100x40x30 Ebatlarında Ki Akvaryumda Japon Besleme


cngocnkÇevrim Dışı

Kayıt: 22/09/2018
İl: Izmir
Mesaj: 6
cngocnkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Şubat 2020 22:07
Herkese hayırlı geceler dilerim.
100x40x30 ebatlarında ki akvaryumda eşleşmesi kolay olan japon balığı beslemek istiyorum. Sadece akvaryumum var. Ekipmanlar olarak neler almak gereklidir.

Yardımlarınızı rica eder,saygılarımı sunarım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

alisandokuzÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 11/04/2018
İl: Adana
Mesaj: 378
alisandokuzÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Şubat 2020 22:19
Sunsun 603-B marka dış filtre yeter de artar 120 litreye. Bir adet ısıtıcı alırsanız ani ısı değişimlerinden balıklarınız hastalanıp ölmezler. Bir de sessiz bir hava motoruyla mükemmel üçlü olur. Hava motoru kullanmak istemezseniz filtrenin çıkışını suyu dalgalandıracak şekilde bağlayabilirsiniz. Havalanmasını sağlayacaktır. Ama ben hava motoru öneririm. Yem olarak sera ve jbl marka yemlernkalite konusunda güvenilir. Bitkisel ve protein ağırlıklı olmak üzere 3 farklı yem kullanmanızı tavsiye ederim. Kum olarak silis kum veya hagen kum, dekor olarak da keskin olmayan dekorlar kullanırsanız yararınıza olur. İyi hobiler dilerim. Umarım güzel ve kayıpsız bir başlangıç olur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

IBurakÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/08/2019
İl: Istanbul
Mesaj: 1437
IBurakÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Şubat 2020 22:25
Hayırlı geceler.
En önemlisi dış filtre. Akvaryumunuz 120 litre yapıyor brüt olarak. Buna yaklaşık 800 lt/h çeviren bir filtre yeterli olur muhtemelen. Marka model bütçenize göre araştırabilirsiniz. Ağır bitkili bir akvaryumu japonlarla istesenizde kuramayacağınız için en basitinden dere kumu alabilirsiniz. 10-15 kg katar yeterli olur diye düşünüyorum. Isıtıcıyı ev ortamında kullanmasanızda olur ama hastalık v.b (inşallah yaşamazsınız ) durumlarda el altında bir ısıtıcı olması güzel oluyor. Pipo filtre ve hava motoru. Hava motoru 2.5 / 3 w lık tek çıkış hava motoru işinizi fazlasıyla görür ama daha fazlası göz çıkarmaz, yine bütçe meselesi. Pipo filtre dememdeki amaç oksijen ihtiyacını hava taşı gibi işlevsiz birşeyle karşılamaktansa en azından pipo biyolojik döngüye bir miktar yardımcı olur hemde hava taşının görevinide yapar. Bunlar dışında bakteri kültürü edinmeniz işinizi kolaylaştırır suyu daha hızlı balıklar için hazır hale getirirsiniz. Son olarak dip sifonu ve kepçe.
Maddelendirmediğim için karışık geldiyse özür dilerim [:)))]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir