ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
alisandokuz
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
273
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Nisan 2018 17:56
Son Ziyaret:
04 Haziran 2022 00:37
Toplam Mesaj:
378 [0.17 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Alişan Dokuz
Doğum Tarihi:
27 Nisan 2001
Yaş:
22
İl:
Adana
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[IMG]https://i.hizliresim.com/YUHTKG.jpg[/IMG] 100*30*45 ~2 Fantail Japon, 3 Oranda, 6 albino cüce vatoz ~

SON 10 MESAJI

Sunsun Hw 603-b Su Damlatıyor
[QUOTE=sarı2604]En son durum nedir[:?]
Problem hallolduysa nasıl hallettiniz?
Hallolmadiysa alternatif ne çözüm buldunuz?[/QUOTE]
Problem yaklaşık bir saat sonra kendiliğinden çözüldü. Bir daha da olmadı. Yükseklikte bir değişiklik yapmadım. Şuanda iç ve dış filtre çok güzel bir iş çıkarıyorlar.
Japon Akvaryum
[QUOTE=aliata]

Merhaba,
1.En fazla 2 ad.Küçük boy alın,siz bakacaksınız,hangisini severseniz onu alın.
2. Goldfish (Japon ) ler otçul balıklardır,sert yapraklı bitkiler almalısınız Anubias ve Java Fern türleri (Diğerlerini yerler )
3. Taban malzemesi olarak dere kumu alabilirsiniz.Kumu karıştırmayı sevdikleri için küçük çaplı kumu tercih edin. Taş , renkli objelere gerek yok.Akvaryumu doldurmayın.Çok isterseniz küçük 1-2 taş görsel olarak olabilir.
4-Goldfish ler ,bildiğiniz gibi soğuk su balıklarıdır,tropikal değil.Isıtıcı ya gerek yok,hele Adana'da hiç yok.
5-Goldfish'e uygun yemler alın.Filtre..vs.konular da site içerisinde diğer arkadaşların deneyimlerini okuyun.Kolay gelsin,İyi hobiler.Adana'ya selamlar.
[/QUOTE]
Öncelikle Aleykümselam [:)] Eklemek istediğim ufak detaylar var. Kum olarak kuvars kullanmanızı tavsiye ederim silis kum bu arkadaşlar için fazla ufak oluyor. Bitki olarak anubias bile almanızı kesinlikle önermiyorum. Herhangi bitkinin kendisini ısıramasa bilr sürekli bağlı olduğu yerden bi şekilde çıkarmayı başarıyorlar. Yemese bile koparıp atıyor çok şahit oldum. Suyun derecesi konusunda soğuk bir yerde yaşıyorsanız ısıtıcı almanız herhangi bir hastalık durumunda daha hızlı kurtulmakta yardımcı olacaktır. Sağlıklı hobiler dilerim

[QUOTE=Piskopatcivciv]

Yemim yok ama 2 çıkışlı hava motorum ve iç filtrem var ayrıca şelale filtremde var ama onu betta balığım için kullanıyorum

Teşekkürler bu arada sizede. [/QUOTE] Filtrenizin debisini öğrenebilir miyim?
Sunsun Hw 603-b Su Damlatıyor
[QUOTE=sarı2604]

Sıfırdan kurmanıza gerek yok bence dediğim gibi contalarin tam olarak ve düzgün bir şekilde kapağı kapattigina emin olun yeterli[/QUOTE] Contalar kapanabildiği kadar kapanıyor kasma yaptığını da sanmıyorum kapağın ama illa ki damlatıyor ordan. Akvaryumdan 30 cm aşağıda bulunuyor. Altına tabure gibi bişey koymayı planlıyorum. En son çare olarak o da olmazsa iade edeceğim yardımınız için teşekkür ederim.

Edit : Baya bir uğraştan sonra kesildi akıtma. Altına herhangi bir şey koymadım henüz. Akşama kadar gözlemleyip göreceğim ne olup ne bittiğini yazarım.
Sunsun Hw 603-b Su Damlatıyor
[QUOTE=sarı2604]İyi günler iyi hobiler dilerim öncelikle filtrenin fişini çekip akvaryumdan dışarıya su boşaltmamasi içinde vanasini kapatmanizi ve kapağı açıp dikkatli ve düzgün bir biçimde tekrar kapatmanizi klipslerini(kilitlerini karşılıklı olarak ikisini ayni anda ve daha sonra diger ikisini ayni anda kapatmaniz gerekiyor) sorununuz muhtemelen hallolacaktir aksi takdirde filtreniz sifir ise saticiya bildirmenizi tavsiye ederim[/QUOTE]
1 kere denedim biraz duruldu önce sonra tekrar damlattı. Ürünü iade etme seçeneği pek sevmediğim bi bi süreç olduğu için öncelikle üründe kesin sorun olduğuna emin olmam gerek çünkü acemiyim bu konuda benim de hatam olabilir. Dediğinizi tekrardeneyeceğim dikkatlice başka bir öneriniz var mı? Sıfırdan içini boşaltıp tekrar kurmam çözüm olur mu sizce?
Sunsun Hw 603-b Su Damlatıyor
Kapağın altındaki kare şeklinde küçük deliklerden birinden su akıyor. Akvaryum düzeyine yükseltince duruyor ama akvaryumdan alçaktayken damlatmaya devam ediyor. Var mıdır bi çözümü bunun? İlk defa dış filtre kullanıyorum.
Beta Balığımda Kuyruk Erimesi Var
[QUOTE=larakrlboz]

Tedavi edeceğim ama bir kaç günlük zorunlu bir şehir dışına çıkma durumum var.O yüzden sormuştum.Bu platforma yeni katıldım.Biraz cahilim ondan kusuruma bakmayın.Özür dilerim[/QUOTE] Yaşayamaz, bi bakarsınız sabaha kuyruk erimesi tam olarak ilerlememiş de olsa mefta olur. Bu hastalıkta en hızlı ne kadar olabiliyorsa o kadar iyidir. Eğer tedavi edemeyecek durumdaysanız ( petshop hariç ) herhangi bir tedavisini yapabilecek hobiciye verin. Eğer kendiniz yapmak isterseniz tedavisini de yazabilirim
Fanustan Japon Kurtarma 200 Lt
[QUOTE=Aplot]
Ali hoşgeldin ben seninkileri de görmek isterim.[/QUOTE] Akvaryumun ışığını taşınırken bozduğum için yenisini yapmam lazım. Sonrasında tekrardan bi konu açmayı düşünüyorum inşallah ertelemem [:D]
Fanustan Japon Kurtarma 200 Lt
[QUOTE=alisandokuz]Efsane bir geri dönüş olmuş.[/QUOTE] Balıklarla birlikte bu nezih konu da yaşlanıyor. Bizimle bu güzelliği paylaştığınız için teşekkür ederiz. Balıklarınıza ve size sağlıklı günler diliyorum.
Bu Yemler Flowerhorna Uygun Mu ?
Kullandığınız karbonhidrat ağırlıklı yeme ek olarak Okiko platinum ve protein ağırlıklı stick yemleri kullanabilirsiniz. Bunlara ek olarak kafa yapmasını istiyorsanız un kurdu çok güzel bir seçenek. Kullanıp da çok verim alan profesyonel FH sahibi arkadaşlarım, abilerim var. Ayrıca un kurdunu ne ile besleyeceğiniz size kalmış. Karbonhidratla beslerseniz balığınız karbonhidarat, proteinle beslerseniz balığınız protein almış olur. Yalnız küçük bir FH ye sahipseniz un kurdu ilk etapta büyük gelebilir. Sağlıklı hobiler.
Japon Balığım Dibe İnemiyor
Eğer aç bıraktığınızda sorun çözülüyorsa büyük ihtimal ya fazla yemleme yapıyorsunuz ya da klasik yüzen yemlerden kullanıyorsunuzdur. Balıklarınızı dibe batan yemlerle beslemeniz daha sağlıklı olacaktır.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.