Oranda Japon Yemi


EmrenedimÇevrim Dışı

Kayıt: 07/01/2017
İl: Izmir
Mesaj: 52
EmrenedimÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Ocak 2022 01:13
Merhaba, Oranda japon balığına atılacak sebze yemler nelerdir yardımcı olabilir misiniz ? Brokoli attım birkaç kere sağlıklı mı veya farklı neler atabilirim ? Normal yem olarak da önereceğiniz yem var mı ? Haftalık olarak nasıl oranlarda Sebze yem, canlı yem, normal yem atmalıyım ? En son olarak da 1 mt. bombeli akvaryumum var çok fazla süs yok içinde sadece dipte ince tabaka bir kum ve 15 cm büyüklüğünde taşlar var bikaç tane 7 adet 7-10 cm civarı Oranda besliyorum. Kaç günde bir nasıl bir temizlik yapmam gerekiyor. Yardımcı olabilir misiniz ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BeyzPlÇevrimiçi

Özel Üye
Kayıt: 15/08/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 8611
BeyzPlÇevrimiçi
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Ocak 2022 13:19
Merhaba,
Bildiğim kadarıyla balıklar için zararlı bir sebze yok. Brokolinin yanında bezelye, havuç, biber, ıspanak, kabak, marul, mısır, salatalık vs. de verebilirsiniz. Bunlardan sert olanları balıklar yiyebilsin diye yumuşayana kadar haşlayın, öyle verin.

Japonlar bitkisel ağırlıklı beslenir, ama hepçil bir türdür. Yani sebze verebilirsiniz, faydalı olacaktır. Kuru yem dışında sebzeyi dengelemek için canlı yem vermenizi öneririm. Kurutulmuş canlı yem veya dondurulmuş yem de olabilir. Sebzeyi haftada üç dört öğün vermeniz, canlı yem gibi protein ağırlıklı besinleri ise haftada iki öğün gibi vermeniz uygun olur diye tahmin ediyorum. Kalan öğünler de kuru yem ile doldurabilirsiniz.
Kuru yem, yani normal yem için ise markasına bakarak alın. Kaliteli markaların japon için üretilmiş yemlerinden en az üç dört çeşit yem temin etmeniz yerinde olur. Tetra, jbl, dajana, tropical, dennerle, sera, omega one, ocean nutrition, new life spectrum ve bulabilirseniz hikari yem konusunda güvenebileceğiniz markalar.

Akvaryum hacmi nedir tam olarak? 7 japon oldukça fazla bir hacim. Ve balıkların sağlıklı olması için bu sayıya 250 litre civarı bir akvaryum gerekir. Akvaryum 100×60×40 gibi bir ölçüye sahipse ancak kurtarıyor.
Canlı sayısı ve hacmin oranı sağlıklı olduğu vakit haftada bir su değişimi yapmak akvaryum temizliği için yeterli olur. Su değişimininin oranını %20 ile %50 arasında ayarlayın.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

whoamiÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 13/08/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 1982
whoamiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 15 Ocak 2022 14:02
Bezelye, ıspanak ve brokoli sık verilen ve önerilen sebzeler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir