Atman EF2 (3336)


tarik1907Çevrim Dışı

Özel Üye
[B]2128,1[/B] [B]6248,3[/B]
Kayıt: 10/09/2006
İl: Ankara
Mesaj: 384
tarik1907Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Ekim 2006 12:39

Arkadaşlar öncelikle ben atman 3336 filreyi bu siteden almayı düşünüyorum.

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=56 1210&productid=ptar8690286556081

burda malzemelerinin pakete dahil olmadıgı yazılmış, bu filtrede kaç adet sepet var ve sırasıyla hangi malzemeleri kullanmalıyım. ayrıca bu malzemelerin fiyatları, alternatifleri ve bu verdiğim filtrenin fiyatı ile ilgili yorum yaparsanız sevinirim.

NOT:hem fiyat hem filtre bilgisi istiorum doğru forum umarım burasıdır.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

oğuzhansamÇevrim Dışı

Kayıt: 20/09/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 80
oğuzhansamÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Ekim 2006 15:27
3 tane sepet bulunmakta en alta seramık halkalar, orta sepete elyaf, en ust sepete ıse carbon koyaarsanız gayet guzel olucaktır. bu fıltre ıyı bı fıltre ama tabı daha ıyılerıde pıyasada bulunmakta. tabı daha ıyı fıltreler bıraz daha pahalıdır. sepetlerın arasında bosluk bulunmamakta, yanı so<un kısası alıcagınız fıltre guzel. ben ama bırde emınonune gıtmenızı tavsıye ederım 70ytlye bırının ordan anı fıltreyı aldıgını duymustum ıyıgunler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tecnomasterÇevrim Dışı

Kayıt: 26/09/2006
İl: Erzincan
Mesaj: 13
tecnomasterÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Ekim 2006 01:34
Bence iyi düşünün bahsettiğin site ile ilgili şikayetlerin haddi hesabı yok. Benim de epeyce başımı ağrıttılar ve artık alışveriş yapmıyorum.
 
Internet üzerinden satış yapan sitelerin hiçbiri stok tutmuyor ve geç teslimat yapıyorlar çoğunlukla.
 
Dikkat ettiyseniz 100-120 lt lik akvaryumlar için şeklinde bir açıklama var. Debisi ve elektrik sarfiyatı belirtilmemiş ve içi boş. Bu filtreye 90 ytl iç malzemesine de 40-50 ytl harcayacağınızı düşünürsek aynı fiyata alman malı eheim veya tetra filtrelerden birini alabilirsiniz. Hem elektrik sarfiyatları nerdeyse bu modelin yarısı olur hemde daha kaliteli bir ürün almış olursunuz. Debi olarak bu modelden düşük bile gözükseler eheim markayı tercih edin derim. Çünkü eheim filtreler de debi içi dolu iken diğerlerinde filtre malzemesi yok iken ölçülüyor bildiğim kadarı ile. Hem daha sessiz çalışıyorlar hem de daha uzun ömürlü oluyorlar.
 
Ben tetra ve eheim arasında epey bocaladım ve sonunda eheim aldım. Çok memnunum sadece musluklarının bulunması bile verdiğim paraya değer. Kesinlikle musluksuz bir model almayın. İlk kurulum ve her temizlikte size çile çektirir.
 
Size tavsiyem Ankara'da olduğunuza göre çıkıp bir gün piyasa araştırması yapın ve bir eheim alın. İç malzemesi dolu modeli yerine boşunu alıp içini de kafanıza göre doldurun. Öyle çok uçuk kaçık iç malzemeye ihtiyacınız yok. Sadece siporax türü bir malzeme alın ve diğer süngerler ile elyafı piyasadan (koltukçulardan sünger, yorgancılardan elyaf) ucuza temin edin. Siporax türü malzemenin ise ucuzuna kaçmayın bu şekilde bir dizilimle en iyi verimi alırsınız.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

akiFÇevrim Dışı

Kayıt: 02/10/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 2622
akiFÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Ekim 2006 01:43
Bencede önce bi piyasa araştırması yapın ondan sonra kararınızı verin ve alabiliyosanız yani maddi durumunuz el vericekse eheim den şaşmayın derim. Hem kaliteli hem dayanıklı. Bu arada atmanda durum nasıl bilmem ama eheim in tüm ürünlerinde en az 3 yıl garanti var. Eheim alırsanız kutu içerisindeki garanti belgesine mutlaka tarih attırın ve kaşe bastırtın. Gerek yok felan deselerde ısrar edin derim..:D


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir