ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Eldurmaz
Kullanıcı Grubu:
Yönetici
Kullanıcı Başlığı:
[B]10260,1[/B] [C]2,2,119483[/C] [B]10743,3[/B]
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3793
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
29 Kasım 2011 12:28
Son Ziyaret:
9 Saat 27 Dakika önce
Toplam Mesaj:
2186 [0.47 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
7 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Tolga ELDURMAZ
Doğum Tarihi:
24 Eylül 1993
Yaş:
30
İl:
Istanbul
Meslek:
Coğrafya Öğretmeni
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

TOLGA ELDURMAZ Killifish türleri... Özel mesaj yoluyla soru sormak yerine konu açıp bildiriniz.

SON 10 MESAJI

Killifish Serüvenim ( Medaka İthalatı )
Aslında bu seneki sıcaklara has bir durum değil genel olarak bu aylarda yumurta transferi hep sorun olmuştur. O nedenle aslında elit satıcılar yaz aylarında ilanlarını çeker, kendi damızlıklarının altından gelecek soyu büyütürler, tek yıllık besliyorlarsa da yumurta istiflerler. Piyasa bu yüzden hep mart ortası - mayıs sonu ile eylül ortası - kasım başı arası hareketlidir. Daha önce kuluçkada sorun yaşadığım bir tür için bir arkadaşımın tavsiyesiyle hidrojen peroksit kullanmış ve büyük fayda görmüştüm. Notlarımın arasından kullanım oranını bulabilirsem paylaşırım.
Türkiye'de Killifish Besleyenler
[QUOTE=Iskarmoz]Düzenli geliyor kısmını mı soruyorsun? Yoksa artık hiç gelmiyor sanıyordum kısmına mı? Valla bivittatum ve volcagibibişiy cidden gelmiş, bilmem gerçekten düzeli mi ama [:)))] Bir daha gelirse 2024 içerisinde ben düzenliliğini kabul edicem [:P][/QUOTE]

[:)))][:)))][:)))]

Muğla'daki bir iki üreticiden alınıp sonrasında akvaryumculara bırakılmış olabilir. Ne ilan gördüm ben açıkçası ne de bahsettiğin türleri ithalat listelerinde gördüm.
Türkiye'de Killifish Besleyenler
[QUOTE=Iskarmoz]Duydum ki ülkeye düzenli olarak geliyormuş killifish türleri. Bivittatum dişisi buldum Levent As Pet'de son ithalattan kalmış bi tane. Ben de sanıyordum ki killifish hiç gelmiyor artık yüzeyde yüzen clown ve daha iri türler haricinde.[/QUOTE]
Hangi paralel evrendeki Türkiye'ye [:D]
Anatolichthys Maeandricus
Esaret ortamında mentoyu çift olarak beslemek zor olabilir. İyi takip edip dişinin hırpalanmasına engel olmak gerek ya da dişi sayısını arttırmak. Umarım yavru alırsınız ve bu küçük asabi arkadaşları yeniden tanklarımızda görebiliriz.
Altınlı Kuvarz Taş Buldm Sanki Yorumlrı Bekliyrm ?
Selamlar,

Büyük olasılıkla ya pirit damarı ya da rutillerdir. Kuvars olmasından solayı ince pirit damarları olması daha kuvvetli bir ihtimal.
Paludaryuma Giriş
Elinize sağlık, çok hoş görünüyor. Naçizane bir tavsiye ileride oluşabilecek küf gibi sorunlar ya da bitkilerdeki ölü parçaları temizlemesi ve ileride canlı eklenmesi durumunda yem artıklarıyla mücadele için springtail eklemek iyi olabilir. Ayrıca vampir yengeç türleri için de hoş bir ortam.
Türkiye'de Killifish Besleyenler
[QUOTE=dbugra]Herkese iyi hobiler acaba nereden Killifish bulabilirim yaşadığım şehirde bulamadım internet üzerinden alabileceğim birisi veya bir mağaza var mı [:)][/QUOTE]

Merhabalar,
Eskiden Killifish Türkiye adında bir Facebook grubu vardı. Birkaç senedir Facebook kullanmadığım için bu grubun akibetini bilmiyorum. Öncesinde yumurta satışları o platformdan yapılıyordu. Sahibinden'de bazı gönderim yapan petshopların ilanlarını ara ara görüyorum. Oraya bir bakabilirsiniz.
Sevgiler
Türkiye'de Killifish Besleyenler
Ben daha önce bu iki türü bir arada besledim. Lampeye ve annulatus bence güzel bir karma seçeneği.
Türkiye'de Killifish Besleyenler
[QUOTE=mmemati]Merhaba killifishleri bitkili karides akvaryumunda besleyebilir miyim? Karideslere davranışı ne yönde olur acaba?[/QUOTE]
Karideslerden güzel yem olur. Annulatus, lampeye gibi hem kendisi hem ağız yapısı küçük türlerle yetişkin karidesler beslenebilir. O türler de yavru karidesler yem olacaktır.
Vampir Yengeç Toprağı
Merhabalar,
Beslediğiniz/besleyeceğiniz bu küçük omurgasızlar toprakla inanılmaz ilişkili. Özellikle de Geosesarmalar. O yüzden riske girmeye gerek yok diye düşünüyorum. Ben paludaryumlarımda Hindistan cevizi torfu, sphagnum moss ve aktif karbon karışımı kullanıyorum. Yaklaşık 8 aydır sıfır sıkıntı yaşıyorum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 25 Online Kullanıcı, 14 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.