ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Amiralzao
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
7
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Ekim 2020 18:29
Son Ziyaret:
22 Temmuz 2022 21:50
Toplam Mesaj:
23 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Emre felek
Doğum Tarihi:
25 Haziran 1993
Yaş:
30
İl:
Ankara
Meslek:
Forex Trafer
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Amiralzao

SON 10 MESAJI

Betamda Kuyruk Erimesi
[QUOTE=sowasred]2 aydır baktığım bir betam var.4-5 litrelik bir akvaryumda bakıyorum.Kuyrukları eriyor tam uzuyor diyorum bir gecede uzayan kuyruk yok oluyor.İnternetten araştırarak kuyruk erimesine iyi gelmesi amacıyla biyoteknik nitrofur isimli bir ilaç aldım ama ne miktarda ve akvaryumda mi yoksa ayrı bir kapta mı vereceğim hakkında bir bilgim yok yardımcı olursanız sevinirim.[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/233354/231220211425081.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/233354/231220211425171.jpg[/IMG][/QUOTE]

dostum öncelikle balığı ayrı bir yere alıp ilaçlaman gerekir diyeceğim ama betanın yaşadığı akvaryumla ilgili hiç bir bilgi yok. ısıtıcı var mı filtre var mı? Eğer yoksa tedavi etsen bile aynı sorunlar tekrar edecek. Şahsen en özel balıklardan biri betalar ama gerek fanus gerek bardak gerek saçma küçük kaplarda bakılarak canlılara eziyet ediliyor. eğer sadece 4 5 lt de bakıp kuyruk erimesi geçsin diye beklersen ne ilaç kullanırsan kullan fayda etmez. Sana tavsiyem balığı şuan ki kabında tedavi etmeye başla bu esnada da onun istediği şartlara uygun bir akvaryum kur iyileşince oraya al sonra da keyfini sür.
Cüce Vatoz Neden Ölür?
Dostum bende bu konuda tecrübelerimi paylaşayım. Vatozlara karşı her zaman ilgim fazla oldu cüce, leopar, tül beyaz, süper red, lda ve borneo bakımını üstlendiğim türlerdi. Çoğunda zeminde siyah heagen kum kullandım. Edindiğim bilgilere göre heagen kum suya demir salınımı yapıyor yönündeydi ama bitkili akvaryumlarda demir bitkileri pozitif yönde etkiyen bir element. Oturmuş bir akvaryum bitkilerin gelişip serpildiği bakteri kültürünün oluştuğu biyolojik dengenin sağlandığı tanklarda bu sorunu sistem kendisi ortadan kaldırayor. Vatozlar saklanma alanları isterler bitkilerin arasında yada kayalaeın altında. Akvaryuma kesinlikle mangrow kökü eklemelisin. Vatozlar gerçekten zırhlı tam donanımlı tank gibidirler ama bütün canlılarda olduğu gibi küçükleri hassastır. 10cm altındaki vatozları su değişimi, ışık şiddeti, sıcaklık, su değerleri ve tuz gibi en ufak değişime karşı koruman gerekir. THeves edip eve getirdiğimiz 10cm altı vatozlar bu süreçlerden çok zor sağ çıkar. Balığı satanlar bunu umırsamaz çünkü sana tekrar satmak onların işine gelir. Sistemin biraz oturmasını bekle, sağlıklı balık aldığına emin ol sonrada vatozlaeın keyfini sür. İyi hobiler
Akvaryum Arka Fon
[QUOTE=Kınayu]
Selamlar ,
Camı değil ama akvaryumun arka camı genişliğinde çift kat boyadığım ahşap olabilir plastik olabilir esnek strafor tarzı malzemeleri istediğim fon rengine boyayıp akvaryumun önünde durduğu Duvarla akvaryum arka camına yasladığım arka fonlar kullanıyorum son derece memnunum .
Üç adet ayrı uygulamam ilki koyu mavi sonraki iki adeti Siyah .

[B]İlk Uygulamam .[/B]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/81103/240320182107221.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/81103/190320181702501.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/81103/240320182224271.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/81103/230320182223291.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/81103/180420181818081.jpg[/IMG]


[B]İkinci Uygulamam .[/B]


[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/81103/151220211459391.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/81103/151220211456311.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/81103/141120202024561.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/81103/171220201619081.jpg[/IMG]

[B]Son uygulamam .[/B]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/81103/141220201833131.jpg[/IMG][/QUOTE]

Dostum müthiş olmuş fotoları inceleyip dönüş yapacağım eline sağlık

Hem pratik hem daha sonra istediğin renge çevirebileceğim hem de arkayı tek dolgun renkte gösteriyor gerçekten aradığım böyle bir şeydi.
Akvaryum Arka Fon
Arkadaşlar herkese iyi hobiler. Daha önce çift taraflı kullandığım akvaryumun şuan arka cephesini kapatmak istiyorum. Cam boyası ile siyaha boyasam nasıl olur? Daha önce başka akvaryumumda araç filmi ve 3d baskı denedim fakat istediğim verimi alamadım. Cam boyası ile koyu tek renk görüntüyü elde etmek nasıl olur daha önce deneyen ya da cam boyasıyla başka alanlarda tecrübesi olan varsa tavsiye ve fikirlere açığım.
Bitki Önerisi
[QUOTE=yesilzeytink]Anubias bitkisi de güzel gözüküyor bakımı zor mu?[/QUOTE]
Işık ihtiyacı düşüktür kaya, dal vb. bir yere tutturduğunda gayette güzel gelişir. 3 yaprak aldığım anubias yaklaşık 1 senede 20 yaprağı geçti. Rizomdan 2ye böldüm 2 parçada gelişmeye devam etti
Antik Şehir Temalı Akvaryum
[QUOTE=ernebogza]
Çok teşekkürler. Bitkileri nereden temin edebilirim acaba?[/QUOTE]

Akvaryumcularda genelde olur internettende sipariş verebilirsin. Alçı konusu daha önemli eğer suya salınım yaparsa malzemeler tankın dengeye oturmaz emeğin boşa gider. yine forumda bitkiler hakkında her türlü bilgi var.
Akvaryum Taşıma
Herkese iyi günler. Taşınma bitti :) Birkaç cümleyle yaşadıklarımı anlatayım. Öncelikle soğuk havada taşınıyorsanız canlıları elden çıkarmanız herkes için daha sağlıklı. Kalan balıkları da arkadaşlarıma dağıttım. Bitkileri gazeteye sarıp poşetlerde getirdim fakat onlar bile soğuktan kötü etkilendi. Bugun itibariyle zemini ve bitkileri kurdum bakalım. İlerleyen vakitlerde yine tankımı buraya ekleyeceğim daha ne kuracağıma karar vermedim. Bu arada enakliyattan akvaryumunuzu güvenli bir şekilde taşıyabilirsiniz. Akvaryumu elden çıkarmadım. Herkese iyi hobiler.
Antik Şehir Temalı Akvaryum
Subulata, saz ve cüce amazon hançeri temayla güzel durabileceğini düşünüyorum. Subulata yavaş gelişim gösterir ama ışık ihtiyacını karşılarsan zeminde kaplamasını istediğin yere sazlarla birlikte kaplar. kaya üstünde genelde moss çeşitleri tercih ediliyor onları da araştırabilirsin. Anubias kaya kök gibi zeminlere güzelce tutunup gelişimi yavaş ama kolay bir bitki bu temaya anubias kesinlikte eklemelisin iyi hobiler.
Akvaryum Taşıma
[QUOTE=Yorum yapmaz]Ben 1 km öteye taşındım tüm bitkileri canlıları ne varsa verdim.
Taşınmak kolay değil, nerdeyse ilk akvaryumu 1 ay sonra kurmaya başladım. [/QUOTE]
İnanın ev bulma, iş, çevre hiçbiri akvaryumu nasıl götüreceğim ladar strese sokmadı. ://
Akvaryum Taşıma
[QUOTE=tathadr]Merhaba, bende önce Ankara -istanbul sonra İstanbul-Ankara taşıma yaptım. Akvaryumda öncelikle tabanında kum taş olmamalı, taşıyacak kişilere de önceden akvaryumu belirtin koltuk takımı taşımayı bir akvaryuma tercih ediyorlar çünkü bilerek gelsinler sıkıntı çıkmasın. taşıyacak kişilerin korucu ikpmanı oluyor onunla sardıktan sonra akvaryum işi tamadır.Balıklara gelince hava benimde taşıdığım zamandaki gibi soğuktu.Kendi aracınızla seyahat ediyorsanız araç koltukları kısmında taşırsanız sıcaklık bakımından bir sıkıntı olmuyor.Ben hava motoru kullanmadım. ama üstte de belirtilen gibi melekler için hava motoruna ihtiyacınız olacaktır.Taşınmadan bir gece önce akvaryum boşaltın evdeki damacana kova yada bidon neyle taşıyacaksanız bir gece filtre çalışır şekilde orda balıkları bekletip yarında biraz su değişimi ile paketleyip gitmek en iyisi olacaktır.
Hayırlı yolcular dilerim.[/QUOTE]
E nakliyat üstünden fiyat ve güveniliklik açısından değerlendirip dediğiniz gibi özellikle akvaryumun bütünlüğünü korumam öncelikli hedefim. Zaten akvaryum dışında ne ağor ne zahmetli bir eşya olmayacak strofar battaniye gibi titreşimi en aza indirerek götirmelerini sağlayacağım

[QUOTE=Rhyno]Zor bir işe girişiyorsunuz herşeyi en baştan yapmak zorunda kalacaksınız.
suyu tamamen boşaltıp sadece kumu bırakın akvaryumun içinde
Bitkileri de balık taşıma torbasına koyup güzelce paketleyin.
Arkadaşların dediği gibi balıkları verebilirsiniz çünkü yeniden kurduğunuzda bakteri döngüsü oluşmamış olacak.
Kurulum yaptıktan sonra mutalaka bakteri kültürü kullanın derim seachem stablitiy olur sera nitrivec olur .
İlave olarak reeflowers bacteria feeder kullanın.
[/QUOTE]
Dostum verebileveklerimi verfim ama frenatus ve labio 15cm 2 yıldır beraberiz onları bırakmak istemiyorum melekleri kararsızım onlarafa süreç netleşince verecwğim. Tekrar kültür oluşturma zemin kurma bu süreç için hsr bakımdan hazırım. Bakalım ne kadar başarabileceğim

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.