Lernaea (kancalı Kurt)


MertSoyumertÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/11/2012
İl: Ankara
Mesaj: 2765
MertSoyumertÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Kasım 2021 00:07
Fotoğraf:

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/137418/141120210009231.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/137418/141120210009241.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/137418/141120210010011.jpg[/IMG]

Hastalık Belirtileri: Balığın üstünde gözle görünür kurt benzeri canlılar.
Akvaryum Kapasitesi (litre): 140 litre su
Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Moli/velifera kırmaları, kılıçkuyruk, lepistes, neon tetra
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): ph- 7.0-7.5 arası, sıcaklık 26.5 derece amonyak-nitrit 0, nitrat 5-10 ppm
Filitrasyon: Eheim Ecco Pro 200
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Seachem Paraguard (ikincil enfeksiyonlar için)
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.):

Kancalı kurt diye geçen ama kurt olmayan, aslında yengeç gibi bir kabuklu parazit olan Lernaea paraziti üreyerek balıklarıma tek tek yapışıyor. Balıklarımı tanka koymadan önce karantina tankında tutarım, ancak bu canlı uzun süre kendini saklayabildi ve ana tanka girdi. Tankta büyük balıklarla birlikte 2 haftalıktan 4 aylığa kadar yavrular var. Kurt ilaçları (praziquantel, levamisole, fenbendazole) işe yaramıyor, çünkü kurt değil, ancak kolaylık olması açısından kendisinden kurt diye bahsedeceğim. Seachem Paraguard da işe yaramıyor. Antibiyotikler de işe yaramıyormuş, boşuna denemedim.

İlk resimdeki canlı lepistesimin üst yüzgecinden cımbızla çektiğim lernaea'dır. Burada önemli olan husus çekerken bu canlının kafasını koparıp balığın içinde bırakmadan çıkartmak. Ayrıca bu canlıları tek tek toplamak da faydasız, çünkü bu yaşam döngülerinin sadece bir tanesi. Bu parazitle nasıl başa çıkabilirim?

Şu an için düşündüğüm çözüm şu:

1) Cımbız benzeri veteriner kliniğinden alabileceğim bir aletle tek tek bu "kurtları" çekmek.
2) Kurtları çektikten sonra balıkları yarım saat permasollü suda banyo yaptırmak ve üzerindeki görünmeyen canlıları da temizlemek. (veteriner tanıdığım eşliğiyle yapıyorum, dozunu o ayarlıyor, tek başınıza permasol gibi maddeleri kullanmayın, kutusunun üzerinde bile kuru kafa var)
3) Banyodan sonra tanktaki bütün canlıları (bitkiler hariç) karantina akvaryumuna almak.
4) Banyoya bir süre devam etmek (henüz kaç gün, günde kaç kere devam etmek gerektiğini bilmiyorum, araştırmalarım sürüyor.)
5) Bu süreçte karantina akvaryumunu tertemiz tutup, gerekirse kancalı kurtlardan kalan yaraların sebep olduğu ikincil enfeksiyonlar için Seachem Paraguard, Sera Costapur, Sera Mycopur gibi ilaçlar kullanmak, bu ilaçları bir arada kullanmamak.
6) Balıklarda çıkabilecek kancalı kurtları tekrardan cımbızla çekmek ve banyoya devam etmek.
7) Bu süreçte ana tankı boş çalıştırmaya en az iki hafta, gerekirse daha fazla devam etmek. Çünkü bu kancalı kurtlar host (konak) olmadan yaşamını devam ettiremiyor, okuduğum bir kaynak 2 haftada balık olmadan öldüklerini söylüyor, araştırıp teyit edilmesi gerekiyor. Bakteri döngüsünün beslenmesi ve korunması için günlük 1 ppm saf amonyak eklemek, ertesi gün test kiti ile ölçüm ve amonyak çevrildiyse tekrar amonyak eklemek.
8) Eğer tedavi sonunda balıklarda yeni kurt görmezsem ana tanka geri koyacağım.

Notlar:
- Balıklardan çıkan kurtların hepsi dişi, dışarıda kalan yerler dişilerin üreme organları. Tankta serbest yüzen erkek kancalı kurtlarla çiftleşiyorlar, erkek çiftleşmeden sonra ölüyor. Dişi de yumurtluyor, larva bırakıyor ve bu larvalar suda serbest yüzüyor. Avlarını arıyorlar (balıkları) ve onların genelde solungaçlarında barınıyorlar. Sonra dişi kurtlar genelde balıkların kaslarına, eklemlerine ya da derisine kancalarıyla tutunup oradan besleniyorlarmış.

- Bu kurtların balıklardan çıkan yeri Y şeklinde. Şöyle görünüyor (resim internetten):

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/137418/141120210003341.jpg[/IMG]

- Eğer kurtları cımbızla çekerken kurtu kopartıp kafasını içeride bırakırsanız bu balık için büyük sorun olur. Lütfen veteriner hekimlere danışın. (çoğunun balık konusunda tecrübesi yok, ama benzer uygulamalar yapabiliyorlar kedi-köpeklere. Onların yapması daha iyi olur)

- Ulus Akvaryumcular çarşısından balık ALMAYIN. Oradan geldi bu lanet. Alacaksanız en az bir sene karantinada tutun. Üç kere balık aldım, çıkan hastalıklar: Bağırsak kurdu, solungaç paraziti, metronidazole kullanarak geçirebildiğim bir iç parazit, daha aklıma gelmeyen birkaç basit hastalık daha vardır.

- Bu yaratıklar için ilaçlar var, ancak Türkiye'de yok. Biyolojik dengeye de zarar vermiyor. Yurtdışından gelecek biri varsa getirebilirse çok çok iyi olur, benim de ona çok büyük iyiliğim olabilir (maddi anlamda)

[URL]https://microbelift.com/product/lice-and-anchor-worm/[/URL]

- Yukarıdaki ilaç dışında haşere ilaçları da kullanılıyor, ancak cesaret edemem.

- Önerisi, deneyimi olan var ise sonuna kadar açığım.[EDIT]Saussure,2021-11-14 00:14:23[/EDIT]

Beğenenler: [T]190320,esensml[/T][T]195540,Gökdeniz0660[/T]
Teşekkür Edenler: [T]182571,anilagokay[/T]
+1: [T]182571,anilagokay[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kdrackgzÇevrim Dışı

Kayıt: 15/05/2020
İl: Istanbul
Mesaj: 1414
kdrackgzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Kasım 2021 00:31
Seranın hastalıklar için hazırladığı şöyle bir döküman var.
[URL]https://drive.google.com/file/d/1GSgWwn7ILZ7IQWCmMWU2dz95DDYU47wK/view[/URL]
Argulol adında bir ilaçlarını öneriyorlar, ama malesef piyasada yok. Belki veteriner tanıdığınız bunun dozaj ve içeriğine göre alternatif bir şeyler hazırlayabilir.



Ayrıca neon tetra dışındaki diğer balıklar ciddi miktarlarda tuzu kaldıracak balıklar. Tuz tedavisini deneyebilirsiniz.[EDIT]kdrackgz,2021-11-14 00:40:36[/EDIT]

Beğenenler: [T]137418,Saussure[/T]
Teşekkür Edenler: [T]137418,Saussure[/T]
+1: [T]137418,Saussure[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MertSoyumertÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/11/2012
İl: Ankara
Mesaj: 2765
MertSoyumertÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Kasım 2021 00:45
Kadir bey, çok teşekkür ederim. Aradığım ilacın isminin Sera med Professional Argulol olduğunu öğrendim, bu ilaç da sanırım bakteri döngüsüne zarar vermiyormuş. Ve yine Türkiye'de yokmuş.

Bu arada gönderdiğiniz linki hemen bilgisayarıma indirdim, gerçekten çok iyi, tane tane, anlaşılır açıklamışlar hepsini.

Veteriner tanıdıklarım öneri sunmaktan çekiniyorlar, çünkü sucul canlılar hakkında bilgileri yok, bilgileri aldıkları bir dönem ders kadar sadece, pratik veya uzmanlıkları yok. Sadece uygulama kısmında kısmen daha deneyimli oldukları ve en önemlisi soğukkanlı oldukları için yardım alıyorum. Ayrıca teşhis için yardım da edebiliyorlar, o kadar [x(]

Acaba amazon.de'den söylesem gümrüğe takılır mı? Vergisini ödeyip alabilir miyim yoksa yasaklı ürün deyip el mi koyarlar?

Not: Ebay'den baktım, kargo 77 dolar (770 lira), geliş tarihi ise aralık-ocak gibiymiş. Gelebilecek olsa bile aşırı pahalı ve çok geç geliyor.
[EDIT]Saussure,2021-11-14 00:53:34[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kdrackgzÇevrim Dışı

Kayıt: 15/05/2020
İl: Istanbul
Mesaj: 1414
kdrackgzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Kasım 2021 00:53
[QUOTE=Saussure]Kadir bey, çok teşekkür ederim. Aradığım ilacın isminin Sera med Professional Argulol olduğunu öğrendim, bu ilaç da sanırım bakteri döngüsüne zarar vermiyormuş. Ve yine Türkiye'de yokmuş.

Bu arada gönderdiğiniz linki hemen bilgisayarıma indirdim, gerçekten çok iyi, tane tane, anlaşılır açıklamışlar hepsini.

Veteriner tanıdıklarım öneri sunmaktan çekiniyorlar, çünkü sucul canlılar hakkında bilgileri yok, bilgileri aldıkları bir dönem ders kadar sadece, pratik veya uzmanlıkları yok. Sadece uygulama kısmında kısmen daha deneyimli oldukları ve en önemlisi soğukkanlı oldukları için yardım alıyorum.

Acaba amazon.de'den söylesem gümrüğe takılır mı? Vergisini ödeyip alabilir miyim yoksa yasaklı ürün deyip el mi koyarlar?

[/QUOTE]

Vallahi balıktan anlayan veteriner kıtlığı tüm dünya da var. Koskoca Amerika da bir elin parmağını geçmeyecek kadarmış. O yüzden yapacak bir şey yok.
Bana göre gümrüğe takılma ihtimali çok yüksek. Ama tek risk ilacin bedelini kaybetmek, bence denenebilir.
Ya da Seranın Tr distribütörü ile irtibata geçip yardım istemeyi deneyebilirsiniz
[URL]https://seramoni.com.tr/iletisim/[/URL]

Ama son çare dediğim gibi. Tuz tedavisi olabilir. Neon tetralar dışındakilerin hepsi yüksek tuz toleransı olan canlılar. Tuz bu parazitlerin dehidrasyona uğramasına neden olarak ölmelerine sebep olacaktır diye düşünüyorum.

Beğenenler: [T]137418,Saussure[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MertSoyumertÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/11/2012
İl: Ankara
Mesaj: 2765
MertSoyumertÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Kasım 2021 00:57
Tuz tedavisi mantıklı aslında, bitkileri kaybedeceğim, ancak bunu göze alabilirim. Ancak neon tetralara ne olacak, belki onlara da ayrı bir akvaryum açabilirim ve onları da permasol+cımbız tedavisi ile kurtarabilirim. Ancak eşim kalıcı bir akvaryuma daha ne diyecek, ana tank+yavru tankı+karantina akvaryumu var, o da balıkları çok sevse de zaten sınırları çok zorladım. Karantinada yaşasalar başka bir sorun olsa balıkları ayıramayacağım ve kalıcı yaşamaları için çok küçük karantina, 7 adet neon var.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kdrackgzÇevrim Dışı

Kayıt: 15/05/2020
İl: Istanbul
Mesaj: 1414
kdrackgzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Kasım 2021 01:03
[URL]https://edis.ifas.ufl.edu/publication/FA185[/URL]

İngilizceniz var ise yukarıdaki makaleyi okumanızı öneririm.

Bitkileri kurtarabilirsiniz. Bir ay kadar balıklara bakabileceğiniz, bir karantina akvaryumunuz var ise. O sürede zaten parazitin yaşam döngüsü sekteye uğramış olacak. Ve balık olmayan akvaryumda ölecekler.

[QUOTE=Saussure]Tuz tedavisi mantıklı aslında, bitkileri kaybedeceğim, ancak bunu göze alabilirim. Ancak neon tetralara ne olacak, belki onlara da ayrı bir akvaryum açabilirim ve onları da permasol+cımbız tedavisi ile kurtarabilirim. Ancak eşim kalıcı bir akvaryuma daha ne diyecek, ana tank+yavru tankı+karantina akvaryumu var, o da balıkları çok sevse de zaten sınırları çok zorladım. Karantinada yaşasalar başka bir sorun olsa balıkları ayıramayacağım ve kalıcı yaşamaları için çok küçük karantina, 7 adet neon var. [/QUOTE]

Size şöyle bir öneride olabilirim, benimde izin aldığım akvaryum sayısı kısıtlı olduğu için hepsi çok kıymetli karantina olarak kullanamıyorum. Bu yüzden ikeadan aldığım 80 litrelik plastik bir kap var. Lazıım olduğu zaman geçici olarak onu çıkarıp işim bitince kaldırıyorum

Beğenenler: [T]137418,Saussure[/T][T]239777,M.levent[/T]
Teşekkür Edenler: [T]137418,Saussure[/T][T]239777,M.levent[/T]
+1: [T]239777,M.levent[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MertSoyumertÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/11/2012
İl: Ankara
Mesaj: 2765
MertSoyumertÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Kasım 2021 01:20
Tuz dışında potassium permanganate öneriyor linkte, yani Permasol. Sera Distrubitörüne az önce mail attım, permasol da kargoda. Permasol gelene kadar Sera'dan yanıt bekleyeceğim, eğer yanıt gelmezse potassium permanganate kullanacağım. İşin kötüsü permasol üretimi durdurulmuş, bakalım son kullanma tarihi ne olacak.

Linkte şöyle de diyor:
Fish can also be removed from the system for 7 days to break the lernaeid life cycle within the tank.

Yani 7 gün balıkları ana tanktan ayırırsam parazitlerin yaşam döngüleri kırılacakmış, yani balıklara permasol banyosu yaptırıp ayrı tanka alırsam, ana tank boş kalırsa ve balıklardaki yapışan parazitleri çekersem durumu kurtaracağım.

Tuz konusu da aklımda, ancak neonlar ve yazmayı unuttuğum vatoz yüzünden ikinci planım olacak.


Ancak isyan noktasına geliyorum, çünkü başka bir ülkede olsaydık konu şöyle olacaktı:

- Balıklarımda anchor worms var

- Sera Argulol kullanın

- tamamdır.

ve konu kapanacaktı...

Ama biz antiseptik ve dezenfektan olan Permasol ile sorunu çözmeye çalışıyoruz. Kurtlar için büyükbaşlar için olan Tenikur kullanıyoruz, kendimiz dozluyoruz. Bunlar da genel sorunlarımızın en keyfi kısımları tabi. Neyse konu bu değil tabi.

Not: 50 litrelik plastik bir kap var aslında, ancak içine ısıtıcı koyamam sanıyordum. Isıtıcı plastiğe zarar vermiyor mu?[EDIT]Saussure,2021-11-14 01:23:46[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kdrackgzÇevrim Dışı

Kayıt: 15/05/2020
İl: Istanbul
Mesaj: 1414
kdrackgzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Kasım 2021 01:27
Mert bey, permasol olsun tuz olsun, denemekte yarar var, çünkü alternatifi ne? Balıkları kaybetmek.
İlaç konusundaki isyanınıza katılıyorum, zamanında yana yana levimasol HCl aradım.
Gerçi bana bunlar daha iyi günler gibi geliyor , bir haftadır bir yem arıyorum bulamıyorum, piyasadakilerin hepsinin SKT sı iki ay sonra dolacak ve yeni ürün yok.

[QUOTE=Saussure] Isıtıcı plastiğe zarar vermiyor mu?[/QUOTE]

Vantuzla yapıştırıyorum, ben bir sorun yaşamadım.

Beğenenler: [T]137418,Saussure[/T]
Teşekkür Edenler: [T]137418,Saussure[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MertSoyumertÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/11/2012
İl: Ankara
Mesaj: 2765
MertSoyumertÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Kasım 2021 01:36
O zaman son plan:

Vatoz, bitki ve tetralara permasol banyosu, banyo sonrası karantina tankına veya 50 litrelik plastik kaba gidecekler. Ana tankta da canlı doğuranlarla tuz tedavisi ile bu canlıların üremesini durdurmak, tuzun öldürmediği, üremeyen ve balıklara yapışan parazitleri de cımbızlamak. Çünkü balığın içindeyken ölürlerse ne olacak bilmiyorum. Çürüyüp zehirlenme yapabilir.

Bu şekilde sadece tetra ve vatozlara kimyasal bulaştırmış olacağım, canlı doğuranlar daha zararsız bir şekilde tedavi olacaklar.

Çok teşekkür ederim Kadir bey, bir sürü şey okudum ve aklım allak bullak olmuştu, okuduğumu anlamıyordum, hatta tavsiyenizde yanlış anladığım yer var ise belirtiniz, yanlış anlamış olabilirim. Gece gece çok yardım oldunuz, tekrardan teşekkür ederim. [EDIT]Saussure,2021-11-14 01:37:32[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kdrackgzÇevrim Dışı

Kayıt: 15/05/2020
İl: Istanbul
Mesaj: 1414
kdrackgzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Kasım 2021 01:44
[QUOTE=Saussure]O zaman son plan:

Vatoz, bitki ve tetralara permasol banyosu, banyo sonrası karantina tankına veya 50 litrelik plastik kaba gidecekler. Ana tankta da canlı doğuranlarla tuz tedavisi ile bu canlıların üremesini durdurmak, tuzun öldürmediği, üremeyen ve balıklara yapışan parazitleri de cımbızlamak. Çünkü balığın içindeyken ölürlerse ne olacak bilmiyorum. Çürüyüp zehirlenme yapabilir.

Çok teşekkür ederim Kadir bey, bir sürü şey okudum ve aklım allak bullak olmuştu, okuduğumu anlamıyordum, hatta tavsiyenizde yanlış anladığım yer var ise belirtiniz, yanlış anlamış olabilirim. Gece gece çok yardım oldunuz, tekrardan teşekkür ederim. [/QUOTE]
Mert bey, benim anladığım kadarı ile permasol banyosu sonunda bu canlılar anında ölüyor, yanlışsam düzeltin. Vatoz ve neonlarda permasolden başka alternatifiniz yok. Dolayısı ile bu balıklarda permasolü deneyin işe yarar ise geri kalan balıklara da uygulayın. Çünkü paylaştığım makalede söylediği üzere, tuz zaman alıyor, anında bir çözüm değil, Bu süreçte balıkların bünyesi zayıflayabilir. Tuz b planınız olsun bence. Ayrıca, permasol kullanımından sonra bence sera baktopur ya da seachem kanaplex ile enfeksiyonların önüne geçmek için tedavi uygulayın. Anladığım kadarı ile kurtlar öldükten sonra açık yaralar bırakıyor.
Umarım başarı ile tedavi edersiniz.

Beğenenler: [T]137418,Saussure[/T]
Teşekkür Edenler: [T]137418,Saussure[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MertSoyumertÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/11/2012
İl: Ankara
Mesaj: 2765
MertSoyumertÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Kasım 2021 01:53
Haklısınız, permasol ile banyo yaptırıp, ana tanktan ayırıp ana tankı boş bırakmak şu andaki en iyi çözüm. Elimde baktotabs, metroplex, paraguard var. Envantere kanaplexi de eklemeyi düşünüyorum, çünkü çıkarttığım parazitlerden sonra açık yara oluşuyor, kendileri ölüp düşse de açık yara olacak, yani ikincil bir durum çok muhtemel.

Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim Kadir bey.

Beğenenler: [T]223668,kdrackgz[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MertSoyumertÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/11/2012
İl: Ankara
Mesaj: 2765
MertSoyumertÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Kasım 2021 21:00
50 litre ve 10 litrelik karantina akvaryumları hazır, pipo filtre, ısıtıcı ve derede var sadece. Seachem prime ve stability ile bakteri kültürü ve klor giderici ekledim, karantina sürecinde ikisini de günlük kullanıp Prime'ın amonyak/nitrit/nitrat bağlama özelliğine güvenip bol su değişimi yapacağım.

Permasol da elime ulaştı, üstünde kurukafa olan korkutucu bir kutu. Yarın 10 litre su alan bir kovaya balıkları koyup banyo yaptıracağım, sonra balıkları temiz sudan geçirip karantina akvaryumuna koyacağım, çok minik yavrular için de minik bir akvaryum kurdum. Önce tek bir balıkta deneyeceğim çok üzülerek, çünkü başka çare bulamıyorum.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/137418/151120212100041.jpg[/IMG]

Beğenenler: [T]223668,kdrackgz[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TinyShrimpHouseÇevrim Dışı

Kayıt: 27/10/2021
İl: Istanbul
Mesaj: 101
TinyShrimpHouseÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Kasım 2021 23:54
Başından sonuna kadar paylaşımlarınızı okuyunca ne kadar emek sarf ettiğinizi anlayabiliyorum. Umarım tedavi yönteminde başarı elde eder balıkları kurtarırsınız

[QUOTE=Saussure]50 litre ve 10 litrelik karantina akvaryumları hazır, pipo filtre, ısıtıcı ve derede var sadece. Seachem prime ve stability ile bakteri kültürü ve klor giderici ekledim, karantina sürecinde ikisini de günlük kullanıp Prime'ın amonyak/nitrit/nitrat bağlama özelliğine güvenip bol su değişimi yapacağım.

Permasol da elime ulaştı, üstünde kurukafa olan korkutucu bir kutu. Yarın 10 litre su alan bir kovaya balıkları koyup banyo yaptıracağım, sonra balıkları temiz sudan geçirip karantina akvaryumuna koyacağım, çok minik yavrular için de minik bir akvaryum kurdum. Önce tek bir balıkta deneyeceğim çok üzülerek, çünkü başka çare bulamıyorum.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/137418/151120212100041.jpg[/IMG][/QUOTE]

Teşekkür Edenler: [T]137418,Saussure[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MertSoyumertÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/11/2012
İl: Ankara
Mesaj: 2765
MertSoyumertÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Kasım 2021 00:32
[QUOTE=Gokhanagsar] Başından sonuna kadar paylaşımlarınızı okuyunca ne kadar emek sarf ettiğinizi anlayabiliyorum. Umarım tedavi yönteminde başarı elde eder balıkları kurtarırsınız

[/QUOTE]

Çok teşekkür ederim Gökhan bey, elimden geleni yapıyorum, iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.

Yarın karantina tankları hazır olunca işleme başlayacağım. Araştırmalarım devam ediyor ve bilimsel bir makale buldum, hem de kullanacağım ilacın yelken kuyruk moliler üzerindeki etkileri olduğu için çok işime yaradı, değişik dozların etkilerini tablo halinde yayınlamışlar. Gelecekte bu hastalık için araştırma yapan birisinin işine yarayabilir diye buraya atayım:

[URL]https://ufdcimages.uflib.ufl.edu/UF/E0/01/33/98/00001/marecaux_e.pdf[/URL]


Aşağıdaki tablo önemli, ancak makaleyi okumadan uygulamayın, [K][U][B]farklı balıklarda ve tuzluluk oranlarında farklı ölüm oranları gözlendiği için makaleyi okuyun bir şekilde!!!![/B][/U][/K]





[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/137418/161120210046571.jpg[/IMG][EDIT]Saussure,2021-11-16 00:46:59[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir