Fotoğraf Makinası Bilgilendirme


izzettanjuÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 04/01/2009
İl: Mugla
Mesaj: 1486
izzettanjuÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2011 14:10
   LX5 değilde LX3 diye hatırlıyorum. Size katılıyorum. Mesleğim dolayısı ile çok gezmesem ve sık sık doğa yürüyüşü yapma imkanı bulduğum Bodrum Ortakent-Yahşi'de oturmasam tercihim kesinlikle Canon G serisinden yana olurdu. Bunun yanında şunu da belirteyim DSLR makineler kişiye kendini bu sanatta geliştirme imkanı da veriyorlar. Eğer ben keyifle fotoğraf çekiyorum, kendimi geliştirmek de istiyorum deniliyorsa bence DSLR seçilmeli. Ben mesela G serisi bir makineyle çekeceğim bir fotoğrafı daha uzun süre çekemeyeceğim bu makineyle. Oysa ehil ellerde harikalar yaratabilir. Makro çekimi beceremiyorum örneğin. Makro lensler de gövdeden pahalılar. Kompakt bir makine seçseydim bugün standart lens ile çektiğimden daha iyi fotoğraflar çekebilirdim. Benim seçimimde bu makineyi çok uzun süre kullanma isteğimde etkili oldu. Uzun vadede geliştirmeye elverişli DSLR makineler kullanışlılığından fazla kaybetmezken kompakt makinelerin her yeni çıkan modelle daha fazla değer kaybettiğini düşünüyorum. Dediğiniz gibi seçim yaparken kişisel tercihler ve kullanım amacı öne çıkıyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ibektasÇevrim Dışı

Kayıt: 17/09/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 346
ibektasÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Mart 2011 03:42
Fotoğraf işine yeni yeni merak salıyorum fakat hiç bir bilgim yok. Balıklarımdan rahatça güzel poz yakalayabileceğim uygun bir makine varmı yeni başlayalar için en uygun prof makine yada yeni başlayanlar için en yaygın makine gibi.. Akvaryumum dışındada kullanmak istiyorum şimdiden teşekkürler..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aquatopyaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 1046
aquatopyaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Mart 2011 11:58
[QUOTE=ootkn]Merhaba Muammer Bey,
 
Ben 2005 yılından beri fujifilm9500 kullanıyorum 10.7X optik zoomu var 28-300mm de sabit lensi(SLR-like)..ve bir üst mesajda belirtiğiniz çiçek figürü şekilde makro ve süper makro modu var ama istediğim kadar başarılı çekimler yapamadım.Genelde karides veya betta yavusu gibi küçük canlıların fotosunu çekiyorum.
Bu bir zamanlarki kendi Betta Yavularımın fotosu(fujifilm ile çekilme)
 
 
 
ama belki daha net olabilirdi diye de düşünmeden edemiyorum(mesela beyaz bulutlala ilgili bu sitedeki forumda yine  kendi yumurtadan çıkmış beyaz bulut balıklarımın fotoları var ama orada diğer arkadaşların çok daha net close up fotolarını da görünce bendekiler o kadar da iyi değil diye düşünüyorum
 
SLR için bütçe ayırmak istemiyorum ve SLR-like olarak close-up da iyi olan bir model bakıyorum aradığım 2 önemli kriter var(AA pil ve lensin el ile çevirilebilmesi)
 
bu iki özellik olsa idi baktığım model Canon SX30 (Fiyatı SLR gibi diyebilisiniz ama bu lensi SLR da almaya kalksak ne olur bilemiyorum) çok iyi makro fotolarını gördüm bu makinede çekilmiş..sizce nasıldır değer mi? lens elle çevilmiyor diye biliyorum öylemidir nerden öğrenebilirim(servo motorlu mu?)
 
 
 
 
Bu arada sizin Fujifilm konusunda önermemenizi anlıyorum  bende bir kullanıcı olarak fujifilm önermiyorum çünkü servisi yok..Kendi makinemin ayar tekeri(command dial diye geçer) fabrika üretimi olarak bozuk idi..9500 ve 9600 modellerinde genel sorundur.Ve nette çok meşhurdur.. Kimse bana yardımcı olmadı abuk subuk makineyi İstanbula  gönder bakalım gibi çözümler sunuldu(sanki babamın oğlu)..Ben de oturdum... internetten tamirini öğrendim ..Amerikada S9000 adıyla çıkmış..kendi makinemi tamir etim ve diğer kullanıcılara sorun olursa diye türkçesini yayınladım..Fuji lensleri iyidir vs ama terslik çıkarsa işiniz zor..
 
fujifilm9500-9600 Ayar tekeri sorunu için yapılması gerekenler konusunda kendi yazım aşağıdaki linkte
hobici kardeşlerime yardımı dokunursa diyerek
 
 
 
[/QUOTE]

Özgür bey,verdiğiniz linkteki fotoğrafa baktım.Bu fotoğrafa makro demek yanlış olur.İşin enteresan tarafı bu modelin makro mesafesi 1 cm olarak açıklanmış.Yani siz 1 cmden makro çekebilirsiniz anlamında.Bu durumda ya siz makro modunu kullanamıyorsunuz,yada bu makina bu konuda başarısız.
Belirttiğiniz canon SX30 modeli,like türündeki en iyi makinalardan biridir.Yanlız istediğiniz AA pil kullanma özelliği bu modelde yok.Ayrıca lens elle kontrol edilemiyor.
Bu seride servo motor kullanılıyor,ancak like türündeki makinalarda bu ne kadar başarılıdır,tartışılır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ibrahim hkÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/03/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 1177
ibrahim hkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Mart 2011 12:16
Arkadaşlar nicon coolpix 5600den çok muzdaribim,varta şarj aletiyle yeni şarj ettiğim pillerim kısa sürede bitiyor,ya pillerde sorun var ya makinada,sorunun hangisinden kaynaklandığını bir türlü çözemedim.
Önerilerinizi bekliyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aquatopyaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 1046
aquatopyaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Mart 2011 12:18
[QUOTE=mertoz]Uzun zamandır bende bir dslr arayışı içerisindeyim ancak her zaman her yere taşıyamama problemi biraz düşündürüyor. Aslında her dslr kullanıcısının elinin altında mutlaka küçük bir makine bulunması şart. Benim tercihim Canon s95 yada G12 olurdu. Gerçi hala gel gitler yaşıyorum. Yada aynasız lens kullanan midi modellerde olabilir. Ama hiçbiri elbette dslr kullanıren yaşanan hazı vermez kanısındayım. Dslr larda ise aranan temel özelliklerinin yanısıra makinenin elinize oturması, onu hissetmesi gerekir diye düşünüyorum. Geçen hafta nikon d3100 inceledim. Elimde kayboldu sanki. Ama bir nikon d90 yada canon 550d öyle değil.
[/QUOTE]

Hüdai bey,size katılıyorum.Bencede her DSLR kullanıcısının yanında,kullanışlı bir like olması gerekiyor.Benimde tercihim canon G12 dir.
Nikon 3100 body olarak küçük bir modeldir.Son çıkan DSLR modellerinin amaçlarından biride küçük olması.Ancak bu benim gibi kalıplı makina severler tarafından pek kabul görmüyor.


[QUOTE=Heliak] [QUOTE=aquatopya] [QUOTE=Heliak]Merhaba,

Sony'nin w210 modelini kullanmaktayım. Alalı 2 sene oldu sanırım. Fakat toplam 5-6 ay kullanmışımdır. O yüzden makinanın tam özelliklerini ayarlayamıyorum. En çok makro çekimlerde sıkıntı yaşıyorum. Bir türlü netleştiremiyorum. Tüm ayarlarını kurcaladım fakat başaramadım.
Bu modeli veya başka serisini kullanan varsa yardımcı olabilir mi ?

Teşekkür ederim.


Sony CyberShot W210 dijital kamera özellikleri:

• 12.1 megapiksel efektif çözünürlük
• 4x optik zumlu Carl Zeiss objektif
• Smilte Shutter ve Yüz Tanıma fonksiyonları
• 2.7 inç (6.9 cm) büyüklüğünde LCD ekran
• SteadyShot görüntü sabitleyici
• Maksimum ISO 3200 değeri
• Akıllı Sahne Tanıma modu
• Picture Motion Browser 4.0 yazılımı
• Gümüş, siyah, pembe ve yeşil renk seçenekleri



[/QUOTE]


Anıl bey,her türlü compackt makinalarda makro kullanımı aynıdır.

Makinanızla çekim yaparken,yukarıdaki makro modu işaretine basıp,seçim yapıyormusunuz?


[QUOTE=bycook]Herkese iyi günler ben yazın stajda kazandığım parayla  profesyonel fotoğraf makinesi almayı düşünüyorum bana tavsiye edebileceğiniz makinalar varmı varsa isimlerini yazabilirmisiniz... (Akvaryum ve doğa resimleri çekmek için kullanacağım.)[/QUOTE]

Oğuzhan bey,belirttiğiniz çekimleri yapmak için hertürlü makina uygundur.Öncelikle düşündüğünüz marka ve bütçeyi belirtmeniz lazım.

Saygılar...
[/QUOTE]

Evet makro çekimi yapmak istediğimde bu işarete alıyorum. Fakat hiç bir zaman netliği yakalayamıyorum. İnternette araştırma yaptım fakat yeni bir model olduğu için çekilmiş fazla resim yok. Bir kişinin makro çekimlerini buldum onlarda gerçekten başarılı. Kendisine sordum fakat uzun zamandır girmiyor resimleri koyduğu siteye. O yüzden cevapta alamadım.
[/QUOTE]

Anıl bey,bu modelle çekilmiş örnekler mevcut ise,sorun sizden kaynaklanıyordur.Makro odak mesafesini nasıl ayarlıyorsunuz?


[QUOTE=byozgur]Merhaba  NIKON Coolpix S70 Dijital fot mak nasıl arkadaşlar bilen varmı yada kullanan 900 tl fiyatı var sizce değermi?[/QUOTE]

Özgür bey,bu modele bu kadar para vereceğinize,like türü model almanızı tavsiye ederim.Gerçi DSLR bile bulabilirsiniz.


[QUOTE=bycook]Herkese iyi günler ben yazın stajda kazandığım parayla  profesyonel fotoğraf makinesi almayı düşünüyorum bana tavsiye edebileceğiniz makinalar varmı varsa isimlerini yazabilirmisiniz...(900-1000tl arası)[/QUOTE]

Bu bütçe ile DSLR alabilirsiniz.Nikon veya canon gibi.


[QUOTE=ibektas]Fotoğraf işine yeni yeni merak salıyorum fakat hiç bir bilgim yok. Balıklarımdan rahatça güzel poz yakalayabileceğim uygun bir makine varmı yeni başlayalar için en uygun prof makine yada yeni başlayanlar için en yaygın makine gibi.. Akvaryumum dışındada kullanmak istiyorum şimdiden teşekkürler.. [/QUOTE]

İsmail bey,canon G12 ye bakmanızı tavsiye ederim.


[QUOTE=ibrahim hk]Arkadaşlar nicon coolpix 5600den çok muzdaribim,varta şarj aletiyle yeni şarj ettiğim pillerim kısa sürede bitiyor,ya pillerde sorun var ya makinada,sorunun hangisinden kaynaklandığını bir türlü çözemedim.
Önerilerinizi bekliyorum.
[/QUOTE]

Pilleriniz ne marka ve ne kadar zamandır kullanıyorsunuz?



Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ibrahim hkÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/03/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 1177
ibrahim hkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Mart 2011 12:48
Muammer bey pillerim  duracell marka ve bunları 3-4 kez şarj ettim,yeni durumdalar,bu şarj cihazının ışığı sönünce pilleri çıkarıyorum acaba yanlış birşeymi yapıyorum. 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fizaniÇevrim Dışı

Kayıt: 10/11/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 260
fizaniÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Mart 2011 13:10
İbrahim bey markadan ziyade mAh değerlerini söylerseniz sorununuzu tespit edebiliriz kanaatindeyim 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aquatopyaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 1046
aquatopyaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Mart 2011 13:22
[QUOTE=ibrahim hk]Muammer bey pillerim  duracell marka ve bunları 3-4 kez şarj ettim,yeni durumdalar,bu şarj cihazının ışığı sönünce pilleri çıkarıyorum acaba yanlış birşeymi yapıyorum. 
 
[/QUOTE]

Daha önceleri karşılaştığım bir sorun.Duracell marka pilleri,varta marka şarj cihazında şarj etmenizden kaynaklı bir durum.Birbirlerine uyumlu değiller.Tavsiyem aynı marka kullanmaya özen gösterin.

Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gunaygÇevrim Dışı

Kayıt: 21/12/2010
İl: Kirklareli
Mesaj: 31
gunaygÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Mart 2011 13:27

Nikon D80 fotoğraf makinem var.Beni memnun edebilecek kalitede akvaryum çekimleri yapabilmem için ayarları ne şekilde olmalıdır.

Saygılarımla...


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fizaniÇevrim Dışı

Kayıt: 10/11/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 260
fizaniÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Mart 2011 13:45
[QUOTE=aquatopya] 
Daha önceleri karşılaştığım bir sorun.Duracell marka pilleri,varta marka şarj cihazında şarj etmenizden kaynaklı bir durum.Birbirlerine uyumlu değiller.Tavsiyem aynı marka kullanmaya özen gösterin.

Saygılar...
[/QUOTE]

Aynı marka olması tavsiyesine ilaveten şarj cihazının desteklediği mA değeri önemlidir. Kullandığınız cihazın kübü 1500mA'yı destekliyorsa ortalama 1750mA'lık bir pili şarj edebilirsiniz.
Lakin 2700 mA'lık bir pili şarj etmekte hem zorlanır hemde ilerki zamanlarda sorunlar yaşatır ki zaten 2700 mA değerinin altında bir piliniz varsada 20-30 fotoğraf karesini aşmanız namümkün.
Normal şartlarda 2700 mA değerinde bir pil size 8 saat gibi bir süreç yani 140 foto civarlarında bir ömür sunar. Hepsinin haricinde "klic 8000" adlı pili kolay bulabilme imkanınız varsa öneririm 300 - 350 adet poz desteği sunduğu söyleniyor.
Saygılar
 
[QUOTE=gunayg]

Nikon D80 fotoğraf makinem var.Beni memnun edebilecek kalitede akvaryum çekimleri yapabilmem için ayarları ne şekilde olmalıdır.

Saygılarımla...

[/QUOTE]

Günay Bey bu değerler sizin akvaryumunuzun aydınlatmasıyla değişkenlik gösterir, grolux gibi bir ışık kullanıyorsanız buna göre kelvin ayarı yapmanız ve neticelere göre tam istediğiniz beyaz dengesini elde etmeniz mümkün, yanı sıra genel olarak aydınlatma yeterli gelmediğinden f değeriniz olabildiğince kısık, pozlama süreniz balığınızı flu çıkartmayacak kadar uzun ve iso değerinizde grain(noise) vermeyecek kadar yükseltmenizi tavsiye ederim.
Saygılar.
fizani2011-03-07 13:52:52

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ibrahim hkÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/03/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 1177
ibrahim hkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Mart 2011 14:11
[QUOTE=fizani]İbrahim bey markadan ziyade mAh değerlerini söylerseniz sorununuzu tespit edebiliriz kanaatindeyim [/QUOTE]
Tamam, şuan pil yanımda değil öğrenince yazarım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HüdaiÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]9399,3[/B]
Kayıt: 23/01/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 1003
HüdaiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Mart 2011 15:41
[QUOTE=aquatopya] [QUOTE=mertoz]Uzun zamandır bende bir dslr arayışı içerisindeyim ancak her zaman her yere taşıyamama problemi biraz düşündürüyor. Aslında her dslr kullanıcısının elinin altında mutlaka küçük bir makine bulunması şart. Benim tercihim Canon s95 yada G12 olurdu. Gerçi hala gel gitler yaşıyorum. Yada aynasız lens kullanan midi modellerde olabilir. Ama hiçbiri elbette dslr kullanıren yaşanan hazı vermez kanısındayım. Dslr larda ise aranan temel özelliklerinin yanısıra makinenin elinize oturması, onu hissetmesi gerekir diye düşünüyorum. Geçen hafta nikon d3100 inceledim. Elimde kayboldu sanki. Ama bir nikon d90 yada canon 550d öyle değil.
[/QUOTE]

Hüdai bey,size katılıyorum.Bencede her DSLR kullanıcısının yanında,kullanışlı bir like olması gerekiyor.Benimde tercihim canon G12 dir.
Nikon 3100 body olarak küçük bir modeldir.Son çıkan DSLR modellerinin amaçlarından biride küçük olması.Ancak bu benim gibi kalıplı makina severler tarafından pek kabul görmüyor.[/QUOTE]


Muammer Bey, aslında bende kalıplı, ele aldığın zaman kendini hissettirecek, elime oturacak makine kullanma taraftarıyım. Ama daha öncede dediğim gibi kullanım amacını doğru belirlemek gerekiyor. Bu hafta sonu İstanbul'da katıldığımız bir konferansta kaçamak yapıpta Hayyamdan bir arkadaşıma 2. el temiz olduğuna inandığımız Nikon D80 aldık. Artık güle güle kullanır, güzel fotoğraflar çeker. Ama bunun öncesinde konferansta bir basın elemanında gördüğümüz Canon 7d ve 50-500mm objektifin görüntüsü bizi mest etmişti. eğer dslr makinem olsa ve bütçem yetecek olsa sanırım bir 55-200, 55-300 yada 70-300mm yerine 50-500mm tercihim olurdu.
mertoz2011-03-07 15:45:21

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MYavaslarÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/05/2010
İl: Manisa
Mesaj: 742
MYavaslarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Mart 2011 20:39
Bütçemizi fazla zorlamıyacak 500 tl civarı en iyi alabileceğimiz fotoğraf makinası hangisidir?7

Saygılar,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ibrahim hkÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/03/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 1177
ibrahim hkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Mart 2011 09:01
[QUOTE=ibrahim hk][QUOTE=fizani]İbrahim bey markadan ziyade mAh değerlerini söylerseniz sorununuzu tespit edebiliriz kanaatindeyim [/QUOTE]
Tamam, şuan pil yanımda değil öğrenince yazarım.[/QUOTE]
Piller 2500 ma/h

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir