ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Bingul
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
186
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Mayıs 2010 09:36
Son Ziyaret:
22 Ağustos 2019 10:18
Toplam Mesaj:
748 [0.15 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Önder Bingül
Doğum Tarihi:
21 Kasım 1979
Yaş:
44
İl:
Istanbul
Meslek:
Petrokimya
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]https://www.akvaryum.com/Forum/imzalar/93586.jpg[/img]

SON 10 MESAJI

Discus İçin Hava Motoru...
Denildiği gibi her tankın koşulları ve herkesin tarzı farklı olabilir, bu konuda mutlak doğru yok ancak şunu da düşünmek lazım, hava motoru kullandığınızda oksijenin suyun içinde çözündüğünü mü düşünüyorsunuz yoksa çıkan kabarcıklar ile yüzey hareketi elde ettiğinizi mi?
Eğer kabarcıklar sayesinde yüzey hareketlenmesi ile suya oksijen kazandırdığınızı düşünüyorsanız, su yüzeyini bir dış filtrenin su çıkışı mı (iç filtre yada kafa motoru da olabilir) yoksa hava motorundan çıkan kabarcıklar mı daha çok hareketlendirir?
Tankım 450 lt bitkili discus tankı ve 2 senedir hiç hava motoru kullanmadım, 2217 dış filtrenin su çıkışını suyun hemen üzerinden veriyorum ve sonuç yeterli.
Discus İçin Hava Motoru...
Görüntüyü bozmasından ötürü hava motoru kullanmıyorum, su değişimi de yok denecek kadar az. Yüzeyi hareketlendirmek yeterli geliyor.
Yeni Discus Tankı Kurulumu
Ramazan Bey hayırlı olsun, ben siyah fon kullanıyorum ve şahsi fikrim; maviden daha doğal duruyor.
Bitkili Discus Tankı, Yeni Yavrular Syf:18
[QUOTE=tatalevo]Onder bey merhaba

Tankinizin gelisimini bir cirpida okudum. Su anki son durum nedir acaba? Bir de kac discustan kac adet kaldi. Sanirim 8 adet vardi en basta. [/QUOTE]
Merhaba, evet başta 6 büyük 2 küçük olmak üzere 8 adet vardı ve şu an 4 tane kaldı. Bir süredir pek ilgilenemiyorum, o yüzden tank epey bakımsız kaldı. Bir çift hala düzenli yumurta dökmeye devam ediyor.
10 TL'ye CO2 Tüp !
[QUOTE=ityo39]Bir konuda fikir almak isterim...bu CO2 tüplerini mutlaka dik konumda kullanın sakın ha yatırmaya kalkmayın diyen bir çok kişi var forumda. Gerekçeleri CO2 nin tüp içinde kısmen sıvı kısmen gaz halde olması nedeniyle sıvı kısmın tüp çıkışındaki ekipmana zarar verebileceğini söylüyorlar. Emre Kaya isimli dostumuz ise sorun değil yatırın daha güvenli diyor düşme riski daha fazla tehlike yaratır diyor. Bu konuda karşı argüman da mantıklı geliyor bana. Şahsi tecrübe veya fikrinizi merak ettim...[/QUOTE]
O noktada insanlar yanlış şekilde LPG tüpleri ile bağdaştırıyorlar konuyu ancak CO2 tüplerinin dik yada yatık kullanılması hiç bir fark yaratmaz, tüpün içerisinde soğutulmadıkça sıvı olarak bulunmaz. Yatırırken regülatör ve benzeri ekipmanlara uzun süre yük binecek şekilde bir yere yaslamamak daha doğru olacaktır.
Flowerhorn Macerasına Merhaba :)
Akvaryumun görüntüsü çok hoş ancak FH için uygun değil, hızla büyüyeceğini ve epey irileşeceğini düşünürsek o kayaların balığa zarar verme ihtimali var çünkü bazen deli deli tepkiler gösterebiliyorlar. Bunların ihtiyacı daha ziyade geniş yüzme alanı, üstelik çok yiyen ve pisleten bir balık olarak dekor ve özellikle delikli kayalar pislik toplayarak suyun kalitesinin bozulmasına sebep olacaktır. Bitkileri ise eninde sonunda harcayacaktır. Ben de ilk başlarda aynı ebatta bir akvaryumda bakmıştım ama bir süre sonra balık dönerken tankın derinliğini kaplıyordu neredeyse ve 450 litreye almak zorunda kaldım.
Fluval Mi Eheim Mi?
[QUOTE=Tunc Berk]

Kalite kontrol durumu çok zayıf. Fason üretilen eheimlerden kimse memnun değil.
General mobile da Çin de üretiliyor neden insanlar apple alıyor.[:?][/QUOTE]
Tek bir iyi örnekle de, tek bir kötü örnekle de genelleme yapılamaz. Dünyanın işçiliğini yapan dev bir ülkede her ürünün iyisi de kötüsü de üretilir muhakkak. Burada kullanmış kişilerin tecrübelerinden istifade edip, çokta düşünüp kafayı karıştırmadan ekonomik bir karar vermek gerek bence. Çünkü ne filtre alırsanız alın sonuçta asıl temizliği içine koyacağınız malzemelerle sağlayacaksınız, geriye uygun/istikrarlı debi, ses ve düşük sarfiyat kalıyor.
Fluval Mi Eheim Mi?
Şeyda Hanım, mil arızası dışında biraz da uğultuyu saymazsak randımanlı bir filtre. Debi yüksek, sökmesi takması kolay, sepetli olduğu için temizliği kolay vs ancak dediğim gibi benim gözümde her an potansiyel tehlike.
Fluval Mi Eheim Mi?
Eheim'a göre daha sesli çalışıyor ve sürekli mil arızası veriyor maalesef. Kolay ilk çalıştırması, suyu alması ve yüksek debisi ise artıları.
Fluval Mi Eheim Mi?
Ben 450 lt akvaryumda Fluval aldım ama çok pişman oldum, gidip 2217 aldım ve aylardır sıfır sorunla çalışıyor. Fiyatlarını bilmiyorum ama Eheim tavsiye ederim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.