ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Hüdai
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Kullanıcı Başlığı:
[B]9399,3[/B]
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
282
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
23 Ocak 2009 17:24
Son Ziyaret:
7 Saat 11 Dakika önce
Toplam Mesaj:
1012 [0.18 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
13 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
1

BİLGİLER

Ad Soyad:
HÜDAİ CANTÜRK
Doğum Tarihi:
23 Aralık 1976
Yaş:
47
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

180x60x60h Discus, Albino Heckelii 120x60x50h Bitkili Altum, Hongsloi, Platy.....

SON 10 MESAJI

Eheim Dış Filtre Tavsiyesi
Merhaba,
Son sayfaya kadar yazılanları okumadım ancak buhüne kadar birçok Eheim modeli kullanan birisi olarak tavsiyem 5e 700 serisi olacaktır. İster 200lt ister 500lt akvaryumda kullanın.

400lt/h ile 1700lt/h debi aralıklarında kullanın. İster gün içi 1000lt/h debide kullanıp gece 500lt/h debiye düşürün.

Ses yok, 8lt filtre sepeti ile muazzamdır.

1 kere alırsınız tam alırsınız.
Low-tech Kurulum
Volkan Bey, Walsted methodu ile ilgili araştırma yaptı iseniz lav kırığı beya benzeri başka bir argümana ihtiyacınız yok.

Şayet evinizin bahçesi var ise veya Mogan ya da Eymir Gölleri çevresine gider iseniz orada ağaçların eetrafından toplyacağınız topraktan (öncelikle zemin üstünü yaprak, dal, çöp vs. temizledikten sonra) ihtiyacınız kadar alın. Sonra bunu elekten geçirip akvaryumunuzun tabanına yaklaşık 3-5 cm yükseklikte olacak şekilde serin.

Tabi sermeden önce biraz balçık kıvamına getirin. Sererken akvaryum cam kenarlarında 1'er cm kadar boşuk olacak şekilde sermeniz iyi olur.

Bunun üzerinede yaklaşık 5cm kalınlığında 1-1.5mm iriliğinde kum serin.

Ardından bolca bitkinizi dikin.

Kökten beslenen bitkileriniz için köklerine misket gübre desteği yapabilirsiniz.

Sonrasında gelişime göre müdahale edersiniz.

Walsted biraz sabır istiyor. Sistemin dengeye oturması minimum 6 ayı bulabilir.
Fluval 407 Biyolojik Filtre Malzemesi
Mustafa Bey, 2 farklı marka almanıza gerek yok. Sadece Sera Siporax işinizi görür.

Ben filtrelerimin içinde elyaf kullanmıyorum. Sadece sünger ve biolojik filtre mlz. Sizin filtrenizde zaten sünger mevcut. Ve Fluval sitesine yada internette ki videolara baktığımda kirli su ilk önce süngerlerden geçip en alt sepetten en üst sepete, oradan da akvaryuma dönmekte. Sepetlerin tamamını Siporax ile doldurmanız yeterli.

Ben filtrelerimin emiş ucunda "Eheim Prefilter Tortu Filtresi" takılı. Bunun içindeki süngerleri haftada 1 kez temizliyorum. Bu aparat sayesinde filtremin kova içi daha az kirleniyor. Her akvariste de tavsiye ederim. Hatta içinden çıkan süngerlerden bir tanesinin yerine elyaf kullanmışlığımda oluyor. Ana filtreyi ise 6 ayda 1 kez temizliyorum.
Fluval 407 Biyolojik Filtre Malzemesi
[QUOTE=Mustafa2200]Merhaba sevgili hobiciler 200 litrelik çiklet akvaryumumda berraklık yakalayamıyorum
En alt sepetten üstte doğru sıralamam şu şekilde
Sünger
Seramik
Lav kırığı
Zeolit
Elyaf
Tecrübeli hobici arkadaşlar tavsiyede bulunabilirse sevinirim [/QUOTE]

Mustafa Bey, yukarıda Velid ve Mustafa Beylerinde dediği şekilde yaparsanız istediğiniz sonuca ulaşacaksınız. Her iki akvaristin önerdiği filtre malzemelerine ek olarak ben de ilave olarak AQUARİO NEO filtre mlz. öneririm. Hangisi bütçenize uygunsa onu kullanın. Yaklaşık 6 ay sonra mevcuttaki bu mlz.lerin yarısını yenileri ile değiştirin.

Filtre sepetlerine içerisine koyacağınız bio. filtre mlz.lerine de bakteri kültürü damlatın.

Filtrenizin içine zeolit koymayın.

En üst sepete koyacağınız bio. filtre mlz. üzerine elyaf içine sarılı olarak seachem purigen koyabilirsiniz.
120x60x50h Pterophyllum Altum
Orhan Bey, Eheim ph kontrol cihazını kullanmaya başlayalı yaklaşık 4 gün oldu. Onun için yorum yapmam erken sayılır.

Ben İstanbul'un Küçükçekmece İlçesi Atakent Mah.de oturmaktayım. Evimde ki şebek suyu değerleri öyle TDS yaklaşık 266ppm (sene başında 400 civarı idi), Kh 4 ve Gh da 11. Ph ise 7 gibi.

Bitkili akvaryumumda ise Ph'ı 6.6 ya ayarladım (cihazı almadan önce Co2.i 24 saat kesintisiz veriyordum). Akvaryumumda ki TDS 405 ve Gh 11 şebeke ile aynı.

Bu arada hem bitkili hem discus tankımda su değişimlerini RO suyu yerine 3'lü kartuş (sediment ve karbon filtreli) filtre çıkışından aldığım su ile yapıyorum. Su değişimi sonrasında tedbir amaçlı olarak da Seachem Prime kullanıyorum.

RO suyu kullandığım zaman da (ki discus tankımda RO suyu ile yapıyordum bir ara) bu sefer de KH 0 veya 1 gibi bir değer çıktığı için kh plus kullanmak zorunda kalıyordum ki bakteriler için kh minimum 3-4'lü seviyelerde olması için.

Bulunduğunuz yerde ki şebeke su değeri önemli bence. Ben de yurtdışından hesaplı olduğu için Seachem Neutral Regulator almıştım ancak hiç kullanmadım.

RO suyunu şu an tekrardan üretim denemesine aldığım eş discusumun tankında TDS değerini yaklaşık 100ppm çekmek için kullanıyorum.

Üretim ile uğraşmıyor ve balıklarınız da şebeke suyunuza alışmış ise bırakın kendi hallerine :))
120x60x50h Pterophyllum Altum
Uzun bir aradan sonra tekrardan merhaba. Düşük destekli olarak başladığım bu akvaryumda aradan geçen süre zarfında şu ilaveler yapıldı;
- Mevcutta bulunan Chihiros Vivid2 armatüre 1 adet daha ilave yapıldı.
- Co2 sistemi ve Eheim Ph Control Set ile şimdilik Ph 6.8 olarak ayarlandı (çeşme suyu kh değeri 3 çıkmakta).
- Chihiros wifi 4'lü dozaj cihazı ile gübre takviyesi de otomatiğe bağlandı.
- Bu tankta bulunan Altumlar 180cm.'lik Discus tankına aktarıldı.
- Yeni bazı bitkiler eklendi.
- Kurulumdan bir süre sonra oluşan diotomdan nerite salyangozları sayesinde kurtuldum.
- Sunset platylerimiz bolca yavruladı. Yavaş yavaş büyüyorlar.

Son halini gösterir videoyu burada ki instagram hesabımdan paylaşıyorum.

https://www.instagram.com/reel/C7hawiTIwQ7/?igsh=M3l1ZDY0NXR5N2o2
Eheim Ecco Pro 200 Mü? Eheim Klasik Modeli Mi?
Batuhan bey, o akvaryumda sadece 7-8 adet kadar platy, moly olduğundan yeterli geliyordu. Canlı yükü çok azdı
Eheim Ecco Pro 200 Mü? Eheim Klasik Modeli Mi?
Merhaba. Bir öneride de ben bulunmak isterim...

Kardeşime hediye olarak aldığım 60 40 40 akvaryumda Eheim Eco Pro 300 filtre mevcut. Yaklaşık 2 yıldır sorunsuz kullanmaktalar. Bu seti onlara alırken Oase filtre ile henüz tanışmamıştım. Ben de o dönemde akvaryumlarımda Eheim 5e 700 filtreleri kullanmakta idim.

Ancak daha sonrasında Oase Biomaster Thermo 850 filtrelerden 3 adet aldım. Şu anda 180 60 60 akvaryumumda 2 adet, 120 60 50 akvaryumumda ise 1 adet olarak kullanmaktayım.

Bu filtrenin en sevdiğim yanı dahili ısıtıcı ve ön filtreleme haznesinin olması. Kova içinde ki malzemelere dokunmadan sadece bu ön filtre süngerlerini ayda 1 temizlemeniz yeterli (Ben öyle yapıyorum. Kova içinde ki sepetlerin bakımını 4-5 ayda bir yapıyorum).

Eheim 5e 600t dahili ısıtıcılı modelini de kullandım. Isıtıcı ayarını dijital olarak filtre kovasından görebilmek ve ayarlamak güzel bir özellik idi. Ancak Eheim, ısıtıcıyı kovanın en altında rezistans şeklinde kullanmış iken Oase yeri geldiğinde tak çıkar mantığı ile kullanabileceğimiz bir şekilde ısıtıcıyı kullanmış. Isıtıcı arızalanır ise yenisi alıp kendiniz kolaylıkla değiştirebiliyorsunuz.

Eheim 5e serisinin en sevdiğim yanı ise wifi kontrol ile debi ayarlarını istediğiniz saatte kısıp açabilmek, kayıtlı 4 akış modelinde su akışı yapabilmek idi.

Şu anda bu Oase filtrelerimden memnunum. Sizin akvaryumunuz için de Oase Biomaster Thermo 250 modeli uygun olacaktır düşüncesindeyim.
dış filtre deneyimleri(Dış filtre almadan bir göz atın)
Geçmiş olsun. Evet ısıtıcı en son çalışması gereken mlz idi. Su çekmemesi ise pompası birkaç kez sağlam basmak gerekiyor. Filtre içine su gelmesi için.

Filtre içinden çıkan son 2 sepette bulunan Oase'nin kendi K1 media filtresi yerine Seachem Matrix veya Sera Siporax kullanabilirsiniz.

Ayda bir kez ön filtre süngerlerini temizlemek iyi olacaktır.
Fluval 207 Dış Filtre
[QUOTE=musses00]Tunze marka protein skimmer var onu kullanmayı düşünüyorum. O zaman sadece protein skimmer ve dalga motoru yeterli olur ?
O zaman şunu sormak istiyorum. Bir akvaryumum daha var onuda kurucam tatlı su için o da 54 lt daha çok basit bitkilerle fluval 207 yeterli olurmu[/QUOTE]

Yahya Bey, Tunze PS şayet 9004 ise uygundur. Ancak 9001 modeli ise bence yetersiz kalır (Tunze 9001, 9004 ve 9012 modellerini kullandım).

Bahsettiğiniz hacimde bir akvaryumda haftalık su değişimleri yaparak PS kullanmadanda sistemi çevirebileceğinizi düşünüyorum.

Hatta gerektiğinde zeolit, karbon vb. malzemeler kullanmanız gerektiği durumlarda şelale filtre ile takviye edebilirsiniz.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 18 Online Kullanıcı, 10 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.