT]
Buda Benden Olsun (:
[QUOTE=Cyber_Scout]30 lt den az miktarda su ile bu boyutlarda japon balıkları beslemek doğru değil denilecektir. (Haklılık payı yok değil)
Salyangozlar için su seviyesi kaçma çabalarına engel olmaz.
Suyu taşana kadar doldurmaya çalışın.
Bitkiler tükenip az biraz açlık çektiklerinde, Marimo Alg Toplarını afiyetle tüketeceklerdir.
Kayanın balıklar için bir önem ve değeri yok.
Sizin içinde kıymeti yok ise çıkartın ki daha fazla su için yer açılmış olsun.
[:nazar:]
[/QUOTE]
Katılıyorum elma salyangozları fazla obur gerçekten.
[QUOTE=Cyber_Scout]30 lt den az miktarda su ile bu boyutlarda japon balıkları beslemek doğru değil denilecektir. (Haklılık payı yok değil)
Salyangozlar için su seviyesi kaçma çabalarına engel olmaz.
Suyu taşana kadar doldurmaya çalışın.
Bitkiler tükenip az biraz açlık çektiklerinde, Marimo Alg Toplarını afiyetle tüketeceklerdir.
Kayanın balıklar için bir önem ve değeri yok.
Sizin içinde kıymeti yok ise çıkartın ki daha fazla su için yer açılmış olsun.
[:nazar:]
[/QUOTE]
Katılıyorum elma salyangozları fazla obur gerçekten.
Rgb Olmayan Işıkla Kırmızı Bitkiler Kızarır Mı?
[QUOTE=halilvr5]
yok hocam. mavi ve beyaz ledlerden oluşmuş bir armatür, rgb yok..
düzeltme: kırmızı ledler de var.[/QUOTE]
Orion LED'ler bildiğim kadarıyla zaten full spectrum oluyor, bu yüzden bitkilerin kızarması için ekstra bir şey yapmanıza gerek yok. Ayrıca bu bitkilerin kızarmasının nitrat düzeyi ile ilişkili olduğunu da okumuştum. Bunu bir araştırmanızı tavsiye ederim.
[QUOTE=halilvr5]
yok hocam. mavi ve beyaz ledlerden oluşmuş bir armatür, rgb yok..
düzeltme: kırmızı ledler de var.[/QUOTE]
Orion LED'ler bildiğim kadarıyla zaten full spectrum oluyor, bu yüzden bitkilerin kızarması için ekstra bir şey yapmanıza gerek yok. Ayrıca bu bitkilerin kızarmasının nitrat düzeyi ile ilişkili olduğunu da okumuştum. Bunu bir araştırmanızı tavsiye ederim.
Low-tech Akvaryum İçin Zemin Bitkisi
[QUOTE=Ehtiyar]
Merhaba, şu budanmış subulataların yakın ve orta plan fotoğraflarını görmemiz mümkünse şimdiden teşekkürlerimi sunayım.[/QUOTE]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240101/130720261258161.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240101/130720261258171.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240101/130720261258181.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240101/130720261301491.jpg[/IMG]
Tabii ki. Kırmızı ile işaretlediklerim hep subulataların sürgün verdiği yerler. Hatta bir kök fotoğrafta da gözüküyor, yukarıdan geçerek gidiyor. Hindistan cevizi içinde filizlenen kısım ışıksızlıktan çürümeye başladı, yüksek ihtimalle onu keseceğim.[EDIT]NightWist,2026-07-13 13:01:54[/EDIT]
[QUOTE=Ehtiyar]
Merhaba, şu budanmış subulataların yakın ve orta plan fotoğraflarını görmemiz mümkünse şimdiden teşekkürlerimi sunayım.[/QUOTE]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240101/130720261258161.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240101/130720261258171.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240101/130720261258181.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240101/130720261301491.jpg[/IMG]
Tabii ki. Kırmızı ile işaretlediklerim hep subulataların sürgün verdiği yerler. Hatta bir kök fotoğrafta da gözüküyor, yukarıdan geçerek gidiyor. Hindistan cevizi içinde filizlenen kısım ışıksızlıktan çürümeye başladı, yüksek ihtimalle onu keseceğim.[EDIT]NightWist,2026-07-13 13:01:54[/EDIT]
Low-tech Akvaryum İçin Zemin Bitkisi
[QUOTE=2023çiçek]Merhaba
Teşekkürler öneriniz için.
Evet olabilir aslında. Nature aquarium stilinde yaparsam olabilir 🤔. Sagittaria subulata ile birlikte kombinleyebilirim.
En azından fazla gübreyi emer.
Gübre meselesi olmasaydı anubias ve bucephalandra "ormanı" güzel olurdu.
🙏🏻[/QUOTE]
Subulataların uzun yapraklarını düzenli budarsanız yanlara sürgün vermeye başlıyorlar. Benimkiler şu anda alakasız yerlerde filizlenmeye başladı. Anlamadığım bir şekilde, hindistan cevizi dekorumun içinde bile sürgün vermiş durumdalar. Gerçek bir çim görüntüsü istiyorsanız tavsiyem budama yapmanızdır. İlk diktiğimde çok uzunlardı, hatta aldığıma pişman olmuştum ama yavaş yavaş istediğim çim benzeri görüntüye dönüyorlar. Köklü bitki olarak Cryptocoryne türlerine bakabilirsiniz aslında. Bende bir tane vardı, akvaryumun içinde devasa olmuştu. Akvaryumu bozarken kumu dökememiştim; o kadar çok kök salmıştı. Ciddi anlamda kök gelişimi gösteriyor.
[QUOTE=2023çiçek]Merhaba
Teşekkürler öneriniz için.
Evet olabilir aslında. Nature aquarium stilinde yaparsam olabilir 🤔. Sagittaria subulata ile birlikte kombinleyebilirim.
En azından fazla gübreyi emer.
Gübre meselesi olmasaydı anubias ve bucephalandra "ormanı" güzel olurdu.
🙏🏻[/QUOTE]
Subulataların uzun yapraklarını düzenli budarsanız yanlara sürgün vermeye başlıyorlar. Benimkiler şu anda alakasız yerlerde filizlenmeye başladı. Anlamadığım bir şekilde, hindistan cevizi dekorumun içinde bile sürgün vermiş durumdalar. Gerçek bir çim görüntüsü istiyorsanız tavsiyem budama yapmanızdır. İlk diktiğimde çok uzunlardı, hatta aldığıma pişman olmuştum ama yavaş yavaş istediğim çim benzeri görüntüye dönüyorlar. Köklü bitki olarak Cryptocoryne türlerine bakabilirsiniz aslında. Bende bir tane vardı, akvaryumun içinde devasa olmuştu. Akvaryumu bozarken kumu dökememiştim; o kadar çok kök salmıştı. Ciddi anlamda kök gelişimi gösteriyor.
Karides Akvaryumu Hakkında Sorularım Ve Kurulumum
[QUOTE=Tata][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/253994/070720262104581.jpg[/IMG]
bitkileri ektim kapsül gübrelerle, şuanlık böyle gözüküyor.[/QUOTE]
Güzel olmuş elinize sağlık.
[QUOTE=Tata][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/253994/070720262104581.jpg[/IMG]
bitkileri ektim kapsül gübrelerle, şuanlık böyle gözüküyor.[/QUOTE]
Güzel olmuş elinize sağlık.
Yeni Kurduğum Karides Akvaryumu Nasıl?
2 hafta oldu ve sorun gerçekten potasyum ve fosfatmış. Bitkilerin hasarlı yapraklarını budayıp gübreleri girdikten sonra çoştular. Anubias yeni filiz verdi, subulatalar sürgünler halinde yayılmaya başladı. Sarı ve güçsüz yapraklar çıkmıyor. Çok memnunum şu anki halinden. Benim gibi arıtma suyu falan kullanıyorsanız mutlaka NPK dengesine dikkat edin. Bu süreçte karides kaybı da yaşamadım.
2 hafta oldu ve sorun gerçekten potasyum ve fosfatmış. Bitkilerin hasarlı yapraklarını budayıp gübreleri girdikten sonra çoştular. Anubias yeni filiz verdi, subulatalar sürgünler halinde yayılmaya başladı. Sarı ve güçsüz yapraklar çıkmıyor. Çok memnunum şu anki halinden. Benim gibi arıtma suyu falan kullanıyorsanız mutlaka NPK dengesine dikkat edin. Bu süreçte karides kaybı da yaşamadım.
SON MESAJLAR
- High Tech İçin Hangi Armatürü Tercih Etmeliyim? Ömer Kaan, 15:16
Aydınlatma - Petzoo Eurasıa İstanbul 2026 Ücretsiz Davetiye serkancilek, 14:17
Akvaryum Dünyasından Haberler - Balık Tavsiye Memo45, 14:03
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Transgenetik Tetra Cinsiyetleri SaRCoPhiLiuS, 13:27
Yeni Üye Forumu - Parlayan Guramilerin Cinsiyeti SaRCoPhiLiuS, 13:22
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Kum Sorunu TheDS, 11:34
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Ankara Akvaryumcuları Masaya Yatırıyoruz Ra93, 11:12
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - Tilki Kuyruğu SaRCoPhiLiuS, 11:05
Bitki Türleri ve Bakımı - Betta'ya Dondurulmuş Kan Kurdu Nasıl Verilmeli SaRCoPhiLiuS, 11:04
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bitki Ve Moss Önerisi SaRCoPhiLiuS, 11:01
Bitki Türleri ve Bakımı - Çınar Akvaryum Bir Pişmanlık SaRCoPhiLiuS, 10:58
Şikayet Var! - Su Mercimeği Nasıl Yetiştirebilirim SaRCoPhiLiuS, 10:56
Bitki Türleri ve Bakımı - Yeni Tankım Hakkında Destek doufo361, 10:50
Yeni Üye Forumu - Su Değişimi İçin Otomasyon Planım pianoƒish, 10:47
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Galaxy Rasbora Karında Çökme Ve Kamburlaşma Ölüm GhostKoi, 10:43
Hastalıklar ve İlaçlar - Bitkili Akvaryuma Asma Dalı SaRCoPhiLiuS, 10:22
Akvaryum Tanıtımı - Yunus Ciklet Rengi Koyulaştı Neden Liberty1907, 10:02
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri - Akvaryumum Yusufbaba, 23:35
Akvaryum Tanıtımı - Bettam Yuva Hazırlıklarına Başladı. Sizce Hazır Mı Neothauma, 21:30
Labirentliler - İlk Defa High Tech Akvaryum Kuruyorum Kena, 19:13
Bitki Türleri ve Bakımı - Bakteri Kültürü Gerekli Mi & Doğal Şekilde Oluşur Mu? hoppala, 19:11
Yeni Üye Forumu - Melek, Cuce Vatoz, Harleyquin Rasbora Akvaryumu silver, 17:39
Akvaryum Tanıtımı - Ternapi Küçük Bir Su Birikintisi ternapi, 16:14
Akvaryum Tanıtımı - 50x50x50 Arkasumplu Akvaryuma Orta Boy Balık Fikir Betta_King, 15:15
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin 1Balikci, 14:44
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - 150x45x50 İçten Sumplu İkinci El Akvaryum Kurulumu Bahribedir, 23:53
Akvaryum Bilimi - Tetra Ht 25 ErenYildiz, 22:50
Malzemeler ve Yemler Forumu - Akvaryum Yapımı Hakkında Bilgi. kerimkoz, 17:45
Akvaryum ve Kapak Yapımı - 37 Litrelik Siyah Neon Tetra Akvaryumum Ahmet53, 15:13
Akvaryum Tanıtımı - Dev Saz Kadar Dayanıklı Bir Bitki Önerisi Olan ? Hasan467, 10:05
Yeni Üye Forumu - 30 Litrelik Tankımda Hangi Balıkları Besleyebilirim? YA615, 01:59
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Pembe Solunca Benzeri Seyler Nedir BurakkkA, 23:23
Yeni Üye Forumu - Akvaryum 3'ü 1 Arada MCY4, 22:22
Akvaryum Tanıtımı - Sobo Sf 3000 Mi Eheim Kompakton 3000 Mi Cihann0637, 20:20
Yeni Üye Forumu - Orta Amerika'ya Dönüş Frkn, 19:03
Akvaryum Tanıtımı - Bu Yapıştırıcılar Güvenli Mi SaRCoPhiLiuS, 16:34
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Thumbi West Samet20, 11:57
Yeni Üye Forumu - Betta Balığı Yem Yememesi Turank1, 22:23
Yeni Üye Forumu - Dünden Bugüne.. MCY4, 21:51
Akvaryum Tanıtımı - Lepistesimde Sorun Varmı selcukpoyrazkaya, 18:21
Yeni Üye Forumu - Dış Filtre Seçimi Hakkında (eheim 2213) zeko99, 15:17
Yeni Üye Forumu - Beta Balık 10lt PoTM, 14:36
Yeni Üye Forumu - Ternapi Medaka Pondları ternapi, 12:42
Akvaryum Tanıtımı - Karides İçin Bazalt Kum Önerisi syerli, 10:52
Yeni Üye Forumu - Akvaryum İclekishak, 10:14
Yeni Üye Forumu - Tuzlu Su Kurulumu lonewisp, 10:08
Deniz Canlıları ve Akvaryumları Tanıtımı - Arkadaşlar Bu Cikletin Türü Ne SaRCoPhiLiuS, 10:02
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Yeni Başlayan Biri Olarak Bloody Mary Karides SaRCoPhiLiuS, 09:58
Akvaryum Tanıtımı - Nerite Salyangoz Sorunu yyiImaz, 02:43
Hastalıklar ve İlaçlar - Blackwater Kurulum MERT16, 00:15
Akvaryum Tanıtımı
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Yavru Cüce Vatoz AnatoliaAquatics 15:23
- Sunsun 603b Dış Filtre TurX 15:11
- Anentome Helena (katil Salyangoz) TurX 15:11
- Ekstra Clear Tanklar AtlasPoyraz 14:43
- Tank Hediye Trifasciata-inka-candidi AtlasPoyraz 14:43
- Sıfır İthal Filtreler ootkn 14:43
- Su Soğutucu Cihazı Probu İle ootkn 14:43
- Türkiye Lepistes Evi -lepistesin Adresi!!! serkancilek 14:14
- Kalın Bant Duboisi Maswa Yavru &ramshorn Salyangoz yns325 14:05
- L144 Tülden Olma Düz Kuyruk Çiftler yns325 14:05
- Cüce Vatoz (2e-2d) Ve Gold Laser Corydoras (3d-6e) Emirk 13:49
- Saulosi 2-4 Cm Emirk 13:49
- Crptocoryne Crispatula Var SeaWorld 13:36
- Cüce Vatoz & L144 SeaWorld 13:36
- Çeşitli Akvaryum Malzemeleri. OKIRATLI 13:21
- Ücretsiz Lepistes Yavruları Melez 6161 13:17
- L144longfin Mavi Göz Ve Siyah Tül Vatoz Çiftleri ertcavdar 13:05
- Exel , Ramshorm , Bitki CevdetSERBEST 12:56
- Su Piresi 200 - 300 Adet 100 Tl CevdetSERBEST 12:56
- Moss Teli CevdetSERBEST 12:56
- Çekya İthalatı Nadir Ve Kaliteli Türler RareFish 12:52
- 100cm Ceraqua Firefly Armatür egedin 12:49
- 40x35x30 Buhar Camlı Akvaryum WnrAquascaping 12:43
- L46 Arıyorum must_1032 12:07
- Co2 Tüp ,akvaryum Malzemeleri Vs Güncel hll_aquascaping 11:55
- Blood Mary Karides(kargo Mevcut) hll_aquascaping 11:55
- Flame Wood Kökler hll_aquascaping 11:55
- Low Tech Ve High Tech Bazı Bitkiler hll_aquascaping 11:55
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 11:52
- Bitki Çeşitleri emreemin 11:52
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 11:52
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 11:52
- Nerite Salyangoz Heidfeld 11:49
- Canlı Yemler (grindal,mikrofex,mikrokurt) Hasada H Kaangzkr 11:46
- Kan Kırmızı Kiraz Karides(seleksiyon Yapıldı) Kaangzkr 11:46
- Saz,gül,mikra,rotala Blood Red,sessiliflora, Kaangzkr 11:46
- Tenebrio Molitor (un Kurdu) alibey 11:45
- Acil Satılık Ekipmanlar ahmet22 11:40
- Efsane Mangrow Kökü ozan_1903 11:26
- Chindongo Saulosi Yavrusu Esakvarist 11:24
- Eheim 2226 Esakvarist 11:24
- Mavi - Beyaz Elma Salyangozları TolgahanA 11:22
- Meksika Portakal Cüce Kerevit TolgahanA 11:22
- Su Piresi & Yeşil Su & Infusoria Amati340 11:21
- Ramshorn Salyangoz (10 Adet) Amati340 11:21
- Osmocote Akıllı Kapsül Gübre ( 9 Ay Etkili) Amati340 11:21
- Microfex( Dero Worm) & Sirke Kurdu Amati340 11:21
- Anubias Ve Java Fernler Thunderbird 11:12
- Ful Red Lepistes ÖĞRÜNÇ 11:07
- Katil Salyangozlarla. ÖĞRÜNÇ 11:07
KULLANICILAR
- 100 Online Kullanıcı, 56 Üye
Online Kullanıcılar
livindead,
Sunborn,
osmandbnl,
karidesrehberi,
Durustyilan,
umutak,
Malawi34,
RareFish,
Orhan76,
SerafettinDur,
HomoErectus,
ssener,
OKIRATLI,
chapi,
furkanatmaca466,
gyunda,
sukeyne,
yns325,
ea13,
biacar,
enginm2000,
reprise,
Oğuzhan43,
darknessmania,
Kugelhang,
ozbayir,
Ra93,
scorpion26,
JangoFettus,
gokhan,
aupqua,
TheDS,
Eldurmaz,
zeko99,
İnci Kefali,
sengulturker,
Amati340,
Ornetorenk,
kolombo_449,
cinarersin,
Edera,
Ömer Kaan,
lonewisp,
mkursun,
zekigonlum,
olymp_eakt,
XauPau,
orbaykocc,
Antepli,
ahmet_mhnds,
Samet20,
erdalakçay,
kadirq71,
olymp_kimn,
Burak PEKDEMİR,
palankesli,
Ozzgurr,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.