Beta (siyam)


Neothauma Çevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[B]14943,1[/B]
Kayıt: 30/06/2007
İl: Yurtdisi
Mesaj: 3425
Neothauma Çevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 15 Aralık 2020 08:07
[QUOTE=Beta_balik]Ben daha çok kuyruk erimesinin nedenini söylemiştim. Şu durum ile ilgili çok yorum yapmadım ama, sizin dediğinize katılmıyorum. Bu yüzden müdahale edeceğim.
Betalar büyük hacimde de küçük hacimde de gayet sağlıklı yaşar, herhangi bir form kaybı veya sağlık problemi söz konusu olmaz. 20-30 litre üstü, diğer şartlar uygun, haftalık su değişimi ve bol bitki ile de halfmoon veya crown tail betayı sağlıklı beslemek mümkün ki ben de aynı bunu yapıyorum. Büyük hacimde sıkıntı belki daha hareketli olacağı için kuyruğu daha kapalı durması olabilir. Ama bu form veya sağlık sebebiyle ortaya çıkan bir eksiklik değil. He dediğiniz gibi balığın görselini göz önünde bulundurup besleyecekseniz 5-10 litrede besleyin. Ama balık daha güzel gözüksün ve göze hoş gelsin düşüncesi, çok daha rahat edeceği ve layıkı bir akvaryumda beslenmesinin önüne geçmemeli. En azından bende geçmiyor.[/QUOTE]

Tanıtımlarınıza göz attım, halfmoon beslememişsiniz gördüğüm kadarıyla. Hasta olanı da bahsettiğiniz şartlara rağmen kurtaramamışsınız ki o durumda bir balık için çok yanlış şartlar olurdu.

Crowntail, halfmoona göre bir nebze daha dayanıklı ancak göreceksiniz çok uzun sürmeyecek er ya da geç kuyruk uçlarında kayıplar başlayacak.

Büyük hacimde de küçük hacimde de gayet sağlıklı yaşar bunda bir şey yok. İsterseniz tek beta için 100 litre akvaryum kurabilirsiniz. Önemli olan sadece ezbere bilgiyle değil , bu bilgilerle paralel tecrübelerle konuşmak gerek.

Bu hep böyledir, konu betalar olunca hobiciler genelde duygusal yaklaşma eğiliminde. Bunun sebebi betaların akvaryumcularda satılma şartlarından dolayı onlara “kurtarıcı” rolüne bürünerek onlara en iyi şartları sağlama psikolojisi. Bunda kötü bir şey yok tabi ki, aksine iyi bir şey. Ancak 3-5 litrelik hacimlerde de sağlıklı bir şekilde besleyenlere karşı da zıt tavır almamak gerek.

Beğenenler: [T]228328,BugraHAN5411[/T][T]101060,OrkosBetta[/T][T]227939,maria[/T]
Teşekkür Edenler: [T]228328,BugraHAN5411[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Alp43Çevrim Dışı

Kayıt: 07/01/2020
İl: Kütahya
Mesaj: 263
Alp43Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Aralık 2020 11:14
Ayrıca üretim yapılacaksa küçük hacimde beslemek zorunluluk balığın eşleşmeden en az hasarla çıkması için küçük kaplarda bakılarak kondisyon kazanması lazım.

Beğenenler: [T]101060,OrkosBetta[/T]
Teşekkür Edenler: [T]228328,BugraHAN5411[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BeyzPlÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/08/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 8646
BeyzPlÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Aralık 2020 20:56
[QUOTE=Neothauma ]Tanıtımlarınıza göz attım, halfmoon beslememişsiniz gördüğüm kadarıyla. Hasta olanı da bahsettiğiniz şartlara rağmen kurtaramamışsınız ki o durumda bir balık için çok yanlış şartlar olurdu[/QUOTE]
Evet halfmoon betta beslediğim var, ama şu anda o zamana bakınca balığı kurtaramama hatalarımı görüyorum. O sırada yetersiz bilgim ve ekipman eksikliğim vardı. Yani akvaryumu şu anda başkasında görsem eksik olduğunu yine söylerdim. :)

Benim de demek istediğim o, beta küçük akvaryumda da büyük akvaryumda da sağlıklı yaşar. Bu türün sağlığı için akvaryum hacmi çok büyük bir etken değil. Ama küçük akvaryumda beslemek doğru mu? Tepki gösterenler buna gösteriyor, ben de buna gösteriyorum. Gerekenlerin sunulduğu bir ortamda aynı üreticilerin yaptığı gibi formu muhteşem betalar yetişir. Ama hobi amaçlı yapınca, balığa ne kadar büyük akvaryum sunulursa o kadar doğru oluyor bana kalırsa.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir