ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
albadrosso
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
17 Şubat 2012 21:04
Son Ziyaret:
02 Kasım 2022 11:10
Toplam Mesaj:
198 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
İhsan Özturan - Şahin İpek
Doğum Tarihi:
19 Kasım 1989
Yaş:
34
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]https://www.akvaryum.com/Forum/imzalar/124531.jpg[/img]120LT Bitkili - co2 - 111 watt

SON 10 MESAJI

MOSSLARI SARAN YEŞİL ÖRTÜ
Teşekkür ederim. Bahsettiklerinizi inceleyeyim.  Bakteri ile ilgili de aklıma bir şeyler takıldı şimdi.  Ben sık su değiştiriyorum, bakterilerim ölüyor diye sürekli telaşlanıyordum.

Geçenlerde fransız malı bir starter , bakteri kültürü döktüm. Üzerinde 200 lt ye 4 tüp falan yazıyordu ben  de 120 lt tanka 2 tane kırdım.. Bunu da belirtmek isterim.


Eritromisin!
Merhaba aynı sıkıntı ben de var. Hatta açtığım konuda resimlerim de var.. Aslında tam olarak sıkıntım bu mudur onu da bilmiyorum.  Ama konuma yorum yapan bir arkadaşa göre sıkıntı bunun aynısı.  

Bitkilerin üstünde perde gibi yeşillik var.  





Eğer sorun aynı ise.. bu yazdığını macrol u internette aratınca antibiyotik olarak görüyorum. Doğru mu ?
Garra Rufa (Kangal Balığı) En iyi yosun yiyicidir...
Ben balıklarıma zarar verdiğini görmedim, ancak yosunu da yediklerini pek görmedim. Hani tamam yosunlara yaklaştılar emdiler gibi görünüyor ancak yosunların yok olduğunu göremiyorum.

Ayrıca hasta olan , bir balığa yanaşıp onu da emmeye çalışıyorlar.

Bir de çok dayanıklı balıklar değiller, benim akvaryumumda kalmadılar mesela anlam veremdiğim şekilde sadece garra rufalarım öldü.
MOSSLARI SARAN YEŞİL ÖRTÜ
Merhaba,

Aşağıda resimlerini paylaştığım anlayamadığım bir yosun problemim var.

120 LT tankım var. 2 haftada bir en az %30 su değişimi yaparım. En son ölçümümde fosfat 0,4 falan idi. Ama onun üzerine de %30 su değişimi yaptım. 

Nitratım 20ppm falan civarında.

Su değiştirdiğimde bir miktar potasyum eklerim.

Az az ara ara demir eklerim az miktarlarda.

Yemlemeyi günde iki kere yiyecekleri kadar atıyorum.

Mosslarımın olduğu tankta böyle bir problemim oluştu nedir anlayamadım.

Yardımcı olursanız sevinirim.




albadrosso2014-04-10 15:20:54
DİSCUS 12 AY ISI SABİTLEME
Var, termostatlı sistemler var. Yazın için de soğutucu sistemler var "chiller"  ama nerden uygun bulabilirsiniz tam bilmiyorum. Link falan bulursam göndereyim.

Pahalı sistemler yalnız.


Fotosentez Sorunu
Işık verme süreniz toplamda az değil. Ancak 3 saat içinde bitki tam olarak faydasını görmez murat arkadaşın söylediğine katılıyorum.

Ama fotosentez için, suyunuzun tüm değerlerinin özellikle kh değerinin iyi olması lazım (3-6 dkh) ki ancak fotosentez görebilirsiniz. Fotosentez tek bir faktöre bağlı değildir.

Ve ayrıca suyunuzun oksijene doyması lazım ki fotosentez olarak gaz çıkışını görebilesiniz. Aslında bitkiniz gelişiyorsa fotosentez yapıyordur. Gaz çıkışı ayrıdır.
Demir gübresi ve excel yapımı bilen varmı ?
1 LT lik kaplar halinde satılan gluther aldehitten alınız ve saf suyu da mutlaka kimyacılardan alınız. Hem ucuz olur hem de daha etkili olur. Mutlaka bulunduğunuz şehirde vardır onların bir arada olduğu kimyacılar çarşısı.

Bu arada karışımı yaptıktan sonra gluther aldehiti sizin bile kolay ulaşamayacağınız bir yerde muhafaza ediniz. Ben yanlışlıklar bir sefer saf gluther aldehiti akvaryuma verdim. Sonuç katliam oldu.


Her yer yosun (resimli)
kh şınız çok yüksek. Bitkiler için 3-6 arası değerler önerilir. O aralıkta nasıl fotosentez gördünüz onu da anlayamadım doğrusu.

Exceli kullanmanın sonu yok, onu kullanıp kullanmama kararını size bırakıyorum. Ancak tavsiyem %40 dinlenmiş su ile değişim yapın. 3 gün sonra bir daha yapın. Bundan sonra sıvı bakteri ekleyebilirsiniz biraz.

Bu arada ışığınız da akvaryumunuza göre biraz az, bitki iyi beslenemeyince yosunlara gün doğmuş.
ReeFlower Sıvı Gübre Kullanımı Hk.
Makro element gübrelerini bilmiyorum, mikro element gübrelerinin su düzenleyiciler ile birlikte kullanılması önerilmiyor. Bağlanıyormuş.

Microbe lift in mesala bağlanmıyor.

Bu arada ben eskiden el yapımı gübre kullanmazdım hele hele hiç makro gübre kullanmazdım, sadece arada bir micro element kullanırdım daha fazla o2 çıkışı görürdüm bitkilerden. Ne zaman işin içine makro gübreleri soktum akvaryumun dengesi bir değişti.
su hazırlayıcı mineral ilişkisi
Bazı micro element gübrelerinin su hazırlayıcılar ile birlikte kullanıldığında işlevsizleştiğini biliyorum. Ama bu konuyu ben de merak ediyorum doğrusu. Bu ara hiç su hazırlayıcı kullanmadan dinlenmiş su kullanıyorum.

Ancak bunun bir deney niteliği taşımasını için uzunca bir zaman deneyip değişiklik gözlemlemem gerekecek. Bilgilerimi paylaşırım.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.