Akvaryum Eksikleri


aliÇevrim Dışı

Kayıt: 08/02/2012
İl: Konya
Mesaj: 1401
aliÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Haziran 2021 11:18
Hacim şimdilik yeterli.
Taban malzemesi çok uygun değil. İri taneli olduğu için aralara çok fazla yem atığı kaçar, temizlemesi zor olur ve suyu bozar. Japonlar pasaklıdır, yedikleri yemin önemli bir kısmını solungaçlardan püskürtürler. Yani japon akvaryumunda atık yem çok olur. Ayrıca japonlar kumu karıştırmayı çok severler. Silis kum daha iyi olur ama mutlaka lav kırığı kullanacaksanız ince taneli olanla değiştirin.
İç filtrenin debisini bilmiyorum ama japonlar hantaldır malum, akıntılı suyu sevmezler, çok yorulurlar. O hacimde büyükçe bir pipo filtre ya da hamburg filtre daha sağlıklı olur.

+1: [T]227924,Ahmet_[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Tarik CelikÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 19/11/2020
İl: Istanbul
Mesaj: 653
Tarik CelikÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 25 Haziran 2021 11:19
[QUOTE=Ahmet_]Bu arada akvaryumunuz kesinlikle yetersiz gelecektir. Benim kendi düşüncem lav kırığını kullanmayın bunun yerine tamamen silis veya ince taneli dere kumu kullanabilirsiniz. Koyduğunuz küp de japonlar için gerekli değil sadece yer kaplayacağını düşünüyorum. Japonlar iyi yüzücü değiller geniş yüzeme alanları olması daha iyi olur. Mağara, saklanma alanı vs beta için uygundur japonda böyle bir durum söz konusu değil dekor olarak oval taşlar kullanabilirsiniz bitki olarak da anubias , java fern , crypto balansae gibi sert yapraklı bitkiler tercih edebilirsiniz ama dediğim gibi hacim çok kısıtlı...[/QUOTE]
Yinede fanustan daha iyidir.
5 litre bile etmiyor çoğu [:)]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ulutürkÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 03/06/2019
İl: Edirne
Mesaj: 2500
ulutürkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Haziran 2021 11:57
En azından sayı 2 olabilirdi. Akvaryum güneş alıyorsa yeşil su oluşur orada[:)]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AlpellaÇevrim Dışı

Kayıt: 15/06/2021
İl: Ordu
Mesaj: 356
AlpellaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Haziran 2021 20:03
2 ye düştü zaten ayrıça çömlek şeyi kaldırdım resimdeki lav kırığını kaldırmayacagım nedeni zaten yarısı lav kumu ince kumda var yan tarafında çömlek kalkınca ince kum daha fazla açıldı 1 balığım dün gece çiçeğin altına girdi bende umursamadım ertesi sabah baktım hala orda yine girmiştir dedim sonra akşam 7 de eve geldim hala orda öldüğünü anladım aldım attım malesef 2 japon kaldı onlarda yerlerde geziyor yüzmüyor nedeni nedir?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir