ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
paoni
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
10
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
30 Haziran 2011 20:13
Son Ziyaret:
18 Mayıs 2021 15:16
Toplam Mesaj:
433 [0.09 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Nihat Baycık
Doğum Tarihi:
14 Aralık 1996
Yaş:
27
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Nihat Baycık Sadece Amerikan

SON 10 MESAJI

Yeniden Apisto..
Canlı yem olarak erişkinlerde bile artemianın büyük katkı sağladığını düşünüyorum. Eğer çıkarma imkanınız varsa haftada bir kerede olsa, canlı artemia vermeniz üreme ve gelişim açısından yarar sağlayacaktır.
Kullandığınız yemlerde ocean nutricion'ı gördüm. Bu markanın kan kurdunu dondurulmuş olarak sattığı bir paketi de var. İki sene önce apisto bakarkan, kakadular bu yemin delisiydi, tavsiye ederim.
Hobiden uzun bir süredir uzak kaldım. Yem ve canlı çeşidi olarak son durumdan inanın hiç haberim yok, eğer yanlış bir bilgi verdiysem kusura bakmayın.
Forumda apisto konularının çokluğu ve eski bir çok üstadın tekrar apisto bakmaya başlaması çok sevindirdi. Ülkemizde apistolar hak ettiği değeri buluyor artık.
Yeniden Apisto..
Suyu ve düzeni oturmuş tanklardan yeni gelen canlılardan adaptasyon sürecini çok hızlı atlatıyor.
Maşallah Fire Red'lere hemen ortama uyum sağlamışlar. [:nazar:]
Çok sağlıklı görünüyorlar, biraz canlı yem takviyesi ile yakın zamanda yavrularını gezdirdikleri manzaralar uzak değil.
Güneydoğu Asya Ve Güney Amerika Akvaryumları
Uzun bir aradan sonra foruma bakıyorum da bütün eski üstatlar geri dönmüş. Yine kanıma girdi akvaryum sevdası. Bir tank kurmak farz oldu artık apistolardan ve tetra sürülerinden oluşan.
Hardscape olarak sade ve dinlendirici bir havası var tankın. Eminim apistolarla birlikte seyir zevki de çok güzeldir.
İç filtreyi kamufle etmek için çok güzel bir yöntem kullanmışsınız, ama tankın içindeki fotoğraflarını göremedim. Tankın son durumu nedir, İzzet Bey ?
Sajica Yumurta Heyecanı
Eğer yavruları en az kayıpla üretmek istiyorsanız, çifti yavrular dan ayırabilirsiniz. Eğer böyle bir endişeniz yoksa amerikanların bence seyri en zevkli dönemine tanıklık edin derim. Çift acemiyse ilk zamanlar kendi aralarında ufak kavgalar da olacaktır, yaralanma olmadığı sürece bir sorun olmaz. Çiftine göre değişse de anaçların yavrulara olan ilgisi ilk 1 haftadan sonra zayıflayacaktır. En uygunu yavruları 15. günden sonra çiftin yanından ayırabilirsiniz. JD çiftim de bir kez deneme amaçlı yavruların bir kısmını serbest yüzüşe geçtiği gün ayırdım. Bir kısmını ise 1 ay sonra iki tankada aynı miktarda artemia ve yem verdim 1 ayın sonunda çiftin yanında olan yavrular diğer yavrulara gözle görülür miktarda boy farkı atmıştı. Artemia amerikanlar da yavruların kendini toparlaması için çok önemli bir yemdir, forumda onlarca konusu var 2-3 denemeden sonra çıkartabileceğinize eminim. Yeni doğan yavrular su piresi yiyemezler, zaten şu piresi kadar boyları oluyor. Sağlıklı balıklar.
Green Terrorlerım Yumurtladı Yardım Eder Misiniz?
Son derece normal davranıyor şu anda anaçlar ilk bir kaç gün yavrular yüzmeye çalışsa da anne ağzıyla onları bir bölgeye geri toplayacaktır. Yavrular 4-5 gün içinde serbest yüzüşe geçecektir, seyir zevki çok yüksek olacaktır o zaman anaçların ve yavruların. Sağlıklı balıklar. [EDIT]paoni,2015-11-02 16:28:35[/EDIT]
Heybetli Amerikan Tankına Komşu Cüce Amerikan:)
Cüce vatoz, cüceler için iyi bir tank arkadaşı olabilir. Fakat cüce vatozları da çift olarak eklemeyin üreme durumu olursa yer kavgaları olacaktır. CAE ve benzeri yosun yiyiciler, coryler, tetra türleri apistolar için uygun tank arkadaşlarıdır.
Heybetli Amerikan Tankına Komşu Cüce Amerikan:)
Eğer ramireziyi ilk defa besleyeceksiniz, herhangi bir varyete ile değilde direk doğalıyla başlamanızı tavsiye ederim. Gözlemledeğim kadarıyla biraz daha hassas oluyorlar özellikle ebramlar. Dekor kişiden kişiye göreceli olsada temel olarak resimdeki gibi olabilir. Bu resim de sitemizden bir üyenin akvaryumuydu ama şimdi hatırlamıyorum resim bilgisayarda kayıtlıymış.
[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/113106/7885.jpg[/IMG]
Green Terrorlerım Yumurtladı Yardım Eder Misiniz?
Filtrenin emiş borusuna çorap, file tarzı bir şey geçirdikten sonra filtreyi çalıştırmaya devam edebilirsiniz. Yumurtlamanın 1 saati geçtiğini hiç görmedim dişiden sarkan şey yumurta olmayabilir. İlk yumurtlamalarda çift tecrübesizse yumurtaları yiyebilirler, eğer yavru kaygınız varsa yavruları ayırıp kendinizde yetiştirebilirsiniz. Yavruları hızlı boylandırmak istiyorsanız artemia vazgeçilmezdir.
Apistogramma Yem Onerileri
Merhabalar,
Apistolar yem konusunda akvaryuma adapte zamanlarında çok seçici olabiliyor. Eğer ithalatla gelmiş balıklarsa kuru yem hiç almayabiliyor. Ben bunun önüne dondurulmuş yemlerle geçiyorum. Dondurulmuş yeme hiç bir apistonun hayır dediğini görmedim. Kuru yeme alıştırdıktan sonra ise renklendirme konusunda tetra discus oldukça iyi bir yemdir. Öğünlerine bitkisel yem olarak da sera granugreen kullanmaktayım. Sağlıklı balıklar.[EDIT]paoni,2015-10-28 12:34:26[/EDIT]
94 Litre Cüce
Merhabalar,
94 litre uygun dekorla düzenlenip 2 tür için elverişli hale getirilse bile özellikle üreme zamanlarında artan agresiflikten dolayı sürtüşmeler artacaktır. Cüceler de oldukça narin türler olduğu için aldıkları ufak yaralar sonucunda kayıp yaşayabilirsiniz. Kısaca 94 litrede 2 tür olur fakat 2 çift çok riskli olur.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.