Alış Veriş İçin Önlemler


Öğretmen AliÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 12/04/2009
İl: Bursa
Mesaj: 1210
Öğretmen AliÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Ağustos 2009 11:53
Arkadaşlar bir çoğumuz forumdan alış veriş yapıyoruz.Alışveriş sırasında olay tamamen karşılıklı güvene ve saygıya dayanıyor.Bir çoğumuz alacağımız ürünün parasını havale ettikten sonra geleceğine emin olamıyoruz.Bazende ürün geliyor fakat yazılan boy değil,fotoğraftakiyle aynı bitki yada malzeme değil...Forumdaki yönetici arkadaşlar kötü niyetli insanlardan bizleri korumak için sağolsunlar önlemler almışlar.TC kimlik nosu,Telefon bilgileri vs.yinede başımıza istemediğimiz olaylar gelebilir.Ben şahsen forumdan bir çok kez alış veriş yaptım ama malesef çoğunda sonuç hüsrandı. Özellikle bitki alımlarında satıcının gösterdiği fotoğrafla sattığı ürün aynı değil,bazı satıcıların gösterdikleri fotoğraf kendi akvaryumlarının fotoğrafları ama gönderdikleri bitki yada balık aynı boy yada aynı görüntüde değil.Forum bunada önlem almaya çalışmış fotoğrafın alıntı olup olmadığı,yada bilgilerin doğruluğunun teyidi gibi kurallar var (ama dediğim gibi kendi akvaryumumun fotoğrafları diyebilir hatta fotoğraflar kişinin yarışma kazanmış akvaryum fotoğrafları bile olabilir) çok az kişi uyuyor bu kurallara.Yinede çaresiz değiliz  ben önlem olarak satıcının bilgilerine bakıyorum.
 1.Fotoğrafları konulan bitkiyle satışa konan bitki aynı boyda ve aynı görüntüdemi? diye soruyorum.
 2.Satışın altında teşekkür yada tebrik mesajı varmı diye bakıyorum.
 3.Satışı yapanın satış öncesi veya sonrası telefonum şu ...sormak istediniz bir şey olursa arayabilirsiniz demesini bekliyorum.
  4.Satış sonrası ürünü beğenmezseniz yada kargoda bir problem olursa karşılarım demesini bekliyorum.
 
  Bu maddeleri gelin elbirliğiyle çoğaltalım ve önlem almaya çalışalım.Dürüst satış yapan arkadaşlara ve bu formu kuraran ve geliştiren tüm çalışanlara ,bilgilerini karşılıksızca paylaşan tüm uzmanlara teşekkür ederim.Konunun sabitlenmesi için desteklerinizi bekliyorum.
Öğretmen Ali2009-08-23 11:57:19

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

brk_tuncerÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/02/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 1968
brk_tuncerÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Ağustos 2009 12:40
Bu konuda en güzeli gidip görüp alışverişi bu şekilde yapmak.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

nega_35Çevrim Dışı

Kayıt: 04/07/2009
İl: Izmir
Mesaj: 22
nega_35Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Ağustos 2009 13:13

Satıştaki balık,bitki vs her neyse msn den kamerada görmek çözüm olabilir.Ama gösterdiğini gönderirmi o satıjının vijdanına kalmış.....


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mightymuratÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/11/2008
İl: Samsun
Mesaj: 1556
mightymuratÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Ağustos 2009 13:43
"Özellikle bitki alımlarında satıcının gösterdiği fotoğrafla sattığı ürün aynı değil,bazı satıcıların gösterdikleri fotoğraf kendi akvaryumlarının fotoğrafları ama gönderdikleri bitki yada balık aynı boy yada aynı görüntüde değil."

Size kesinlikle katılıyorum bende forumdan bitki aldım ve aldığıma pişman oldum üye evdeki bitkisini gösteriyor parayı aldıktan sonra da başka bir akvaryumcudan daha küçük bitkileri satın alıp gönderiyor. Bu yüzden artık gittigidiyordan yada akvaryumculardan bitki alıyorum. Üç-beş lira fazla veririm görüp alırım başımda ağrımaz. Forumda tanınan bilinen üyelerden(yani bu tür alım-satım işleriyle uğraşan) alışveriş alışveriş yapın ve mümkünse elden teslim alın. Bence akvaryumcuları önce güzelce dolaşın ve sabırlı olun internette 15-20 tl olan Anubias bitkisini akvaryumcudan 10 Tl ye aldım ve yaprakları oldukça iriydi[her ne kadar elma salyangozlarım iri yaprakların çoğunu afiyetle yediyselerde :)]

"Satıştaki balık,bitki vs her neyse msn den kamerada görmek çözüm olabilir"
Evet msn de kamerada görüp heveslendiğim bitki yerine alakası olmayan bitki geldi. Bu yüzden dikkatli olun giden para önemli değil ama afedersiniz "aptal" yerine koyulmak asıl insanı rahatsız eden şeydir.Msn de yada telefonda satıcının ağzı ne kadar iyi laf yapıyorsa o kadar çekinin o kişiden çünkü artık profesyonelleşmiştir bunda.
Bu tür sorunlu alışverişlerde önce satıcı ile görüşün AMA sorun olmasından çekiniyorsanız MUTLAKA ve MUTLAKA forum yöneticilerimize danışın satıcı ile polemik yapmayın yöneticilerimiz elinden geleni yapıyorlar emin olun(benim sorunumu çözmüştü).   

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Öğretmen AliÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 12/04/2009
İl: Bursa
Mesaj: 1210
Öğretmen AliÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Ağustos 2009 19:28
Sanırım bu konuda sorunu olan fazla kişi yokmuş.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

alpgeminiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/05/2009
İl: Izmir
Mesaj: 400
alpgeminiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Ağustos 2009 19:42
[QUOTE=brk_tuncer]Bu konuda en güzeli gidip görüp alışverişi bu şekilde yapmak.[/QUOTE]

Bu dediğin İstanbulular için geçerli olabilir. Ama ya benim gibi Manisa da oturan yada anadolunun diğer şehirlerinde oturanlar ne yapacak. Otobüse atlayıp İstanbula gelmiyeceğiz heralde. Benimde forumda 3-5 kişiyle alışverişim oldu. Allah nazardan saklasın şu ana kadar hiç sorun yaşamadım. Hepsine teşekkür ederim. Belkide satış yapanları incelediğim için şansımı yükseltmiş olabilirim.
Benim bir tavsiyemde satış yapanların ne zaman üye olduklarını, forumlarda konulara katılımlarını ve yaptıkları yorum yada tavsiyelerini incelemeniz olacaktır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir