Bitkili Canlı Doğuran Akvaryumun Da Gerekli Olanla


BarışatıcıÇevrim Dışı

Kayıt: 06/01/2018
İl: Karabük
Mesaj: 24
BarışatıcıÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Şubat 2018 17:00
Hayırlı günler. 70 litrelik bir akvaryumum var suyunu koydum dinlenmesini bekliyorum. Saz tütün cabomba bitkileri aldım onlar da bekliyor ama co2 ve ek gübre tarzı şeyler yapmamayı düşünüyorum yeterli ışığı verdikten sonra olur dedi hobici bir arkadaşım. Koymayı düşündüğüm balıklar lepistes moli kılıçkuyruk başka tür tavsiyeniz var mıdır? Mangrow kökü(mango) koymayı düşünüyorum orta boyda bir tane var cüce vatozum da var bir çift sizce koymalıyımiyim? Ama suyun sararmasini istemiyorum neler yapmam gerek.
Teşekkürler[EDIT]Barışatıcı,2018-02-16 17:35:31[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

brigantesÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 18/11/2014
İl: Bursa
Mesaj: 3586
brigantesÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Şubat 2018 22:20
Hayırlı olsun. Co2'siz cabomba pek tat vermiyor , çürüyebiliyor. onun yerine rotala red yada green öneririm. Diğer bitkiler uygun sıkıntı olmaz. Bence tek özel tür lepistes besleyin. Hem kolayca doğal yolla yavru alırsınız , yavrulukla , balığı ayırmakla uğraşmazsınız hem de yavrular büyüyünce satar yem paranızı karşılarsınız. Bunların yanına 6 lı bir çöpçü grubu güzel olur. Ben vatoz pek sevmiyorum ama elinizde varsa ekleyin sıkıntı olmaz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

1AyazzÇevrim Dışı

Kayıt: 05/01/2017
İl: Istanbul
Mesaj: 171
1AyazzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Şubat 2018 00:51
[QUOTE=Barışatıcı]Hayırlı günler. 70 litrelik bir akvaryumum var suyunu koydum dinlenmesini bekliyorum. Saz tütün cabomba bitkileri aldım onlar da bekliyor ama co2 ve ek gübre tarzı şeyler yapmamayı düşünüyorum yeterli ışığı verdikten sonra olur dedi hobici bir arkadaşım. Koymayı düşündüğüm balıklar lepistes moli kılıçkuyruk başka tür tavsiyeniz var mıdır? Mangrow kökü(mango) koymayı düşünüyorum orta boyda bir tane var cüce vatozum da var bir çift sizce koymalıyımiyim? Ama suyun sararmasini istemiyorum neler yapmam gerek.
Teşekkürler[/QUOTE]

Suyun sararmasını istemiyosanız mangrow kökünü önermem hangi işlemden geçerse geçsin az da olsa sarılık veriyor ayrıca phı düşürdüğü için lapistes beslenen akvaryumlara koyulmuyor diye biliyorum bitki konusunda ikisinede bakıyorum şuan colamba cok hassas dalları çabuk kırılıyor ama hoş bi görüntüsü var kolay bitkiler öneririm ikisinide canlı doğurgan bakıcaksanızda tek tür bakmanızda fayda var aksi halde yavrular çok daha kolay yem oluyorlar iyi hobiler dilerim:)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

erdimtnnÇevrim Dışı

Kayıt: 24/12/2017
İl: Istanbul
Mesaj: 28
erdimtnnÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Şubat 2018 01:19
Tütün ve cabomba bakmadığım için bir şey diyemeyeceğim ama saz için akvaryuma koyduktan 20 gün sonra yavaş yavaş gübre takviyesine başlamanız gerekiyor. Ben reeflowers'ın nitrat, fosfat, potasyum ve mikro gübresini kullanıyorum. Şimdilik memnunum. Co2 vermenize gerek yok. Yeterli ışıkla, gübreyle ve haftalık %20 su değişimiyle sazlarınızı güzelce büyütebilirsiniz. Keyifli hobiler dilerim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tdenizsÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/09/2016
İl: Izmir
Mesaj: 822
tdenizsÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Şubat 2018 01:37
Eskiden sadece sıvı gübre ile CO2 siz Cabombalarım çok güzel gelişmişti.Fakat yaprakları hassas bitki.Fazla oynamamak lazım yeriyle falan.Ya da cam silerken vs dokunmamaya özen göstermek gerekiyor.Kolayca dağılabiliyor etrafa yaprakları.

Köklerin suyu sarartma ya da karartma olayı su değişimi ile zamanla gider.Uzun sürebilir ama .Yok benim iş acele derseniz kaynatın,bekletin bir yerde birkaç gün su içerisinde.Bir daha aynı işlemi yapıp artık salınım yapmadığına inanırsanız koyabilirsiniz akvaryuma.Bu arada yati kökü için konuşuyorum.Mangrov aynı olmayabilir.

+1: [T]180090,eryan[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Yas400Çevrim Dışı

Kayıt: 24/11/2014
İl: Ankara
Mesaj: 3985
Yas400Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Şubat 2018 02:40
Mangrov kökü aylarca salınım yapabiliyor ancak saldığı maddeler bitkilere iyi geliyor. Saz ve tütün iyi seçim cabomba yerine eledoa öneririm. Ortaya birtane amazon veya wendtii green hoş oluyor. Işık floresan ise 0.5l/w led ise.0.25l/w oranını geçmeyin derim. Bacoba türleri de co2 olmadan güzel gelişiyor. Size en büyük tavsiyem şu olur co2 hiç olmayacaksa gübre de olmasın haşlanmış yumurta suyu, maden suyu deneyebilirsiniz. Su değişimini düzenli yapın hatta vaktiniz varsa haftalık %25 değişimi tek seferde değil az ve sık şekilde yapın. Bir köşeye su yüzeyine ulaşmasını sağlayacağınız şekilde sazları sık dikin ki yavrular saklansınlar. Bitkileri bir daha sökmemek üzere dikin ileride zor olacak taşımak. İmkan var ise sazların olduğu kısıma bir set kurun görünmeyecek şekilde yoksa birkaç ay içinde her taraftan kök salar. Aydınlatma için zaman ayarlı priz elde edin ve 8 saati çok geçmeyin. Su içerisinde bitkileri yatırmayacak ama hafif hafif sallayacak bir akıntı işinize yarar.
Balık türlerinden kılıçkuyruk yerine plati ekleyin kılıçkuyruk yavrular için sıkıntı çıkarır.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar hayırlı olsun kolay gelsin.
[EDIT]Yas400,2018-02-17 02:44:12[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BarışatıcıÇevrim Dışı

Kayıt: 06/01/2018
İl: Karabük
Mesaj: 24
BarışatıcıÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Şubat 2018 13:27
Herkese teşekkür ederim. Bitkiyi alacağım akvaryumcu co2 siz bitki dediğimde direkt cabombayı gösterdi sıklığı yaprakları da çok hoşuma gitmişti sadece ışık yeterli olur demişti pztesi yada salı bitki almaya gittiğim de iyice bakarım tekrardan teşekkürler[:iyi:]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir