İşte Amerikan Rüyası


Emre KaradumanÇevrim Dışı

Kayıt: 27/04/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 887
Emre KaradumanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2011 16:47
Baba direk telefonda konuşalım bence 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mekrögÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 2513
mekrögÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2011 16:52
[QUOTE=Cenk Bildir]Görkem, Uaru'yu tek beslemeyin demenin sebebi  kapışmaların ya da çekingenliklerinin azaltılması amaçlı mı? Yoksa başka bir sebebi mi var? [/QUOTE]
 
Abi tek tür değil, yanlış ifade ettim, bir tane bakılmamasını ifade etmek istemiştim. Diğer balıklardan o kadar farklılar ki, kendi türünden olmayınca yalnızlıklarını çok belli ediyorlar. Sanki oyuncağı alınmış bir çocuk gibi hüzünlü hüzünlü yüzüyor. Benim Uaru İzmirden Umuttan gelmişti bana bende 5 cm daha büyüdü ve Oodium dan kaybettim, o zamana kadar ilk geldiği 3 ayı saymıyorum (çok aktifti) ölene kadar yalnızlığını bana sürekli hissettirdi.
 
Yazımdada, sadece Kurbağa akvaryumu pek görmedim, sürekli Heroslar ile karmalardaydı Kurbağalar  
 
Yeşil Papağan Heroinelerde ki favorimdir. Hilkat garibesinden sonra gerçek papağan neymiş insanlar kesin görür eğer gelirse. Tabi fiyatı çok önemli bu aşamada.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Koksal GurkanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 6964
Koksal GurkanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2011 17:01
Rüyanın 1000. sayfası geçilmiş olan bu günlerde "Türkiye'de Bulunan Türler" listesi oluşturmakta fayda görüyorum. Hatta mümkünse yanına bulunduğu illeri de yazarak takip yapılabilir. Bulunabilirlik, nadir olup olmadığının görülmesi, arayanların fikir sahibi olması ve bir de bundan sonra nelerin gelmesi gerektiğini görmek adına yararlı olacaktır.

Kabaca bir liste olsun ve fikir versin diye topluca yazayım dedim. 2. ve 3. gruptakiler daha dışarıda tutulsa da bulunmalı diye düşünüyorum. Ama bu konunun esas olayı 1. grup olduğundan sanırım onlara odaklı olarak liste olacaktır.

Grup 1
Midas, joker, jaguar, oscar, arowana, ateşkafa, ateşağız, sajika, rainbow, keyhole, geophagus türleri (altifrons, surinamensis, iporagensis, satanoperca, juripari,vb), zebra, green terror, red terror, mayan, persai, severum türleri (green, gold, red, rotkeil, notatus, severus,vb), jack dempsey, ebjd, ramirezi, bolivian ram, kakadu, agassizi, borelli, hogsloi, inca, steel blue, viejita, nannacara anomala, laeticara dorsigera, laeticara curviceps, mızrak cichlidler,...

Grup 2
Discus, melek, altum, corydoras türleri, vatoz türleri, tetra türleri, kılıçkuyruk, plati,...

Grup 3
Piranha türleri (Pygocentrus türler, Serrasalmus türleri, Pacu,...), arapayma, timsah balığı,... Köksal Gürkan2011-05-11 17:03:18

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Umut KatipoğluÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 16/08/2008
İl: Izmir
Mesaj: 3335
Umut KatipoğluÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2011 17:10
Abi haklısın daha detaylı olarak konuşmak daha iyi olur, ama yinede genel hatlarıyla istenilen türler resmi görünsün, rötüşlarını daha detaylı olarak gerek benimle gerekse Hasan abi ile konuşuruz.
Kendi aramızda kalmayalım ki ülkemizin heryerindeki hobicilerde istediği türleri yazsın sonra getirtebildiklerimiz ile ilgili olarak ayrı bir konu açılır.
 
Elbette Rüyayı sadece ithalatla doldurumak istemem.
 
Çünkü esas olarak olmayan türleri 1 poşet getirdikten sonra ithalatçıya zarar vermeyecek sayıda satın almak ve dağıtmak, hemde bu sayede devamında gelecek nadir türler ile ilgili bir kapı açmak istiyorum.
Şimdiden Uaru Fernandeyepezi resmi belirginleşti, Yeşil Papağan ile ilgili olarak Görkem bir zamanlar bir araştırmadan bulunmuştu ve çok pahalı olduğu sonucuna varmıştı. Meslea şimdi isteyen Cenk abi var.
 
 
Bu arada bu kadar bahsetmişken bu 2 kahramanı da bir hatırlatalım istedim.
 
 
Köksal abi teşekkürler, ben yazarken sen var olanların listesini oluşturmaya başlamışsın bile.
Bence ısrarla istenilen 6-7 tür çıkarsak ithalatçıyı da mağdur etmeden ilk partiyi ülkemize kazandırmış oluruz.
Abi Yalnız o liste içerisinde eklemek istediğim bir tür var. Ispatlanmış bir Notatus yok.
Aranılan nadir tür Listesinde Ülkemize bir çok sefer Black Belt adı ile giriş yapan fakan kırma yada farklı varyete çıkan balıklar için min. sayıda Black Belt ekleyeceğim. Sanırım bunu da arayan bir çok kişi vardı. Viejalar arasında bir çok aranılan tür var. Ama sanırım 40 tane gelse bitecek kadar talebi olan yok.
 
 
Shadow designer2011-05-11 17:19:29

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

pckobatÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/08/2009
İl: Amasya
Mesaj: 1934
pckobatÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2011 17:33
Şahsen şu türleri:
Ülkemizde gördügümüz klasik türler dışındaki türler diye düşünüyorum.Ama talepten önce en azından fiyat aralıgı netleşmeli.Mesela talep eder ister sonra fiyatı duyunca vazgeçtimder ithalatçı madur siz mahçup olursunuz.İlk baştan bazı şeyler belli olmalı.İyi forumlar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Emre KaradumanÇevrim Dışı

Kayıt: 27/04/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 887
Emre KaradumanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2011 17:54
Burada Fatih kardeşime katılıyorum talep ve alım işi çok önemli aslında .Burada dönüp dolaşıp gene hobici zarar ediyor uzun vadede.Balığı getiren arkadaş sonuçta kar zarar hesabını gütmek zorunda.Eğer balığı getirir ve talep olmazsa bir daha bu işe girmez venadir Amerikanlar gene bizim için hayal olur.Bunları dikkate alarak başka bir başlık adı altında biz Amerikancıların istediği ve almayı garanti edeceği türlerle ilgili bir başlık açılsın ve ithalat listesi isteyen her forum üyesine verilsin ve belli bir kapora karşılığında talepler toplansın.Daha önce bunu bir kaç arkadaş denedi ama yapamadı.Ama bu seferki arkadaş ticari yönden olduğu kadar hobici sıfatınıda bu işe taşıyor bu bizim için bir avantaj.Tabi bu arada nadir türlerin hangisi olduğu kadar bedelininde ne olduğu ve bu bedelin karşılanması gerektiği hususunada dikkat çekmek isterim nadide türlerden bahsediyorsak eğer eminönünden balık almadığımızı hatırlayıp elimizi azda olsa taşın altına sokmamız gerektiğini düşünüyorum.Aradaki 5-10 tl lik bir fiyat marjınıda nadir türden sebep karşılamamız gerekecek arkadaşlar.Buda nadir türlerin dikeni olsa gerek.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Gürkan HocaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/03/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 3278
Gürkan HocaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2011 19:00
Biraz fazla tüketmiyor muyuz?
Elimizde var olan türlerin tadını çıkarsak? Bence hızlı tüketiyoruz. Bir flowerhornu alıp 2 yaşına getirmeden tadına varılmaz diye düşünüyorum. Veya uaruyu, altumu alıp da birkaç sene beslemeden elden çıkarmak çok kolay olmamalı. Lepistes bile en az 6 ay beslenmeliki, yavru alıp o yavruların ne renk çıkacağını seyredebilmeli...
Ha, yeni türlerin girmesi herkes için iyi ama rüzgar esiyor, kapılıp gidiyoruz.
Kaç kişi ülkede varolan tüm amerikanları hakkını vererek besledim diyebilir?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mekrögÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 2513
mekrögÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2011 19:40
Valla Gürkan abi zamanında bu türlere kimse ulaşamamış he ulaşmış değerini bilememiş. Şimdi biraz özenmek biraz imrenmek bu türleri her zaman bulamayacağımızı düşünüyoruz. Büyük ihtimalde öyle olacak. Getirip satamayan ithalatçı, petshop v.b. bir daha girmeyecek bu balıklara.
 
Haklısın ama gazımızı almamız lazım. Bir haftadır yemek yemediğini düşün ve sürekli dönerci, kebapçı bilimum iştah açıcı restoranların olduğu yerleri görüyorsun ama yiyemiyorsun. Birisi geliyor sana 10 çeşit yemek söylüyor. Hali ile hepsinden yemek istiyorsun ama midede bir yere kadar o zamanda birini yarı yiyorsun öbüründen bir kaç lokma alıyorsun gibi...
 
Dediğim gibi gazımızı almamız lazım. Sonrasında zaten herşey oturacaktır. 6 yaşında 7 yaşında balıklarımız olacak, şahsen yeni tanka geçtikten sonra başka balık istemem diyorum, balıklarımızın bu yaşlara gelmiş halini görmek nasip olacaktır hepimize.
 
Bahane değil bu dediklerim haklı eleştirdiğin davranışa ama gerçek böyle malesef. Herşey güzel ülkemde yavaş veya çok hızlı ilerliyor. Ortası yok, orta olmayıncada sahne bu şekilde. Genç arkadaşlara inancım büyük, hepside olması gerektiği gibi balıklarına bağlı ve en önemlisi maymun iştahlı değiller. Hepsine herkese koca bir MAŞALLAH!

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DemasoniloverÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]6521,2[/B]
Kayıt: 09/08/2008
İl: Mugla
Mesaj: 1213
DemasoniloverÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2011 19:48
Bunun bence hızlı tüketmek yada başka bir deyişle rüzgarlara kapılmakla pek bir ilgisi yok. Daha ilk defa adam gibi bir amerikan tankı kuruyorum, ilk balıklarım Görkem'in koca severumları, bu ülkede var olan tüm amerikanlar varda olsaydı, ben yine severum seçerdim ama bu seçim herkes için aynı olmayabilir ! Tamamen zevk meselesi, dolayısıyla tüm türler olmalı ve hobici kendi fiziki ve maddi imkanlarının ışığı altında istediği türü besleyebilmeli.

Heryerde zebra, midas var diye illa onlardan başlayıp tadını çıkardıktan sonra nadir tür isteme hakkımız doğmuyordur sanırım, besleyeceğim ilk türümüde olabilecek en nadir türlerden kullanabilmeliyim bence.

Umut'un ve Köksal Beyin yapmaya çalıştıkları yaklaşık iki senedir ''ah şunu bir yapabilsek'' diye umduğum projedir. Bence akvaryum.com diğer ülkelerdeki forumlardan farklı olarak bu tür organizasyonlara önderlik etmeli ve hobicilerin diledikleri türleri edinebilmesi konusunda tüm imkanlarını kullanmalı çünkü burası ne Almanya nede İngiltere maalesef. Birşeyler var olan sürecinden daha erken olsun istiyorsak bu platform bunu yapabileceğimiz tek adres.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fredÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/10/2010
İl: Izmir
Mesaj: 568
fredÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2011 20:47
[QUOTE=Shadow designer]
Kadir tabi ki Karşıyada olmayacak, zaten ben balıklar İzmir'de dedim.(35)     
Ama listelerde Balzanii mevcut ve büyük ihtimalle gelecek.
[/QUOTE]

Geopları Erkan Abi getiriyor diye dedim ben abi.Yoksa Allah'ıma bin şükür Tepecik'liyim
Bu türlerin adını duymak bile beni çok heyecanlandırdı,umarım herkes istediğini alır.
Ayrıca benim balıklarımın notatus çıkacağına inancım tam

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CheteenÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/05/2007
İl: Eskisehir
Mesaj: 1229
CheteenÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2011 21:41
[QUOTE=Gürkan Hoca]Biraz fazla tüketmiyor muyuz?
Elimizde var olan türlerin tadını çıkarsak? Bence hızlı tüketiyoruz. Bir flowerhornu alıp 2 yaşına getirmeden tadına varılmaz diye düşünüyorum. Veya uaruyu, altumu alıp da birkaç sene beslemeden elden çıkarmak çok kolay olmamalı. Lepistes bile en az 6 ay beslenmeliki, yavru alıp o yavruların ne renk çıkacağını seyredebilmeli...
Ha, yeni türlerin girmesi herkes için iyi ama rüzgar esiyor, kapılıp gidiyoruz.
Kaç kişi ülkede varolan tüm amerikanları hakkını vererek besledim diyebilir?
[/QUOTE]

Bu konuda Gürkan abiye katılıyorum.. Çok hızlı bir dönem geçiriliyor.. Bundan 1 sene öncesiyle çok fark var.. Akvaryum işleri sadece bir sonraki basamağı olduğu sürece heyecanlı geliyor bana.. Yeni türler gelmesini yine can-i gönülden istiyorum.. Ama bütün heyecan birden yaşanmayıp zamana yayılmalı bence.. Sonuçta bize amerikan beslemek için 2 senen var.. Ne besleye bilirsen besle denmiyor ki.. Örneğin Salvini.. Eskiden sadece Ümit abinin (Rastlantısal) akvaryumunda görebildiğim imrendiğim bir balıktı.. Herkes için heyecan dolu bir balıktı.. Ama rüzgarı sadece şöyle bir esip geçti.. Bu türün hakettiği bu değildi bence.. 

Yada astronot.. Tamam eskiden beri bilinen bir balık.. Ama besleyen çok fazla tanıdığım yok.. 1,5-2 yaşına kadar küçüklüğünden itibaren beslenen bir astronot amerikan cichlidleri havasını sonuna kadar yaşatabilir.. Ama heyecanla yeni türler alınıyor, bir süre besleniyor.. Sonra tam tadını çıkarmaya başlamışken, bakıyorsunuz başka türler gelmiş.. Ee tabiki o türü besleyeceksiniz.. Sonuçta bambaşka bir heyecan olacak.. Bu da böyle devam edecek.. 

Ben o keyholeüm ölmeseydi halen daha beslemeyi düşünüyordum.. Yada sajicalarım.. Ben aldığımda 1-2 cmler iken şimdi onları büyütüp yavrularını aldım.. Şimdi o yavrularda yavrulamak üzere.. Ve halen heyecanla izliyorum onları.. Kişisel bir zevk olsada bence bu daha güzel bir duygu.. Aynı şeyleri argentea ve red terrörle de yaşamayı çok istiyorum.. Ama daha sajicalar duruyor bakalım..  

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BingulÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 20/05/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 748
BingulÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2011 21:56
Erkeğin zulmü sebebiyle iki gün önce camla ayırdığım brasiliensis çiftimin camın kalkmasıyla anında sergilemeye başladıkları ama benim pek resimleyemediğim görüntüleri;
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

wolverin55Çevrim Dışı

Kayıt: 02/01/2011
İl: Samsun
Mesaj: 207
wolverin55Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2011 22:04

Tüketim konusunda herkesin ayrı bir fikri olabilir amerikanlara hepsinin ayrı mizacı var derken insanları unutmayalım

bana gelirsek 152x62x52 boyutlarındaki tankım geldi fakat memlekette boş bir şekilde beni beklemekte gidince astronot ,gt, jaguar, carpinte,zebra,ateşkafa besliyeceğim fakat dış filtreyi hailea hf-300 mü yoksa eheim 2226 alsam bilemiyorum ısıtıcıyı eheim alıcağım o kesin fakat dış filtrede karar veremedim. Eheim mı biliyorum fakat hailea nasıldır bilemiyorum arada 60tl fark var kullanan varsa deneyimlerini paylaşırsa sevinirim.

wolverin552011-05-11 22:07:33

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Cenk BildirÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/11/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 2341
Cenk BildirÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2011 22:07
Önder, yazıyı okumadan en sağdaki fotoyu gördüğümde erkek festae sandım.... maşallah formu çok güzel.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir