Akvaryum Bitki Ve Canlı Tavsiyesi


FreedagerÇevrim Dışı

Kayıt: 29/03/2021
İl: Izmir
Mesaj: 4
FreedagerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Mayıs 2021 23:45
Merhabalar, 50x30x30 45 litre bir akvaryumum var, içerisinde 3 l144 düz vatoz 3-4 cm, 3 komando çöpçü 3-4 cm var. Bir adet mangrow kökü var. Taban kumu olarak sarı silis kum var. Akvaryum çok hareketsiz çoğu zaman balıkların hepsini göremiyorum sürekli kıyıda köşede saklanıyorlar akvaryuma hareketlilik katmak istiyorum. Beslemek istediğim balıklar canlı bitki sevdiği için tabana lav kırığı üzerine de aquaclay kum aldım, yati kökü aldım, bu hafta kum değişimi yapacağım, sizden ricam bu akvaryumda sağlıklı olarak hangi balıkları besleyebilirim ve bakımı kolay co2 ve fazla ışık, gübre istemeyen bitki türleri tavsiyesi verir misiniz, çok fazla yavru veren balıklar sanırım sorun olur çünkü başka bir akvaryum kurma şansım yok ayrıca 140 litre bir Malawi tankımda var. Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim. Herkese iyi hobiler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Nihat TaşçıÇevrim Dışı

Kayıt: 24/08/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 156
Nihat TaşçıÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Mayıs 2021 00:55
Çöpçüler genelde 6'lı gruplar olarak besleniyorlar. Sayılarını arttırmanız onları memnun edecektir. Bitkili tanklarda genellikle canlı doğuran türleri besleniyor. Bitkili bir tank kurduktan sonra balıklara müdahale etmezseniz yavruların saklananları yaşayacak ve bir şekilde sayılarını kendileri kontrol altında tutacaktır. Az sayıda alarak sadece yavruların büyümesiyle sizi kendisine bağlayan, ''Aaa burada da yavru varmış.'' '' Bu balığı ilk kez görüyorum, yoktu ortalıkta.'' diye sürekli keşfedeceğiniz bir tank kurabilirsiniz. Lepistes, moli, tetra sürüsü, uygun şartlarda karides, cüce kerevit , salyangoz türleri besleyebilirsiniz. 45 litre gibi hacimde ben çöpçüleri çıkarıp karides veya kerevit beslerdim. Betayı da düşünebilirsiniz. Bitki olarak moss türleri, limon, tilkikuyruğu, saz, su mercimeği gibi türleri araştırabilirsiniz.

Beğenenler: [T]230563,Freedager[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AmiralzaoÇevrim Dışı

Kayıt: 06/10/2020
İl: Ankara
Mesaj: 23
AmiralzaoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Mayıs 2021 01:17
Zetim tilkikuyruğu limon gibi yerini sevdiğinde hızlı büyüyen bitkiler olur 1 çift gurami olabilir, yinede çok kalabalık yapmaman senin yararına olır ama hangi bitki ne ister yinede araştır, iyi hobiler

Beğenenler: [T]230563,Freedager[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FreedagerÇevrim Dışı

Kayıt: 29/03/2021
İl: Izmir
Mesaj: 4
FreedagerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Mayıs 2021 02:44
[QUOTE=Nihat Taşçı]Çöpçüler genelde 6'lı gruplar olarak besleniyorlar. Sayılarını arttırmanız onları memnun edecektir. Bitkili tanklarda genellikle canlı doğuran türleri besleniyor. Bitkili bir tank kurduktan sonra balıklara müdahale etmezseniz yavruların saklananları yaşayacak ve bir şekilde sayılarını kendileri kontrol altında tutacaktır. Az sayıda alarak sadece yavruların büyümesiyle sizi kendisine bağlayan, ''Aaa burada da yavru varmış.'' '' Bu balığı ilk kez görüyorum, yoktu ortalıkta.'' diye sürekli keşfedeceğiniz bir tank kurabilirsiniz. Lepistes, moli, tetra sürüsü, uygun şartlarda karides, cüce kerevit , salyangoz türleri besleyebilirsiniz. 45 litre gibi hacimde ben çöpçüleri çıkarıp karides veya kerevit beslerdim. Betayı da düşünebilirsiniz. Bitki olarak moss türleri, limon, tilkikuyruğu, saz, su mercimeği gibi türleri araştırabilirsiniz. [/QUOTE] tetra türleri ve lepistes arasında kaldım dediğim gibi bitkilerde olunca 1 2 ay içerisinde eğer 50 100 yavru alırsam koyacak yerim yok o yüzden sizce hangisi daha iyi olur 6 lı grup tetra türü balıklar mı yoksa 1 erkek 3 dişi lepistes mi?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir