Adizm Yada Adiz Görüşlerinizi Bekliyorum


cr7kaan7Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/03/2012
İl: Izmir
Mesaj: 349
cr7kaan7Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Eylül 2012 03:25
Öncelikle herkese merhabalar. Öncelikle kendimi tanıtayım . :) İsmim Kaan 21 Yaşındayım Afyon Kocatepe Üniversitesi Elektronik bölümü ögrencisiyim . Akvaryum hobisinde kendimi bildim bileli varım diyebilirim :) Öncelikle projemden bahsetmek isterim sizlere . Ben bitkili akvaryum kurulumları ile ugraşmaktayım . Bugune kadar her çeşit siteden dizayn kurulum ekipman hakkında yerli ve yabancı sitelerden kaynaklardan çeviri ve makalelerden bilgiler toplamaktayım . Bilgi havuzundan toplayabildigim kadar :) Sitemizde aktif olan ADİST grubumuz yada kuruluş diyelim yada ekip hangsi olacagına karar kılamadım :) Bu ekip İstanbulda bitkili akvaryum dizaynıyla ugraşmaktalar . Çalışmalarını birebirde görmesemde çok çok yakından takip ediyorum . Ve bugun neden İzmir de de böle bi grup kurmayalım dedim . İlkten bunu düşündügümde uçuk bi fikir gibi geldi ama böle bi grup İzmirde iş yapar çok kaliteli tasarımlar çıkar çünkü elimizde bir çok yer ve manzara var övünmek gibi olmasın :D İsim olarak Adizm yada Adiz isimlerini düşündüm . Tabi herkes bi öneri sunabilir çünkü böylesine büyük çalışmalar ancak fikirler ve katkılarla biyerlere gelir kaanatindeyim . Grubumuz 6 7 kişi arasında olabilir yada 2 grup yapabiliriz talep çok olursa . Ben böyle bişi düşündüm . Bende ayda 1 İzmirdeyim çünkü dizaynlara katkı saglarım engelim yok yani bu konuda . Kısacası proje bu yönde isteyenler önerisi olanlar bu başlık altına yazarlarsa çok sevinirim . Hadi hayırlısı . 
Saygılar. .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

capodicapiiÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]4,2,112546[/C] [B]10251,3[/B]
Kayıt: 14/06/2011
İl: Tekirdag
Mesaj: 3495
capodicapiiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Eylül 2012 06:42
Hayırlısı olsun :)

Bir de; bu işin manzara ile pek alakası yok kişisel yaratıcılık ve malzeme temini ile alakalı daha çok.. Manzara ile alakası olsa idi venezueladaki köylü kardeşler takashi amanoya ders verirdi :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ümit BirkolÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 12/11/2007
İl: Izmir
Mesaj: 1533
Ümit BirkolÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 20 Eylül 2012 08:14
Buluşmalara bekliyoruz. Orada yüzyüze daha güzel konuşuruz böyle konuları.

Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DaSKaPiTaLÇevrim Dışı

Kayıt: 29/09/2011
İl: Afyon
Mesaj: 936
DaSKaPiTaLÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Eylül 2012 12:46
Büyük memlekette yaşamak varmış..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cr7kaan7Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/03/2012
İl: Izmir
Mesaj: 349
cr7kaan7Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Eylül 2012 13:17
[QUOTE=capo di capi]Hayırlısı olsun :)

Bir de; bu işin manzara ile pek alakası yok kişisel yaratıcılık ve malzeme temini ile alakalı daha çok.. Manzara ile alakası olsa idi venezueladaki köylü kardeşler takashi amanoya ders verirdi :) [/QUOTE]
Tabikide bu işin espirisiydi zaten görsellik ve yaratıcılık bu işin olmazsa olmazı zaten :)


Bi kaç arkadaştan tuaf mesjlar aldım . Burda açıklayayımda kimsenin aklında soru işareti kalmasın . '' Bu projemdeki amaç Kesinlikle maddiyat değildir !  . Ben bitkili akvaryum tasarımlarını yaygınlaştırmak için bu projeyi sizlere sundum önerdim . Güzel tasarımlar çıkarıp yarışmalara girebilmek bilgilerimizi paylaşmak bilgi alışverşinde bulunmak yaratıcılıgı görselligin en üstte oldugu akvaryumlar sunmak yani herşeyden önemlisi . Katılmak isteyenler bu başlıgın altına belirtebilir eleştirileriniz ve önerileriniz ışıgında bişiler oluşur zaten iyi günler dilerim . Saygılar. . 

Ayrıca malzeme temini hemen öle high tech projeler arka arkaya çıkması değil mesele bana göre . Yavaş yavaş akvaryumu ekipmanı tamamlıcaz 1 akvaryum sonra 2 kademe kademe zaten bu projeleri ( akvaryumları) Hazırlamak hemen bir kaç gün sürmüyor . Kurulum akvaryumun oturması adaptasyon ekipman kontlleri 4 5 aylık bi periyot 5 ay sonra oda ilgilenirsek yani ama ben bu işin üstesinden gelebilecigimizi düşünüyorum . İzmirde böle bi çalışma kötü olmaz yani yeni bi soluk artık bu pet shop fuarı geçti gerçi ama ama diğerindede bizim kurdugumuz bir kaç tank neden olmasın :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mustafaerdogarÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[B]6033,1[/B] [C]3,2,38529[/C]
Kayıt: 13/12/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 2469
mustafaerdogarÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 22 Eylül 2012 14:10
Kaan kardeşim merhaba,

Bir grup kurmanın ve grupça çalışmalar yapmanın - uyum sağlanabilirse - büyük artıları var. Fikir, malzeme, yetenek, iş gücü ve maddiyat gibi yönlerden paylaşım sağlayabilmek her şeyi daha da kolaylaştırıyor. Ancak dediğim gibi uyum konusu çok önemli. Grup üyelerinin birbirleri ile iyi anlaşan, kafa yapısı tutan kişiler olması lazım. En az bir iki kişininde görsel konularda  yeteneği ve hevesi olması büyük avantaj sağlayacaktır elbette. Bunun dışındaki konular okuyup öğrenilecek ve tecrübe edilerek kazanılacak şeyler. 

Benim sana tavsiyem forumda bitki akvaryumlarıyla ve özellikle tasarımıyla uğraşan İzmir'li akvaristleri arayarak bulman ve kendileri ile özel mesaj vb. yoluyla irtibata geçmen olur. Ümit Bey'in dediği gibi buluşmalarda da bu kişiler aranabilir ve görüşülebilir. Netten bulduklarınla da buluşmalara çağırıp görüşmeye çalışman iyi olur. Zamanla iyi anlaşabilecek kişiler ortaya çıkar. Ondan sonrası ufak tefek organizasyonlarla bu kişileri bir araya getirip paylaşımları arttırmak olur diye düşünüyorum. Bu işler belli süreçleri kapsayacaktır mutlaka.  

Kısacası grup ismi vs. bunlar hep sonradan görüşülüp ayarlanabilecek şeyler. İşin özü grup üyelerini bulmakta ve uyumda. İnşallah iyi bir grup oluşur.

Kolay gelsin,
mustafaerdogar2012-09-22 14:13:59

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Timsah35Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/10/2012
İl: Izmir
Mesaj: 424
Timsah35Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Aralık 2012 09:42
Bende yeni bir bitkili akvaryum kuruyorum yolun en başındayım bakalım fotoları paylaşırsanız sevinirim...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cr7kaan7Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/03/2012
İl: Izmir
Mesaj: 349
cr7kaan7Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Ocak 2013 21:34
Hala bi isteyen kimse yok çok tuhaf 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ertan GÜNGÖRÇevrim Dışı

Kayıt: 07/11/2012
İl: Izmir
Mesaj: 68
Ertan GÜNGÖRÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Ocak 2013 02:22
Merhaba. Söz konusu olan ADist grubu bende fırsat buldukça sitesini takip ediyorum. Diğer hobici arkadaşlar ile bir araya geldiğimde mutlaka reklamlarını yapıyorum ve herkes büyük bir hayranlık duyuyor yapılanlara. Hatta bilgisayarımın masaüstünde sitelerinden indirdiğim resimleri kullanmaktayım. Gerçekten ortaya çıkardıkları iş sınırları zorlayan noktada. Gelelim senin bu konu hakkında gerçekleştirmek istediğine. İlk bakışta seninde deyiminle çok uçuk bir fikir. ADist olarak kendini göstermiş olan topluluk 2006 yılından bu yana bu konuda  ciddi çalışmalar yapan ciddi anlamda emek yoğun çalışma sergileyen ciddi alt yapıya sahip bir topluluk olduğu aşikar. Tabi bunun yanında da maddi açıdan da belli bir olgunluğa sahip olduğunu düşünüyorum. Ortaya çıkartılan iş sadece yapmakla kalmayıp sürekliliğini de sağlayacak bir yapıda teşkil ettirilmiş. Yurt dışında kazandıkları ödülleri incelediğimde kazanılmış olan başarı en üst seviyede şüphesiz. Tabi buraya kadar yazdıklarım işin hikaye kısmı diyebiliriz. İzmir için bu gibi bir altyapıyı oluşturmak fikri son derece heyecan verici olur.

Hobicilik gereği İzmir de bazı petshop sahipleri ile zaman zaman bazı fikir alışverişlerimiz oluyor. Gerek sektörü gerekse müşteri segmentini değerlendirdiğimiz zaman ciddi sorunlar ile başa çıkmak zorunda kaldıklarını her seferinde dile getiriyorlar. En son gerçekleştirilen Eylül ayındaki fuarda bile bu işin yeterince kişi tarafından ilgi görmediğinden şikayetçiydiler. Açıkçası bende kendi açımdan değerlendirdiğimde maalesef ülkemizde akvaristlik yeteri kadar değerini bulmuş değil. Özellikle yabancı ülkelerde yapılan çalışmaları incelediğim zaman aşmamız ve öğrenmemiz gereken çok şeylerin olduğunu görüyorum.

Ama olaylara her zaman iyimser tarafından yaklaşmak gerektiğini benimsediğim için senin ortaya attığın fikir o kadar da yabana atılabilecek bir şey değil. Böyle bir şeyin başlangıç aşamasından ele alınıp neler yapılabileceğinin etraflıca değerlendirilmesi, nasıl yapılabileceğinin konuşulup tartışılması, bu konuda bilgi ve deneyim sahibi insanlarla bir araya gelinerek projenin açıklanarak fikirlerin alınması gibi vb. şeylerin yapılabileceğini düşünüyorum. Ayrıca projenin gerçekleştirilmesi yönünde ihtiyaç duyulacak maddiyat açısından da neler yapılabileceğinin belirlenmesi gerekli. İşin bu boyutunda örneğin, projeye mali destek sağlayabilecek sponsorlar bulunabilir mesela gibi gibi... 

Konu hakkında sana buradan mesaj gönderen Ümit bey ile bu konuda görüşülebilir mesela. Kendisi Turgutlu da serada bitki yetiştiriciliği yapan ve ciddi bilgisi olduğuna inandığım bir arkadaş. Henüz kendisi ile tanışamadım ancak yaptığı çalışmaları yakından takip ettiğim bir kişi.

Eğer seninle bir araya gelme fırsatımız olursa düşündüğün proje hakkında detaylı konuşabileceğimizi düşünüyorum. En azından senin gibi genç ve uçukta olsa farklı fikirler üreten bir arkadaşla tanışmak beni de fazlasıyla mennun eder. Çünkü bu iş gerçekten bir gönül işi bana göre.

İzmir' e ilk gelişinde gelmeden önce mutlaka buradan görüşüp bir buluşma ayarlayalım. Bekliyorum. Kendine iyi bak. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sinanistanbulÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 03/04/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 1793
sinanistanbulÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Ocak 2013 02:51
[QUOTE=Ertan GÜNGÖR]
...
Hobicilik gereği İzmir de bazı petshop sahipleri ile zaman zaman bazı fikir alışverişlerimiz oluyor. Gerek sektörü gerekse müşteri segmentini değerlendirdiğimiz zaman ciddi sorunlar ile başa çıkmak zorunda kaldıklarını her seferinde dile getiriyorlar. En son gerçekleştirilen Eylül ayındaki fuarda bile bu işin yeterince kişi tarafından ilgi görmediğinden şikayetçiydiler. Açıkçası bende kendi açımdan değerlendirdiğimde maalesef ülkemizde akvaristlik yeteri kadar değerini bulmuş değil. Özellikle yabancı ülkelerde yapılan çalışmaları incelediğim zaman aşmamız ve öğrenmemiz gereken çok şeylerin olduğunu görüyorum.
...

[/QUOTE]

Bence Kaan Turgut Bey ve onun gibi düşünenler sayesinde ülkemizde akvaristlik olması gereken değerini bulacaktır.

Eğer ki, Her evde küçük de olsa bir akvaryum, her mahallede birkaç akvaryumcu ve ülkemizde her çeşit bitki ve akvaryum canlısını bulabilmek istiyorsak, uluslararası akvaryum yarışmalarında ülkemizi temsil etmek isteyen arkadaşlara yardımcı olmak bu hobiye olan borcumuzdur.

sinanistanbul2013-01-25 02:54:24

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ümit BirkolÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 12/11/2007
İl: Izmir
Mesaj: 1533
Ümit BirkolÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 25 Ocak 2013 07:05
Aslında bu tip işler grup vs. şeklinde olmaz. Birisinin bilgisi, yaratıcı zekası ve yeterli imkanları vardır ve çıkar bu işleri yapmaya başlar. ADist farklı bir örnek.

Yapmaya başlanılan işte birkaç önemli başarı kazanıldıktan sonra da sponsor vb. konuları çözümlenir ve ondan sonrası çok daha hızlı adımlarla aşılır. 

Normali budur.

Bu sebeple illa bir grup olmak ve bu grupla birşeyler yapmak olmazsa olmaz değil hatta belki bazı açılardan da zor bir durumdur.

Bunun yanında bu işler forumlarda konuşularak da yapılmaz. Eğer böylesi bir düşünce varsa tanıdığın ve bu konularda deneyimi olan akvarist dostlarla biraraya gelip konuşmak, olup olmayacağını, olacaksa nasıl olabileceğini karşılıklı değerlendirmek gerekir. Bilirsiniz ki herkesin frekansı, bilgi birikimi, maddi olanakları birbiriyle uyumlu olmayabilir. Ve doğru kişilerin bir arada olmaması zaten yanlış bir başlangıç yapılmasına yol açar.

Üstelik İzmir'de 3 yıldır her ayın 2. Perşembe günü Efes Kafe'de toplanan bir akvarist grubu var. Ben de bu grubun daimi üyesiyim. 

Kaan kardeşime 4 ay önce gel de konuşalım demişim. Kaan kardeşim o günden bugüne hiçbir buluşmamıza gelmemiş, bu konuyu açmamış ama forumdan "Hala bi isteyen kimse yok çok tuhaf" diyor.

Asıl tuhaf olan bunu isteyip de yalnızca klavye arkasından 4 ayda bir ortaya laf atmak bence. 

Sonuç olarak; Kaan kardeşim, böyle birşey gerçekten istiyorsan kendin ya da arkadaşların bu işe başlayın. Maddi manevi her türlü destek de vermeye hazırım. Ama böyle yapamam diyorsan da lütfedip çık gel bir buluşmamıza da detayları konuşalım...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cr7kaan7Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/03/2012
İl: Izmir
Mesaj: 349
cr7kaan7Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Ocak 2013 20:55
Haklısın Ümit abi ben afyonda okuyodum o mesajıda gitmeden önce yazmıştım baktım kimsede harek yok bende yazmadım bişi araştırmalara bilgierimi geliştirmeye devam ettim . Ama inanırmısın öle mesajlar aldım ki bu projeyi bidaha düşündüm millet işin maddiyat bölümünün kaygısına düşümüş bende istedigim bişiler paylaşmak bilgilerimizin aktarılması ortaya emek verilerek güzel tankların çıkması . Ben okulu dondurdum yeni geldim izmire ilk buluşmaya ne yapıp edip gelicem nasip kısmetse ama dedigim gibi gönünllü biri birileri olmalı ki çabalayalım ama burdan tekrardan sölüyorum maddiyat için yapmıyorum asla böle bi kaygım çıkar amacım yok .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ertan GÜNGÖRÇevrim Dışı

Kayıt: 07/11/2012
İl: Izmir
Mesaj: 68
Ertan GÜNGÖRÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Ocak 2013 21:04
Kaan gördüğün ve okuduğun gibi Ümit bey bu konu hakkında son derece doğru bir yorumlama yaparak yol haritasının ne şekilde olacağına dair güzel ve net bir açıklamada bulunmuş. Kendi adıma dünkü mesajımda da anlatmaya çalıştığım gibi kendi açımdan bu sürece her türlü desteği sağlamaya hazırım. Bir sonraki buluşmanın tarihi ne zaman bilmiyorum ama başlangıç için senden daha deneyimli arkadaşlarımla bir araya gelerek kafandaki sorulara cevap aramak senin elinde. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cr7kaan7Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/03/2012
İl: Izmir
Mesaj: 349
cr7kaan7Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Ocak 2013 21:10
Benim kafamda şuan için olanlar sadece ekibi kurmak ekibi bulup kurduktan sonra aşamalar neticelendirilir bilgi alışverişi bulunur çünkü ne kadar araştırma yapsamda biliyorum ki gene bilgisizim daha bilmedigim bi çok şey var bunlarda bir araya gelip bilgi alışverişiyle düzelicek şeyler diye düşünüyorum Ertan abi . 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir