Nerite salyongozları hakkında
Gönderim Zamanı: 15 Aralık 2012 22:58
Akvaryumdaki yosunlar nedeniyle nerite salyangozu almak istiyorum. Biraz araştırınca bazı sorunlarla karşılaştım bu konuda sizler ne düşünüyorsunuz.
Bazıları neritelerin yumurtalarının yedikleri yosunlardan daha büyük sorun olduğunu yazmış, bu gercekten ciddi bir sorunmu bu yumurtaları balıklar yemiyormu?
Bu salyangozların suyun dışına çıkma eğilimleri nedir?
Ne kadar hızlı büyüyorlar ve en büyük boyları nedir?
Akvaryumda yani tatlı suda çoğalmadığı yazıyor ama bazıları yavru aldığını söylemiş bunun gerçekliği nedir? Birde salyangoz sorunu yaratmayalım.
Dayanıklı bir türmu yoksa su şartlarında çok çabuk etkilenen hassas bir türmü?
Teşekkürler
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 23 Aralık 2012 00:55
Benim tankımda dört adet mevcut ve camlardaki alg problemi tamamen çözülmesinde katkıları çok büyüktür,kesinlikle olması gereken bir salyangoz türü.Suyun dışına pek çıkmıyorlar buhar kapağı mevcut belkide o yüzdendir.Oldukça dayanıklıdırlar ve tatlı suda üremelerinin imkansız olduğunu bir çok makale ve forumlarda okudum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 23 Aralık 2012 12:51
1.Neriteler mükemmel yosun yiyicilerdir ancak yumurtaları tam bir baş belası.Sert ve balıklar tarafından kolay kolay yenmiyor.Görselli bozması haricinde bir zararı yoktur.
2.Gezmeyi severler.Akvaryumun üstü açıksa yürürken,temizlik yaparken vs sıklıkla halıdan neriteleri toplayabilirsin.Kolay kolayda dışarıda ölmezler
3.Bir elma salyangozu kadar büyümüyorlar.Yavaş denilebilecek bir hızda ufak bir ceviz boyuna gelirler
4.Neritelerin yumurtaları larvaya dönmek için acı ya da tuzlu suya ihtiyaç.Doğada bulundukları tatlı suların denize,okyanusa açılan ağızlarına çıkarak yumurta bırakırlar.Gel-git zamanında bunlar tuzlu suyla buluşup gelişirler.Sonra ufak birer nerite olarak tatlı suya geri dönerler.Uygun katkılarla su değerlerini yakalayıp döngüleri yapabilirseniz üretebilirsiniz ki yabancı forumlarda örnekleri mevcut.
5.Bildiğim kadarıyla ülkemize gelen neritelerin %90 'ı doğadan toplanan canlılar.Çoğu acı ve tuzlu sulardan toplanıp direk akvaryumlara,tatlı suya atılınca kayıplar çok oluyor.Fark ettiyseniz nerite satılan akvaryumlarda boş kabuklar çok olur.
Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 24 Aralık 2012 01:10
Şu ana kadar zebra nerit ve sun snail baktım. Nerit yumurtasının sorun olduğunu ilk defa duyuyorum. Akvaryumda zaten üreyemedikleri için aşırı çoğalıp başınıza dert olmazlar.Suyun dışına çıkma olasılığı aslında her salyongozda var daha önce elma da bakmıştım ikisini kıyaslarsak neritler biraz daha fazla çıkma meğilindeler, ilk aldığım çıkmıştı öldü daha sonrakilerde sorun yaşamadım. Bendeki zebralar öyle hemen ölmedi ama diğer salyangozlara nazaran daha dayanıksızlar. Genellikle yavaş büyürler zaten çok fazla da büyümüyorlar. Bulunması biraz güç biraz da hassaslar ama görüntüleri şahane ve yosun konusunda da tavsiye ederim. Bu arada sunsnail bulabilirseniz dayanıklılar (yaklaşık 3 sene önce ne olduğunu bilmeden şans eseri 2 tane aldım biri 3 ay önce öldü diğerinin maşallahı var) ama uzun süredir ilanlarda vs. göremiyorum. Zebra nerit Ankara'da jumbo akvaryumda var ilanlarda onunkini farkettim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 27 Şubat 2013 00:27
Emek te musa abide var. Musa akvaryumda. Beklerseniz bende de olacak yakında. Tuzlu acılı bir tank hazırladım.
L144, Karides vb. yavruları çok yetiştirip bazı balıklarıma yem ettim. Barı bunları kurtarayım diyerekten gaza gelmiş durumdayım. Bakalım denemelerde bulunacağım.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir