Elin Avrupalisi Ve Uzak Dogulusundan Farkimiz


MaviYesilÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/05/2007
İl: Antalya
Mesaj: 6873
MaviYesilÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Nisan 2016 18:48
Bizim beslediğimiz türler için biraz uğraşlı gibi görünebilir. Ancak özel tür balık besliyorsanız, örneğin çiftine 3000 - 4000 TL para verdiğiniz özel biz çiftiniz varsa, ve bu tanka dışarıdan balık eklemek istiyorsanız sağaltım uygulaması gerekli oluyor. Elbette bir canın değeri fiyatı ile ölçülemez. Çifti 100 lira olan balığın canı diğerininkinden daha az kıymetli değil. Ancak buradaki risk faktörü insanın canını fazlasıyla sıkacak seviyelerde.

Beğenenler: [T]81103,Kınayu[/T]
Teşekkür Edenler: [T]81103,Kınayu[/T]
+1: [T]81103,Kınayu[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

renoiboÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 18/07/2014
İl: Izmir
Mesaj: 2110
renoiboÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Nisan 2016 18:48
"Discustan bahsediyorsak"Temelde baligi bir nevi mukozasiz birakmis olmuyormuyuz ?

Tasiyiciligi pozitif yada negatif oldugu belli olmayan bir baligi arindirip bagisikligi olmayan ortama almakta ayni riski dogurmaz mi?

Uretim amacimiz ile ayirmak baska olabilir .

Tur eklemesi farkli bakilmis balik ve bakteri ortamina ciplak halde alinmis olmazmiyiz?

Sonucta uzerinde bakteri 0 lanmiyormu?

Mutlaka iyidir tecrubeniz mutlaka boyledir yeni edinecegim turlerde riski baska ne olur amaciylasorulu gidiyorum k.bakmayin bilgi edinmek farkli algilanmasin. Tesekkurler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MaviYesilÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/05/2007
İl: Antalya
Mesaj: 6873
MaviYesilÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Nisan 2016 18:54
Mukozasız bırakmak diye bir şey yok. Bu olayın mukoza ile alakası yok zaten. Mukozaya neden takıldınız anlamadım.

Yeni ekleyeceğiniz balığa sağaltım yaptığınızda onun bağışıklık sistemini çökertmiş olmuyorsunuz. Bakteri, parazit ve enfeksiyonlarından bir nebze arındırmış oluyorsunuz sadece. Balığın bağışıklığı sağaltım sonrasında da devam eder. İlaçla bunu yok edemezsiniz zaten.

Beğenenler: [T]81103,Kınayu[/T][T]164246,renoibo[/T]
+1: [T]81103,Kınayu[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KınayuÇevrim Dışı

[B]14703,1[/B]
Kayıt: 02/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 21466
KınayuÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Nisan 2016 18:54
Burdaki benim astarı yüzünden pahalıya geldi lafımda yanlış anlaşılmasın maddi olarak kullanmadım bende.Canlı hayatı tabikide önemlidir ama sorunsuz bildiğim ve sorun yaşamadığım yer ve kişilere yönelir temin ederim anlamında kullandım bende [:)]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bburakbudakÇevrim Dışı

Kayıt: 27/04/2009
İl: Balikesir
Mesaj: 109
bburakbudakÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Nisan 2016 17:39
Uzakdoğu da uzun yıllardır çok yüksek miktarda üretim yapılması sebebi ile yeterli derecede deneme yanılma yapabilmişler. Büyük üreticilerin tanklarına bakarsanız hava taşı haricinde hiç bir şey göremezsiniz. Sular ve tanklar leş gibidir ama balıklar kartpostallıktır. İklim avantajları mevcut ve bunu çok iyi değerlendiriyorlar. Avrupa lı üreticiler ise bilgiyi kullanıyorlar. Bizim ulaşamadığımız bir çok bilgiye ulaşma şansları var. Tedavi yöntemleri ve besleme konusunda avantajlılar. Gelelim bize, bizde ne iklim müsait, ne de bilgi yeterli. Malesef su ürünleri üretimi konusu büyük firmaların argelerinin dışına pek çıkamamakta. Bu sadece discus için geçerli de değil. Yani siz bugün büyük bir üretimhane sahibi olsanız ve bir hastalık etkeni olsa bunu teşhis ve tedavide nokta atışı hallettirebileceğiniz kurumlar yetersiz. Su ürünleri fakülteleri yatışta. Su ürünleri mühendisliği okuyanların %90 ı puanı o bölüme yettiği için tercih yapmış, çoğu bölümde kapanmanın eşiğinde. Bir arkadaş şebeke suyumuz uygun demiş. Tonu 9.5 tl olan şebeke suyu damacana kalitesinde bile olsa malesef balık yetiştirmek ya da üretmek için uygun değildir. Ticari olarak balık üretimi biraz agresiflik gerektiriyor. Bunu yerli üreticiler uygulayamıyor. Sorun çok :) Çözüm zor :) Ama en büyük eksiklik pazar olmaması. Ayda 10.000 balık çıkaran dahi olsa satamayacağı için üretimi sürdüremez. Yani problemin en başında arz talep dengesizliği geliyor.

Beğenenler: [T]87106,tatalevo[/T][T]81103,Kınayu[/T]
Teşekkür Edenler: [T]87106,tatalevo[/T]
+1: [T]87106,tatalevo[/T][T]114380,eralpx[/T][T]164246,renoibo[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

eralpxÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/08/2011
İl: Ankara
Mesaj: 697
eralpxÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Nisan 2016 21:25
Avrupa bu işi elindeki imkanlarla ve sahip oldukları parayla hallediyor.Fakat uzakdoğu denildiği gibi deneme yanılma yöntemiyle çok uzun yıllardır bu işi yapıyor.Belki rastlamışsınızdır adamlar tül kuyruk arowana üretmeyi ve hatta büyütebilmeyi başarmışlar.Balığın akvaryumu en fazla 300 litredir.Akvaryumda olan şey mavi fon iki hava taşı filtre.Bahsettiğimiz balık arowana üstelik bir de bunun tül kuyruğu.Eksik olduğumuz şey akvaryum yahut balık hobisinin/kültürün çok yaygın olmaması.Hobicilerin ise sadece tek bir varyeteye/türe takmış olmasından kaynaklı diye düşünüyorum.Hep fullred hep malawi nereye kadar?Bir eksiklikte yeni şeylere adım atmaya cesaretimizin olmaması.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

renoiboÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 18/07/2014
İl: Izmir
Mesaj: 2110
renoiboÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Nisan 2016 18:33
Hemfikir olmak adına azcık açabilelim mi konuyu ?
sorunsal yaklaşımı sıralı maddeleştirmemiz ile sıra ile gidebilirsek fikir birliği oluşturup Tank balık eklenmesi sırasındaki durumları inceleriz Acemisel bilgi edinme ortak nokta bulma çabasıdır.

1. Bakteri cakismasi nedir?""Hurafemidir """bakteri cakismasini nasil anlarsin ? Hangi bakteri

2.Discusun mukoza atmasi nedir?Neden olusur.


[QUOTE=MaviYesil]Mukozasız bırakmak diye bir şey yok. Bu olayın mukoza ile alakası yok zaten. Mukozaya neden takıldınız anlamadım.

Yeni ekleyeceğiniz balığa sağaltım yaptığınızda onun bağışıklık sistemini çökertmiş olmuyorsunuz. Bakteri, parazit ve enfeksiyonlarından bir nebze arındırmış oluyorsunuz sadece. Balığın bağışıklığı sağaltım sonrasında da devam eder. İlaçla bunu yok edemezsiniz zaten.[/QUOTE]

Ufuk bey bir noktada haklısınız Sağaltım durumu sanırım farklı ele alınabilir. Evet Sağaltım ile balıktaki parazitsel durumu yani iç dış parazitlerden olabildiğince arıtmak mümkün.
Tabiki sonuçları olacaktır.Mukoza kaybı bahsettiğiniz ilaçlamalar ile sıkıntılıda olabilir gibi algıladım.Fikir birliği oluştururuz.[:iyi:]

Vermiş olduğunuz , Ulvi beyin referans linkinden alıntı yapabiliriz.
konu:http://www.akvaryum.com/Forum/bakteri_cakismasi_-_onlem_ve_tedavi_k799300.asp

Konu : Bakteri çakışması nedir, nasıl meydana gelir?

Bakteri çakışması olarak adlandırılan ve farklı tanklardan balıkların karıştırılmasıyla karşılaşılan sorun ; bir hastalık atlatmış ve bağışıklık kazanmış balıklarla, o hastalığa bağışık olmayan balıkların birleştirilmesi ile ortaya çıkan durumdur.

Discuslarda tanka sonradan balık eklemek çok risklidir. Bakteri çakışması diğer balık türleri içinde bir sorundur fakat özellikle discuslar için riskin daha büyük olmasının nedeni yapılarıdır;
[B]Discusları diğer türler gibi "pulları" değil mukozaları koruyor.[/B] Bakteri çakışması veya benzer bir sorun (dış parazit) halinde kararmalarının sebebi tehdite karşı mukoza salgılayarak mücadele etmeye çalışmalarıdır ve bunu uzun süre sürdüremiyorlar. (Bu nedenle yavrularını beslemek için mukoza salgılayan çiftler dışında devamlı kendini karartan discuslar alınmamalıdır.)

Bu Sağaltım tabiki İthal balıkların sularımıza alışım süreçleri Yani Direk ithal edilme zamanında olması uygulanması gerekmezmi ? Diye algıladım.

Yerli ve Türkiyede üremiş bir yavru yada ergen balıkardaki aynı durum yaşanacağı anlamına gelir mi?


Yeni edinilmiş bir discus Yerliyse ve Hasta olmadığını gözlemleyebilmemiz için İmkan dahilinde ayrı tankta bir süreliğine bakmakta olsa o tankında bakteri kültürü ile savaşı olmayacak mı?Mukoza kaybı ile oluşan.!

Her şekilde Riske sahip bir durum gibi geldi bana göre.

Temelde azçokta olsa deneyeceğim yeni türlerim gelecek Edindiğim okuduğum kadarı ile ana tanka aktarımı uzun uzun alıştırma yani 3.4saatler içerisinde su takviyeleri ile ana tanka almayı planlıyorum bakalım ne olacak ,?

elden geldiğince mukoza attırmamaya çalışacağım ama tabi uzun bir yoldan gelecekler.

Sonuçları konu için ele almayı istiyorum .
İnşallah iç dış parazit belirtisi yok tur iyi incelemeye çalışacağım.

Umarım çok sıkıntı yaşamam. Ama Discus mukozalı bir tür ise o konu bence biraz önemli gibi geldi ,,

Birkaç konu içerisinden gördüğüm Aynen Copy paste ediyorum.
Alıntıdır:http://www.discusfunclub.com/showthread.php?t=8360

[QUOTE][/QUOTE]Balığın mukoza tabakasının altına, derinin üzerine yerleşmiş bir bakteri kültürü bulunmaktadır.bu kültürün üzeri mukoza dediğiz koruyucu protein tabakasıyla kaplıdır.[QUOTE][/QUOTE]

Bu sebeplerden üzerinde durmaktayım bilgi referansımız gelişsin. Saygılar..

Ulvi beyide Referans almak gerekiyor ise Güzel anlatımları olduğunu düşünüyorum.
Konu:Konu : Akvaryuma yeni balık eklemek
http://www.akvaryum.com/Forum/akvaryuma_balik_eklemek_ve_alistirma_yontemleri_k799106.asp

Gibi de eklenmesi olabilir mi?
[EDIT]renoibo,2016-04-18 21:06:49[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir