Planaria


merttatiÇevrim Dışı

Kayıt: 07/01/2015
İl: Izmir
Mesaj: 41
merttatiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Ocak 2015 02:50
Merhabalar,çocukluğumdan beri tropik balık besliyorum uzun bir aradan sonra tekrar başladım. 140 lt bir tank ile başladım,aldığım balıklar ani bir şekilde üremeye başladı ve bende eski tanklarımdan birini yavrular için yeniden kurdum(50-60lt). 

Yavruları kabuksuz artemia, sterilize edilmiş ve dondurulmuş artemia ve yüksek proteinli başka yemlerle besledim ve her seferinde fazla fazla verdim. Daha sonraları farkettim ki camda toplu iğne başı kadar, hafif şeffafımsı beyazlıkta elips/geoit şeklinde beyaz canlılar var ve büyüklü küçüklüler,hareketsizler. Şimdi de farkettim ki planariayalara benzer canlılarda çıkmış piyasaya, ip gibiler ve uzunu kısası değişik boyuttalar. Yavru balıklarımı önceden o akvaryumdan ayırmıştım. Tropik balıkların planariaları yediğini okudum. Sizce bu canlıları ana tankıma alayım mı? Balıklarım onları yer mi? Al diyorsanız, orada haddinden fazla üremeye kalkmasınlar sonra? zararı olur mu sizce ne yapabilirim, protein olsun diye hiç riske girmeyim mi direk yıkayım gitsinler mi?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

paoniÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/06/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 433
paoniÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Ocak 2015 11:20
Planaria akvaryumlardaki en illet canlılardan biri bence. Benim bir kere yavru tankım da bu canlılar ortaya çıkmıştı yavrunun 1/3'ü boyutunda olmasına rağmen yavruları yediğine şahit olmuştum. Büyük anaçlar yiyebilir belki ama yararlı bir yem olacağını sanmam.






Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

celalabayÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/05/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 2996
celalabayÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Ocak 2015 17:05
Emin olun yenmekle tükenmezler. Tropik balıklarda yavrular yiyor onları.. Büyük balık yemiyor. Bu arada temizlenmediği taktirde kültür sürekl akvaryumda kalacak.. Bence bir an önce krutulmaya bakın. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir