Green Terror Yumurtlama Ve Yavru Bakımı


hasangdkÇevrim Dışı

Kayıt: 12/06/2017
İl: Bolu
Mesaj: 4
hasangdkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Haziran 2017 18:30

Merhabalar

Green terror konusunda çok acemiyim. Bu yüzden tecrübeli g.t. sahiplerinin çok acil tavsiyelerine ihtiyacım var. Acil diyorum çünkü gün geçtikçe yumurta diziyorlar maşallah. [:D]

Öncelikle balıkarın türü konusunda eminim forumlardaki bütün fotolarla karşılaştırma yaptım

Yaklaşık 5-6 cm civarında aldığım 5 adet g.t.den ikisi 125 lt tankın içinde eş tutup yumurta bıraktı. Ne yaparsak yavru kaybı vermeyiz diye araştırırken eş tutan erkekle başka bir dişiyi diğer köşeye yumurta dizerken yakaladım. Ancak 2 gün sonra yumurtalar kayboldu. Bunun üzerine anne ve baba harici diğer 3 balığı başka bi tanka aldım. (125 lt)

Yavrular serbest yüzmeye başladığı anda babayı da diğerlerinin yanına aldım. Anne ve yavrular 125 lt de tek takılıyorlar.

Bizim bu durdurulamaz baba diğer akvaryuma geçtiği gün 2 nolu eş ile yine çiftleşti ve yumurta bıraktı. Sonuç olarak bu yavrularda şu an keselerden kurtulmak üzere. Baba ve diğer iki vasıfsız balığı yine başka bi tanka ayırdım. Tanka koyduktan 3-4 saat sonra ordan da bi dişi yakaladı kendine ve onunla da çiftleşmeye çalışıyor.

Özet olarak 3 ayrı dişi ile her girdiği akvaryumda eş tutan ( ikisinden yavruları mevcut ) bir erkek gt ve 3 eşi ve de tek takılan cinsiyetini kestiremediğim biraz küçük kalmış bir g.t. Grubu, sürüsü veya koloni adına ne denirse ondan mevcut elimizde.

İlk yavrular güzel güzel büyüyor artemia falan yiyorlar. İkinci yavrular keseden çıkmak üzereler. Üçüncü yavrular yolda gibi ve başkada akvaryumum maalesef kalmadı.

Size sorum yavruları bir tankta birleştirip anneleri yalnız bıraksam ve babayı yine akvaryumdan akvaryuma gezdirsem balıklar açısından sağlıklı olur mu?
Yavrular arasında yaklaşık 15 gün kadar fark olacak. Bu yavrular birbirlerini yer mi?
Yavru bakımı konusunda ve rahat üremeleri açısından tavsiyeleriniz nelerdir?
Son olarak bu kadar hızlı bir baba g.t. normal mi? [:D]

Sağlıklı hobiler.

Beğenenler: [T]189081,DogukanCAN35[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Cem ÖcalÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/07/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 2340
Cem ÖcalÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Haziran 2017 20:56
Latince Adı: Aequidens sp. "Goldsaum"
Coğrafik Kökeni: Kuzey Peru ve Güney Ekvador'un akarsuları, göletleri ve sızıntı kanalları.
Beslenme Biçimi: Etçil
Davranış Biçimi: Orta derecede agresif
Kendi Türlerine Davranışı: Orta derecede agresif
Yüzme Seviyesi: Taban - Orta
Cinsiyet Ayrımı: Erkekler nisbeten daha büyük boydadır ve renkleri daha parlaktır. Erişkin boya geldiklerinde kafa yapabilirler. Dişilere oranla daha ihtişamlı üst ve alt yüzgeçleri vardır. Gövde yanında bulunan noktalar dişilerde daha belirgindir. Üst yüzgeç ve kuyrukta bulunan turuncu bantlar erkeklerde daha kalındır. Dişilerin solungaç kapağındaki desenler erkeğinkine göre daha düzensizdir. Bu ayrımları yavru balıklarda yapmak çok zordur.
Üreme: Düz bir kayanın üzerine 400'e kadar yumurta bırakırlar. Yavrularını korurlar.
Sıcaklık: 26°C - 27°C
En Fazla Büyüdüğü Boy: 25 cm.
En Az Akvaryum Hacmi: 200 litre (tek erkek için)
Su Sertliği: 5 - 10 °dH
pH: 6.5 - 7.5
Zorluk Seviyesi: 3
Genel Yorum: Büyük akvaryumlarda bakıldığı taktirde rahat beslenebilecek sorunsuz bir balıktır. Küçük akvaryumlarda dar bölgede agresfilikleri artacaktır. Bazı yerlerde Blue Akara olarak pazarlanmaktadırlar, ancak Blue Akara daha farklı bir türdür. Yutabileceği boydaki balıklar için tehlikelidir,. Karma akvaryumlarda tek olarak bakılabilir; fakat burada dikkat edilmesi gereken yanındaki diğer türlerin boyutları ve akvaryum hacmidir. Vieja türleri, jack dempsey, astronot ve diğer orta derecede agresif amerikan türleriyle birlikte beslenebilir. Bu balık hakkındaki şikayetler akvaryum hacmi genişletildiği zaman genelde sonlanır. Türdeşlerine karşı oldukça agresifdir. Diğer türlere karşı, yem yeme zamanı dışında pek saldırganlık göstermez. Yem yerken isminin hakkını verir. En gösterişli ve en popüler büyük amerikan türlerinden biridir. Büyüme hızı Orta Amerikalı büyüklere ve astronotlara göre oldukça yavaştır. Son derece interaktif, agresifliği ve karakteri bireye göre değişiklik gösterebilen bir türdür.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hasangdkÇevrim Dışı

Kayıt: 12/06/2017
İl: Bolu
Mesaj: 4
hasangdkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Haziran 2017 03:15
Teşekkürler Cem bey.
Bu yazıyı daha önce de okumuştum ama benim durumlar biraz sıradışı sanırım

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DogukanCAN35Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/09/2016
İl: Izmir
Mesaj: 1027
DogukanCAN35Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Haziran 2017 04:31
[QUOTE=hasangdk]Teşekkürler Cem bey.
Bu yazıyı daha önce de okumuştum ama benim durumlar biraz sıradışı sanırım [/QUOTE]

O gt ile ayni odada uyuma [:D][:D][:D]
Masallah daha ne guzel besliyorsun cesitli yemlerle demekki meyvesini veriyor ne guzel insallah irkida guzel bir baliktirda yakisiklidir yavrularida guzel guzel olsun saglikli saglikli mecburiyettende olsa 3 boy yavruyu ayni yere koymak sorun cikartacaktir ama hepsi yakin vadeli olacagi icin cok problem olacagini dusunmuyorum cok boy farki atip pislik yapan olursa alip buyuklerin yanina at onuda yavrular degilde o dusunsun ;))

Beğenenler: [T]81103,Kınayu[/T][T]198014,hasangdk[/T]
+1: [T]81103,Kınayu[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BasarBASARANÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/06/2016
İl: Ankara
Mesaj: 351
BasarBASARANÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Haziran 2017 07:42
Aralarında 15 günlük fark olması sorun yaratacaktır ilk zamanlar olmasa dahi sonrasında ufaktan yemeler başlar ve bu devam eder,yaşadıgım bır konudur...
Saygılar

Beğenenler: [T]198014,hasangdk[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KınayuÇevrim Dışı

[B]14703,1[/B]
Kayıt: 02/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 21466
KınayuÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Haziran 2017 08:11
Selamlar öncelikle yeni yavrularınız yumurtalarınız hayırlı olması dileğimle [:iyi:] [:nazar:] Yavrular arasında 15 günlük fark dediğiniz türde öncelikle bir sorun olacağını düşünmüyorum birleştirmeniz zaten en mantıklısı olacaktır.
Birbirlerini yemeleri imkansızdır aç kalmadıktan sonra olası zayıf düşen bakımsız kalan yavrular nerde olursa olsun zaten ölecektir bu doğanın kanunu [:(] Üreme yavrular büyüdükleri zamanmı ? Düzenli yemleme dinlenmiş suyla sürekli peryodik su değişimleri yem çeşitliği ve türe has beslenme. Ayrıca zaten babaları meydanda onlar her şekilde ürer maşallah [:lol:] [:nazar:] O erkeği kaybetmeyin sakın öyle balık iş yapar her zaman [;)] Bakmakta olduğunuz tür olarak pek sefil bir tür değildir. Erkek çalışıyor demektir. dişi sayınızda fazla olduğuna göre hayvanın canına minnet hiç karıştırmayın dişileri ayrı akvaryumda tutarak sürekli dolaştırın. Böyle bir tane Tropheus Doboisi erkeğim vardı dişiler hazır olmayınca kendi etrafında dönüyordu.Gelen arkadaşlar bu erkekte iş var diye baya takılırlardı bu sizinkide o hesap bir insan daha ne ister [:iyi:] Miskin miskin duran balıktan hayır gelmez ayrıca takla atmayana yemek yok valla [:P]

Beğenenler: [T]192491,Ches[/T][T]189081,DogukanCAN35[/T][T]198014,hasangdk[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hasangdkÇevrim Dışı

Kayıt: 12/06/2017
İl: Bolu
Mesaj: 4
hasangdkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Haziran 2017 23:34
Fikir veren herkese teşekkürler. Olayı biraz doğalarına bıraktım 2 kez daha yavru aldım. [:D] Erkek fazlasıyla arsızmış onu anladım [:)))]. Yavrular göz kararı boylandıkça büyük, tek bir tankta büyütmeyi düşünüyorum. Umarım kardeş kardeş büyürler. Toplamda 15 gün aralıklı 4 kez yavru çıktı, 5. yolda. Büyüdükçe forumdan isteyene hediye etmeye çalışacağım. Sonuçta binlerce yavru olacak elimde paylaşmak gerek [:D]

[QUOTE=DogukanCAN35]

O gt ile ayni odada uyuma [:D][:D][:D]
Masallah daha ne guzel besliyorsun cesitli yemlerle demekki meyvesini veriyor ne guzel insallah irkida guzel bir baliktirda yakisiklidir yavrularida guzel guzel olsun saglikli saglikli mecburiyettende olsa 3 boy yavruyu ayni yere koymak sorun cikartacaktir ama hepsi yakin vadeli olacagi icin cok problem olacagini dusunmuyorum cok boy farki atip pislik yapan olursa alip buyuklerin yanina at onuda yavrular degilde o dusunsun ;))[/QUOTE]

Hemen yanında fil kulaklarım var. Onları da düşünerek akvaryumun üstünü hiç açmıyorum. İnsan düşünmüyor değil bazen [:)))]

Beğenenler: [T]189081,DogukanCAN35[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir