ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
hasangdk
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Haziran 2017 17:51
Son Ziyaret:
22 Şubat 2022 22:35
Toplam Mesaj:
4 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Hasan Gedük
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Bolu
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Hasan Gedük

SON 3 MESAJI

Green Terror Yumurtlama Ve Yavru Bakımı
Fikir veren herkese teşekkürler. Olayı biraz doğalarına bıraktım 2 kez daha yavru aldım. [:D] Erkek fazlasıyla arsızmış onu anladım [:)))]. Yavrular göz kararı boylandıkça büyük, tek bir tankta büyütmeyi düşünüyorum. Umarım kardeş kardeş büyürler. Toplamda 15 gün aralıklı 4 kez yavru çıktı, 5. yolda. Büyüdükçe forumdan isteyene hediye etmeye çalışacağım. Sonuçta binlerce yavru olacak elimde paylaşmak gerek [:D]

[QUOTE=DogukanCAN35]

O gt ile ayni odada uyuma [:D][:D][:D]
Masallah daha ne guzel besliyorsun cesitli yemlerle demekki meyvesini veriyor ne guzel insallah irkida guzel bir baliktirda yakisiklidir yavrularida guzel guzel olsun saglikli saglikli mecburiyettende olsa 3 boy yavruyu ayni yere koymak sorun cikartacaktir ama hepsi yakin vadeli olacagi icin cok problem olacagini dusunmuyorum cok boy farki atip pislik yapan olursa alip buyuklerin yanina at onuda yavrular degilde o dusunsun ;))[/QUOTE]

Hemen yanında fil kulaklarım var. Onları da düşünerek akvaryumun üstünü hiç açmıyorum. İnsan düşünmüyor değil bazen [:)))]
Green Terror Yumurtlama Ve Yavru Bakımı
Teşekkürler Cem bey.
Bu yazıyı daha önce de okumuştum ama benim durumlar biraz sıradışı sanırım
Green Terror Yumurtlama Ve Yavru Bakımı

Merhabalar

Green terror konusunda çok acemiyim. Bu yüzden tecrübeli g.t. sahiplerinin çok acil tavsiyelerine ihtiyacım var. Acil diyorum çünkü gün geçtikçe yumurta diziyorlar maşallah. [:D]

Öncelikle balıkarın türü konusunda eminim forumlardaki bütün fotolarla karşılaştırma yaptım

Yaklaşık 5-6 cm civarında aldığım 5 adet g.t.den ikisi 125 lt tankın içinde eş tutup yumurta bıraktı. Ne yaparsak yavru kaybı vermeyiz diye araştırırken eş tutan erkekle başka bir dişiyi diğer köşeye yumurta dizerken yakaladım. Ancak 2 gün sonra yumurtalar kayboldu. Bunun üzerine anne ve baba harici diğer 3 balığı başka bi tanka aldım. (125 lt)

Yavrular serbest yüzmeye başladığı anda babayı da diğerlerinin yanına aldım. Anne ve yavrular 125 lt de tek takılıyorlar.

Bizim bu durdurulamaz baba diğer akvaryuma geçtiği gün 2 nolu eş ile yine çiftleşti ve yumurta bıraktı. Sonuç olarak bu yavrularda şu an keselerden kurtulmak üzere. Baba ve diğer iki vasıfsız balığı yine başka bi tanka ayırdım. Tanka koyduktan 3-4 saat sonra ordan da bi dişi yakaladı kendine ve onunla da çiftleşmeye çalışıyor.

Özet olarak 3 ayrı dişi ile her girdiği akvaryumda eş tutan ( ikisinden yavruları mevcut ) bir erkek gt ve 3 eşi ve de tek takılan cinsiyetini kestiremediğim biraz küçük kalmış bir g.t. Grubu, sürüsü veya koloni adına ne denirse ondan mevcut elimizde.

İlk yavrular güzel güzel büyüyor artemia falan yiyorlar. İkinci yavrular keseden çıkmak üzereler. Üçüncü yavrular yolda gibi ve başkada akvaryumum maalesef kalmadı.

Size sorum yavruları bir tankta birleştirip anneleri yalnız bıraksam ve babayı yine akvaryumdan akvaryuma gezdirsem balıklar açısından sağlıklı olur mu?
Yavrular arasında yaklaşık 15 gün kadar fark olacak. Bu yavrular birbirlerini yer mi?
Yavru bakımı konusunda ve rahat üremeleri açısından tavsiyeleriniz nelerdir?
Son olarak bu kadar hızlı bir baba g.t. normal mi? [:D]

Sağlıklı hobiler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.